bebekle hayat nasil disari cikicam

oyunbozan8

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
209
14
Arkadaslar 2aylik bebegim var hastane ve saglik ocagi haricinde ve anneanne babaanne evi dışında disari cikarmadim.zaten evden cikislarda kan ter icinde kaliyorum resmen bebek esyalar ben toparlanabildim mi yok o unutulmasin bebek bi yandan bagrirken perisan oluyorum neyse ben artik normal hayata donmek istiyorum cunku cok bunaldim. Avm ye goturmem ama etrafta herkes bebegini alip disari cikabiliyor bizimki cok bagiran bi bebek bi kafeye temiz havaya bi yerlere gidelim diyorum sonra yok yel alir usur diyo esim tamam diyorum. Bi kafeye gideyim diyorum bagricak bebek hadi toparlan kalk gerisin geri olacak diye cesaret edemiyorum.arabasiylami cikaricam puseti alip masayami koyup cocugu oturtucam onu bile bilmiyorum elim ayagim birbirine giriyo zaten bagirdikca.hem cesaret edemiyorum,hem esim surekli cesaretimi kiriyor. 6aylik olsun havalar duzelsin cikarsin diyor.kimse 6ay beklemiyor bitek benim cocugum mu usuycek bitek benim cocugum mu bagriyor artik dayanamiyorum evde daha fazla vakit gecirmek istemiyorum gercekten cok bunaldim ve kimse beni dinlemedigi icin anlamiyor. Bebekle hayat nasil olucak bana akil verin Allah askina cesaret verin bi yol gosterin.

arabasıyla çıkart hem bebek rahat eder hem sen sallarsın arabayı uyur

Çok telaş etmeyin

Bebeğin hep çantası hazır olsun iki tam kat yedek kıyafet bez mendil vs

Gittiğiniz yerden kalkmayı göze alın bir şey olmaz kalkarsınız

Bebek arabası ike gidilecek yerler varsa daha kolay olur

Benim kızımı anlatmışsınız. Oda öyleydi. Korkudan biryere çıkamazdım. Hep ağlardı. Puseti taşımak zor oluyor. Bebek arabasıyla çıkın. Önce parklara gidin bir tur atıp dönersiniz. Başta ağlıyorlar ama zaman geçtikçe çocukta alışıyor. Hem hava almak ikinizede iyi gelir. Siz şimdi hep ağlayacak zannediyorsunuz. Merak etmeyin alışır. Hep öyle gitmiyor.

Koyacaksın çocuğu arabaya, atacaksın çantasını sepete ver elini açık hava. Ağladı mı salla arabayı, daha çok mu ağladı daya biberonu. Biberonla mama vermiyorsan bile rezene vb şeyler verebilirsin. Hem sakinleştirir. Ya da ufak bir müzikçaları koy yanına klasik müzik ya da bebek şarkıları ninnileri çalsın kısık sesle.

İki aylık bebekle denize gitmiştik biz. Bir de denize sokmuştuk sıpayı. Bişeycik olmaz, hastalanmaz. Havalar düzeldi artık. Dışarı çıkınca da kat kat sarmayın çocuğu sıcaktan da ağlıyorlar bazen.

benımkı kıs bebegıydı cıkamamıştım baya ama senın oyle degıl.artık havalar duzelmeye basladı. koy arabasına once arabayı asagıya ındır arabanın sepetıne esyalarını koy. sonra bebegını koy oraya. gez dolaş hava guzelse parka gıt.degılse avm lere gıt. bebegınde hava almaya ıhtıyacı var. zaten bır ay sonra kanguru alırsın daha kolay gezersın avmlerde.o da bakına bakına gezer kangurunun ıcınde.aglasada panık yapma al kucagına sakınleştır .....oda alışır sende alışırsın

Gecen sene subatta dogum yaptim, martta kimse beni evde tutamazdi, hergun disardaydim hatta sehir disina anneme gittim kizimin kirki cikmamisti, subat dogumlu kış mevsimi..hicbirseycik olmadi..ilk bebegim tecrubem de yoktu ama, pimpirikli olmak bana gore degil..kasmiyorum..rahatim.. annelik cok zor zaten, bir de kendimi eve hapsedersem bittigim andır..jot bebek arabasina, havalar da gunesliyse zaten Hic durma, cik gez dolas .aglarsa da ilgilenirsin nolcak bebek yani..kimse yadirgamaz bebek agliuo diye. Rahat ol biraz cnm.

