- 18 Nisan 2017
- 3.473
- 7.693
- 108
- Konu Sahibi dejavu_one
-
Sanırım yorumunuzda bana da değindiniz ama ben malesef bir yanağıma tokat atıldığında öbürünü çevirebilecek kadar sakin bir insan değilim. O şeyi 15 yaşındayken yapmıştım. Şu an keşke yapmasaydım demiyorum. Şimdi yapar mıyım? Hayır.Noldu?
Ben yokken bebek arabaları uzaya çıktı mı şimdi son durum nedir
Şakası bir yana üzücü.
Arada bebek arabasıyla ayağı ezilince kol çizen var,
Arabamla istediğimin narin ayağını çizerim diyen var,
Arkadaşlar şaka mı yapıyorsunuz siz?
Fiziksel şiddeti savunuyorsunuz.
Şurada bir kadın, kocam kolumu sıktı dese hepiniz esip gürlersiniz,
İlle bir erkeğin mi şiddet göstermesi sayılıyor?
Hemcinsiniz olunca şiddet olmuyor mu?
Ağzım açık kalıyor ya.
Çocuk doğurdunuz diye bütün dünya el pençe durmayacak karşınızda.
Çocuklunun önceliği yok herkes binebilir bunu çıkartık kafanızdan.
Yuh yani ne hakla insanlara hesap sordunuz.
Bebek arabasını katlamaktan acizseniz bi zahmet evde oturun
O asansör kapılarında oncelik bebekli engelli ve yaslilara yazıyor .okuma yazması olan ve kendini bilen medeni ve vicdanlı bir insan zaten önceliğini verir.el pençe önümüzde dursun demiyoruz zaten .Çocuk doğurdunuz diye bütün dünya el pençe durmayacak karşınızda.
Çocuklunun önceliği yok herkes binebilir bunu çıkartık kafanızdan.
Yuh yani ne hakla insanlara hesap sordunuz.
Bebek arabasını katlamaktan acizseniz bi zahmet evde oturun
Bi bitmediniz yaaa çocujlu kadınım heryerde öncelikliyim muhabbetini bırakın artık aciz gibi.Hayatınızda hiç bebek arabası kullandınız mı? O öyle basit katlanan bir şey değil. Çocukta çanta değil kolunun altında hareket etmeden sıkı sıkıya tutasın. Yürüyen merdiven yürümeye aciz insanların, öncelik sırası çocuklu kadınlarda olan asansöre binmesini eleştirmesi çok manidar. Şaka gibisiniz...
Bi bitmediniz yaaa çocujlu kadınım heryerde öncelikliyim muhabbetini bırakın artık aciz gibi.
Şaka siz olmalısınız.
Asansöre binenlerin ne biliyosunuz hastalığı sağlık problemi olmadığını.
Asansöre binmek için doktor raporu yada bebek arabadımı getirsin.
Neyse alıntılamayın aşkına
Haklısınız bende hak vermiyorum kesinlikle çok yanlış. Öyle bir durumda verilebilecek ilk tepki beni üzdü. O hanımın davranışına kızıldığı gibi bebek arabasına vurulabilir mesajına da kızılmalıydı diyorum. Sanırım olaya ben hep bebeklerin gözünden bakıyorum. Anne deli karşıdaki anlayışsız ortada hırpalanan o oluyor.Ben de inanmiyorum aslinda insanlarin bilerek birbirini ezdigine ama yorum yapan manyak bir abla demis ben bilerek eziyorum diyeinsanlar da ona sasirip kizdi bence.
Niye o cocukta sizin toplumunuzun bir uyesi degilmi sadece anne babasimi sorumlu olmali yani dunyaya gelen her canlidan hepimiz az veya cok sorumluyuz once bunu bir anlayin.Hiç bir asansörde "içindir" ibaresi olmaz. Öncelik verilir. Bunu kabullenin önce. Sizin kadar sağlıklı insanların da asansör kullanmaya hakkı var.
Bebek sahibi olmak demek bazı zorlukları göze almak demek. Kimse size bebek sahibisiniz diye ihtimam göstermek, özel davranmak zorunda değil. Çocuğunuzun sağlığını, yararını bilimum diğer şeylerini siz düşünmek ve bunlara katlanmak zorundasınız. Diğer insanlar size rahat bir alan sağlamak zorunda değiller.
Bunları yazıyorum diye asansör kullandığım düşünülmesin. Yürüyen merdiven bile kullanmam normal merdiven varsa. Ama asansöre bindiysem de iki kat sonra bir bebekli geldi diye inmeyebilirim, çünkü inmek zorunda değilim.
