- 10 Ocak 2022
- 2.985
- 5.920
- 88
Dayısının oğluna hediye alma konusunda kocanız haklı kesinlikle. Ona tüm hayatı boyunca yardım etmiş birinin oğluna düğün için yardım etmesi vefa borcu zaten. Diğer konularda da bence biraz daha birbirinizi idare edebilirsiniz. Adam da aileniz için daha fazla çalışıyor. Küçük çocuğun masrafı çok olur. Anneniz için de çok geçmiş olsun. İkiniz içinde çok hassas durumlar. Bence aile terapisini deneyin. Eğer kendinizi o evlilik bağı içinde mutlu hissetmiyorsanız boşanmak en doğal hakkınız. Çocuğumu babasız büyütmeye hakkım var mı diye düşünmeyin. Ebeveynlerin ayrı ve mutlu olması birlikte ve mutsuz olmalarından çok daha iyi. Boşanmış bir anne babanın çocuğu olarak söylüyorum bunları. Ama olaylara dışarıdan bakan bir göz olarak bu problemlerin dönemsel problemler olduğunu düşünüyorum. Bence en azından aile terapisini deneyin.Ne yapacağımı bilemez durumdayım..
Eşimle severek evlendik.Gayet güzel giden de bir evliliğimiz vardı.Ama çocuk olduktan sonra kavga gürültü eksik olmadı.Öyle somut bir şey de yok.Çok yardımcıdır bebek konusunda ama..
Ben geçen sene hamilelikten bu sene de bebeğim yaşını doldursun diye çalışmıyorum.Çok faal bir hayatım vardı.2 senedir evde yaşam sürüyorum.Yazın büyük bir araba aldık.Onun kredisi ev kredisi işte diğer masraflar derken aylık giderimiz fazla.Ben özel sektörde öğretmenim eşim devlette.Özel derslerim var.İşe de dönmek istiyorum ama bir türlü bulamıyorum.Eşim de yetişmek için özel dersler falan çok yoğun çalışıyor.Şöyle ki pzt den perşembeye kadar sabah 8 de çıkıyor akşam 11 de geliyor.Cuma da 5 ile 11 arası çalışıyor yine.
Haftasonumuzu boşaltalım dedik bari 2 gün dolu dolu vakit geçirelim diye.Yaptık da..Ben çok yoruluyordum bunalıyordum tüm gün bebekle ama aşmıştım.Bu sene sabredelim dedim.
Eşimin dayısı var.Zamanında buna çok yardımı olmuş.İlk bisikleti ilk bilgisayarı İşte üniversite iken para yardımları falan olmuş.Oğlunun nikahı var.Ben kv den öğrendim eşime söyledim.Yani oğlu bunu aramadı bile.Eşim de benden habersiz bunu aramış ne istersen yaparım demiş manevi borcum var sana demiş.O da abi alyanslarımızı alır mısın demiş.Bakıyoruz beğenince sana söylerim demiş bizimki de tamam demiş.Tabi ben duyunca çok sinirlendim.Ben neyim dedim.Bana neden sormuyorsun dedim.O da bu konu tartışmaya kapalı dedi.Ya zaten maddi anlamda yeni yeni toparlıyoruz şimdi bu nerden çıktı dedim.Hadi bu seni ilgilendirir ama benimle konuşman gerekiyordu dedim tartıştık.Bir haftadır da konuşmuyorduk.Dün evdeyken yine tartıştık.Sonra ne öğrendim.Boşalttığımız cmt günü için de ders almış.5 ile 9 arası yok yine.Kıramamış falan filan.E sen onları kıramadın ama evin huzuru kaçıyor farkında mısın dedim.İnadına aldım dedi.Bu son damla oldu.Bu nasıl evlilik?Haftada bir mi birlikte akşam yemeği yiyebileceğiz?Ben tek başıma bu çocuğu büyüteceksem sen niye varsın diye uzadı gitti.Babam da sen bu akşam burda kalma gel bize gidelim kafanı dinle dedi.Çok yakınız onlarla.Dün gece babamlarda kaldım.Bir kez bile aramadı.Dün de evden çıkarken gözünaydın seni terkediyorum bundan sonra istediğin kadar derse gidebilir istediğine istediğini takabilirsin dedim.
