• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebekle uçak yolculuğu

düşündüm de otobüsle gidecek ne yapsın :KK70:
ben doğacak bebeğimle nasip olursa 40 günlükken filan otobüsle yolculuk yapmayı düşünüyorum da
benimki çok deli bir düşünce geldi şimdi yol 9 saat birde :) :KK70:
delirdim galiba

Yooo çok deli bir düşünce değil. Öncelikle sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı dilerim. Brinci ayın sonunda baktınız çok gazlı ve gece çok ağlayan bir bebek değilse o zaman yolculuk sıkıntı olmaz bence. Ben iki çocuğumlada küçüklerken her türlü yolculuğu yaptım. Arabaylada uçaklada otobüslede çok sık seyahat ettik. İnan bana ilk aylar en kolayı büyüdükçe farklı sıkıntılar oluyor. Gece 11 yada 12 otobüsünü tercih edip yanınızdaki koltuğuda alırsanız çok rahat edersiniz. altınıda açmak kolay olur emzirmekte.

Oğlumla 20 günlükten beri 15-20 kez uçak yolculuğu yaptım. Hatta en sonuncusunu geçen hafta İtalya'ya yaptık. Oğlum şu an 19 aylık. Kalkış ve inişte muhakkak emzir arkadaşım.Uçaklarda bebek bakım odası yok, wc nin üstten açılan bir aparatı var orda altını değiştirebilirsin kakasını yaparsa. Sana bebekli olduğun için cam kenarı vermek zorundalar maalesef. Check-in sırasında sor, eğer uçak full değilse lütfen yanımı boş bırakabilir misiniz de. Veya doluysa yanına bayan versinler daha rahat emzirebilirsin. Bebek bakım çantanı çok doldurma bir de onunla uğraşmayasın. Uçağa kadar da pusetle gidebilirsin valiz sırasında görevliye uçağa götüreceğini söyle sana büyük bir torba verirler. Uçak kapısında görevlilerden veya hosteslerden yardım iste onlar torbaya koymana yardımcı olur. İnince de yine kapıdan pusetini alabilirsin. Şimdiden iyi yolculuklar.

Merhaba hanımlar biz kızımla 3 aylıkken Pegasula eko bölümde yolculuk yapacağız. ilk uçak yolculuğumuz olacak 1,5 saat sürecek. bana önerileriniz nelerdir ? emzirmem gerektiğini biliyorum . Uçakta bebek bakın odası var mı yani bebeğimin altını değiştirebileceğim yer ? nelere dikkat etmen lazım ?
şimdiden teşekkür ederim
Benim bebegimde üç aylikti biberon hazırladım zaten uyudu zaten kısa yolculuksa kaka yapana kadar inersiniz

Yorumlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim telefonla alıntı yapamıyorum. ..
emzik yada biberon kullanmıyoruz ...sadece yolculuk için emziğe başlamalımıyım acaba ? 1,5 saat yolculuğa değer mi öncesinde ve sonrasında da karayolu ulaşımı var oda 2 saat 3 saat falan sürecek ama bu konuda ne dersiniz ?

Ben minnacığımla amerikadan uçuş yapıcam 20 saat kadar havadayız.Hep thy kullandım şimdiye kadar. Bebekle ilk yolculuğum olucak ama aynı şartlardaysa uçaklar(pegasusu bilmiyorum) orta en ön bassinetli oluyor yani bebek için açılır kapanır beşik gibi bişey veriyorlar. Önceden belirtmeniz gerekıyor tabi. Servis bölümleri lavabolardan daha geniş oldugu için emzirme zamannda kullanabilirsiniz. Binmeden hemen ve inerken emzirirseniz bebiş için iyi olur. Kısa yolculuk çok fazla kasmayın. İyi yolculuklar.

Yorumlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim telefonla alıntı yapamıyorum. ..
emzik yada biberon kullanmıyoruz ...sadece yolculuk için emziğe başlamalımıyım acaba ? 1,5 saat yolculuğa değer mi öncesinde ve sonrasında da karayolu ulaşımı var oda 2 saat 3 saat falan sürecek ama bu konuda ne dersiniz ?
Hayr tabiki 1.5 saat şçin hiç alıştırma canım miniği. Karayolu için kendi arabanızsa Zaten hiç sorun yok istediğin zaman mola verirsin. Bebeği carseate yatır rahat etsin kucağında o da bunalacaktır. Yok otobüsse cam kenarı tercih et emzirmen vs rahat olsun. Verilen molada altını kontrol edersin zaten. İyi bi firmaysa otobusşerin lavabosundada bebek bezi açma yeri oluyo kucuk baya ama idare eder.

Ben minnacığımla amerikadan uçuş yapıcam 20 saat kadar havadayız.Hep thy kullandım şimdiye kadar. Bebekle ilk yolculuğum olucak ama aynı şartlardaysa uçaklar(pegasusu bilmiyorum) orta en ön bassinetli oluyor yani bebek için açılır kapanır beşik gibi bişey veriyorlar. Önceden belirtmeniz gerekıyor tabi. Servis bölümleri lavabolardan daha geniş oldugu için emzirme zamannda kullanabilirsiniz. Binmeden hemen ve inerken emzirirseniz bebiş için iyi olur. Kısa yolculuk çok fazla kasmayın. İyi yolculuklar.
online bilet alırken bebek olduğunu belirttim ama bu yeterli olur mu ?

online bilet alırken bebek olduğunu belirttim ama bu yeterli olur mu ?
Yok canım hava yollarını arayıp ben bassinet istiyorum diyosun. Koltuk checkinini yaparkende orta en önü seçiyosun mecburen. Pegasusu ara bi sor derim varmı bassinet verme gibi bişeyleri. Yoksa sadece uzun yolculuklardamı veriliyo o tarz şeyler.

