• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle tatile çıktınız mı yoksa bırakıp mı gittiniz?

mugumugu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2008
268
2
96
İstanbul
Önümüz yaz kışın doğum yapan anneler ,
tatil planlarnız nasıl? Biz eşimle ne yapsak die düşünüyoruz şu an bebeğim 2 aylık .
Meme emiyo . Yanımıza otele alsak zor olcak , bıraksak nasıl olur belki ek gıdaya geçer
sizdende fikir almak istedim

Bence insan mecbur kalmadıkça bebeğinden ayrılmamalı. Tatil zamanı geldiğinde bile çok küçük olacak bebeğin. Özgüveninin gelişmesi için annesini yanında hissetmeye ihtiyacı var.Hem tatilde aklın bebeğinde kalmayacak mı? Meme emdiğini söylemişsin, tatile gittiğinde sütün kesilebilir ya da sağmakla uğraşırsın.
Bebeğinle gidebileceğin yerleri tercih etmeni veya mümkünse tatilde bebeğinle ilgilenecek birini de beraberinde götürmeni öneririm.

Bence insan mecbur kalmadıkça bebeğinden ayrılmamalı. Tatil zamanı geldiğinde bile çok küçük olacak bebeğin. Özgüveninin gelişmesi için annesini yanında hissetmeye ihtiyacı var.Hem tatilde aklın bebeğinde kalmayacak mı? Meme emdiğini söylemişsin, tatile gittiğinde sütün kesilebilir ya da sağmakla uğraşırsın.
Bebeğinle gidebileceğin yerleri tercih etmeni veya mümkünse tatilde bebeğinle ilgilenecek birini de beraberinde götürmeni öneririm.

kesinlikle çok haklısın
bebekliğin ilk aylarında gösterilen ilgi, sevgi ve şefkatle çocuklarımızı ilköğretim sıralarına hazırlıyoruz
geçenlerde bir uzman böyle söylemişti
çocuk kendini ne kadar güvende hissederse okula başladığı yaşta da özgüveni o kadar tam olur demişti
bebeğin mecbur kalmadıkça annesinden ayrılması sakıncalı diye düşünüyorum naçizane

bosver guzelim,tatile gitmesen bi sene ne olacak sanki,bebegin icin,buyut bebisini hep beraber rahat rahat gidersiniz tatilinize.........yerimseniben

Bende sizlerle aynı fikirdeyim arkadaşlarım . Gitmesem tabiki olur nolcak bebeğim için . Ama babamızda 1 sene çalışıyo 1 haftalık tatili düşünüyo bütün kış onu da düşünmek lazım . En mantıklısı bebeğimden ayrılmadan bi plan yapmak

Bende sizlerle aynı fikirdeyim arkadaşlarım . Gitmesem tabiki olur nolcak bebeğim için . Ama babamızda 1 sene çalışıyo 1 haftalık tatili düşünüyo bütün kış onu da düşünmek lazım . En mantıklısı bebeğimden ayrılmadan bi plan yapmak

bebeginizle gidin o zaman,yazik gunah yavrucaga,hem onun ozlemi ile tatilden cok eziyet olur o size,biraz zorlu bi tatil olur ama evladiniz gozunuzun onunde hic degilse,iyi tatiller dilerim simdiden canim,mutlulukla buyusun yavrun iyisallah:Saruboceq:

canım bebekle tatile gitmek çok zor biz 2 sene gidemedik ama özel arabanız varsa ve onunla giderseniz daha rahat olur ama kesinlikle bebeğinide götür zorda olsa bence güzel bir anı olacaktır. şimdiden iyi tatiller

temmuzda tatile çıksanız bebeğin 5 aylık olmuş olacak zaten emziriyor olacaksın ek gıdalarda daha zor olur zaten o dönemde ek gıdaya geçmiş olsan bile ağırlıklı emiyor olacak bebeğin bu da sizin için avantaj olur...biz de geçen sene gitmiştik bebeğimle 6 aylıktı hiç zorlanmadık çok eğlendik...kızım denize de sokmuştuk...

bence bebeğinden ayrılma canım. ben işe gelirken bile onu zor bırakıyorum :(

temmuzda tatile çıksanız bebeğin 5 aylık olmuş olacak zaten emziriyor olacaksın ek gıdalarda daha zor olur zaten o dönemde ek gıdaya geçmiş olsan bile ağırlıklı emiyor olacak bebeğin bu da sizin için avantaj olur...biz de geçen sene gitmiştik bebeğimle 6 aylıktı hiç zorlanmadık çok eğlendik...kızım denize de sokmuştuk...

merak ettim otele mi gitmiştiniz ?