Siz ne kadar rahat olursaniz bebek de o kadar rahat olur oncelikle bunu unutmayin.
disarda bakiyorum cocuklar ciglik cigliga ya da oraya buraya saldiriyor kosturuyorlar cunku haftada bir cikiyorlar ve ciktiklarinda gozleri donuyor nasil alistirirsaniz oyle gider.
benim Kizimin dogal yasam alani disarisi mesela, hic cikmasam kanguruya koyar markete gider ordan yuruyuse cikardim. Pusetine koyun gidin oturun bir kafede, iki aglar susar zaten 2 aylik bebekten ne kadar ses cikabilir ki, emzik aliyorsa emzik verirsiniz almiyorsa biberon vs. Acik havayi gorunce uyur zaten. Ihtiyaciniz olan tek sey cesaret.
ben subatta dogum yaptim haziranda kizi alip tek basimiza istanbuldan bodruma gittim, cesaret edince oluyor

benim bebeğim yok ama bende şu avmlerde bebek arabalarıyla dolaşan kadınlara çok özenmişimdir. benim arkadaşım 2 bebeğiyle hiç bir yerden geri kalmıyordu. ona sırrını sorduğumda her an biryere gidecekmiş gibi çantam hazırdır der. 2 kat çamaşır ıslak mendil bez atıştırmalık birşeyler alırım demişti.

dışarda cafede avm de her yerde ağlayabilir de bağırabilir de henüz çok küçük..etraftan gelen bakışlara da aldırmayın skain olun..siz telaşlandıkça bebeğiniz daha da yüksek sesle bağıracaktır :):)
oğlum kolikti ,evde çok bunaldım ben de..sırt çantası aldım kendime.arabam da yoktu o zaman,pusetle dolmuşa binemiyodum.kucağımda götürüyordum..çantam sırtımda,oğlum kucaüımda çok gezdim ben..şimdi 5 yaşına geldi ,hala gezmeyi çok sever.dışarı çıkarmayan ark. çocukları uzun zaman yürümez gezmekten sıkılır..nasıl alıştırısanız öyle gider..
zor oluyor mu evet oluyor,eve geldiğinizde pestil gibi oluyorsunuz ama dışarı çıkmak gibisi var mı,değişiklik şahane:):)
kışın soğuğunda bile çıkardım ben..sıkıca giydirdim çıkardım..merak etmeyin b,rşey olmaz,havalr düzeliyor zaten..

Sakin olacaksınız.Bebek bu ağlaya bilir sonuçta.Çantanızı hazırlayın ıslak mendil,bez,kıyafet gibi.Sırt çantası olursa çok rahat oluyor.Havalar çok güzel zaten hasta felan olmaz inşallah merak etmeyin.
Kızım 3 aylıktı (babam ameliyat olduğundan annem gelememişti bakmaya) 1 hafta işe getirdim.İlk gün haricinde zorluk olmadı.Zaten çabuk yoruluyor ve çok uyuyorlar.

Beni kızım kış bebeğiydi haftası bile dolmadan gezmeye çıkarmıştım çok şükür hasta filan da olmamıştı. Babam da ben 3 günlükken beni gezdirmiş

Eylülde doğum yaptım ve güneşli olan havalarda muhakkak dışarı çıkarttım kızımı. Havaya uygun giydirdim yanıma battaniye aldım ama hep çıkarttım.
Yeri geldi bir elimde araba diğer kolumda kızım geri döndüm ama asla vazgeçmedim.
8 aylıkken mei tai sling aldım ,1 yılda öyle gezdim, bağladım kucağıma gezdim , marketede gittim, yürüyüşe de çıktım. Zamanla alışıyorlar merak etmeyin. Ben bebek arabamı değiştirdim ilk aldığım travel sistemdi ve yarı yatar durduğu için kızım istemiyordu onunla gezmek. Baston puset aldım şimdi 30 aylık hala sever onunla gezmeyi. Size tavsiyem karnını doyurun, uyku saatine yakın çıkın, havalar güzel uyuyakalır , temiz havada uyur güzelce sizde biraz temiz hava alırsınız, alışverişinizi yaparsınız. Ağlıyor diye ertelemeyin asla. Ben aman aglamasın diye tam 1 yıl aracımı kullanamadım, arabayı hiç sevmiyordu. Birgün çıktım bindim arabaya agladı eve döndüm sakinleşti konuştum arabayla gideceğiz yoksa çıkamayız diye her defasinda anlattım.çıktım yine agladı yine eve döndüm ve 3.de uslu uslu oturdu koltuğunda arabada. Ağliyor diye vazgeçseydim bir yıl daha binemezdim arabaya herhalde.
Uzun lafın kısası zamanla alişıyorlar, siz kararlı olun.

