Bebekle boşanmayı düşünme

Ve gerçekten aradı hatta babam kızarak geldi.Annen kemoterapi görüyor ben tansiyon hastasıyım utanmıyor musunuz bizi bu şekilde üzmeye dedi.Eşim de onu kızına sorun dedi.Sonra uzadı da uzadı.

Evet babam göndermiyor şu an.Ama ne olursa olsun aranmamalı.Buraya yandaş aramaya gelmedim Hatta tam tersi bakış açımı değiştirdiniz dedim.Hatta burda yazılanlardan sonra eşimi aradım.Açmadı.

Aynı şeyi düşündüm.
Olay öyle gelişmiş olsa bunu belirtirdi.

Bence siz haklı olmak istiyorsunuz. Soruda ne eşinizin babanızı aradığı yer alıyordu ne arabanın üstünüze olduğu ne de eve para getirdiğiniz. Yorum yapan herkes sizi haksız bulmadıysa da haklı da bulmayınca diğer şeyleri yazdınız. Açıkcası sonradan yazılan detaylar bana inandırıcı gelmiyor zaten siz de çok üstünüze gelinince yazmaya başladınız. Sizin idare etmeye veya terapi almaya yanaşmak gibi bir niyetiniz yok. Boşanınca rahatlarım diye düşünüyorsunuz ya da eşinizi üzmek bir nevi intikam almak istiyorsunuz. Yapıcı bir yorumunuz olmadı hiç ama bence hayat sorunları üstüste binmiş bunalmışsınız. Çözülemeyecek bir sorununuz yok bana göre. Ekonomik sıkışıklık çözülür diyorsunuz ben işe girince o zaman sabredebilirsiniz biraz. Evlilik sabır işidir. Evet affedilmeyecek ya da sabredilemeyecek şeyler var onlar tartışma konusu dahi değil ama sizin durumunuzda iletişim sorunları var bana göre. Sakince eşinizle konuşun, çözmeye çalışın derim ben. Boşanmak çok kolay

Esıne destek cıksan çabasının kıymetını bilsen annenız babanız da uzulmezdı adam sabah 8de gidip akşam 11 de geliyormuş ogretmen sureklı anlatır anlatı yorulur esın istemez mı aksam evimde cayım demlensın edımle sohbet edeyım cocugumu seveyim adam bıkmış ki babanızı cagırmıs konuşalım diye sabır bır yere kadar

Konumda özel ders verdiğimi yazdım.Bu para getirmek değil mi?Arabanın benim üstüme olması neyi değiştirir?Annemdeyim.Çocuk bi yandan yakamda bi yandan uyurken yazmaya çalıştım.Her şey bi anda aklıma gelmiyor ki bazı şeyleri bilerek yazmadım orası doğru.Ki tekrar ediyorum burda yazılan çoğu yoruma evet haklsınız dedim bakış açım değişti dedim.Ama yargılayıcı ve üslupsuz mesajlara Tabiki tepkim farklı oldu.

Aaa evet şimdi buna da derler yazmadı diye ama.Eşim gelir 11 de koyarım yemeğini nasıl geçti günün derim telefon elinden düşmez.Kızınca da bütün gün elime alamıyorum der.E benimle de bütün gün konuşmuyorsun!Bazı şeyler birikti ama her şey bir çırpıda yazılmıyor.En azından akşamları sohbet edelim bir şey izleyelim ama yok.Ben durduk yere bu hale gelmedim.

Bak canım esine destek ol sorunlarınızı aranızda cozup halledin aileler unutmuyor sizler unutsanız sız kendi evinizde ders verıyorsunuz esınız hep dısarda

Bence parayı ben kazanıyorum istediğimi yaparım değil olay. Mesela, annenize ağır tedavi gerektirmeyen hemen iyileştiren mucize bir ilaç çıksaydı siz hemen gidip alır mıydınız yoksa dur eşime bir sorayım danışayım belki kabul etmez mi derdiniz? Kim olsa hemen gider alır o ilacı. Bu da öyle bir şey.

Adam çok heyecanlanmış mutlu olmuş ve o zamanlar dayısının yaptıklarına karşılık vermek jest yapmak istemiş. Ben olsam ben de "bu konu tartışmaya kapalı " derdim. Erkekler farklı düşünüyor ve evet bence siz yapsanız eşiniz karakterinde, vefa bilen bir adam tepki vermezdi. Siz çalışmadığınız, evde çocukla bunaldığınız için tahammülsüz davranıyorsunuz. Yani sistemin dışına atılmış gibi hissediyorsunuz. Sosyal olmayı gezmeyi çok seviyorum diyorsunuz, çocuk ve borçlar nedeniyle köşeye sıkıştığınızı düşünüyorsunuz. Mesela çocuğunuz kreşe, siz de işe başlasanız, borç yükünüz hafiflese, bu nedenle eskisi gibi hem bireysel hem de ailece sosyal olup gezip dolaşabilseniz bu alyans meselesi gözünüze bu kadar batmayabilirdi. Eşimi seviyorum diyorsunuz, ailesi için bu kadar çabalayıp çok çalışan kocanız da bence sizi seviyor. Bu meseleyi daha fazla uzatmayın bence.

