emzik kullanmıyoruz sırf bu yolculuk için emziğe başlamakta istemiyorum ama bilemedim şimdi. .. inşallah dediğiniz gibi yan koltuğu boş bırakırlar yada cam kenarı olur... bebeğim yolculuk yapacağımız zaman 3 ayının içinde olacak...kendi arabamızla seyehat etme imkanımız yok arabayla 10 saat oluyor hiç çekilmez yani ...
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bebekle uçak yolculuğu
- Konu Sahibi maviolsun
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Hayatta göze alamazdım bunu. Maşallah size.benimde ikizlerle nasip olursa uçakla.ona bile korkuyorum. Bi buçuk saat napıcqz diye.normalde yaptık kısa yolculuk ama uçakla korkuyorum.düşündüm de otobüsle gidecek ne yapsın
ben doğacak bebeğimle nasip olursa 40 günlükken filan otobüsle yolculuk yapmayı düşünüyorum da
benimki çok deli bir düşünce geldi şimdi yol 9 saat birde :)
delirdim galiba
Benimkiler on aylıklar canım bende aynı telaştayım .İyi geçer bizim için umarimemzik kullanmıyoruz sırf bu yolculuk için emziğe başlamakta istemiyorum ama bilemedim şimdi. .. inşallah dediğiniz gibi yan koltuğu boş bırakırlar yada cam kenarı olur... bebeğim yolculuk yapacağımız zaman 3 ayının içinde olacak...kendi arabamızla seyehat etme imkanımız yok arabayla 10 saat oluyor hiç çekilmez yani ...
Pegasus'a ortakmışsınız gibi konuşuyorsunuz. Rötarın hava trafiğinden olduğunu biliyorum. Sana da sormayacağım kaç paraya nereye gideceğimi. Önce şöyle bir saldırmadan, kavga etmeden konuşmayı öğrenin. Ondan sonra konuşabilirsiniz.rötarın hava trafiğinden olduğunu bilmiyorsunuz sanırım?
thy de 230 tl vereceğim yere 80 tl ye pegasus ile gidiyorum.
siz binmeyiniz zaten 230 tl 'ye gitmek varken , bu arada diğer firmalarda ''rötar'' yapmakta , yaz aylarında çok uçuş sayısı olduğundan kalkış sırası bekleniyor.
Hava trafiği dışında eğer birkaç kereden fazla seyahat ettiysen havalimanlarında öncelikler vardır.
Onun da dışında THY'de sefer iptali ya da uzun rötarlar durumunda ücret iadesi bile yapılır. Pegasus'da ise 6 saati geçen rötarlarda yolcuyu otele yerleştirme zorunluluğu olmasına rağmen 12 saat rötar yapıp, yetkili göndermeyip, otele yerleştirmeyip yolcuları kalkıyoruz diye uçağa doldurup 2 saat kapalı bekletmişlerdir. Akabinde 2 kişi astım krizi geçirmiş olaya polis vs. müdahale etmiş. THY'de böyle bir rezillik yaşamazsın. Bu bahsettiğim olay 16 Haziran İstanbul-Antalya uçuşu, 21.40. Böyle bir duruma düşeceğime 230 TL'ye giderim, 80 TL'ye sürünmek varken sakın tercih etme.
Ben konu sahibi çocuğu ile rahat eder diye önerdim. Neyin niye olduğunu okumadan muhalefet olmak için saldırıyorsunuz şu forumda bile günlük hayatınızdaki sorunlarınızı başkalarından çıkartmak üzere geziyorsunuz.
emzik kullanmıyoruz sırf bu yolculuk için emziğe başlamakta istemiyorum ama bilemedim şimdi. .. inşallah dediğiniz gibi yan koltuğu boş bırakırlar yada cam kenarı olur... bebeğim yolculuk yapacağımız zaman 3 ayının içinde olacak...kendi arabamızla seyehat etme imkanımız yok arabayla 10 saat oluyor hiç çekilmez yani ...
Bebekle en rahatı uçak yolculuğu arabaya falan gerek yok. Bunu sana iki çocuklu ver her ikisiyle de hem birlikte hem ayrı ayrı her türlü seyahati etmiş bir anne olarak söylüyorum. İçin rahat olsun en fazla 1,5 saat ağlar oda ancak sen kaygı yaparsan yada iniş ve kalkış esnasında emmez ise ve kulağı acırsa olur. Merak etme sakın kaygılanma senin hissettiğin her şey bebeğe de geçiyor bunu aklından çıkarma. Arkadaşlar bebek için beşikten falan bahsetmişler o yurt dışı ve uzun uçuşlar için geçerli bir şey. Bu kadar kısa uçuşta bu şekilde bir beşik vermeleri söz konusu değil. Bebekli yolcu olduğun biliniyor. check in sırasında senin için en rahat koltuğu verecekler emin ol o koltuk doluysa bile uçakta hostes yer değiştirtiyor. İnan çok kıl kimseye denk gelmediğin sürecede bebekli yolculara herkes anlayışlı davranıyor. Zaten uçağa öncelikli binme hakkın var. Pegasusta kendi koltuğunu önden fark verip alabiliyorsun. Çok içine sinmiyorsa biraz fark ver (sanırım en fazla 40 TL bişeydi) en ön cam kenarını al ilk sen biner ilk sen inersin rahat olur. Sakın emzik almayan bir bebeği 1,5 saat için emziğe alıştırma. Başka bir ihtiysaçtan dolayı emziğe başlaman gerekirse ayrı ama sırf yolculuk için alıştırma. Minik yastık penye bir battaniye emzirme örtün ve bebeğinin ilgisini çeken sevdiği bir oyuncak çantanın kolayında olsun yeter.