Çok yorgun hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum.Dışardan bakan gözlere ihtiyacım var.Bu evlilik nereye gider?Bu nedenlerle çocuğumu babasız büyütmeye hakkım var mı?Bi el atın bana kızlar…
şimdi siz diyince konu sahibinin eski sorularına göz gezdirdim. bu başlıkta en haklı kişi sizsiniz. :)))Ya belki adam kuzene o an demiş çocuğun isteyeceğini düşünememiş. Ya da istese dahi eşi sorun etmez sanmış. Ben adamı haklı görüyorum bu konuda ve bende aynı şeyi yapardım.
Valla Kibariye’nin anası birde içerikleri oku tam mutlulukşimdi siz diyince konu sahibinin eski sorularına göz gezdirdim. bu başlıkta en haklı kişi sizsiniz. :)))
Ben yapmasından yana hiçbir şey söylemedim.Neden alıyor da demedim!Hani ben evliyim ya sorması lazımdı dedim.Ki sorsa asla bir şey demeyeceğimi çok iyi bilir.Yoksa Tabiki yapmalı.Ama bekar biri gibi kafasına göre hareket etmesi beni sinirlendirdi.Bak tam kızıyordum anneni okudum durdum. Ama senin bu para mal mülk mevzuların hiç bitmiyor ki.
Altın borcu olayı vardı en son. Şimdi de ona emek cerene vefa borcu olan dayısının oğluna alacağı alyans için ortalığı yıkıyorsun.
Ya sanane? Gerçekten sanane bundan ? Adam günde 16 saat çalışıyor. Yazık ya. Biraz üzül yoruluyor de emek veriyor de.
Onun gönlünden kopuyorsa da destek ol. Teşvik et dayın için değer de. Sıkma canını yerini doldururuz de. O sana destek olmuş bu onun yanında hiç kalır de. Ama yapma deme be kadın.
Bir de tribi sen atıyorsun yaaa
Amacınız ortalık karıştırmak mı?Ben burda çıkmazdayım diyorum ki eleştirelere de açığım.Eskileri ortaya döküp elinize ne geçecek?Valla Kibariye’nin anası birde içerikleri oku tam mutluluk
Ki burada yazılanların çoğuna da hak verdim.Eski konuları hatırlama ya da okuma gücüyle hareket ederseniz cevaplarımı okuduğunuzda da anlarsınız.Fevri hareket ettiğimi kabullendim ama asla bana sorulmadan yapılan bir şeyi kabul edemem.Hı bunu nereye çekerseniz çekin.Valla Kibariye’nin anası birde içerikleri oku tam mutluluk
Yaw seamom gözünü seveyim sende kendine itiraf et artık şunu. Senin fıtratın almaya açık aldığını verme sana göre değil. Kim ne yapıyorsa sana beklemeden karşılıksız yapmalı. Borç veren dahi isteyince bozulan insansın.Ben yapmasından yana hiçbir şey söylemedim.Neden alıyor da demedim!Hani ben evliyim ya sorması lazımdı dedim.Ki sorsa asla bir şey demeyeceğimi çok iyi bilir.Yoksa Tabiki yapmalı.Ama bekar biri gibi kafasına göre hareket etmesi beni sinirlendirdi.
Ben okumadım ki kullanıcı adından direk hepsini hatırlarım ki kolay kolay kimseyi hatırlamam. Eski konularındaki yorumlarımı da aç bak istersen. Hala aynı fikirdeyimKi burada yazılanların çoğuna da hak verdim.Eski konuları hatırlama ya da okuma gücüyle hareket ederseniz cevaplarımı okuduğunuzda da anlarsınız.Fevri hareket ettiğimi kabullendim ama asla bana sorulmadan yapılan bir şeyi kabul edemem.Hı bunu nereye çekerseniz çekin.