Ergenlik çocukluk çağlarında, yaşıtlarının varken senin olmaması üstelik yokluktan dolayı olmaması hayatı çok etkiler. Hep bir çekingenlik vardır çünkü yeterli paran yoktur. Her gün birinden bir şeyini ödünç isteyemezsin. Üniversite zamanları para yoksa yemek yok. Gidip ailemin evinde yerim diyemiyorsun tek başınasın. Eşinizin dayısı milyoner falan mı, böyle balya balya para mı saçıyor etrafa? Yeğenimin eksiği gediği olmasın, okula derslerine kafa yorsun, ben arkasındayım demiş adam ne güzel. Böyle 18'li 20'li yaşlarda arkanda maddi manevi bir destek olduğunu bilmek çok özgüven verir insana. Yani öğrenciyken eşinizde zaten para gani gani vardı ama dayısı daha lüks yaşasın diye mi verdi?

Ben öğrenciyken beni ziyarete gelen akrabalarım sağa sola para sıkıştırırdı ben utanıp kabul etmezdim çünkü. Benim yiyecek içecek alacak param olurdu ama en ucuz marketten en uzak pazardan alabilirdim. Ama o harçlıklar sayesinde ben de sağlıklı düzgün beslenebildim, hafta sonları arkadaşlarımla dışarıda rahat rahat gezebildim. Kırtasiyede ödünç kitabı sayfalarca çoğalttıracağıma kitabın kendisini alabildim. Üstünden kaç yıl geçmiş ama ben bugün gibi hatırlarım bana yapılan yardımları ve minnetle anarım herkesi.

Ayrıca benım esın elinden de dusmuyor kı 6 da evde cocuklar oynamak ıstedıgınde mecbur bırakır hıc benımle muhabbet etmiyorsun dıye söylenmemiş bazen ıkı cocukla xocuk odasına gecer oynarız o keyfınce dizisini izler kafa dağıtsın adam derim dısarda calısmak kolay degıl

Sizin gibi yazanlara saygım sonsuz.Çok haklsınız ben bu açıdan bakamadım kabul ediyorum orda hatamı.

Benim çocuğum 8 aylık.Geldiğinde uyuyor oluyor zaten.Hani birlikte vakit geçirebildiğimiz tek zaman.

Ayrıca normalde ben de çalışan biriyim.11 e kadar ders verdiğim günler de oldu.Ama hep eve geldiğimde telefonu bırakıp eee bugün nasıldı diye sohbet eden biri oldum.

şanmak isteyen eşimede hiç tahammül edemem

Merhaba canım,
Öncelik hayatınıza yeni biri katıldı, bebeğiniz. Çoğu evlilikte çocuktan sonra bu tür şeyler yaşanabiliyor, üstüne birde maddiyat girince eşler birbirlerini yıpratabiliyor fark etmeden. Eşin ailesinin rahatı için çalışıyor, çabalıyor. Bu süreçte yük her zaman bir tık daha kadının oluyor maalesef. Bu günlerde geçecek öyle düşün. Şimdi bir yandan annenin hastalığı (Rabbim en kısa sürede şifasını verir.) , bir yandan bebeğine alışma sürecin, bir yandan geçim problemi derken kendini doldurmuşsun. Ama emin ol eşin de aynı stresi yaşıyordur. Kadınlar bu konuda şanslı genelde bizler içimizde çok tutamayız, dışa çok çabuk aktarırız. (tabi her kadın için değil ama çoğunluk böyle) Erkekler bu tür şeyleri problem olarak görmüyorlar, büyütmüyorlar. Bu günlerde geçecek, her zaman hayatın iyi gidecek değil, inişleriniz çıkışlarınız olacak. Çocuktan sonra kavgalarınız zaten daha çok çocuk üzerine olacak. Birbirinize saygınızı kaybetmeyin. Saygının olmadığı yerde sevgi de olmaz, çizginizi geçmeyin. Senin tahammül seviyen aştığında, kırıcı olduğunu fark ettiğin an git boş bir odaya sakinleş, balkona çık hava al. O gergin havadan kaç... Dayısının olayına gelince. Eşinin okuması, bir yere varmasına vesile olan dayısına karşı eşinde kuzenine bir şeyler yapmak istemesi kadar doğal bir şey yok. Belki eşin ne yapabilirim derken bunu isteyecekleri aklına gelmedi ve isteyince de hayır yapamam diyemeyeceğine göre evet dedi. (örnek vermek gerekirse; Hastan var ve arkadaşın sana soruyorlar ne yapabiliriz diye. Sende il dışında bir hastaneye götürür müsün diyorsun, o arkadaşının seni reddetme olasılığı düşüktür. Çünkü sana ne yapabilirim diye soruyor, yakınlığını, desteğini hisset diye. ) Eşin sonuçta bunu senden gizleye de bilirdi. Senin kuzenin evlenecek olsa ve senden böyle bir şey istese hayır mı diyeceksin. Elinden geldiğince yapacaksın. Aileler arasında desteğini hissetirmesi için sorulur ihtiyaç var mı? Ne yapabilirim diye. Bunlar aşılamayacak problemler değil. Sizler çocuklarımızı büyüten, onların geleceklerini belirleyen öğretmen insanlarsınız. Konuşarak, paylaşarak çözüme kavuşmayacak hiçbir şey yoktur. Ortada sevgi , saygı varsa her şeyin üstünden gelirsiniz. İyi günler dilerim, umarım probleminizi en yakın zamanda çözersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…