Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Şu konuda yanılıyorsunuz, gordugum tum avm ve metro asansorlerinde cocuklu hamile yasli ve engellilere oncelik tabelasi bulunur.
Kaldi ki bu toplumsal bir kuraldir, ihtiyac sahibine oncelik verilir.

Eki Görüntüle 2286557
Ben hiçbir asansörün önünde böyle bir tabela görmedim. Çok ilginç.

Ne mal insanlar var yahu , yani baska bir terim bulamadim cidden bu ne aptallik ne cehalet ay şok oldum , allahtan bebege birsey olmamis

Ay aptal kadın ya, öyle riske atılır mı ya hele bebek varken? Trafik hocamız "Asla karşınızdakine güvenip hareket etmeyin, trafik, temkinin bırakılacağı en son yerdir" filan diye tembihlerdi. Bu yaya için de öyle, araç için de öyle.

Egosundan görmemiş bile, karşısındakine hayatını teslim ettiğini.

Bu tiplere bende kızıyorum sen bebeğin icon dikkatli olmak zorundasın eşşek gibi duracak nedir.. sarhoşu var hız yapanı uykulu kullanana var..

Ne mal insanlar var yahu , yani baska bir terim bulamadim cidden bu ne aptallik ne cehalet ay şok oldum , allahtan bebege birsey olmamis

O kadar korktum ki alt üst iki dudağım birden uçuklamış, allahtan eşim kullanıyordu, bebek arabasının önünü bizim arabayla kesti, ara bir yoldu, Bağcılarda oturan varsa bilir, malta ışıklardan aşağı inen yol, dar ve deli gibi araç trafiği var, Bağcılar caddesine bağlı çünkü ya bunun gibi neler, ne önlerine ne arkalarına dikkat asla yok, yahu bunun acemisi var, dikkatsizi var var da var nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar bilmiyorum. Eşim anladı baştan kadın aklı havada gidiyor bir seslen şuna dedi bir de bana çemkirdi kadın. Koskoca hafriyat kamyonu, bi tekeri nerdeyse bizim arabanın yarısına geliyor, nasıl cesaretliler ya inanılmaz

iyiki istanbuldan taşınmışsınız o zaman.bu ne düşüncesizlik ya, saygısızlık

O cahil cesareti iste , beyinsizlikten baska birsey degil , beni gorsun ne demek , birak koca kamyonu her arabanin kör noktasi vardir , sen dikkat edeceksin , saka gibi bunlar

Bebek arabalarından aklım çıkıyor, çünkü çoğu kadın dikkatsiz, nasılsa beni görünce duracak düşüncesi var, geçen akşam beylikdüzünde araçlara yeşil yandı, hareket ettim kaputa vurup önüme atladı, o durumlarda durma dedi eşim bana bir kez sen durursun yan şeritten gelen görmez kazaya sebep olursun demişti ama durmak zorunda kaldım resmen arabanın önüne geçti, yan şerit yol vermedi, akşam trafiği iki dakikadan fazla bekledik öyle ve en kötüsü arkamdaki arabanın şoförü bana küfür etti, göre göre ne diye duruyosun ışığı beklesin diye, ağlayacaktım nerdeyse

Şu anki nüfus yoğunlukları vs daha bir sürü faktör rol oynar bu durumda doğum oranı dışında. Hem yakın tarihte savaş görmüş bir ülke ise zaten bebek daha da önemlidir. Her kucağına çocuk alan her yerde her durumda öne geçemesin yorumlarına hala katılıyorum, evet. Herkes ürüyor, polemiğe girmek istemiyorum. Hasta, engelli, çok yaşlıların yeri ayrı ama. Hemen ülkemizden şikayet etmeye ne kadar meyilliyiz. Ah ah zavallı güzel ülkem ve güzel olan ama güzelliğinin farkında olmayan insanları. Çok şey derim de çekileyim en iyisi.

Haklı olupta kendini bu kadar batıran başka da örnek görmedim. Ne ayıp birşey millet de size mi sorup giyinip davranacak. Ne büyük hadsizlik.
Beklersiniz sırayı binersiniz. En olmadı sizle binene ya biz çok bekledik de bebek arabasıyla zor oluyor diyip rica edebilirsiniz.

Sizin ki de ayrı cahillik yani. Biz de bebek buyuttuk biz de bekledik siramizi. Ha yine o asansörde kine cevap vermissiniz o da cazgırmis belli ama dış görünüşe göre insanlara laf söyleme hakkını size kim veriyor ya? Kendi hakkınızı aramaya calisirken millete hadsizlik bu yaptığınız. Bı asamadiniz su insanları dış gorunuse göre yargılama işini...

ya olması gereken bu işte insan hakkınıda güzel isteyecek.

Klasik ülkem trafiği işte Attraente, biz de türevlerini yaşadık. Kimi zaman öyle üst üste geliyor ki, bir günde yaşadığın tek trafik olayı da bu olmuyor.

"Allahım eceli gelmişleri karşıma çıkarma" benim arabaya oturdum mu ettiğim, trafik duamdır.

Valla mantıklı dua, bende ayet-el kürsi okurum bunu da ilave edeyim

+1

Ben de hiç asansör kullanmıyorum,asansörde böyle bir olay basıma gelmedi ancak benzeri otobüslerde yasanıyor.Binen yaslılar oturanların hiçbir hakkı yokmus veya kalkmak zorundaymış gibi davranıyor.Üstelik bunu yaparken düşkün,zor durumda olsa zaten herkes yer verir.Tamamen zevkine binip,sırf yasından dolayı her istedigini yaptırabileceğini sanıyor.Kalkmayınca da aile terbiyenden dem vuruyor.Sizinki de biraz o hesap olmuş,yani kapalılıkla asansörde yer vermemeyi bağdaştırmamak lazım.Orada cok yorulmus olanlar olabilir,belki acelesi vardır.Otobüste çoğu genç sabahtan aksama kadar okulda yaslılardan daha cok yoruluyor mesela.Yani bilip bilmeden hadi gençler insin sadece cocuklular ve yaslılar binsin demek doğru değil

Ben hiçbir asansörün önünde böyle bir tabela görmedim. Çok ilginç.

görsellerde göreceğiniz üzere genellikle asansör kapısının üzerinde, bazen de iki kapının ortasında ya da yan tarafta ek bir levhayla öncelikler belirtilir.
aslında hiç gerek olmamalı böyle şeylere değil mi? tıpkı çocuk oyun alanlarındaki "sigara içmeyiniz" ya da hastanelerdeki "gürültü yapmayınız" uyarıları gibi... aklı başında her yetişkin bunu uyarı olmadan da düşünebiliyor olmalı, ama görüyoruz ki düşünemiyorlar, o yüzden bu levhalar şart oluyor.

Son düzenleme:
hastayım çocuk yapıp sorumluluğunu başkalarına yüklemeye çalışanlara. alışveriş merkezinde gezmek elzem bi ihtiyaç galiba sıra bile bekleyemiyosunuz. ee doğurmasaydınız o zaman. insanlar size yer veriyosa o onların kibarlığıdır. zorundalarmış gibi davranmanız gerçekten çok çirkin.

Avm nin kiralık arabası ne ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…