Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Aslında kadın doğru söylüyor orası tüm halk için yapılmış. Asansörün üzerinde, yaşlılara bebeklilere hamilelere öncelik tanıyın yazıyor mu otobüslerdeki gibi? Yazmıyor. O sizin kızdığınız insanlar size dava açsa kazanırlar çünkü dediğim gibi asansörlerde öyle bir öncelik tanıma kuralı yok dolayısıyla sırası gelen herkes binebilir. Ayrıca kadının kapalılığının konuyla ilgisi ne? Açık bir kadınım ve inançsızım ama yaptığınızı çok yanlış buldum. Hadsizsiniz kusura bakmayın ama.

Şu konuda yanılıyorsunuz, gordugum tum avm ve metro asansorlerinde cocuklu hamile yasli ve engellilere oncelik tabelasi bulunur.
Kaldi ki bu toplumsal bir kuraldir, ihtiyac sahibine oncelik verilir.

d_d31b5cb5b1edd9f6e9b6dfe38424bd34.jpg

Ben bu bebek arabalıların yaşadığı kafayı anlamıyorum. Bebek arabanız var diye her yerde bi kavga çıkıyor. Tamam genç insanlar yürüyen merdivene binmeli kabul burada haklısınız ama konuyu kul hakkına ve başörtüsüne bağlamanız apayrı bi saçmalık. Tramvayda avmde nerede görsem hep bebek arabalılar kavga ediyorlar. Yada burası bizim hakkımız diye insanları azarlayarak konuşuyorlar. Evet hakkınız var bunu insan gibi dile getirirseniz sorun daha kolay çözülür. Ben 24 yaşımdayım kalp ve şeker hastasıyım. İlla 65 yaşıma gelince mi o asansöre binebilirim? Yada sizin gibileri susturmak için önüme afiş mi yazayım? Hoş asansöre de bindiğim yok ama her genç görüne sağlam zannedip yargılayamazsınız. Başı kapalı diye kul hakkından filan hiç vuramazsınız.

Sırf şöför ve yolcular yuzunden artık uzaga gıdeceksem bebek arabasını almıyorum. Sırtımda canta kucagımda cocuk gıdıyorum gidecek yere acayıp yoruluyorum ama kafam rahat oluyor. İnsanlar gercekten cok cok dusuncesiz anne oldugumdan beri ülkemdeki insanlardan ne yazıkki cok sogudum. Erkekleri gectımde en cok anlayıssız kadınlara sinir oluyorum bir insan hemcınsıne karsı daha anlayıslı olmalı :(

Dünkü baklavacıları gördükten sonra kimseden hoşgörü filan beklemiyorum artık ben. Kimseyle dalaşmaya da gelmez. Herkes eşkiya olmuş.Arada insanlığını kaybetmemiş güzel kalpler var Allahtan. Onlarda kendini hemen belli ediyor.

Ben kendime yakışır şekilde davranıyorum karşımdaki kusurluysa onun ayıbı. Anası babası terbiye edememiş, örgün eğitimden bir şey almamış, toplum içinde yaşamayı bilmeyen insana ben ne yapayım? Varsın gitsin yoluna.

Çift taraflı bu dediğim. Bebekli kadını hoşgöremeyen de aynı, bebeğim var diye dünya önüne serilsin isteyende aynı benim gözümde.

Asansöre binmek herkesin hakkı. Sadece yaşlı engelli hasta bireylere hamile ve çocuklu hanımlara biraz yardımcı olacağız öncelik tanıyacağız çok mu zor? Belki birkaç dakika kaybedersin öncelik vererek ama insanlık kazanırsın.

İki poşet fazladan taşısam ay uy diyorum. Bebek arabası kanguru vs ne fark eder. Fazladan yükü var işte. Az hoşgörü kimden ne götürür. Sende asansöre toplu taşımaya binerken elime koluma ayağıma çarpmamaya dikkat et.

