bebekle uçak yolculuğu...

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Merhaba,
Haftaya pazartesi 1.5 saatlik şehir dışı yolculuğumuzu kızımla uçarak yapıcaz.3 ayının dolmasına 1 hafta kala.
Bebekle ilk kez uçuyorum.İnternette bir kaç bilgi okudum ama yaşayan annelerden de tavsiye almak istiyorum.
Tyh yi aradım önerilerini almak için;bebekler için puset verdiklerini söylediler.Nasıl bir şeyki o?
Bende anakucağını yanıma alıp kızımı ona oturtup kemerini bağlamayı düşünüyordum..CADIARZU

canım 1 yaş altı çocuklarda anakucağına oturtmuyolar diye biliyorum ben anneye ek bi kemer veriyolar ona bağlıyosun ben kızım 50 günlükken antalyadan istanbula gittim 15 gün sonra da geri döndüm bide 5 aylıkken tekrar antalyadan istanbula geldim çok sıkıntılı geçmedi kalkarken biraz ağladı bide inerken okadar emzirebilirsen senin için rahat olur veya emzik kullanıyosa onuda verenilirsin 5 aylıkkende ilgisi çekecek bişeyler verdim eline oyle oyanaya oynaya gelsi tabi basınçtan dolayı bi rahatsızlık oluyo ama kısa bi süre sonra geçiyo sevgilerimle iyi uçuşlar hihoyyyt

ben de bu sene 9 ayda gidicem turkiyeye,kizim o zaman 8 aylik olucak insallah.ama bu puset ne ki acaba ben de ilk kez duydum ay bizimki bir de 3 saat suruyor.bebekle nasil olacaksa artik...

Merhaba,
Haftaya pazartesi 1.5 saatlik şehir dışı yolculuğumuzu kızımla uçarak yapıcaz.3 ayının dolmasına 1 hafta kala.
Bebekle ilk kez uçuyorum.İnternette bir kaç bilgi okudum ama yaşayan annelerden de tavsiye almak istiyorum.
Tyh yi aradım önerilerini almak için;bebekler için puset verdiklerini söylediler.Nasıl bir şeyki o?
Bende anakucağını yanıma alıp kızımı ona oturtup kemerini bağlamayı düşünüyordum..CADIARZU

merhaba bende haftaya pazartesi ucakla malatyata gidiyorum nasıl olucak benimde hiç bir bilgim yok ama cevereden duyduklaerım anneye ayrıca bir kemer takılıyormus bebek için
benimde kızım 9 aylık
inş..rahat gideriz acıkcası bende korkuyorum

Kizlar 1.5-3 saat birseymi, bizde eylulde tr ye gelcez ve 2 kere ucaga bincez, toplam 13 saat yolculuk olacak.. Bassinet li koltuk ayirttim. Yani puset veriyorlarmis, bebegin uyumasi icin..

ben hostesim.. hiçbir sorun olmuyo merak etmeyin saddece hosteslerden bebek kemeri isteyin..kendi kemeriniz baglamadan once verilen bebek kemerini baglayın sonra kendi kemerinizi..ama inişte ve kalkışta muhakkat baglayın...hatta tavsyem trüblans olursa diye yolculuk boyunca çıkarmayın derim..

tam benlık bı soru kendımı kabın görevlısı gıbı hıssetmeye baslamıştım çok sık bındıgım ıçın oglum bbekken bındım sorun yasamadım bebek kemerı ve yastık verıyorlar şimdi 1.5 yasında yanım boşsa oraya oturuyor ama gecen yolculugumuz kötu gectı kucagımdan ınmedı hıöç ayrıca gece yolculugu olursa kolıdorda at gıbı koşturup duruyor oturtamıyoruz kesınlıkle.hıç bışı olmaz anlamaz bebışlerınız ıyı yolculuklar

bebek kemerin söylemişler arkadaşlar
bir de uçak inip kalkarken basınçtan dolayı kulakları rahatsız olur ağlarlarmış
bunu engellmek için de emzirmek ve ya biberonla birşeyler içirmek gerekiyormuş
hatta daha büyük çocuklara sakız çiğnetin diyorlar
ben uçak yolculuğu yapmadım ama tv de bir dr anlatırken dinlemiştim canım

Merhaba,

canım ben çok yolculuk yaptım bebeğimle uçakla...puset vermiyolar...yan koltuk boş olursa o senin şansına boş da olmayabiliyor..
bebek için kemer veriyolar sen kendi kemerine geçirip bebeğine takıyorsun...bebeğin kucağında daha rahat olur hem...yastık istersin birde...eğer emziriyorsan inişte ve çıkışta emzir...bende 3 aylık civarı yaptım ilk yolculuğunmu yol boyu emmişti ve uyumuştu...çok rahattı... şimdi zorlaştı büyüdükçe daha zor....emzik kullanıyorsa daha rahat olursun...
a.s.iyi yolculuklar...

