Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Çok haklısın. sevişip çocuk yaptığımız için biz medeniler çok hatalıyız Çünkü bazıları çocuk yapmayı sadece sevişmekten ibaret görüp gereken eğitimi vermeden salıyorlar ortaya.

ben de cok sinir olurdum oglum bebek arabasındayken yani ben araba olmasa 10 kere merdıvene gıderdım mecburiyetten beklıyoruz bız asansörü.. ama onlarınki keyfı zaten asansorlerın camlarında yazar bebek arabası tekerleklı sandalye yaslı vs oncelıklıdır diye. onu gosterırdım ınsanlara benım tek secenegım var derdim.

Çocuk yaptığınız için değil çocuklu olduğunuz için öncelik iltimas beklerseniz hatalı olursunuz. Ben toplu taşımada hamile gördüğüm an yer veririm cok korkarım düşse Bi yerine bişi olsa diye. Avm ye gittiysen beklemek bu kadar hayati bişi olmasa gerek

Kendi ülkemizde düştüğümüz hallere bak ya neyse bişey demiycem eskiden hepimiz kardeşiz filan derdim de değil valla hiç değil hem de

Cocum yapmak bireylerin tercih sebebidir ancak toplumun devamliligi icin cocuk sarttir ve bu yuzden toplum kurallarinda oncelik verilmistir bebege
Devletler neslin devamini savunur ve destekler , cunku tum insanlar cocuk yapmama karari alip cogalmazlarsa ortada ulke kalmaz

Bazi seyler icin cocuk yapmak senin tercihin denebilir ancak toplum icerisinde cocuk korunur ve gozetilir cunku ulkenin ve toplumun gelecegidir onlar

Ayrica toplum icerisinde zor durumda olan insana oncelik vermek de yazili olmayan toplum bilincidir , yaslilar , engelliler , hamile ve bebekliler gibi
Bireysel olarak bu kurallari reddetme hakkimiz yoktur

Avm icindeki asansorlerin onunde koca tabelalar vardir , engelli , yasli , hamile ve bebekliler icin tabelasi vardir , herkes buna uymak zorunda , kisisel tercihe birakilan bir durum degildir bu

Öncelik verilebilir o konuda hemfikiriz ama cocuğu olmayan binmesin ne demek, daha önceden asansörde olan kadına sen başörtülüsün hakkımı yiyorsun ne demek. Bu kadın haklı mı şimdi

Bizde bebekli insanların cocuklarına sus denemesinden rahatsız oluyoruz, mekana gittiğimizde kafamız şişiyo çocuk kendini yerden yere atıyo annesi dedikodu yapmakla mesgul. Niye cünkü cocuk yapar, cocukluysan her hakka sahipsin. Kimse bunlara sesini çıkarmıyor ama cocuksuz insanlar asansöre binemez

Çok haklısınız. Görüntüm normal diye hasta ya da hamile olmadığımı kim bilebilir? Hep karnı büyümüş hamilelere öncelik var her yerde. Halbuki asıl düşük riski ilk üç ay oluyor. Belki ben de hamileyim nereden biliyorsun diye bağırmadım içimde kaldı geçenlerde hamile diye her hakkı gaspetmeye çalışan bir kadına. Hanfendi yanlış sıraya girmiş sizin işiniz burdan değil diyorum anlamıyor hamileyiimm diye bağırıyor. Bu olay Türkiye'de olmadı bu arada. Milliyete bakmıyor yani. Neyse ki görevli kadını o sıradan uzaklaştırdı sonra yerine götürdü. Hamilesin yani hasta değilsin. Ağrın falan olmuşsa acil rica edersin zaten sıramı veririm.

Biz geçen kahvaltı yaparken daha yeni ayaklanmış bi bebe bağımsızlığını ilan etmiş koşup duruyordu yanımıza her gelişinde de tabaktan bir zeytin kapıp koşuyordu annesine bilgi verdim, boğazında kalır vs gibisinden haberi olsun dedim yazık kadın da çok mahçup oldu çocuk en son zeytin tabağımızı alıp kaçtı

küçük gösteriyorum, daha da yeni evlendim hayatımın bir bölümü yeni başladı hatta Ancak cidden enerjikliğim 20lerdeki gibi değil, tahammülsüzlüğüm had safhada...
Yine bile bu tarz insanları anlamaya çalışıyorum, ilerde inşallah ben de çocuklu bir bayan olacağım o zaman bana da yardım edilmesini elbette isterim, çünkü çok zor olabiliyor. ya da allah korusun kaza geçirebiliriz, merdiven çıkamayabiliriz. O nedenle biraz empati demek için yazdım onu. Cidden yorgun oluyorum çünkü yine de aklıma asansöre binen çocuklu bayanlara çemkirmek gelmiyor. geçen pazar günü sabah ilk defa metrobüse inen asansör varmış onu kullandım o da sabah 7ydi bir daha da kullanmam. yani böyle...