Geçen tramvaydayım. Çok çocuklu bir aile. Kucaklarında bebekleri tam kapı girişinde koca pusetle duruyorlar. Tramvayın içi boş aslında. Onlar yolu kapandığı için millet kapıda sıkış tıkış. Bu da yanlış mesela. Kırmadan uyarınca çekildiler kenara. Kavga mı etseydim mesela? Ne gerek var atışmaya. Çok uzun yazdım. Okuyan olursa gözlerinden öperim💕

Aslında kadın doğru söylüyor orası tüm halk için yapılmış. Asansörün üzerinde, yaşlılara bebeklilere hamilelere öncelik tanıyın yazıyor mu otobüslerdeki gibi? Yazmıyor. O sizin kızdığınız insanlar size dava açsa kazanırlar çünkü dediğim gibi asansörlerde öyle bir öncelik tanıma kuralı yok dolayısıyla sırası gelen herkes binebilir. Ayrıca kadının kapalılığının konuyla ilgisi ne? Açık bir kadınım ve inançsızım ama yaptığınızı çok yanlış buldum. Hadsizsiniz kusura yaşadığım şehirdeki avm'nin asansörünün kapısında önceliğin yaşlılar ,engelliler, hamileler ve bebek arabalarının olduğuna dair bir bildirim tabelası var. Ama ilmasınacda gerek yok aslında; empati, incelik , nezaket gibi duygularımızı kullanıyor olsaydık.
yaşadığım şehirdeki avm'nin asansörünün kapısında önceliğin yaşlılar ,engelliler, hamileler ve bebek arabalarının olduğuna dair bir bildirim tabelası var. Ama olmasına da gerek yok aslında; empati, incelik , nezaket gibi duygularımızı kullanıyor olsaydık.[/QUOTE]

Ben 24 yaşımdayım kalp ve şeker hastasıyım. İlla 65 yaşıma gelince mi o asansöre binebilirim? Yada sizin gibileri susturmak için önüme afiş mi yazayım?
AVMde asansör kullanmam, toplu taşımada hamile ve bebekliye yer veririm, kasa kuyruğundaysam karnı burnunda kadını bekletmem sıramı veririm. Yani bu konuda sınavı geçiyorum.

Ayağım çatladığı zamanda da, parmağım çatlayıp elim atele alındığında da doğal olarak yer veremedim toplu taşımada. Tabii insanlar güzelce konuşmak yerine çemkirmeyi tercih ettiği için kaç kişinin bodoslama çemkirmesine maruz kaldım anlatamam.

Konu sahibi gibi insanlar ve bebek arabasıyla ayak ezenler için yanımda doktor raporu, röntgen filmi falan taşımam lazımdı herhalde. Doğru düzgün, kibarca konuşanları tenzih ederim.

Bebek arabam kapatıp elimde taşıyacağım birşey değil travel sistem ayrıca altında bebeğin çantası battaniyesi falan oluyor onları da elime almam lazım. O insanlar kendi rahatından ödün vermiyor hiçbir çaba harcamadan sadece yürüyen merdivenden durup gidebilecekken ben neden eziyet çekeyim arabayı kapat çocuğu kucağa al çık tekrar arabayı aç oturt kat değiştirirken tekrar kapat çocuğu kucağa al in tekrar aç oturt mantıklı mı? sırf hiçbir engeli olmayan insanlar rahat etsin diye ben mi uğraşayım? Çözümü o insanlarda ve onlar için o merdiveni kullanmak benim bunları yaşamamdan daha basit bir çözüm değil mi?
Değil. Onlar milyonlarca. Tek tek hepsine öğret anlat o zaman. AVM ye carsiya pazara bebekle gitmek size eziyete dönüşmüş ok ama siz de hem karnim doysun hem pastam dursun istiyorsunuz. Kendiniz arabamiz soyle katlanamaz bebegin esyalari boyle kalabalik vs.. milyonlarcasi bu gerekceleriniz var diye kendi keyiflerinden ödün vermeyecek bunu idrak etmek istemiyorsunuz. Tum zihniyetler sanki sihirli degnek degmiscesine bir anda degissin istiyorsunuz. Böyle bir dünya varsa herkes orada olmak ister😀