Hı bide uçağın içi inanılmaz soğuk olabiliyo mutlaka kalın bişeyler al biz eşimle donmuştuk koca adamlar. Yaz diye ince giydirsende battaniye fln gibi bişey al el bavuluna mutlaka.
cevapların için çoook çook teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz :) arayıp sorayım ben bu konuları

Hic tedirgin olmayin.Bebeginiz kac aylik?
Bol bol cok yer tutmayan,oyalayacak oyuncaklar alin.Kalkis ve iniste emzirebilirsiniz.Ben kizimla aktarmalarla 24 saat suren, direk ucusla 13-14 saat suren yolculuklar yaptim.Sizin ki 1,5 saatmis hemen gecer vakit.

Emzirme bölümü yok diye biliyorum ya da hiç görmedim ama arka taraflarda boş koltuklar oluyor. Belki kullanabilirsiniz.
Pegasus rezalet bir firma. Daracık koltuklar, mütemadiyen rötarlar. Çocukla perişan olursunuz. Mümknse süt sağın havalimanındayken ve biberonla bunu kullanın ya da uçağa geçmeden emzirin ve binin. 1.5 saat emzirmeden durabilir herhalde. Pegasusta ücretli koltuk seçimleri var 5-10 TL ödeyip ön sıra geniş koltuk ya da cam kenarı seçerseniz emzirmek zorunda kalmanız halinde rahat edersiniz. İnşallah kalkışta ağlamaz ve bütün yolu ağlayarak geçirmez, çocuk için mecbur kalınmadıkça zor olur diye düşünüyorum.
rötarın hava trafiğinden olduğunu bilmiyorsunuz sanırım?
thy de 230 tl vereceğim yere 80 tl ye pegasus ile gidiyorum.
siz binmeyiniz zaten 230 tl 'ye gitmek varken , bu arada diğer firmalarda ''rötar'' yapmakta , yaz aylarında çok uçuş sayısı olduğundan kalkış sırası bekleniyor.

Merhaba hanımlar biz kızımla 3 aylıkken Pegasula eko bölümde yolculuk yapacağız. ilk uçak yolculuğumuz olacak 1,5 saat sürecek. bana önerileriniz nelerdir ? emzirmem gerektiğini biliyorum . Uçakta bebek bakın odası var mı yani bebeğimin altını değiştirebileceğim yer ? nelere dikkat etmen lazım ?
şimdiden teşekkür ederim

canım inerken ve kalkarken emzirmeye yada kullanıyorsa biberon yada emzık vermeye dıkkat et onun dısında herhangı ır sorun olmuyor, hayırlı yolculuklar

şimdiden teşekkür ederim

canım ben emzirme önlüğümü taktım inerken kalkarken öyle emzirdim.havaalanında altını değiş inince de değiş olsun bitsin.uçakta zor olur.

Otobüs çekilmez asla düşünme. ucakta cam kenarı veriliyor bebeklilere..cama doğru dönüp emzirirsin bebeğini. .ben tam bir saat bebegimi emzirerek yolculuk yaptim ucakla geei kalan yarım saatte bebeğim etrafa fln baktı. .defalarca bebekle ucaga bindim altini ucaga binmeden havaalaninda değişir binerim.inenw kadar idare eder. .hic dert etme

Canım uçaklarda bebek bakım odası yok, sütü sağip biberonla verebilirsin. Alt değiştirme için WC lerde cekip acilan bisey var adini bilmiyorum ona yatırıp değiştirirsin. Bide inip kalkışlarda cogu bebek agliyor, biberon ver kulaklarindaki basıncı azaltmış olursun. Yada oturduğun koltukta emzirirsin. Eğer aglarsa panik yapma, iyi yolculuklar.

Ara tatil ve yaz tatillerinde memlekete giderken pegasusla uçuyorum. Kızım 2 yaşından küçükken yanımdaki koltuğu hep boş bıraktılar check ın yaparken. Şansıma hiç uyumayan çocuk hep uyudu. Bi de uçakta bebekler sürekli ağlıyo, kimse de garipsemiyo. 1 saat dayanacağım diye düşün.Uçak kalkarken ve inerken emzik kullanıyosa emzik verebilirsin, emzirebilirsin ya da biberon verebilirsin.

rötarın hava trafiğinden olduğunu bilmiyorsunuz sanırım?
thy de 230 tl vereceğim yere 80 tl ye pegasus ile gidiyorum.
siz binmeyiniz zaten 230 tl 'ye gitmek varken , bu arada diğer firmalarda ''rötar'' yapmakta , yaz aylarında çok uçuş sayısı olduğundan kalkış sırası bekleniyor.

katılıyorum ben THY ile ne zaman ülke içi seyahat etsem rötar yaptı.. yani bunun Pegasus'u, THY'si yok ne yazık ki..

Back
X