bebekle hayat nasil disari cikicam

benim kızım 13 günlüktü ve kurban bayramının 1. günüydü.Koydum pusetine sadece anane ve babanneye gidicez diye çıktık birkaç akraba daha gezip eve döndük :) 1 aylıktı istanbuldan sakarya ya ev oturmasına gittik. Kar yağdığında 3 aylıktı giydirdim astronot montunu sardım ağzını çıkardım hava aldırdım :) Kızım şimdi 7 aylık sokağa çıkıp bakınmaya bayılıyor ve çok şükür bu zamana kadar hasta falanda olmadı :)
O da bir birey onun da hava almaya ihtiyacı var.Sizin ondan daha çok ihtiyacınız var eminim ki :)

bence sakındıkça hassaslaşır avm lerde bi sürü bebek görüyorum minicik kadınlar napsın evde bunalıyorlar..çok hastaysa tamam çıkma ama iyiyse cık gez pusete koy yürüyüş yapın karınını doyur altını temizle cıkar eve asla hapsolma ..

çok iyi anlıyorum sizi, cesaretinizi kıran çok olur. eşinizi geçtim, komşuydu, bakkaldı onlar bile karışır yel alır, el götürür bilmem ne.
cesur olun. siz ne kadar rahat olursanız o kadar rahat olur yavrucak. herkes kendini doğru bilir ama inanın ben 20.günde çıkardım, yaz bebeğiydi bir de şanslıydık o konuda iyi ki öyle yapmışım. kızım resmen bir gezenti. 20.günden beri kızımla gezmediğim park, bahçe, tatil yeri kalmadı yeri geldi avm ye de gittik, yeri geldi yemek yiyelim diye kafeye girip, oturamadan kalktık ama oluyor bunlar, olacak, herkes yaşıyor bunları.
akıl vermek değil ama tecrübe paylaşmak için şöle bir şey söyleyebilirim. çantanız hep hazır olsun. ben iki katlı bir makyaj çantası bulmuştum wats... dan onun alt katı bez, üst katı yedek kıyafet(iki pantolon, iki badi, iki çorap, bir şapka gibi.) zaten yemek derdiniz yok şimdilik. çantada bir de emzirme örtünüz olsun eğer emziriyorsanız açar açar emzirirsiniz.

dışarı çıktıkça siz de rahatlayacaksınız o da. arabanızı, pusetinizi hepsini alın eğer otomobiliniz varsa.

6 ay kimse beklemez ve bekledikçe daha kırılır cesaretiniz.

Benim de 10 aylık bir kızım var. İlk zamanlar kalabalık ortamlarda ağlıyordu, elim ayağıma dolanırdı. Ben telaşlandıkça daha beter ağlardı. Hatta eve dönerken belli bir yeri vardı ordan itibaren ağlayarak gelirdik eve. Kimsenin kucağını istemezdi. Şimdi üzeri değişirken anlıyor dışarı çıkacağını ve çok mutlu oluyor. Ben işte olduğum için anneanneyle geziyorlar. Tabi hava güzelse. Soğuk havalarda ben de dışarı çıkarmadım kızımı. Çıktığım zamanda arabayla gittim nereye gideceksem. Anne olmak çok zormuş. Ne çok takıntılı ne de rahat olmak doğru değil. İkisinin arasını bulmak mesele. Size tavsiyem gezin dolaşın uygun zamanlarda ki çocuğunuz sosyalleşmeyi öğrensin eminim çok faydası olacaktır.

ben sana kıyamamammmmmmm ama kıyamammmmmm
benim bebeşimde aynıydı ben burnumu bile dışarı çıkaramadım
bir gün eşimle kamyonun altında kalacaktık ailecek
meğersem kuzum kolikmiş :)
şimdi gülüyorum da o zamanlar gülmğyordum
geçiyor zamanla
bebek eşyası toplamayada alışıyor insan :)

'Normal hayata dönmek istiyorum çok bunaldım' biraz erken olmuş daha 2 ayda..
Koy arabasına git istediğin yere alışırsın zamanla..

tak kanguruyu, sırtına da bi çanta. üstüne bi battaniye al. ağlayınca daya ağzına memeyi. ne var ki dışarı çıkmakta :) biz 1 aydan sonra hep böyle yaptık :)

Dogrusu ben yurtdisinda yasiyorum ve bir hayli soguk olan hollanda'dayim. Burda tazin bile sicaklik 30un ustune zor cikar.Mayis haziran bile ortalama sicaklik 18 derece civaridir.Burdakiler yagmur camur hep cocuklarini cikarirlar disari. Yagmur altinda el kadar cocukla yururler. Bizler yapsak bizim cocuklar hemen kaparlar nezleyi gribi. Gercekten bunlarin çocuklarına cok imreniyorum. Neden bilmiyorum belkide biz cocuklarimizi cok kollayip gozettigimizden cok ustune dustugumuzden.