Bebeğim olunca asansöre binmeye başladım hiçte sevmem kapısında bekle tıkış tıkış bin bide koku varsa içim dışıma çıkar. İnsanlardaki bu asansör merakını bu sebepten anlayamıyorum. Hafta sonları gitmiyorum avm ye genellikle alışverişi internetten yaparım asansörde bebek arabamla tabiki sırada beklerim kimseden öncelik sunmasını beklemem ama benim sıramın alınmasına da elbette sinir olurum. Bebek arabalarıyla yürüyen merdiven kullanmak zaten yasak asansöre mecburuz toplum olarak her şeyi mesele haline getirir olduk hiç hoşgörü kalmadı ☹️

Çünkü insanlar artık insan değil "Robot"
Dur daha gelir gelir yazarım ben konuya, çok hak verdiğim noktalar katılıyorum, iyi olmuş ağzına sağlık.

Değil. Onlar milyonlarca. Tek tek hepsine öğret anlat o zaman. AVM ye carsiya pazara bebekle gitmek size eziyete dönüşmüş ok ama siz de hem karnim doysun hem pastam dursun istiyorsunuz. Kendiniz arabamiz soyle katlanamaz bebegin esyalari boyle kalabalik vs.. milyonlarcasi bu gerekceleriniz var diye kendi keyiflerinden ödün vermeyecek bunu idrak etmek istemiyorsunuz. Tum zihniyetler sanki sihirli degnek degmiscesine bir anda degissin istiyorsunuz. Böyle bir dünya varsa herkes orada olmak ister😀
Evet kafam çorba oldu.

Aslında kadın doğru söylüyor orası tüm halk için yapılmış. Asansörün üzerinde, yaşlılara bebeklilere hamilelere öncelik tanıyın yazıyor mu otobüslerdeki gibi? Yazmıyor. O sizin kızdığınız insanlar size dava açsa kazanırlar çünkü dediğim gibi asansörlerde öyle bir öncelik tanıma kuralı yok dolayısıyla sırası gelen herkes binebilir. Ayrıca kadının kapalılığının konuyla ilgisi ne? Açık bir kadınım ve inançsızım ama yaptığınızı çok yanlış buldum. Hadsizsiniz kusura bakmayın ama.
Evet yaziyor , gittigim tum avm lerde asansor onunde , saginda yada solunda tabela var , engelli , hamile , yasli ve cocuk resimleri vardir , oncelik onlarindir
Tabi ki diger insanlarda binebilir ama asansorun yapilis amaci yuruyen merdiven kullanamayacak bireyler icindir
Yuruyen merdivenlerin cogunda demir var kocaman bebek arabalari kullanmasin diye

Konuyla alakasız mı bilmiyorum ama metroda otobüste bir sürü vesait değiştirip onca ayakta kalıp bi yer bulup oturduktan sonra yaşlı birinin ama eli ayağı tutan yaşlılardan bahsediyorum biner binmez etrafta yer verecek insana bakmaları, yorgun musun diye sormadan yer ver demeleri. Sadece gençlikte değil bence yaşlılardada sorun var. Ayrıca yasak olmasına rağmen yürüyen merdivenlerden o bebek arabalarını çıkarmalarınıda doğru bulmuyorum. Konu sahibide asansöre binmekle doğru bi davranış sergilemiş fakat onca kavga etmesi asansörün bi tek hamile bebekli engelli ve yaşlılara ait olduğunu düşünmesi yanlış

Bu konu "Kendinizce haklısınız ama napalım, kendi çözümünüzü üretip geçeceksiniz, tartışmaya gerek yok" denilesi bir konu değil, kadın haklı ve haklılar da kendi çözümünü üretip bu tipleri görmezden gele gele, bunlar çoğaldı, haklı haksız karıştı.