Ben işe girmeyi teklif ettim.Bu kadar hem sen yorulmazsın hem de birbirimize daha çok vakit ayırırız dedim.Ama eşim asla kabul etmedi.Çocuk bir yaşına kadar anneyle olmalı dedi.Ben de özel derslerime başladım.Dayı ona ne gerekirse yapmış, haddinden fazlasını yapmis, harçlık yollamış...o da kendi kuzenine sorma ihtiyacı duymuştur. Bence buna delirecek bir şey yok. O dayı size ne takti evlenirken? Farzet ki düğününde onu geri takıyorsun.
Kavga cikarttigin şeyler de adam ek ders bulmuş.
Ne yapsın, bu ekonomik krizde,mamalar bezler her gün artarken adam ne yapsın yani?
Kendin de demişsin,is bulsan bu kadar çalışmak zorunda kalmaz,adam iki kişilik çalışıyor. O 5-11 özel ders buluyor mesela, aynı yer parttime olarak sizi almaz mi ise? Akmasa da damlamasi için?
Boşanmaya gelene kadar ise girmeyi deneyin, zamanla elbet toparlanır durumlar . Böyle basit şeylerden ayrilacaktiniz madem,neden çocuk yaptınız?
(Ekonomik sebepten bosanilir ama adam çalışmıyor diye, para vermiyor ailesine cimrilik yapıyor diye, haftanın 7gunu çalışıp evi otel gibi kullanıyor diye yapılır. Adamın cuma cumartesi sabahtan 5e kadarki zamanı, pazar tüm günü sizde. Ki cumartesi geçici bir süreç . Çok mu az? Normal insanların zaten eve gelişi her gün 8-9,cumartesi dahil.
Bu kadar sorun odaklı olursanız boşanıp gidince baba evinde de mutsuz olursunuz.
Kendi parası???Ben çalışmadığım için onun kazandığı para ne zamandan beri kendi parası??Ben almasın demiyorum ki bana sormalıydı diyorum.Ayrıca nerde benim isteklerime yetişmek için.Ben çocuk doğduğundan beri kendim için hiçbir şey istemedim.Tam tersi her şeyden vazgeçtim.Yeter ki gider çok olmasın da daha çok evde olsun diye.Çok simarikkca davraniyorsunuz eşiniz sizin isteklerinize yetişmek için calisiyor napsın daha.bide alyans gönül borcu varmış yapsın neolmus ki abartıyorsunuz. Adam kendi parası ile alıyor sizin paranız değil .adamı kendinizden soğutmayın y
Yahu siz ayrılmak istiyo musunuz gerçekten de öyle terkediyorum seni mesajı atıyosunuz? Trip tavır içinse çok abartmışsınız. Ayrılık lafının şakası olmaz bana göre. Ama ayrılmak için elinizden geleni yapıyosunuz. Bi alyans için kavgaya değer mi bırakın alsın. Telefonda şey mi diyecekti eee ben bi eşime sorayım mı diyecekti. Adam da eşek gibi çalışıyo altı üstü bi yüzük.Ne yapacağımı bilemez durumdayım..
Eşimle severek evlendik.Gayet güzel giden de bir evliliğimiz vardı.Ama çocuk olduktan sonra kavga gürültü eksik olmadı.Öyle somut bir şey de yok.Çok yardımcıdır bebek konusunda ama..
Ben geçen sene hamilelikten bu sene de bebeğim yaşını doldursun diye çalışmıyorum.Çok faal bir hayatım vardı.2 senedir evde yaşam sürüyorum.Yazın büyük bir araba aldık.Onun kredisi ev kredisi işte diğer masraflar derken aylık giderimiz fazla.Ben özel sektörde öğretmenim eşim devlette.Özel derslerim var.İşe de dönmek istiyorum ama bir türlü bulamıyorum.Eşim de yetişmek için özel dersler falan çok yoğun çalışıyor.Şöyle ki pzt den perşembeye kadar sabah 8 de çıkıyor akşam 11 de geliyor.Cuma da 5 ile 11 arası çalışıyor yine.
