Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Valla bazen kendimi uzaylı gibi hissediyorum, gerçi hepimiz bu Evren'in bir parçasıysak uzaylıyızdır da aynı zamanda:))
Konudaki tüm yorumları okuyamamış olsam da okuduklarım yetti, hak ararken birbirini yeriyor insanlar, bebekli kadınlara laf çarpılıyor, bebeksizler bebeklilere laf çarpıyor, bebek arabasıyla asansöre binme konusu kilolu insanlara laf söylemeye kadar geldi, şimdi ironi olsun diye yazacağım ama lafı tersinden anlamasın kimse, biz kendi kendimizi imha edelim, yaşlılar, kilolular, 40 yaş üstü, menopozlu, 3 çocuklu falan derken azaltalım kendi kendimizi, koca dünyaya sığamaz olduk, hak hukuk kurallar zaten alerji yapıyor.

Yahu dün seyrettim adamın teki, ki iş insanıymış bir de kendini savunmuş ki ağlayacaktım:))) üzüntüden, yol verme tartışması çıkıyor, içinde hamile olan arabaya saldırıyor, aynasını kırıyor, kaput üzerinde zıplıyor, diyelim haklı olan bu zıplayan vatandaş hak böyle mi aranır?

Yeminle izole bir yaşam kurduğum için mutluyum kafam dinç, çiçekli böcekli kurtlu kuşlu mis gibi hayatım var, bu nedir, herkes bir sinir küpü, bu gidişle biraz daha ilerisi birbirinin gırtlağına sarılıp öldürmek, toplum cinnet halinde.

Valla şu genç yaşımda emekli olup bağlı bahçeli evimde huzurla yaşama hayalleri kuruyorum İstanbulda doğdum büyüdüm ama alışamadım :KK43:

mağaza da masum masum gezerken geldi pat arkadan yedi beni ablanın biri, döndüm özür falan bekliyorum , neden orda duruyorsunuz görmüyor musunuz!!! dedi, arkamda gözümün olmamasına ilk defa o gün üzüldüm :KK70:

bu arada yorum yapıyorum ama burdaki mevzu prenseslik sendromuna karşı tepkim, yoksa kucağında bebeği olan kişiye kasada da sıra veriyorum , müze girişinde bile öncelik tanıdım, tatlı alırken, ekmek alırken vs ama bunları bu onların hakkı olduğu için değil bebeği ile beklemesin çocuk huysuzlanır vs diye düşünüp insaniyetliğimden yapıyorum , yorumlardan sonra biraz sinirlenmiş olabilirim :KK53:
Yaa benim bir gün kucağımda bebek, sırtımda çanta, elimde de valizle zor bir günümdü. Ayakkabımın bağı açılmış genç bir hanım kızımız ısrarla bağlamak istedi. Bana hep böyleleri denk geldi ama bir tek asansör sıralarında incelik göremedim :KK70:

Valla bazen kendimi uzaylı gibi hissediyorum, gerçi hepimiz bu Evren'in bir parçasıysak uzaylıyızdır da aynı zamanda:))
Konudaki tüm yorumları okuyamamış olsam da okuduklarım yetti, hak ararken birbirini yeriyor insanlar, bebekli kadınlara laf çarpılıyor, bebeksizler bebeklilere laf çarpıyor, bebek arabasıyla asansöre binme konusu kilolu insanlara laf söylemeye kadar geldi, şimdi ironi olsun diye yazacağım ama lafı tersinden anlamasın kimse, biz kendi kendimizi imha edelim, yaşlılar, kilolular, 40 yaş üstü, menopozlu, 3 çocuklu falan derken azaltalım kendi kendimizi, koca dünyaya sığamaz olduk, hak hukuk kurallar zaten alerji yapıyor.

Yahu dün seyrettim adamın teki, ki iş insanıymış bir de kendini savunmuş ki ağlayacaktım:))) üzüntüden, yol verme tartışması çıkıyor, içinde hamile olan arabaya saldırıyor, aynasını kırıyor, kaput üzerinde zıplıyor, diyelim haklı olan bu zıplayan vatandaş hak böyle mi aranır?

