Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Sanırım yorumunuzda bana da değindiniz ama ben malesef bir yanağıma tokat atıldığında öbürünü çevirebilecek kadar sakin bir insan değilim. O şeyi 15 yaşındayken yapmıştım. Şu an keşke yapmasaydım demiyorum. Şimdi yapar mıyım? Hayır.

AVM de bulunan asansörlerde dikkat ederseniz uyarı tabelası vardır. Hasta engelli hamile ve bebekli annelere öncelik verilmelidir uyarısıdır. Siz bu uyarıyı dikkate almıyorsanız ve bu kültürdür şimdiye kadar öğrenmediyseniz bu saatten sonra öğretemem sizde öğrenemezsiniz. Kimseyi kırmak amacım değildir, amacım farkındalık oluşturmaktır. Konuyu burda kapatıyorum.

Bir sonraki avm gezinizde kafanızı biraz yukarı kaldırım ve o asansör kimlerin kullanımı için bir bakın. Orada kocaman yaşlı hamile engelli ve çocuklular içindir yazıyor hatta anlamayanlar için amblem dahi var
Sizin iki ayağınız var elinizde çanta ve poşet hariç yükünüz yok. O da olsa olaa üç beş kg olaun. Yani çok rahat yürüyen merdivene sığabilir zahmetsizce çıkabilirsiniz.
Ama bir anne on kilo bir bebek onbeş kilo bir bebek arabası, koca anne çantasıyla nasıl yürüyen merdivene çıkabilir?
Yada siz sadece merdivende dikilmeye üşeniyorsunuz diye anne neden bebeği kucağına alıp diğer koluna da onbeş kilo arabayı sığdırsın. Çocuk sabit duran bir canlı da değil.
Yani cidden vicdansızca gelmiyor mu size bir hemcinsiniz bu kadar yükle sağlıklı genç yüksüz insanları beklemesi??

O asansör kapılarında oncelik bebekli engelli ve yaslilara yazıyor .okuma yazması olan ve kendini bilen medeni ve vicdanlı bir insan zaten önceliğini verir.el pençe önümüzde dursun demiyoruz zaten .
Ayrıca belki bebek uyuyor belki hasta ...turp gibi insanların rahatı bozulmasın diye dur arabayı katla bebeği al sonra bebeği tekrar koy arabayı ac ne gerek var bunlara medeni olmayı başaramayan insanlar yüzünden ...el insaf diyorum

Bi bitmediniz yaaa çocujlu kadınım heryerde öncelikliyim muhabbetini bırakın artık aciz gibi.
Şaka siz olmalısınız.
Asansöre binenlerin ne biliyosunuz hastalığı sağlık problemi olmadığını.
Asansöre binmek için doktor raporu yada bebek arabadımı getirsin.
Neyse alıntılamayın aşkına

Asansör kullanmam
yürüyen merdiven yanında normal varsa normali tercih ederim
lakin bindikleri için kimseye bu şekilde saldırıp hakaret edemezsiniz.
kızlar ya bak binemedi keşke yürüyen merdiven kullansaniz bizim icin zor oluyor gibi uygun bir dille soylebilirdiniz.
bende bebek arabasi olduğu için otobüste üstüme üstüme süren, pazarda önüne bakmadan tezgahlara bakarak yürüyüp defalarca ayagimin arkasini ezen hatta bazen kanatan insanlardan çok şikayetçiyim mesela.
asansörde kullanmıyorum, yürüyen merdivende kullanmıyorum ama eziyorlar, bj kaç kez ayağımın üstünden bile geçti bebek arabası.
Herkes kendine göre haklı.
ayrica çok sağlıklı gözukup hasta olanda olabilir, yuruyemecek kadar yorgun olanda ya saygı gösterecegiz birbirimize ya da evimizde kirip dizimizi oturacagiz

Hasta bir insan neden avm de gezer? Evinde yatar dinlenir veya gider hastaneye. Avm geziyorsa da mağazalara baka baka yürüyen merdivenleri kullanabilir.
Bebek arabası olan bir kadın zira merdivene çıkamıyor. Yasak da zaten

Ben de inanmiyorum aslinda insanlarin bilerek birbirini ezdigine ama yorum yapan manyak bir abla demis ben bilerek eziyorum diye insanlar da ona sasirip kizdi bence.
Haklısınız bende hak vermiyorum kesinlikle çok yanlış. Öyle bir durumda verilebilecek ilk tepki beni üzdü. O hanımın davranışına kızıldığı gibi bebek arabasına vurulabilir mesajına da kızılmalıydı diyorum. Sanırım olaya ben hep bebeklerin gözünden bakıyorum. Anne deli karşıdaki anlayışsız ortada hırpalanan o oluyor.
İyi akşamlar

Bine insanında kendine göre bir sebebi olabilir bilemezsiniz asıl bencil sizsinizki sadece kendiniz gibi olanları anlayabiliyosunuz. Birde suçladığınız kişileri düşünün.

Birkeresinde otobüste genç bi çocuk oturuyo yaşlı teyzeler ayakta diye çocuğa demediklerini bırakmadılar ve utanmadan kaldırdılar.
Zavallım karnını açtı teyze ben ameliyat oldum hastaneden taburcu oldum aracımız yok ayakta duramıyorumki demişti.
Bilemezsiniz dışardan gayet iyi görünebilir ama mazereti olabilir herkeside karalamayın allah aşkına

34 yaşındayım, bugüne kadar bir kez bile bebek arabasıyla beni ya da ayağımı ezen olmadı. Aynı şekilde kimse de üstüme üstüme araba sürmedi.
Bununla ilgili açılan her konuda aynı şeyler yazıyor ve şaşkınlıkla okuyorum.
Dünyada bebek arabası terörü diye bir şey varmış ve benim haberim yokmuş belli ki.