Ben de kullanmam asansör. Tezcanlıyım asansör bekleyemem. Herkes yaş ilerledikçe tahamülün azaldığını söylüyor. Bende tam tersi oldu. Eskiden her şeye takar müdahale ederdim. Artık umrum değil.

Herkes asansöre binebilir, orda şunlar bunlar binemez diye bir ibare yok.asansore binene in demek hos degil. Ben de cocukluyum, bebek arabasiyla gidiyoruz avm ye. Herkes binebilir de yaşlı, hamile,engelli ve bebek arabalilar önceliklidir. Kalabalik bir topluluk bekliyorsa asansörü öncelikli olanlara öncelik tanınabilir. Yoksa bu sekilde davranirsak hastanedeki 65 yas ve üstü oncelik tanınmış hastalara da siz hasta oluyorsunuz biz de sizin yüzünüzden cok bekliyoruz demis oluruz, aynı kapıya çıkar.

Ben de kullanmam asansör. Tezcanlıyım asansör bekleyemem. Herkes yaş ilerledikçe tahamülün azaldığını söylüyor. Bende tam tersi oldu. Eskiden her şeye takar müdahale ederdim. Artık umrum değil.

Bazılarında çocuk olunca tahammül artıyormuş bunu bekliyorum ben de umarım öyle olur.
evet asansör o kadar mantıksız ki, saatlerce gelmiyor bir de o var.
merdivenleri demir çubukla kapadıklarından bebek arabalılar mecbur asansör bekliyor çocuklular
inanın üzülüyorum asansöre mecbur kaldıklarından. ömür törpüsü çünkü.
hem gelirken bekliyorsun, hem çıkarken ayyyy

Öncelik verilebilir o konuda hemfikiriz ama cocuğu olmayan binmesin ne demek, daha önceden asansörde olan kadına sen başörtülüsün hakkımı yiyorsun ne demek. Bu kadın haklı mı şimdi
Tabi ki cocugu olmayan binmesin diyemez kimse , ancak asansor onunde beklerken bebekli , yasli , engelli varsa ona oncelik verilir
Cidden cok sacma yorumlar var , inanilmaz birsey

Ablam gibi olun asla taviz vermez bebek arabasıyla eze eze biner asansöre kimseyi de takmaz birşey diyene haddini bildirir.Böyle olucaksın.
Bu tarz düşünceler de şaka olmalı heralde haklıyken haksız durumuna düşüyorsunuz ayrıca o arabayı bir gün biri parçalarsa bebekli kadına saldırdılar demeyin

Güzel söylüyorsunuz, oturmuş bir bilinç varmış insanlarda da... Da yani. Yanisi şu: Bulunduğunuz ülke küçük ve genç nüfus çocuk bebek yoğunluğu muhtemelen düşük bir ülke. O 100 kişilik sırada sadece iki kişi bebekliymişsiniz düşünün. Türkiye'de ya da daha başka bir ülkede olsa belki 50 kişi bebekli olacaktı. Yani her yer çocuk bebek Türkiye'de herkes sürekli hepsine öncelik verirse insanların günleri bitmez valla. Medeni değiliz diye kestirip atmadan şartları düşünmek lazım. Asansöre ben de binmem elim ayağım tutarken bineni de anlamam o farklı bir konu ama. Önceki kattan binenlere sizin hakkınız değil falan denilmesi saçma olmuş.

Keyfine gelindiğini netden biliyorsunuz... belki çocuğun maması bitti ve sadece x markette satılıyor... ya da çocuk hasta oldu pijamalarını batırdı yenisi gerekti... acilen geldi kadın alacağını alıp ilk otobüsle geri dönecek... nasıl böyle sığ düşünebiliyorsunuz anlamıyorum. Benim başıma yukardakilerin hepsi geldi başkaları da yaşıyordur herhalde.

oy yerim ya daha sabah bizim topiğe bebek istiyom yazdım durduk yere bu konu yoktu galiba o andan beri kendimi bebek arabalı anne gibi hissediyorum benim biyolojik saat çok fena vurdu

Hehe aklımı seveyim aklımı bir tane yorum yaptım ayrıldım çünkü biliyom bu konunun sonu mapus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…