Allah aşkına oyuncak bebekmi bu bırakıp tatile gideceğiz içi rahat etmez insanın o orda ne yapıyor ne ediyor diye düşünürken havuzamı girilir denizemi hiç öyle şey olurmu ben 3 saatliğine dışarı çıkmak zorunda kaldığımda bırakıp gidince huzursuz oluyorum tatilmi Allah muhafaza

en kolay 6aylıkken falan çıkmakmış, sonra hareketlenince hiç çıkmayın diolar.tabi araba şart

yengemler mersine tatile gelmişlerdi( iki çocukları var biri 4 yasında digeri 5 aylıktı )ya dayım tek başınaa oglunu alıp gidiyordu yengem odada kalıyordu yada yengem tek başına gidiyordu bebegi doyurduktan sonra .. tatil degildi tam bir eziyetti onun için ..deniz karsısında kocasıyla basbasa giremiyordu bile .iznimde 3 4 gun yanlarında kaldımda rahat rahat denizllerine girdiler bebeklerinede ben bakmıstım yani bence güvenebileceginiz birini yanınızda götürün :) bebiş her zaman dışarda olamaz güneşlenmek istersiin kocanla gezmek istersin durum uygun olmayabilir

bende tatıl dusunuyorum ama hıc bırakıp gıtmeyı dusunmedım elbette yanımda oluck.kucklarına alınca bıle kıskanıyorm bırakmk mı asla

biz bebişi sarılık olduğunda bir gece hastanede bıraktık. nerdeyse kafayı yiyorduk. babası da ben de gece kıyafetlerini koklaya koklaya hüngür hüngür ağladık. mümkün değil yani bırakmak. bebişin çok küçükmüş hem de emiyo. bence kesinlikle bırakmamalısın. tatil köyüne falan gidin olmazsa. kreşi,doktoru vs. olan.

dört aylık bebeğim var ve tatile gitmek istiyoruz fakat hem bebeğim için hem bizim için zorluk olacağı için bu sene tatili iptal ettik. aklımızın ucundan geçmedi geçmezde fındık kadar bebeyi bırakıp gitmek.
mamasını yedimi gazı çıktımı altı pişik oldumu acaba oburluk yapıpa boğazına takıldımı gibi sorularla beynimi yoracağıma seneye oğluşumuda alıp gideriz daha süper olur diye düşünüyorum.
bence arkadaşım eşin illa istiyorum diyorsa ya hep beraber yada bir sene fedakarlık yapıp eşini tek başına göndereceksin. asla ama asla tatil için yerle gök bi araya gelse oğluşumu bırakıp gitmem hastalık olur ölüm olur ozaman başka.

bebeğim 3 aylık belki size çılgınca gelecek ama 3 hafta önce ılgaz a gittik eşimde oğlumda kayak tutkunudur da... tabii ben otelden çıkamadım sayılır, kayamadım da, ama yine de eğlenceli bir hafta sonu geçirdik 3 aile gitmiştik. bebişimin hiç eziyeti olmadı taşıma koltuğunda bizimle lobide oturdu arada hafifçe salladıkfalan...hasta da olmadı... oğlum bebekken evden çıkarmamıştım yine de hasta olurdu bunu hiç esirgemedim gayet de iyi...sakınan göze çöp b atar dedikleri doğruymuş... hem bebişlerimiz artık bizim hayatımızın bir parçası onlarla da hayattan zevk almayı öğrenmeliyiz

Ben bebeğimi bırakıp gidemezdim aileden biriyle(mesela annem) tatil planı yapardım ki hem bebeğimle olayım hemde tatil yapabileyim.1 hafta ayrılmak heleki küçükken zor bence sende kıyamazsın bebişine.

biz de tatile gideceğiz , hatta 23 nisanda 4 günlüğüne bodruma gidiyoruz inşallah ama açıkcası hiç bebeğimi bırakmayı düşünmedim , nasıl bu kadar küçük bir bebeği bırakabilmeyi düşündüğünüzü de anlayamadım :1closedeyes:
eşim çalışıyo , yılda bir hafta tatil yapıyor demişsin , ben de çalışıyorumm 2 senedir tatile gidemedim yavrum için gerekirse 10 sene de gitmem , benim için önce bebeğim gelir demek herkes için farklıymış bu durum anlayamadım ben yaa CADIARZU

Bence bebeğini de al git gez... Bebecik de doğarken o kadar stres oldu, ona da tatil lazım. laelaelaelaelae

Bence hiç çekinme, insanlar 2-3 aylık bebeklerle kıtalar arası uçuyor. Birsürü kişi Avustralya'dan, Amerika'dan uçuyor...

Ama eşinle pazarlığı da sıkı et, beraber bakın... işin büyüğünü de sen yaptın dinlenmeye ihtiyacın olacak.

Back