Yooo çok deli bir düşünce değil. Öncelikle sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı dilerim. Brinci ayın sonunda baktınız çok gazlı ve gece çok ağlayan bir bebek değilse o zaman yolculuk sıkıntı olmaz bence. Ben iki çocuğumlada küçüklerken her türlü yolculuğu yaptım. Arabaylada uçaklada otobüslede çok sık seyahat ettik. İnan bana ilk aylar en kolayı büyüdükçe farklı sıkıntılar oluyor. Gece 11 yada 12 otobüsünü tercih edip yanınızdaki koltuğuda alırsanız çok rahat edersiniz. altınıda açmak kolay olur emzirmekte.
evet doğru söylüyorsunuz da bilemiyorum işte
bakalım hayırlısı.. kızım daha 1,5 yaşındayken ilk uzun yolculuğumuzu yapmıştık
gece yolculuğuydu ama burnumuzdan gelmişti :)
bebek daha mı kolay olur bilemiyorum
bende tam göze almış değilimHayatta göze alamazdım bunu. Maşallah size.benimde ikizlerle nasip olursa uçakla.ona bile korkuyorum. Bi buçuk saat napıcqz diye.normalde yaptık kısa yolculuk ama uçakla korkuyorum.
şuan için sadece konuşuyorum.. bakalım kısmet..
saygıdan bahsedip benimle ''sen '' hitabında konuşamazsınız. ben sizin asker arkadaşınız mıyım? bu nasıl uslup?Pegasus'a ortakmışsınız gibi konuşuyorsunuz. Rötarın hava trafiğinden olduğunu biliyorum. Sana da sormayacağım kaç paraya nereye gideceğimi. Önce şöyle bir saldırmadan, kavga etmeden konuşmayı öğrenin. Ondan sonra konuşabilirsiniz.
Hava trafiği dışında eğer birkaç kereden fazla seyahat ettiysen havalimanlarında öncelikler vardır.
Onun da dışında THY'de sefer iptali ya da uzun rötarlar durumunda ücret iadesi bile yapılır. Pegasus'da ise 6 saati geçen rötarlarda yolcuyu otele yerleştirme zorunluluğu olmasına rağmen 12 saat rötar yapıp, yetkili göndermeyip, otele yerleştirmeyip yolcuları kalkıyoruz diye uçağa doldurup 2 saat kapalı bekletmişlerdir. Akabinde 2 kişi astım krizi geçirmiş olaya polis vs. müdahale etmiş. THY'de böyle bir rezillik yaşamazsın. Bu bahsettiğim olay 16 Haziran İstanbul-Antalya uçuşu, 21.40. Böyle bir duruma düşeceğime 230 TL'ye giderim, 80 TL'ye sürünmek varken sakın tercih etme.
Ben konu sahibi çocuğu ile rahat eder diye önerdim. Neyin niye olduğunu okumadan muhalefet olmak için saldırıyorsunuz şu forumda bile günlük hayatınızdaki sorunlarınızı başkalarından çıkartmak üzere geziyorsunuz.
tüm hava ulaşım araçlarını aktif olarak kullanan bir bireyim, yurt içi yurt dışı gezi bloğu yazarıyım.
rötarı tüm havayolu firmalarında yaşadım. karalama kampanyası gibi yaftalamanıza cevap verdim yalnızca ''siz''li konuşarak. sizin gibi saygısız bir biçimde değil.
size iyi günler hanımefendi, önce usluba göre kendinizi savunun sonra düşüncenize geçersiniz.
valla sizin yavrunuz küçük hiç te zorlanmazsınız. ben kızımla 4 kere uçak yolculuğu yaptım. ve hepsinde de 1 yaşından büyüktü. çoook ta rahat geçti. ağlayınca azıcık emzirdim, azıcık bulutları gösterdim. öndeki yolcu, arkadaki yolcu filan geçti gitti. zaten 1-2 saat nedir ki? millet 10 saat otobüsle gidiyor. pegasus koltukları dar oluyor ama bnm bir yolculuğumda yanımda bir bey oturuyordu ona rağmen ben emzirirken adamın ruhu bile duymadı. cam kenarı seçin dönün sırtınızı minicik zaten yavrucak. emzirme önlüğünüz de olursa rahat edersiniz. alt değiştirme odaları yok ama kalkmadan önce değiştirirseniz zaten çok ta sıkıntı yaşamazsınız en kötü girer tuvalete değiştirirsiniz. hostesler filan çok yardımcı oluyor. hiiiç korkutmayın gözünüzü çok rahat geçiyor.