Peki biz yazdıklarımızda bebekli annelere babalara öncelik falan vermeyiz falanmı diyoruz. Asansör vs bile kullanmam bebekli annelerede yardımcı olmak isterim yapabileceğim birşey olduğunda. Konu sahibide dahil olmak üzere bebek arabası var diye insanları itip kakıp savuşturan tipler benim gözümde haklı değil asla haksızlığa uğrarsam durmam. Sizde boksörmüşsünüz bebeğinizi nasıl korur iseniz. Hadsiz ve görgüsüz insanlara bizde tahammül edemiyoruz. Bebeklere ve bebek arabalarına bi kastımız neden olsun. Konuyu başka biri başka bir dille açmış olsa idi farklı olurdu tavrımda. Bebek arabası kullanmıyorum fakat öncelik değil incelik görsem ilerde yeter. Kimseyi başörtülü utan in asansörden makyajlı sen niye bindin demem. Neden saygı görmek için saygı gösterilmiyor. Bizde bunu anlamıyoruz aslında basit ama.Siz tüm mesajları okuduğunuza emin misiniz? Mesajıma bakarsanız annesinin hatası varsa bebeğin suçu nedir diye soruyorum. Bebek arabası ile ayak ezelim kulübü başkanı değilim. Yamultma konusunda inanın sizden çok biliyorumdur çünkü eski milli boksörüm. Siz olayı evirip çevirip bebek arabalı anneler etrafa saldırıyor gibi göstermek istiyorsunuz. Allah aşkına bin kez dediğim gibi manyak değilse neden ayaklara saldırsın bir insan. Hadi diyelim manyak bebek arabasına vurulabilir doğru ifade mi? Ben buna tepki gösterdim.
Bebek arabalarına önceliği varken yardımcı olunmalı düşüncesindeyim. Aksine ikna olabileceğimi sanmıyorum.
Hasta bir insan neden avm de gezer? Evinde yatar dinlenir veya gider hastaneye. Avm geziyorsa da mağazalara baka baka yürüyen merdivenleri kullanabilir.
Bebek arabası olan bir kadın zira merdivene çıkamıyor. Yasak
Kronik hasta insanlar evemi kapansın ihtiyaçlarınıda gidermesinmi.
O mantıkla bebekli evinde otursun
34 yaşındayım, bugüne kadar bir kez bile bebek arabasıyla beni ya da ayağımı ezen olmadı. Aynı şekilde kimse de üstüme üstüme araba sürmedi.
Bununla ilgili açılan her konuda aynı şeyler yazıyor ve şaşkınlıkla okuyorum.
Dünyada bebek arabası terörü diye bir şey varmış ve benim haberim yokmuş belli ki.
Hayırdır admin misin? Alintilanmasini istemiyorsan saçma sapan yazmayacaksın... asansör açıldığında bedensel ve ZIHINSEL engeliniz yoksa öncelikli bebek arabaları diyorum ve rica ediyorum. Bazen arada çok nadirde olsa sizin gibi dünyanın sahibinin kendisi olduğunu sanan, görgü kurallarından yoksun insanlar çıkıyor. Ama onları da görgülü ve bilincli insanlar uyariyor. Umarım bir gün sadece asansör kullanmak zorunda kalacağınız bir duruma düşersiniz de sizin gibi görgü kurallarını bilmeyen insanlar denk gelir. Onlara dersiniz bir bitmediniz yeeaahahhajabahushBi bitmediniz yaaa çocujlu kadınım heryerde öncelikliyim muhabbetini bırakın artık aciz gibi.
Şaka siz olmalısınız.
Asansöre binenlerin ne biliyosunuz hastalığı sağlık problemi olmadığını.
Asansöre binmek için doktor raporu yada bebek arabadımı getirsin.
Neyse alıntılamayın aşkına
Hay agzina saglik ben 41 senedir yasamadim bunu34 yaşındayım, bugüne kadar bir kez bile bebek arabasıyla beni ya da ayağımı ezen olmadı. Aynı şekilde kimse de üstüme üstüme araba sürmedi.
Bununla ilgili açılan her konuda aynı şeyler yazıyor ve şaşkınlıkla okuyorum.
Dünyada bebek arabası terörü diye bir şey varmış ve benim haberim yokmuş belli ki.
Bu konulara hiçbir mesajımda karşı çıkmadım. Kesinlikle karşılıklı hoşgörü olmalı. Fiziksel şiddete hiç gerek yok. Dış görünüş tasvirlerini kesinlikle onaylamadım. Kalıba sokmaya gerek yok. Sadece ricam belirttiğim gibi bebek arabası dolayısı ile bebeğe zarar verecek tepkilerden kaçınmaktır. Tüm tepkim bunadır.Peki biz yazdıklarımızda bebekli annelere babalara öncelik falan vermeyiz falanmı diyoruz. Asansör vs bile kullanmam bebekli annelerede yardımcı olmak isterim yapabileceğim birşey olduğunda. Konu sahibide dahil olmak üzere bebek arabası var diye insanları itip kakıp savuşturan tipler benim gözümde haklı değil asla haksızlığa uğrarsam durmam. Sizde boksörmüşsünüz bebeğinizi nasıl korur iseniz. Hadsiz ve görgüsüz insanlara bizde tahammül edemiyoruz. Bebeklere ve bebek arabalarına bi kastımız neden olsun. Konuyu başka biri başka bir dille açmış olsa idi farklı olurdu tavrımda. Bebek arabası kullanmıyorum fakat öncelik değil incelik görsem ilerde yeter. Kimseyi başörtülü utan in asansörden makyajlı sen niye bindin demem. Neden saygı görmek için saygı gösterilmiyor. Bizde bunu anlamıyoruz aslında basit ama.
Her anne/bebek içerikli konuda aynı şey yazıyor . Vallahi de billahi de benim başıma gelmedi, kimse arabayla bana zarar vermedi.Ben de ya ilk defa eksisozlukte ve burada okudum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?