Sizin durumunuzda neden cikaramayasiniz ki? Turkiye sicaktir su an saniyorum. 40 gununu coktan gecmis. Bebek arabasina koyunca zaten mayisip uyuyorlar. Kizkardesimin kizindan biliyorum. Avmler kapali alanlar parka gitmek acik havada gezmek en iyisi. Bence hic korkmayin. Sonucta cocuklar eninde sonunda dis dunya ile tanisacaklar. Elbette hasta olacaklar. Hasta olmayan bebek mi var? Hic disari çıkmasaniz bile hasta olabilir. Hasta olsun dunyanin sonu degil ya boyle soyleyin esinize..

bebekler icin slingler oluyor.kangurudan farki ergonomik olmasi ve bebek 5 kiloyu gectiginde annenin bebegi rahatca tasiyabilmesi.
markete giderken filan boyle bisey kullanabilirsiniz.
oglumu evde bunun gibi bi tasiyiciyla evde gezdirdigimi hatta bu sekilde temizlik yemek yaptigimi cok bilirim.
oglum uyurdu hep orda,4-5 saat deliksiz uyudugunu bilirim bu sekilde.
deneyin bence.

Eklentiler

• ergobaby-360-carrier.jpg
    66,1 KB · Görüntüleme: 90
Canım belki gazi vardır. Benim kızım 3.5 ay boyunca ağladı pek cikarmadim onun rahatı için evde daha sakindi. Zaten dış dünyaya yeni yeni alisiyolar yuksek sesten korkuyolqr, pek de kasmamak lazim olmadı esinize annenize bırakıp çıkın yarım saat zaten ozleyip hemen eve dönüyorsunuz :)

Oğlumda ilk dışarı çıkışımızda koşarak eve dönmüştük Çok gazlıydı ve sancısı tutmuştu, ne yaptıysak susturamadık.
4. Ayında ağlamalar bitti ve sonrası keyif. At arabaya gezdir.

Seni bebekten daha çok eşin daraltıyor sanırım. Takma onu, al bebeğini kendin çık. Göreceksin o da alışacak dışarıya. Emzirme önlüğün varsa al yanına, istediğin yerde emzir.

Kızım doğduğu günden beri dışarıdayız
ne yapıyım seviyorum gezmeyi
hayatını kısıtlama yanına iki takım kıyafet bez al arabasına koy gez

Bence yapılan en büyük yanlış bebeklerin eve hapsedilmesi. Hava şartlarının çok kötü olduğu durumlar harici her gün yarım saat bile olsa hava almaları gerekiyor. Hiçbir yere gidemiyorsanız mahallenizde/sitenizde iki tur atmanız bile yeterli.

Ben bebeğimi taşıyorum, slingolar/taşıyıcılar var, çok rahat oluyor. Onlardan bir tane edinirseniz çok rahat edersiniz. Tek başıma çıkacaksam eşyalarını da sırt çantama atıyorum, elim boş kalıyor ve rahat ediyorum.

Bir defa çıkın birşey olmadiğını görünce cesaretleneceksiniz.Gelişimi için temiz hava çok önemli.Benim eşim de sizinkinin tam tersi.Azcık bi güneş görsün cocugu cikar bugun diyor

Valla türkiyede 40 gün sokak yüzü göstermezler cocuklara, benim en yakin arkadslarimdan biri finlandiyali bir kiz, ikinci günden subat Viyana kar kis cikartti her gün sokaga, leo muz 2 yasinda turp gibi bir kere bile hastalanmadi bu cocuk. Cikin, aglarsada cocuk bu normal, cok telaslanmayin, sallayin bebek arabasiyla, etraftakilerde biraz anlayis gösterir artik, merak etmeyin. Evde oturarak depresyona girersiniz.

Hava alsin cocuk. Hava da guzellesiyor. Bunalma sende . Kim ne derse desin boşver.cocugunla havanin keyfini cikar . Benimde bebegim var basta bende useniyordum. Dört duvar bi de bebek kafayi yiyecektim. Bu boyle olmaz dedim hergun cikartiyorum disari hem kendi ruh sagligim icin hem de yavrum guzel hava alsın diye .

Hic korkmadim 10 gunlukken ciktim o da bende alistik ne kar dedim ne soguk hic korkulcak bisey yok yani cocugum oldu diye eve kapanmak cok sacma bence

Bende kendimi eve hapsetnedim pek..3 aylikken denize soktuk,6 aylikti tatile ciktik yine denizler,faytonlar keyif yapti..6,7 aylikken kanguruya koyup marmaraya,otobuse binip gittim biyerlere..Hatta bi kere carsida cok agladi giyim magazasinin deneme kabininde emzirdim.Bismillah de cik hicbirsey olmaz.

hiç korkmayın 1 2 kez cıkarın hem havalarda iyileşiyor bebege iyi bakabilmeniz için sizin de iyi psikolojide olmanız gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…