bebekle hayat nasil disari cikicam

Arkadaslar 2aylik bebegim var hastane ve saglik ocagi haricinde ve anneanne babaanne evi dışında disari cikarmadim.zaten evden cikislarda kan ter icinde kaliyorum resmen bebek esyalar ben toparlanabildim mi yok o unutulmasin bebek bi yandan bagrirken perisan oluyorum neyse ben artik normal hayata donmek istiyorum cunku cok bunaldim. Avm ye goturmem ama etrafta herkes bebegini alip disari cikabiliyor bizimki cok bagiran bi bebek bi kafeye temiz havaya bi yerlere gidelim diyorum sonra yok yel alir usur diyo esim tamam diyorum. Bi kafeye gideyim diyorum bagricak bebek hadi toparlan kalk gerisin geri olacak diye cesaret edemiyorum.arabasiylami cikaricam puseti alip masayami koyup cocugu oturtucam onu bile bilmiyorum elim ayagim birbirine giriyo zaten bagirdikca.hem cesaret edemiyorum,hem esim surekli cesaretimi kiriyor. 6aylik olsun havalar duzelsin cikarsin diyor.kimse 6ay beklemiyor bitek benim cocugum mu usuycek bitek benim cocugum mu bagriyor artik dayanamiyorum evde daha fazla vakit gecirmek istemiyorum gercekten cok bunaldim ve kimse beni dinlemedigi icin anlamiyor. Bebekle hayat nasil olucak bana akil verin Allah askina cesaret verin bi yol gosterin.
Rahat ol canım.al bebek arabasını ufak ufak bi markete git gel xamanka oda alısır zaten hemen uyur.benimki öyleydi heryere giderdik biz:-)

Benim 4 haftalik bebisim var , ve heryere cikiyoruz bebegimle ..
Carsiya alisveris merkezlerine , arabaya koydummu disarda hemen uykuya daliyor temiz hava onada cok iyi geliyor.
Ve disarda pek aglamiyorlar kaldiki aglasalar bile bebek bu yani kimse yadirgamaz.

kiyamam ya. inan en kolayi kucuk cicukla cikmak. koyarsin arabasina o uyur sen gezersin. ilerde ayaklaninca daha zor. bak benim biri uc aylik biri uc yasinda.kucukte ne varki asil sorun vuyukte. ben bile eve sokmasalar girmem.
evse normql giydirdigin gibi giydir arabasina yatir ustuna battabiyesini ort arabasinida hafif kapat biseycik olmaz. asil evin havasi daha kotu

Koyacaksın çocuğu arabaya, atacaksın çantasını sepete ver elini açık hava. Ağladı mı salla arabayı, daha çok mu ağladı daya biberonu. Biberonla mama vermiyorsan bile rezene vb şeyler verebilirsin. Hem sakinleştirir. Ya da ufak bir müzikçaları koy yanına klasik müzik ya da bebek şarkıları ninnileri çalsın kısık sesle.

İki aylık bebekle denize gitmiştik biz. Bir de denize sokmuştuk sıpayı. Bişeycik olmaz, hastalanmaz. Havalar düzeldi artık. Dışarı çıkınca da kat kat sarmayın çocuğu sıcaktan da ağlıyorlar bazen.
Bi deli ben değilmişim:KK70: .Benimki birbuçuk aylık filandı .Denize soktuk .Ama hiç ağlamadı.Hastada olmadı.

Gezdir çocuğu önüne asılan kangurumuydu .Baksın etrafa nasıl yoruluyolar açık havada mışıl mışıl uyur .

Benim kizim da gece gunduz surekli agliyodu ozellikle ilk uc ay ben de cok zorluk cektim. Hazirlaniyoruz guzelce arabasina koyuyoruz daha koseyi donmeden avazi ciktigi kadar bagirip agliyodu eve nasil donucemizi bilemiyoduk sonra sonra azaliyo cok sikinti yapma. Sabir istiyo annelik kolay degil

Sizi çok iyi anlıyorum benimde bi kızım var 6 aylık sürekli evde insan sıkılıyor bende 40 çıkartmak için dışarıya çıktığımda çıkacağıma pişman oldum ağlamaktan bir hal oldu 3 aylıkken bebek arabasıyla çıktığımda rahat durdu şimdi bile zaman zaman huysuzluğu oluyo günü gününe uymuyo benim kızım sürekli gezerse sorun yok ama durduğumuz anda ağlamaya başlıyo ilk tecrübemiz olunca insanın eli ayağı birbirine giriyor..

Çantasına yedek kıyafet, bez ve battaniye koyun.

Önce mesafesini kısa tutun market, park gibi.

İlk cıkmalarda arabasını almayın kucağınızda tasıyın, etrafı incelemesine izin verin ve onunla konuşun. Aaa ne güzel araba, aaa köpeğe bak vs gibi.

Avm en son tercihiniz olsun, parkta acık havada oturun, cafeye vs gidin. Yanınıza mümkün mertebe az yük alın.

Sonra arabasına alıstırın yine market park olarak başlayıp hedefi arttırın :KK70:

İnanın cok kolay.