Biletinizi alırken bebekle olduğunuzu söyleyin,çıkış kapısı ve kanat hizasında koltuk verilmiyor çünkü..
Sıkıntı yaşamazsınız arka koltuklarda boş yer olursa emzirme açısından rahat edersiniz.
Uçakta zaten çoğunlukla bebeklerde oluyor,emzirirsiniz iniş ve kalkışta.
Siz deyince zaten oluyor her şey. Allah aşkına ya sizmiş, senmiş sanki amir memur ilişkisi kuruyoruz. Siz dedikten sonra cümlenin gerisi mühim değil zaten, biri sen diyorsa hakaret ediyordur. Sizin yazdığınız ilk mesaj ancak sen kelimesini hakediyordu ben de öyle yazdım. Ben konu sahibine öneride bulunuyorum. Seni ilgilendiren durum ne, neden saldırıyorsun sen 300 bilmemkaç lira ile uç diye. Herkes akılsız bir sen akıllısın ekonomi uçacak kadar bir de hışımla cevap veriyorsun. :))saygıdan bahsedip benimle ''sen '' hitabında konuşamazsınız. ben sizin asker arkadaşınız mıyım? bu nasıl uslup?
tüm hava ulaşım araçlarını aktif olarak kullanan bir bireyim, yurt içi yurt dışı gezi bloğu yazarıyım.
rötarı tüm havayolu firmalarında yaşadım. karalama kampanyası gibi yaftalamanıza cevap verdim yalnızca ''siz''li konuşarak. sizin gibi saygısız bir biçimde değil.
size iyi günler hanımefendi, önce usluba göre kendinizi savunun sonra düşüncenize geçersiniz.
Siz demekle saygı oluyorsa insan asker arkadaşına da saygı göstermeli. Ben konu sahibiyle iletişim halindeyim, yorumuu bildirdim senin o parlak tecrübelerini, burda çıkarttığın gündelik hayata ait sorunlarını, şahsi tecrübelerini merak etmedim.
Kendimi savunmuyorum, haddini bilmesi gerekn birine bildiriyorum. Egon tavan yapmasın, kendimi senin karşında savunacak biri olarak görmüyorum. Şimdi iyi günler olabilir.
Pegasusla ben de 2 saatlik yolculuk yaptım kızım 12 aylıkken. Bebek bakım bölümü yoktu. Fakat zaten 1.5 saat kısa bir süre. Şahsi fikrim yolculuktan önce 3-5 saat uyutma uçakta yolculuk boyunca uyur o zaman küçük bir bebek zaten. Sütünü de sağ biberona koy. Ağlarsa verirsin. Bence zor olmaz bebekle ucak yolculuğu.Merhaba hanımlar biz kızımla 3 aylıkken Pegasula eko bölümde yolculuk yapacağız. ilk uçak yolculuğumuz olacak 1,5 saat sürecek. bana önerileriniz nelerdir ? emzirmem gerektiğini biliyorum . Uçakta bebek bakın odası var mı yani bebeğimin altını değiştirebileceğim yer ? nelere dikkat etmen lazım ?
şimdiden teşekkür ederim
Bebek kemeri koltuğa değil ebeveyne bağlanıyor.cocugunuz kucaginizda olmayı seviyorsa sorun olmaz :)Iki hafta sonra benim de 17 aylik oglumla 1 saatlik bir ucak yolculugum olacak sanirim. Benimki sadece uyudugunda poposu yer goren cocuklardan o kadar kipir kipir. O kemeri baglayip oturur mu supheliyim. Ama daha kucuk bebekle bence daha kolay olur.
Bebek kemeri koltuğa değil ebeveyne bağlanıyor.cocugunuz kucaginizda olmayı seviyorsa sorun olmaz :)
Ben de onu kastetmistim zaten, koltuga oturmak diye belirtmemistim.
Oglum 25 gunlukken ucakla 2 saatlik yolculuk yaptim. Ucak kalkarken emmek istedi emzirdimm. Emzirmek icin rahat bi kiyafet ve sutyen giyinirseniz hic sikinti olmadan emzirirsiniz. Sonrasinda oglum uyudu ucak inince uyandi. Insallah sizinkide uyur. Stres yapmayin aglarsada. Bebek bu kim ne dicekMerhaba hanımlar biz kızımla 3 aylıkken Pegasula eko bölümde yolculuk yapacağız. ilk uçak yolculuğumuz olacak 1,5 saat sürecek. bana önerileriniz nelerdir ? emzirmem gerektiğini biliyorum . Uçakta bebek bakın odası var mı yani bebeğimin altını değiştirebileceğim yer ? nelere dikkat etmen lazım ?
şimdiden teşekkür ederim