ben yer hostesıyım....
bız chec ın e gelen yolcularımızın ana kucaklarını ısterlerse yanlarına almalarına ızın werıoruz canım...ama ucakta bebişler için kemer werılıo we onu kendıne baglıosun iniş te ve kalkısta...ucus suresıncede ıstersen anakucaında yatırabılırsın ama inişte tekrar kemere baglamalısın,bebişin guvenlıı için cnm...ayrıca battanıye yastık falanda ısteyebılırsın kabın gorewlılerınden...:emir_bebek:
şimdiden ii yoılculuklar....optum bebişini annesi..bızde dogum ıznındeyız we işimi çokkk ozledımm:utangac:sewgılerrra.s.bırde ucak musaıtse yanının bos bırakabıolmesını rıca edebılırsın cnm...eger ucak bossa genelde bız bbeklı yolcuların yanın boş bırakmaya calışıoruz...chek-in gorewlısınden rıca edersen yardımcı olabılır cnm...

ben yer hostesıyım....
bız chec ın e gelen yolcularımızın ana kucaklarını ısterlerse yanlarına almalarına ızın werıoruz canım...ama ucakta bebişler için kemer werılıo we onu kendıne baglıosun iniş te ve kalkısta...ucus suresıncede ıstersen anakucaında yatırabılırsın ama inişte tekrar kemere baglamalısın,bebişin guvenlıı için cnm...ayrıca battanıye yastık falanda ısteyebılırsın kabın gorewlılerınden...:emir_bebek:
şimdiden ii yoılculuklar....optum bebişini annesi..bızde dogum ıznındeyız we işimi çokkk ozledımm:utangac:sewgılerrra.s.bırde ucak musaıtse yanının bos bırakabıolmesını rıca edebılırsın cnm...eger ucak bossa genelde bız bbeklı yolcuların yanın boş bırakmaya calışıoruz...chek-in gorewlısınden rıca edersen yardımcı olabılır cnm...

çok teşekkür ederim canım.havayolu şrketi ile görüştük mail attım sonra döndüler bana.yanımın boş bırakılması işleminde son anda chek yaparken arkadaşa ileticem.anakucağını yanıma alıcam zaten.
inşallah kolay atlatırız..

gülşahcım canım bırak 3 ayı doldurmamaış bebeği ben 15 günlük bebekle uçakla yolculuk yaptım canım biz uçak inerken ve kalkrken biberon emzirdik selene sütümü sağmıştım evden çıkmadan önce..yüksek basınçtan etkilenmesin diye...onun haricinde sürekli emziğini emdi ama o şart değil...adıyamana giderken yanımızdaki koltuk boştu selenei oto koltuğuyla ona koydum özel bi kemerle bağladılar koltuğa hostesler...gelirken istanbula boş koltuk yoktu hostesler koltukta çıkarıp kucağıma almamaı istediler yine özel bi kemerle seleni kendi kemerime bağladım kucağımda yolculuk yaptık...hiç korkma çekinme zaten yolcularda hosteslerde çok yardımcı oluyorlar selen uçakta herkesin maskotu olmuştu:)yine aklına takılan bişi olursa sor canım..

Biz de yarın 3,5 aylık bebeğimle ilk kez uçağa bineceğiz..
Kucağımda özel kemerle duracak ama aynı zamanda kalkış ve inişte emzirilmesi öneriliyor basınç sorunu olmasın diye..emzik almıyor zaten..
peki hem kemerle bağlı olup hem nasıl emecek onu anlayamadım??
umarım sorunsuz bir yolculuk olur :3:

Biz de yarın 3,5 aylık bebeğimle ilk kez uçağa bineceğiz..
Kucağımda özel kemerle duracak ama aynı zamanda kalkış ve inişte emzirilmesi öneriliyor basınç sorunu olmasın diye..emzik almıyor zaten..
peki hem kemerle bağlı olup hem nasıl emecek onu anlayamadım??
umarım sorunsuz bir yolculuk olur :3:

check in yaparken söyleyin yanınızda boş yer varsa versinler rahat oluyr
bebeğin kemeri beline takılıyor o kemek sizşn kemerşnşzden geçiyor emmesi zor olmuyor yani

kemer o kadar sıkı olmuyo emziriyosun yani..bende 3 aylıkken bindim yasadım..bebek emmek istiyo zaten kulagının rahatladıgının farkına varıyo kerata:1:

birkaç kez seyahat etmiştim ilkinde 6 aylıktı ek bir emniyet kemeri veriyorlar sadece para amaçlı him bir işlevi yok 15 tl alıyorlar diğer binişlerimizde aynı şekildi diğer oğlum 2 yaşından sonra ekstra koltukta oturdu. seyahat kolat emzirir pozisyonda yatar problem yok rahat olun.iyi uçuşlar

anne emmeyen bebeklere mama nasil hazirlaniyo ucakta ? sicak su isteyebiliyo muyuz hosteslerden ? bir de ucak kapisina kadar bebek arabasi ile gelinebiliyo mu ?

Back