Haftasonumuzu boşaltalım dedik bari 2 gün dolu dolu vakit geçirelim diye.Yaptık da..Ben çok yoruluyordum bunalıyordum tüm gün bebekle ama aşmıştım.Bu sene sabredelim dedim.
Eşimin dayısı var.Zamanında buna çok yardımı olmuş.İlk bisikleti ilk bilgisayarı İşte üniversite iken para yardımları falan olmuş.Oğlunun nikahı var.Ben kv den öğrendim eşime söyledim.Yani oğlu bunu aramadı bile.Eşim de benden habersiz bunu aramış ne istersen yaparım demiş manevi borcum var sana demiş.O da abi alyanslarımızı alır mısın demiş.Bakıyoruz beğenince sana söylerim demiş bizimki de tamam demiş.Tabi ben duyunca çok sinirlendim.Ben neyim dedim.Bana neden sormuyorsun dedim.O da bu konu tartışmaya kapalı dedi.Ya zaten maddi anlamda yeni yeni toparlıyoruz şimdi bu nerden çıktı dedim.Hadi bu seni ilgilendirir ama benimle konuşman gerekiyordu dedim tartıştık.Bir haftadır da konuşmuyorduk.Dün evdeyken yine tartıştık.Sonra ne öğrendim.Boşalttığımız cmt günü için de ders almış.5 ile 9 arası yok yine.Kıramamış falan filan.E sen onları kıramadın ama evin huzuru kaçıyor farkında mısın dedim.İnadına aldım dedi.Bu son damla oldu.Bu nasıl evlilik?Haftada bir mi birlikte akşam yemeği yiyebileceğiz?Ben tek başıma bu çocuğu büyüteceksem sen niye varsın diye uzadı gitti.Babam da sen bu akşam burda kalma gel bize gidelim kafanı dinle dedi.Çok yakınız onlarla.Dün gece babamlarda kaldım.Bir kez bile aramadı.Dün de evden çıkarken gözünaydın seni terkediyorum bundan sonra istediğin kadar derse gidebilir istediğine istediğini takabilirsin dedim.
Çok yorgun hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum.Dışardan bakan gözlere ihtiyacım var.Bu evlilik nereye gider?Bu nedenlerle çocuğumu babasız büyütmeye hakkım var mı?Bi el atın bana kızlar…
Yahu ben mi anlatamıyorum?Ben nerde yazmışım niye alıyor diye?Bana sormadan hareket etmesine lafım.Yaw seamom gözünü seveyim sende kendine itiraf et artık şunu. Senin fıtratın almaya açık aldığını verme sana göre değil. Kim ne yapıyorsa sana beklemeden karşılıksız yapmalı. Borç veren dahi isteyince bozulan insansın.
Annen hastalanmadan önce de böyleydi şimdi de böyle. Değişmiyor ki bu fıtrat. Ama esnet kendini bu şekilde yer bitirirsin. Kv kp altın borcun vardı vermem dedin. Sana hediye alan arkadaşlarına sen götürünce canım çıkıyor sanki. Şimdi emek veren dayıya da sorun çıkarıyorsun.
Bu böyle gider değişmez yani.
Ya almasından rahatsız değilseniz abartmayın sormalıydı da sormalıydı. Ya çok mu büyük bişey ya adam sanki size sormadan yurt dışına yerleşme kararı aldı. Anlayış biraz altı üstü iki yüzük alacak size sormadan sorsa ne sormasa ne YKendi parası???Ben çalışmadığım için onun kazandığı para ne zamandan beri kendi parası??Ben almasın demiyorum ki bana sormalıydı diyorum.Ayrıca nerde benim isteklerime yetişmek için.Ben çocuk doğduğundan beri kendim için hiçbir şey istemedim.Tam tersi her şeyden vazgeçtim.Yeter ki gider çok olmasın da daha çok evde olsun diye.