Biz kızımla arabaya atladığımız gibi geziyoruz, doğumgünleri, ev oturmaları hava kötüyse avmler.

Maşallah bir kez bile ağlamadı arabada, en kötü sağa ceker sakinleştiririm.

Cocukla dışarda olmak cok keyifli, herşeye ilgi duyması heyecanlanması, kalabalığa alışması, insanlara gülümsemesi. İnanın aşkımdan eriyorum her seferinde :KK70:

Canım seni çok iyi anlıyorum hiç üzülme dert etme.
Bebeğin 6-7 aylık olsun daha rahatlıyorsun benim kızım var 17 aylık oldu şuan o kadar rahatım ki giydiriyorum tutuyorum elinden heryere götürüyorum. Ama gel gör ki ben de şimdi 2.ye hamileyim aynı dertler yine beni bekliyor. 2-3 sene sonra rahata kavuşacağım inşallah.
Doğum yapınca bende çok sıkılmıştım evde bebekle uğraşmak çok zor seni çok iyi anlıyorum
Geçecek bugünlerin rahat edeceksin az kaldı

Ben de konu sahibiyle aynı dertten muzdariptim ordan biliyorum.
Hani diyorsunuz ya al çantasını, koy içine bezini, yedek kıyafetini, koy arabasına gezin.. ohh miss..
Olmuyo işte öyle anlatıldığı gibi.
Yalnız başınıza olduğunuzu düşünün, bilmem kaçıncı kattan bebek arabasını indiriyorsunuz.
Bebeği ya evde bırakmak zorundasınız(yalnız) ya da bi kolunuzda bebek, bi kolunuzda çantası, bi kolunuzda(!) bebek arabası kan ter apartmandan çıkıyorsunuz.
(ben 4.katta oturuyorum ve asansörümüz yok)
Eğer açık havada, insanın çok olmadı yerde geziyorsanız sorun yok, ağlasa da sakinleştiriyorsunuz falan ama yalnızken bi avm de bi cafe de insanın eli ayağına dolaşıyor.Bi cafede otururken yaygarayı bastığını düşünün, hesabımı ödeyeceksiniz, çocuğumu toparlayacaksınız, onu mu sakinleştireceksiniz.. beyniniz dönüyor.
Yedek kıyafetini kullanmak zorunda kaldınız.Nerde değiştireceksiniz? (avm de değilseniz)
Dönüş daha da problem, çocuğu kucağına al, arabayı kapatmaya çalış kapanmaz, bi elinde çanta teee bilmem kaçıncı kata..
İnsan hava alacağına pişman oluyor (benim yaşam koşulları bu şekildeydi ve yalnızdım)
Aylarca dışarı çıkamadığımı bilirim.
Bende mecbur çocuğumu sıkı sıkı giydirir pusetine koyar bi yarım saat balkona çıkarırdım nefes alması için.

He arabam olsaydı kendime ait evet, eminim o zaman herşey çok daha kolay ve rahat olurdu.
Toplu taşımaya bindiğinde "ya şimdi ağlarda insanlar rahatsız olursa" korkusu olmazdı, tıklım tıklım dolu otobüse bindiğimde "birinden hastalık geçer mi" korkusu olmazdı, hem çocuğun çantası, hem kendisi hem battaniyesi vs taşırken heder olmazdım.
Yada en azından yanımda biri olaydı, kriz anlarında "sen şunu bi tutta" diyebileceğim biri..
Maksadım moral bozmak değil ama maalesef gerçekler bunlar, en azından benim yaşadığım zorluklar bunlardı.

Bi deli ben değilmişim:KK70: .Benimki birbuçuk aylık filandı .Denize soktuk .Ama hiç ağlamadı.Hastada olmadı.

Gezdir çocuğu önüne asılan kangurumuydu .Baksın etrafa nasıl yoruluyolar açık havada mışıl mışıl uyur .
Bende bendeeee aynıyımmm:rolleyes:bütün çoçuklarımı bebeklikden başladım suya sokmaya hepside taş gibi maşaallah kızım 1 aylıkdı balık tutmaya bile gittim:KK31:bizim lessie köpeğe oğlum bu bebeğin yanında otur anne balık tutup keyif yapacağız :KK70:malasef ne zaman gitsek tek balık tutamadık parayla aldık:-)orman yürüyüşleri bile yaptım buz gibi havada güneşli havada çimenin üzerine yatıp az keyif yapmadık yaaa botonik gardendan ne anlar 1 aylık bebek ben gezdirdim akvaryum müzeler tiyatroya bile gittim ne yani gerimi çevircekler aqua parklar hiç bebeğim varmış gibi görmedim aksine hayatımıza birisi daha katılmışda ben onu yaşamıma alıştırır gibi yaptım:KK71:okuduğum okulda sen nasıl hissedersen çoçuğunada onu uygula görmüşdüm ben sabah nasıl duş aldıysam onada aldırdım yaz kış demeden ben nasıl hissettiysem bebeklerimede uyguladım herkes memmun hayatımdan:KK75:

X