• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebekle denize gitmek

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ceylaan1988

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
2.216
742
363
kızlar oğlum 1 yasında denıze gıdıcez ama napıcam bılmıyorum
basına gunes gecermı,su soğuk gelmezmi,suya nasıl sokucaz hıç bılmıyorum
ne kadar tutmamz lazım suda
hangı gunes kremını kullanıcaz
yer tutmazsak rahat edemez cocuk değilmi
sız nasıl yaptınz şimdiden tesekkurler:16:

Son düzenleme:
benim kizim 5 ayliktan bu yana giriyor denize simdi 7 bitmek uzere... coppertone kullaniyorum gunes kremi olarak doktor tavsiyesiyle.. denizdeyken basini islatiyorum gunes gecmesin diye zaten 12-16 saatleri arasinda sokmuyorum.. bu aralar sular iyice isinmistir artik suyun soguk gelecegini hic sanmam bizimki iki aydir giriyor denize;) en fazla 15-20 dakika sokuyorum ben ama seninki buyumus artik.. hele bide yuruyorsa severse suyu daha fazlada kalabilir(sahsi fikrim bu) iyi tatillerr

oğlum 4 aylıkken yani haziran 20 te gittik denize..biraz soğuktu..şapkasını, mayosunu, havlusunu, güneş kremini, ve yedek kıyafet ve bezlerini+ mamasını yanımda götürdümm..ama tam bir fiyaskoo.ayacıkları suya değer değmez büzdü dudakalrını yavrumm..zorla bacaklarını alıştırdım ama keyfi yerine gelmeyince çıkardım sudan..

havuzda aynı problemi yaşamadımm..(sıcaklık farkından dolayı sanırım) ama havuz da pistir diye gönlüm razı olmadı sokmaya..bacaklarıyla cıpcıp yaptık birazz..

ne kadar bebek bilmiyorum da 1 yaşlarındaki bebekle denize girmek onun için iyi olmasa da benim için harika bir duygu.....
Allahım nasıl güzel sarılıyorlar sımsıkı.....hafif de titriyorlar böle azcık üşüyünce ama çıkmak da istemiyorlar... offff 1 yaşındaki bebeleri denize sokma kursu mu açsam acaba:31:

valla arkadaşım bebek için pek problem olmaz
eminim sen her ayrıntıyı düşünür ve bebeğini güneşten korursun
ama şunu biliyorum kızım 1 yaşındayken yeni yürümeye başlamıştı tatilllllllll burnumdan gelmişti
peşine koşmaktan yoruldum valla:)))))))))
en zor dönemleri 1 ila 3 yaş arası
bebekken daha kolay oluyo:)
yatıyolar en azından:1:

ben kızımı 8,5 aylıkken goturmustım ılk masallah hıc bı sorun yasamadık denıze bayıldı cıkmamak ıcın agladı.. ama nben kafasını falan da soktum suya walla:) gunes kremı olarak dalın kullandım ben 30 faktorlu.. sapkasını, havlusunu, suyunu eksık etmedım hıc.. ılacları hep yanımdaydı (atesdusurucu ws)
bence hıc endısenız olmasın cok da eglencelı olacaktır.. ıyı tatıller sımdıden:)

biz de akşam geldik tatilden 8buçuk aylık bir oğlum var sabah 10-11 akşam 16-18 saatleri arasında günde 2 defa girdik denize. güneşe çıkmadan yarım saat önce kremini sürdüm. şapkasını taktım çoğu zaman şapkayı çıkarmaya çalıştı o zamanda suyla ısladım kafasını. sudan çıkar çıkmazda hemen kuruladım üstünü değiştirdim şemsiyenin altına yatırdım. .çoğu zaman hemen uyudu. öyle bir zorluk çekmedik. bu arada yavrum çok eğlendi.kendi çapında yüzdü bile :)

kızlar oğlum 1 yasında denıze gıdıcez ama napıcam bılmıyorum
basına gunes gecermı,su soğuk gelmezmi,suya nasıl sokucaz hıç bılmıyorum
ne kadar tutmamz lazım suda
hangı gunes kremını kullanıcaz
yer tutmazsak rahat edemez cocuk değilmi
sız nasıl yaptınz şimdiden tesekkurler:16:

canım benim bu kadar panik yapma ya:) benim ikiz oğullarım var 14 aylıklar biri çok seviyo denizi ama öbürüne sevdiremedik :( nyse ben huggies little swimmers tan gydiriyorum denize gircekken... güneş kremi nivea nın bebekler için olan kreminden kullanıyoruz... su sıcak oluyo üşümez ama tabi nereye gtceğinize de bağlı değişir..biz genelde saat 4 gibi falan gidiyoruz güneş çok tepede olmuyo yinede başını ıslatıyorum..sen şapkada takabilrsin benimki hemen çıkarıp attığı için takamıyoruz şapka...20 dak falan kalıyodur suda heralde valla saat tutmadım tam bilemiyorum:)

50 faktörlük krem kullanıyorum oğluma
suya girdiğinde de şapkası hep başındadır
14 aylıkken ilk tatilini yaptı
arabalı simidinde sadece ayakları sudaydı
bu yaz kolluklarıyla yüzüyor ve üşüdüğünü düşündüğümüzde sudan hemen çıkılıyor
öğlen sıcağına denk getirmemeye özen gösterebilirsiniz
size önerim tatilin keyfini çıkarmanız herşey planlı olamayabiliyor

Back