Bu herkesi ilgilendiren bir mesele, bir dikkat noktası. Hastane asansörü olur kullandığın, gencine yürüyenine karışmazsın da öncelik hakkın olan yerlerde de kusura bakma "Ya hastaysa" larla olmaz. Yahu herkes de bir hasta, herkes de asansöre binmek söz konusu olunca bitap hasta. Hayret vallahi :))

Güzel söylüyorsunuz, oturmuş bir bilinç varmış insanlarda da... Da yani. Yanisi şu: Bulunduğunuz ülke küçük ve genç nüfus çocuk bebek yoğunluğu muhtemelen düşük bir ülke. O 100 kişilik sırada sadece iki kişi bebekliymişsiniz düşünün. Türkiye'de ya da daha başka bir ülkede olsa belki 50 kişi bebekli olacaktı. Yani her yer çocuk bebek Türkiye'de herkes sürekli hepsine öncelik verirse insanların günleri bitmez valla. Medeni değiliz diye kestirip atmadan şartları düşünmek lazım. Asansöre ben de binmem elim ayağım tutarken bineni de anlamam o farklı bir konu ama. Önceki kattan binenlere sizin hakkınız değil falan denilmesi saçma olmuş.
Bulundugum ulkede cok sayida bebek ve cocuk var , ureme hizlarina bende sasiriyorum hatta

Turkiyede 2018 yilinda dogan bebek sayisi 1.200.000 , tum ulkedeki avm sayisi 400

Sanirim 1 milyon bebek ayni anda avmleri doldurmuyordur , dolduruyor olsaydi zaten ona da cozum bulunurdu mutlaka

Toplumsal bilinc dedigimiz sey birbirine saygi duymak ve kurallara uymak uzere kuruludur

Bunun ulkesi , nufusu , cocuk sayisi vs vs onemli degil

İhtiyaci olana oncelik verilir , bu tum medeni ulkelerde boyledir

Baska biri alintilamis goremedigim icin alintilayamiyorum yorumu , ama biri demis ki restoranda cocuklar tepemizde oynadi cok gurultu yapti , mesela bu da toplumsal kurallara uymamaktir , cocugunla restorana gidiyorsan sahip cikacaksin , baskasini rahatsiz etmeyeceksin
Bazi yerler vardir cocuk onceliklidir ( asansor , toplu tasima , hastane gibi) bazi yerler vardir oncelik cocuklarin sessiz ve gurultusuz olmasidir , ben kizim canavarlastigindan beri duzgun bir restorana gidemedim mesela insanlari rahatsiz etmesin diyr , daha cok oyun alani olan cocuklu ailelerin oldugu yerlere gidiyorum ki baskalari rahatsiz olmasin bagris cagrisindan ki oralarda bile hep uyaririm sessiz ol , sakin ol , soyle yap boyle yap diye cunku toplum icerisinde yasamayi ogrenmesi gerekir

Birbirine saygi duymak ve toplum kurallarina uymak kadar basit bir mevzunun bu kadar sorun edilmesi , bu kadar fikir catismasina sebep olmasini benim bunyem kaldirmiyor cidden , boyle kaos baska bir ulke daha var mi cok merak ediyorum

Ilk cümleden son cümleye gerginlik akıyor.. 4 yaşında oğlum var ve de 3 aylık bebeğim , avmye gittiğimde böyle bir problem yaşamadım çünkü sıramı bekledim eğer bebek huzursuzsa ağlıyorsa veya durmuyorsa zaten insanlar öncelik tanıyor onun dışında bekliyorum... Çünkü o kişi bir yere yetişecek olabilir, yorulmuş olabilir hasta olabilir veya hicbir sebebi olmayadabilir o asansörler kızın da dediği gibi herkesin hakkıdır ama öncelik elbette yaşlı hamile ve bebeklilere bu konuda bilinçsiz insanlarla da ağız dalaşı yapmıyorum bebek huzursuz değilse sıramı bekliyorum , o değilde ben sizin gerginliğinizi anlayamadım zaten laf dalaşı olmuş içinizi kusmussunuz rahatlamış olmanız gerekirdi empatiden bahsediyorsunuz ama siz yeterince kurabiliyor musunuz acaba bence önce iletişim kurmayı bilmek lazım, bu arada siz gençken bebeksizken yeterince duyarlı miydiniz

