- Konu Sahibi dejavu_one
-
Ben hiçbir asansörün önünde böyle bir tabela görmedim. Çok ilginç.Şu konuda yanılıyorsunuz, gordugum tum avm ve metro asansorlerinde cocuklu hamile yasli ve engellilere oncelik tabelasi bulunur.
Kaldi ki bu toplumsal bir kuraldir, ihtiyac sahibine oncelik verilir.
Eki Görüntüle 2286557
Herkes birbirine saygılı olmayı öğrenmek zorunda toplum düzeni için, işe gidip gelmek için yirmi yıldan fazla toplu taşıma kullandım, hamileye, çocukluya , yaşlıya azami dikkat ederim. Çocuklulara asla verin çocuğu kucağıma bile demem belki anne tedirgin olur diye, direk yerimi veririm. Lakin bir gurup insan var ki sinirimi alt üst ediyor, onlar da öncelikleri yüzünden insanlara eziyet edenler, bir çemkirme bir söylenme aman yarabbi, anamdan babamdan azar işitmemişim bir bakıyorum fırçalama moduna giriyorlar, öylesine yer vermediğim gibi bir de üstüne köküne kadar benzetirim hiç affetmem. Bebek arabalarına gelince evet ihtiyaçtır, evet önceliği de vardır, bu kadar öncelik konusunu savunan annelerden ricam güvenlik konusuna da böyle hassas olmaları, mesela daracık bir sokakta manevra yapmaya çalışan bir arabanın önüne atlamayın, kontrollü kavşaklarda ya da ışıkların olmadığı yerlerde arabaların resmen yolunu kesiyor bazı hanımlar, evet ayağımızın altında fren var ama unutmayın o arabanın sürücüsü acemi olabilir, panik yapıp duramayabilir, kendinizi düşünmüyorsunuz bari çocuğunuzu düşünün. Yaşadığım bir olayı aktarayım size, rampa aşağı bir yolda bebek arabasıyla inen bir kadına kenara çekilin arkamdaki kamyon dönmeye çalışıyor sizi görmeyebilir diye seslendim, eşşşeeekkkk gibi görecek dedi. Yol dar adam manevra yapıyor, kadın kör noktadan ilerliyor, ne mi oldu kamyon kadını ezdi, kaçamadı ve düştü ayağının üzerinden geçti ön teker, bıraktığı bebek arabası rampa aşağı kaydı, eşim yolu kesti ben inip arabayı yakaladım. Sürücü olarak bu tür şeylerden aklım çıkıyor, bizi bebeğinizin günahına sokmayın, asansördeki hassasiyeti yollarda da bekliyoruz sizlerden
Herkes birbirine saygılı olmayı öğrenmek zorunda toplum düzeni için, işe gidip gelmek için yirmi yıldan fazla toplu taşıma kullandım, hamileye, çocukluya , yaşlıya azami dikkat ederim. Çocuklulara asla verin çocuğu kucağıma bile demem belki anne tedirgin olur diye, direk yerimi veririm. Lakin bir gurup insan var ki sinirimi alt üst ediyor, onlar da öncelikleri yüzünden insanlara eziyet edenler, bir çemkirme bir söylenme aman yarabbi, anamdan babamdan azar işitmemişim bir bakıyorum fırçalama moduna giriyorlar, öylesine yer vermediğim gibi bir de üstüne köküne kadar benzetirim hiç affetmem. Bebek arabalarına gelince evet ihtiyaçtır, evet önceliği de vardır, bu kadar öncelik konusunu savunan annelerden ricam güvenlik konusuna da böyle hassas olmaları, mesela daracık bir sokakta manevra yapmaya çalışan bir arabanın önüne atlamayın, kontrollü kavşaklarda ya da ışıkların olmadığı yerlerde arabaların resmen yolunu kesiyor bazı hanımlar, evet ayağımızın altında fren var ama unutmayın o arabanın sürücüsü acemi olabilir, panik yapıp duramayabilir, kendinizi düşünmüyorsunuz bari çocuğunuzu düşünün. Yaşadığım