Niye o cocukta sizin toplumunuzun bir uyesi degilmi sadece anne babasimi sorumlu olmali yani dunyaya gelen her canlidan hepimiz az veya cok sorumluyuz once bunu bir anlayin.

Peki biz yazdıklarımızda bebekli annelere babalara öncelik falan vermeyiz falanmı diyoruz. Asansör vs bile kullanmam bebekli annelerede yardımcı olmak isterim yapabileceğim birşey olduğunda. Konu sahibide dahil olmak üzere bebek arabası var diye insanları itip kakıp savuşturan tipler benim gözümde haklı değil asla haksızlığa uğrarsam durmam. Sizde boksörmüşsünüz bebeğinizi nasıl korur iseniz. Hadsiz ve görgüsüz insanlara bizde tahammül edemiyoruz. Bebeklere ve bebek arabalarına bi kastımız neden olsun. Konuyu başka biri başka bir dille açmış olsa idi farklı olurdu tavrımda. Bebek arabası kullanmıyorum fakat öncelik değil incelik görsem ilerde yeter. Kimseyi başörtülü utan in asansörden makyajlı sen niye bindin demem. Neden saygı görmek için saygı gösterilmiyor. Bizde bunu anlamıyoruz aslında basit ama.

Ben de ya ilk defa eksisozlukte ve burada okudum.

8 Hayırdır admin misin? Alintilanmasini istemiyorsan saçma sapan yazmayacaksın... asansör açıldığında bedensel ve ZIHINSEL engeliniz yoksa öncelikli bebek arabaları diyorum ve rica ediyorum. Bazen arada çok nadirde olsa sizin gibi dünyanın sahibinin kendisi olduğunu sanan, görgü kurallarından yoksun insanlar çıkıyor. Ama onları da görgülü ve bilincli insanlar uyariyor. Umarım bir gün sadece asansör kullanmak zorunda kalacağınız bir duruma düşersiniz de sizin gibi görgü kurallarını bilmeyen insanlar denk gelir. Onlara dersiniz bir bitmediniz yeeaahahhajabahush

O "asansör herkesin hakkı bebeginizle gelmeseydiniz" diye cemkirenler var ya ileride bebekleri oldugunda öncelik kendilerinde olsun isteyecek tipler en ufak bir seyde yine cemkirecekler bebekleriyle. Ben hic anlamiyorum bebek arabasiyla binilen yere o kadar insanin binip sıkışmaya çalışmasını, araba olmasa hayatta çekmem avm de asansör eziyetini.

Hay agzina saglik ben 41 senedir yasamadim bunu
Ayrica iki cocugumda senelerce bebek arabasi kullandim sadece bir kisi o araba tarafindan ezildi , yine ben ezmedim adam avm de kosarak tuvaletlerin oldugu koridordan onume firladi , hani normal insan olsaydi carpar devirirdi oyle bir hizla geldi arabaya carpti , araba sarsilinca da tekerlegi ayaginin uzerinden gecti , ben napiyorsunuz yahu diye tepki verince de bin kere ozur diledi bebege birsey oldu mu diye sordu
Nerede bu bebek arabasini insanlarin ustune suren kadinlar bende cok merak ediyorum

kahveyokmu
Bebeğinizln olmadığı öyle belli ki.
Ben avmde bebekle gezip bundan keyif alan anne görmedm. Biz neden avmye gidiyoruz biliyor musunuz? Çünkü bebek kaka yapınca temizlemek için bebem bakım odası gerekiyor ve bu odalar ne yazık ki sadece avmlerde var. Mikrop yuvası avm gezmeye meraklı değiliz.
İki senedir asansör sorunu yaşıyorum çocuktan önce binmek aklıma gelmedi zira. Vu iki yılda da gayet taş gibi gençler bindi. Öyle aç krobik hasta zavallı hiç görmedim. Kolunda vakko çantası otoparktan direkt sinemaya gidiyim de ğö tur merdiven dönmeym diyen tipler. Sorun lu ki biz istesek de yürüyen merdivene bilemiyoruz e bir Zahmet sinemaya giden insan üç tur dönsün yani.

Bu konulara hiçbir mesajımda karşı çıkmadım. Kesinlikle karşılıklı hoşgörü olmalı. Fiziksel şiddete hiç gerek yok. Dış görünüş tasvirlerini kesinlikle onaylamadım. Kalıba sokmaya gerek yok. Sadece ricam belirttiğim gibi bebek arabası dolayısı ile bebeğe zarar verecek tepkilerden kaçınmaktır. Tüm tepkim bunadır.

Ben de ya ilk defa eksisozlukte ve burada okudum.
Her anne/bebek içerikli konuda aynı şey yazıyor . Vallahi de billahi de benim başıma gelmedi, kimse arabayla bana zarar vermedi.
Ama arkadaşlarıyla sohbet ederek yanımdan geçen onlarca genç çarpmıştır mesela omzuma. Eminim burda ‘ arabayla ayağımı ezdiler’ diye yazan üyelere de çarpan ‘ bebek arabasız insan ‘ sayısı, arabalılardan çok daha fazladır.
Ama malesef toplumumuzda , hatta görüyoruz ki kadınlarımızda bile, çocuğu olan evde otursun, çocuk ağlayıp koşturup bizleri rahatsız etmesin algısı mevcut. Öyle olunca kendilerini kaç tane bebekli kadın rahatsız ediyor diye buralarda çetele tutuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…