Bir bebek arabalı, çocuklu konu da "Bebek arabalı kadınlar da şöyle şöyle amağ" diye örneklere sapmasa dişimi kıracağım. Yolda üzerine üzerine süren bir bebek arabalı konusu değil, metroda otobüste bebek arabasını katlayıp koymayan kadın konusu değil (Ki konu o olur, savun, çünkü toplu taşıma için de bebek arabası kuralı odur ve mantıklı olan, en basit çözüm yolu da odur) ama şu konularda yapmayın ya, bunun da bir kuralı bir izanı var ve asansörün öncelik hakkı bebek arabalılarda,yaşlılarda bla bla.

Sapla saman yine karışmış.
Siz, başka bir olay içinde başka kişinin haksızlığını öne sürerek, bu olay içindeki kadının hakkını alıp, eşitleyemezsiniz.

Herkes birbirine saygılı olmayı öğrenmek zorunda toplum düzeni için, işe gidip gelmek için yirmi yıldan fazla toplu taşıma kullandım, hamileye, çocukluya , yaşlıya azami dikkat ederim. Çocuklulara asla verin çocuğu kucağıma bile demem belki anne tedirgin olur diye, direk yerimi veririm. Lakin bir gurup insan var ki sinirimi alt üst ediyor, onlar da öncelikleri yüzünden insanlara eziyet edenler, bir çemkirme bir söylenme aman yarabbi, anamdan babamdan azar işitmemişim bir bakıyorum fırçalama moduna giriyorlar, öylesine yer vermediğim gibi bir de üstüne köküne kadar benzetirim hiç affetmem. Bebek arabalarına gelince evet ihtiyaçtır, evet önceliği de vardır, bu kadar öncelik konusunu savunan annelerden ricam güvenlik konusuna da böyle hassas olmaları, mesela daracık bir sokakta manevra yapmaya çalışan bir arabanın önüne atlamayın, kontrollü kavşaklarda ya da ışıkların olmadığı yerlerde arabaların resmen yolunu kesiyor bazı hanımlar, evet ayağımızın altında fren var ama unutmayın o arabanın sürücüsü acemi olabilir, panik yapıp duramayabilir, kendinizi düşünmüyorsunuz bari çocuğunuzu düşünün. Yaşadığım bir olayı aktarayım size, rampa aşağı bir yolda bebek arabasıyla inen bir kadına kenara çekilin arkamdaki kamyon dönmeye çalışıyor sizi görmeyebilir diye seslendim, eşşşeeekkkk gibi görecek dedi. Yol dar adam manevra yapıyor, kadın kör noktadan ilerliyor, ne mi oldu kamyon kadını ezdi, kaçamadı ve düştü ayağının üzerinden geçti ön teker, bıraktığı bebek arabası rampa aşağı kaydı, eşim yolu kesti ben inip arabayı yakaladım. Sürücü olarak bu tür şeylerden aklım çıkıyor, bizi bebeğinizin günahına sokmayın, asansördeki hassasiyeti yollarda da bekliyoruz sizlerden

Ayrıca ülkedeki müslümanlar sadece kapalılar midir ki ? SIZ müslüman değil misiniz ,sizin hatalarınız olmuyor mu ,Allah için başını örtmüş eeeee ama yer vermedi vah vahhh çok hadsizsiniz gerçekten kapalı insanlar peygamber değildir hatasız değildir onların hatalarını da normal insanlarınki gibi yorumlayabilirseniz biseyleri aşmış olabiliriz ülkece

Back