bir olayı aktarayım size, rampa aşağı bir yolda bebek arabasıyla inen bir kadına kenara çekilin arkamdaki kamyon dönmeye çalışıyor sizi görmeyebilir diye seslendim, eşşşeeekkkk gibi görecek dedi. Yol dar adam manevra yapıyor, kadın kör noktadan ilerliyor, ne mi oldu kamyon kadını ezdi, kaçamadı ve düştü ayağının üzerinden geçti ön teker, bıraktığı bebek arabası rampa aşağı kaydı, eşim yolu kesti ben inip arabayı yakaladım. Sürücü olarak bu tür şeylerden aklım çıkıyor, bizi bebeğinizin günahına sokmayın, asansördeki hassasiyeti yollarda da bekliyoruz sizlerden
Bu tiplere bende kızıyorum sen bebeğin icon dikkatli olmak zorundasın eşşek gibi duracak nedir.. sarhoşu var hız yapanı uykulu kullanana var..Herkes birbirine saygılı olmayı öğrenmek zorunda toplum düzeni için, işe gidip gelmek için yirmi yıldan fazla toplu taşıma kullandım, hamileye, çocukluya , yaşlıya azami dikkat ederim. Çocuklulara asla verin çocuğu kucağıma bile demem belki anne tedirgin olur diye, direk yerimi veririm. Lakin bir gurup insan var ki sinirimi alt üst ediyor, onlar da öncelikleri yüzünden insanlara eziyet edenler, bir çemkirme bir söylenme aman yarabbi, anamdan babamdan azar işitmemişim bir bakıyorum fırçalama moduna giriyorlar, öylesine yer vermediğim gibi bir de üstüne köküne kadar benzetirim hiç affetmem. Bebek arabalarına gelince evet ihtiyaçtır, evet önceliği de vardır, bu kadar öncelik konusunu savunan annelerden ricam güvenlik konusuna da böyle hassas olmaları, mesela daracık bir sokakta manevra yapmaya çalışan bir arabanın önüne atlamayın, kontrollü kavşaklarda ya da ışıkların olmadığı yerlerde arabaların resmen yolunu kesiyor bazı hanımlar, evet ayağımızın altında fren var ama unutmayın o arabanın sürücüsü acemi olabilir, panik yapıp duramayabilir, kendinizi düşünmüyorsunuz bari çocuğunuzu düşünün. Yaşadığım bir olayı aktarayım size, rampa aşağı bir yolda bebek arabasıyla inen bir kadına kenara çekilin arkamdaki kamyon dönmeye çalışıyor sizi görmeyebilir diye seslendim, eşşşeeekkkk gibi görecek dedi. Yol dar adam manevra yapıyor, kadın kör noktadan ilerliyor, ne mi oldu kamyon kadını ezdi, kaçamadı ve düştü ayağının üzerinden geçti ön teker, bıraktığı bebek arabası rampa aşağı kaydı, eşim yolu kesti ben inip arabayı yakaladım. Sürücü olarak bu tür şeylerden aklım çıkıyor, bizi bebeğinizin günahına sokmayın, asansördeki hassasiyeti yollarda da bekliyoruz sizlerden
Ne mal insanlar var yahu , yani baska bir terim bulamadim cidden bu ne aptallik ne cehalet ay şok oldum , allahtan bebege birsey olmamis
iyiki istanbuldan taşınmışsınız o zaman.bu ne düşüncesizlik ya, saygısızlıkİstanbul'da yaşarken aracım olmadığı için İETT kullanmak zorundaydım.
Bebek arabasıyla bindiğimde şoför veya yolcular arabayı kapatmamı isterdi kapatmazdım. Çünkü ben ve çocuğum zaten 1-2 kişilik yer kaplıyorum. İlla istif olmaya gerek yok. Bebek arabasını katlasam açılan yer sadece 1 kişilik. O 1 kişi için de çocuk kucaktayken arabayı boşalt, tek elle kapatmaya çalış, yıkılmasın diye dik tutmaya çalış vb eziyetleri neden çekeyim ki?
Herkes kadar seyahat, gezme ve toplu taşıma kullanma hakkım var.
