Güzel söylüyorsunuz, oturmuş bir bilinç varmış insanlarda da... Da yani. Yanisi şu: Bulunduğunuz ülke küçük ve genç nüfus çocuk bebek yoğunluğu muhtemelen düşük bir ülke. O 100 kişilik sırada sadece iki kişi bebekliymişsiniz düşünün. Türkiye'de ya da daha başka bir ülkede olsa belki 50 kişi bebekli olacaktı. Yani her yer çocuk bebek Türkiye'de herkes sürekli hepsine öncelik verirse insanların günleri bitmez valla. Medeni değiliz diye kestirip atmadan şartları düşünmek lazım. Asansöre ben de binmem elim ayağım tutarken bineni de anlamam o farklı bir konu ama. Önceki kattan binenlere sizin hakkınız değil falan denilmesi saçma olmuş.
Bulundugum ulkede cok sayida bebek ve cocuk var , ureme hizlarina bende sasiriyorum hatta
Turkiyede 2018 yilinda dogan bebek sayisi 1.200.000 , tum ulkedeki avm sayisi 400
Sanirim 1 milyon bebek ayni anda avmleri doldurmuyordur , dolduruyor olsaydi zaten ona da cozum bulunurdu mutlaka
Toplumsal bilinc dedigimiz sey birbirine saygi duymak ve kurallara uymak uzere kuruludur
Bunun ulkesi , nufusu , cocuk sayisi vs vs onemli degil
İhtiyaci olana oncelik verilir , bu tum medeni ulkelerde boyledir
Baska biri alintilamis goremedigim icin alintilayamiyorum yorumu , ama biri demis ki restoranda cocuklar tepemizde oynadi cok gurultu yapti , mesela bu da toplumsal kurallara uymamaktir , cocugunla restorana gidiyorsan sahip cikacaksin , baskasini rahatsiz etmeyeceksin
Bazi yerler vardir cocuk onceliklidir ( asansor , toplu tasima , hastane gibi) bazi yerler vardir oncelik cocuklarin sessiz ve gurultusuz olmasidir , ben kizim canavarlastigindan beri duzgun bir restorana gidemedim mesela insanlari rahatsiz etmesin diyr , daha cok oyun alani olan cocuklu ailelerin oldugu yerlere gidiyorum ki baskalari rahatsiz olmasin bagris cagrisindan ki oralarda bile hep uyaririm sessiz ol , sakin ol , soyle yap boyle yap diye cunku toplum icerisinde yasamayi ogrenmesi gerekir
Birbirine saygi duymak ve toplum kurallarina uymak kadar basit bir mevzunun bu kadar sorun edilmesi , bu kadar fikir catismasina sebep olmasini benim bunyem kaldirmiyor cidden , boyle kaos baska bir ulke daha var mi cok merak ediyorum