Ben 2.5 aylık kızımla her gün 1 saat geziyorum. Pusetine koyup dolaşıyorum. Yalnız benimki ne emzik ne biberon kabul ediyor. Onları verince yaygara yapıyor. Dışarı çıkmadan emzirip öyle çıkıyorum. Avm kafe gibi yerlere gitmedik henüz. Benim yaşadığım yer site dışına çıktığımız an kır bağ bahçe dolaşıyorum ben o da pusetinde mışıl mışıl uyuyor. Bir çıktığımızda çok ağladı, yanımdaki puseti itti ben kucağımda getirdim. Kıyamet de kopmadı. Kalabalık yere gidince ne yaparız bilemem :)

giydir güzelce koy bebek arabasına..cafede oturduğun sandelyenin yanına koy bebek arabasını..bebeğin zaten dikkatini çeker dışarısı bakınır falan..

Benim bebiş de bir aylık oldu. Havalar ısındı. Çıkarayım diyorum ama eşim ne işi var dışarıda diyor. Üstelik şu an kardeşim yanımda yardımcı olabilir. Bir deneme yapardım en azından. Eşimi ikna ederim de bir de hasta olursa yavrum daha dilinden kurtulamam. İnternetten bugun yazı okudum kırk gun eve kapanmayıntemiz hava size de bebeğinize de iyi gelecek diye. Onu kopyalayıp okutayım dedim. Sen de öyle tap. Zamanla da.pratikleşirsin zaten.

Abooovvv sen boyle dersen ben ne edim nerelere gidim. Benim ikizler yolda. Bizim hayat bitti o zaman
ben cok ahkam kesmeyim tecrubeli arkadaslar yazmis zaten disari giderken al cik yapacaginiz bir cantaniz olmali bezi mendili kiyafetinin emziginin vs. bulundugu. Eve gelince kullanilan eksikleri takviye edip o cantayi ayri kaldiracaksiniz. Arabaniz varsa oto koltuguyla alip indiginiz yerde ya elinize alirsiniz gezecekseniz de arabasina takarsiniz. Ya da 2 ay icin kangrular slingolar super cozum sizin mis gibi kucaginizda usumezde soguk da almaz. Ne bileyim ilk aklima gelen pratik seyler bunlar oldu. Bence bir saglik sorunu yoksa disari cikarilmali 6 ay nedir ya cocuk yabanilesir.

ayol turistleri görmüyor musun.1-2 aylık bebeklerle dünyayı geziyorlar.giydir sıkı sıkı kuzucuğu,koy arabasına,ağlasa bile susar belli bi süre sonra pes etme.bir iki kere çıksan alışırsın kırılır korkuların.çık dışarı herkes çıkıyor olmaz bi şey Allaha emanet.

Kasım ayında doğum yaptım daha 20. gün dışarıya çıkardım. 37-38 günlüktü deniz kenarında bir cafeye gittik. Üzerimize kar yağdı ama ben asla eve kapatmadım ne çocuğumu ne kendimi. Sakınan göze çöp batar , felsefesini benimsedim. Hazırladım çantasını, iki tane iç dış kıyafet, bebek bezi, emzik, ağız mendili , ıslak mendil. Hoopp dışarı, koydum bebek arabasına, yada arabaya avm'ye de gittim, oturmaya misafirliğe de, hatta daha 2 aylık olmamıştı yılbaşında İstanbul'a gittik 4 gün kaldık. Orada da ne sahil kaldı, ne avm. Kendinize bu kadar sıkıntı yapmayın, stresli anne = stresli bebek. Bu daha hamilelikte etkilemeye başlıyor bebeği. Tek yapmanız programlı olup öyle hareket etmek. Rahat olun, dışarıda tek ağlayan bebek sizin ki olmayacaktır.

ayy bende öyleydim.birde aralıkta dogdu hiç ama hiç çıkamadım.
ilk çıktıgımda da acayip bir psikoloji yaşamıştım..6 aylıktı korkudan yarım saat sonra eve döndüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…