O cahil cesareti iste , beyinsizlikten baska birsey degil , beni gorsun ne demek , birak koca kamyonu her arabanin kör noktasi vardir , sen dikkat edeceksin , saka gibi bunlarO kadar korktum ki alt üst iki dudağım birden uçuklamış, allahtan eşim kullanıyordu, bebek arabasının önünü bizim arabayla kesti, ara bir yoldu, Bağcılarda oturan varsa bilir, malta ışıklardan aşağı inen yol, dar ve deli gibi araç trafiği var, Bağcılar caddesine bağlı çünkü ya bunun gibi neler, ne önlerine ne arkalarına dikkat asla yok, yahu bunun acemisi var, dikkatsizi var var da var nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar bilmiyorum. Eşim anladı baştan kadın aklı havada gidiyor bir seslen şuna dedi bir de bana çemkirdi kadın. Koskoca hafriyat kamyonu, bi tekeri nerdeyse bizim arabanın yarısına geliyor, nasıl cesaretliler ya inanılmaz
Ay aptal kadın ya, öyle riske atılır mı ya hele bebek varken? Trafik hocamız "Asla karşınızdakine güvenip hareket etmeyin, trafik, temkinin bırakılacağı en son yerdir" filan diye tembihlerdi. Bu yaya için de öyle, araç için de öyle.
Egosundan görmemiş bile, karşısındakine hayatını teslim ettiğini.
Şu anki nüfus yoğunlukları vs daha bir sürü faktör rol oynar bu durumda doğum oranı dışında. Hem yakın tarihte savaş görmüş bir ülke ise zaten bebek daha da önemlidir. Her kucağına çocuk alan her yerde her durumda öne geçemesin yorumlarına hala katılıyorum, evet. Herkes ürüyor, polemiğe girmek istemiyorum. Hasta, engelli, çok yaşlıların yeri ayrı ama. Hemen ülkemizden şikayet etmeye ne kadar meyilliyiz. Ah ah zavallı güzel ülkem ve güzel olan ama güzelliğinin farkında olmayan insanları. Çok şey derim de çekileyim en iyisi.Bulundugum ulkede cok sayida bebek ve cocuk var , ureme hizlarina bende sasiriyorum hatta
Turkiyede 2018 yilinda dogan bebek sayisi 1.200.000 , tum ulkedeki avm sayisi 400
Sanirim 1 milyon bebek ayni anda avmleri doldurmuyordur , dolduruyor olsaydi zaten ona da cozum bulunurdu mutlaka
Toplumsal bilinc dedigimiz sey birbirine saygi duymak ve kurallara uymak uzere kuruludur
Bunun ulkesi , nufusu , cocuk sayisi vs vs onemli degil
İhtiyaci olana oncelik verilir , bu tum medeni ulkelerde boyledir
Baska biri alintilamis goremedigim icin alintilayamiyorum yorumu , ama biri demis ki restoranda cocuklar tepemizde oynadi cok gurultu yapti , mesela bu da toplumsal kurallara uymamaktir , cocugunla restorana gidiyorsan sahip cikacaksin , baskasini rahatsiz etmeyeceksin
Bazi yerler vardir cocuk onceliklidir ( asansor , toplu tasima , hastane gibi) bazi yerler vardir oncelik cocuklarin sessiz ve gurultusuz olmasidir , ben kizim canavarlastigindan beri duzgun bir restorana gidemedim mesela insanlari rahatsiz etmesin diyr , daha cok oyun alani olan cocuklu ailelerin oldugu yerlere gidiyorum ki baskalari rahatsiz olmasin bagris cagrisindan ki oralarda bile hep uyaririm sessiz ol , sakin ol , soyle yap boyle yap diye cunku toplum icerisinde yasamayi ogrenmesi gerekir
Birbirine saygi duymak ve toplum kurallarina uymak kadar basit bir mevzunun bu kadar sorun edilmesi , bu kadar fikir catismasina sebep olmasini benim bunyem kaldirmiyor cidden , boyle kaos baska bir ulke daha var mi cok merak ediyorum
İki çocuğum var, birisiyle arada hala bebek arabası kullanıyoruz. Pek de medeni sayılmayan bir yerde yaşıyorum ama bu konularda hiç sorun yaşamadım şükür.