Aramadan önce konuşabilirdik ne yapalım diye.O zaman zaten ben de en kötü ihtimalle şu anda naktimiz yok.çocuğun tam altınlarından birini verelim.Bu arada bunlar nikah yapıp yurt dışına gidiyor.Dönünce ev kuracaklar.Döndüklerinde de ev eşyası alırız derdim.Ki eşimi arayan bile olmadı benden öğrendi nikahı olacaklarını.Yahu siz ayrılmak istiyo musunuz gerçekten de öyle terkediyorum seni mesajı atıyosunuz? Trip tavır içinse çok abartmışsınız. Ayrılık lafının şakası olmaz bana göre. Ama ayrılmak için elinizden geleni yapıyosunuz. Bi alyans için kavgaya değer mi bırakın alsın. Telefonda şey mi diyecekti eee ben bi eşime sorayım mı diyecekti. Adam da eşek gibi çalışıyo altı üstü bi yüzük.
Belki oda it gibi çalışıyorum ama bana emek veren dayımın oğluna 2 laf etmeden karımdan izin almadığım için ortalık böyle yıkılıyor diye düşünüyordur. Biraz anlayış göster tamam bu sefer böyle oldu ama lütfen daha sonra benimle paylaş sevgili kocam de. Ben emek verip yorulduğun için üzüldüm yoksa tabi ki dayın bizim için çok değerli de. Eğer bu adam sana bir daha ters yaparsa adımı değiştiririm. Tabi anlayışlı olabilirsen..Yahu ben mi anlatamıyorum?Ben nerde yazmışım niye alıyor diye?Bana sormadan hareket etmesine lafım.
Ne hissediyorum biliyor musun?Ben eve para getirmiyorum diye bu konuda da laf söylemek bana düşmez gibi hissettiriliyor.Ben çalışıyorum ben kazanıyorum diyor.Yoksa isterse gitsin ev eşyası da alsın.Banane.
Demedim mi sanıyorsun?Sorman gerekirdi ama olan oldu artık ama lütfen farkına var dedim.Bana pişman değilim yine olsa yine yaparım dedi.Peki dedim sonuçta açık Çek vermişsin ki durumları aşırı iyi.Ya dedim 15 20 binlik yüzük beğenirlerse ne yapacaksın?Çocuğun altınlarını bozar yine alırım dedi.Çileden çıkmam bundan sonra oldu.Belki oda it gibi çalışıyorum ama bana emek veren dayımın oğluna 2 laf etmeden karımdan izin almadığım için ortalık böyle yıkılıyor diye düşünüyordur. Biraz anlayış göster tamam bu sefer böyle oldu ama lütfen daha sonra benimle paylaş sevgili kocam de. Ben emek verip yorulduğun için üzüldüm yoksa tabi ki dayın bizim için çok değerli de. Eğer bu adam sana bir daha ters yaparsa adımı değiştiririm. Tabi anlayışlı olabilirsen..
Yuvanızı yıkmak istemiyosanız abartmayın terkediyorum mesajı da çok yanlış. Eşinizin güvenini sarsamayın, gittim gidiyorum bak değerimi bil mesajı vermeye çalışarak. Ültimatom vererek değil konuşarak halledin sorunlarınızı. Tabi eşinizin de hataları var inadına ders aldım filan çok komik. Sorun neyse konuşulur. İnatla tehditle nereye gideceksiniz. Ama ayrılmak istiyosanız babamın evi rahat diyosanız tabi o da sizin bilceğiniz bi şey. Ama bana kalırsa ortada bi sorun yok.Aramadan önce konuşabilirdik ne yapalım diye.O zaman zaten ben de en kötü ihtimalle şu anda naktimiz yok.çocuğun tam altınlarından birini verelim.Bu arada bunlar nikah yapıp yurt dışına gidiyor.Dönünce ev kuracaklar.Döndüklerinde de ev eşyası alırız derdim.Ki eşimi arayan bile olmadı benden öğrendi nikahı olacaklarını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?