Konu sahibini tenzih ederek söylüyorum, insanlara sürekli öncelik benim iması yapmak yerine ricalarda bulunuyorum.
Bebek arabasıyla toplu taşıma kullanmam gerektiğinde arabayı katlayıp gençten birinden yardım istiyorum, ya da bir hanımdan oğlumu tutmasını rica ediyorum. Çünkü ben arabayı koyarken yola fırlayabilir.
Ya da asansör vs kullanmam gerekiyorsa ve işim acilse, özür dilerim çocuk durmuyor aceleniz yoksa biz geçebilir miyiz diyorum mesela. Bu konuda da kimse beni kırmadı şimdiye kadar. Ama tutup da öncelik benim çekilin şurdan gibi bir tavrım olsaydı eminim kimse yer vermezdi.
Bebek arabalarından aklım çıkıyor, çünkü çoğu kadın dikkatsiz, nasılsa beni görünce duracak düşüncesi var, geçen akşam beylikdüzünde araçlara yeşil yandı, hareket ettim kaputa vurup önüme atladı, o durumlarda durma dedi eşim bana bir kez sen durursun yan şeritten gelen görmez kazaya sebep olursun demişti ama durmak zorunda kaldım resmen arabanın önüne geçti, yan şerit yol vermedi, akşam trafiği iki dakikadan fazla bekledik öyle ve en kötüsü arkamdaki arabanın şoförü bana küfür etti, göre göre ne diye duruyosun ışığı beklesin diye, ağlayacaktım nerdeyse
Klasik ülkem trafiği işte Attraente, biz de türevlerini yaşadık. Kimi zaman öyle üst üste geliyor ki, bir günde yaşadığın tek trafik olayı da bu olmuyor.
"Allahım eceli gelmişleri karşıma çıkarma" benim arabaya oturdum mu ettiğim, trafik duamdır.
+1Ben asansör kısmına değil ama cafe ye gidiyorum birazcık ağlasa of pof ediyorlar kısmıyla ilgili bir seyler yazmak istiyorum.
Şimdi biz daha dün pazar günü kahvaltıya gittik eşimle çocuğumuz yok kalabalık bi aile grubu var yan masalarda.5 tane de çocuk var ve hep bizim olduğumuz masaya gelip gürültü bağrış çağrış içinde oynadılar.
Ama bi tanesi baya baya bağırıyor hani normal bi oynama falan değil hani rahatsız edici düzeyde epey.
Ve aileler hiç istifini bile bozmadı oğlum kızım insanları rahatsız etmeyin demediler bir kez bile.
Şimdi ben size soruyorum ben hafta ici eşek gibi çalışan bir insan olarak pazarımı huzur ve sükûnet içinde geçirmek istemekte haksız mıyım?
Tamam çocuklar gülsün eğlensin harika bir şey bu .
Ama ailelerin o rahatlığı beni bitirdi yani salmışlar çayıra mevlam kayıra.
Ben bu tip ebeveynlere saygı duymuyorum malesef .
Ben hiçbir asansörün önünde böyle bir tabela görmedim. Çok ilginç.
Neyseki oğlum büyüdü. Ama ben de o dönem az tartışmadım.
Kaldırımdan gidersin engelli rampasının önünde araba parketmiş olur. Sen parketmiş arabaların arasında daracık yerden arabayla geçmeye çalışırsın.
Sürücüsü oradaysa buraya parkedemezsiniz diye çıkışırdım. Sürücü yoksa sileceklerini kaldırırdım..
Avm de gezmek istersin asansöre binemezsin.
Bir de bebek arabasını kapat diye akıl vermiyorlar mı çok trajikomik.
Daha kırk fırın ekmek yemek lazım insanlık seviyesine gelmek için..
Hayır mevzu sadece bebek arabası da değil. Çocuk bazen avm nin kiralık arabasını da istiyor. Hem anne baba da daha rahat geziyor. Bunun için kimse bana asansör bilmişliği taslayamaz.
Olay daha büyürse yasalar ihtiyaç sahibinden yana. Karşımdaki sıkıysa olayı büyütsün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?