Yeminle izole bir yaşam kurduğum için mutluyum kafam dinç, çiçekli böcekli kurtlu kuşlu mis gibi hayatım var, bu nedir, herkes bir sinir küpü, bu gidişle biraz daha ilerisi birbirinin gırtlağına sarılıp öldürmek, toplum cinnet halinde.

Kurtlarını seveyim :KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36:

Öyle tabi ama onlar kapalıyız diye her konuda kendilerini üstün müslüman olarak görebiliyorlar onlara göre ben açık olduğum için asansöre engelli vatandaşın binmesine yardımcı olmam hiç bir anlam taşımıyor ben yine cehennemliğim onlar cennetlik başları örtülü istedikleri her görgüsüzlüğü yapabilirler her yerde görüyoruz ama bunları işte Allah da görüyor gördükçe de dile getirmekte bana göre yanlış değil bu arada her kapalıyı aynı kefeye koymuyorum bu bir genelleme değil ama böyle olan tesettürlü kadın var yani bende açığım diye onlara iyi davranmak zorunda değilim
Bu kadarını bilemem de birçok kadın sırf ailesinden öyle gördüğü için kapalı giyimi benimsiyor yoksa çok dindar olduğundan değil

200 kiloluk haliyle asansöre binebiliyolarsa diye bir mesaj okudum o yetti sinirimi bozmaya...

Bunu bi insan nasıl yazabilir aklım almıyor...

Konu sahibi konunuzda sonuna kadar haklısınız ama verdiğiniz ayrıntıda da bi o kadar haksız.

Bende bebek arabasıyla çok dolandım çok bekledim asansöre hep tek bindim arabayla eşimle çocuklarla çıkacağım yerde buluştuk.
Bende araba var diye yanımda 4 kişiyide bindirmedim.

Başka arabalı varsa onada yer verdim yer istedim müsade edin önce onlar geçsin diye.
Kavga etmeye değmez çünkü sayıca çok fazlalar hiç kavgadan çıkılmaz.

Bunun çözümü bizim çocuklarla evde oturmamız değil.

Ben pek asansör kullanmam yürüyen merdivende bile duramam atlaya zıplaya inerim :) bi kemik rahatlığı yaşayn arkadaşımla avm ye gidince mecburen bindim bi kaç kere o bile ağrısı olduğu halde bebek arabalılara öncelik verdi bizde binince bebişleri sevdik zaten anca avm de bebek görüyom

Pazar konusunda çok haklısın abla birde tam yolun ortasında durup sohbet edenler oluyor 4-5 tanıdık bir araya gelmiş ellerinde tabi pazar arabası var ,arkamda bir kadın önümde de başkaları var o kişilerin yol vermesini bekliyoruz arkamda ki kişi bana geçsene ne bekliyorsun diye üstlerinden uçarak geçecek halim yok ya dedim :) sanki ben milleti dizmişim oraya.

Bir arada tezgahtan birşeyler alıyorum 3 kişiyiz tezgahta kadın da poşetlerini tezgahın altına koymuş benim bulunduğum yerde dibime girdin poşetlerimi ezdin sıra benim diyor :) sanki market sırası orada herkes yanyaya ürünlerini katıyor hayır tezgah büyük zaten topu topu 3 kişiyiz.
Ah ah sorma, o pazar muhabbetçileri pazarcıları da kızdırıyor, tezgah önü sohbetine dalıyorlar, biri oğlunu evlendiriyormuş, birinin kızı altın günü yapıyormuş, biri doğum yapmış, akşama çaya gelsene demeleri hiç bitmiyor, tüm haftanın konuşmasını pazara saklamış gibiler :)) o arada domatesler mıncıklanmaktan pert oluyor, pazarcı gözünüzle seçin, tezgahın önünü kapamayın dese bile bir hışımla almıyorum deyip domatesleri fırlatıyorlar, insafsız hatun fırlattığın domatesleri biz de alacağız değil mi:)))

Pazara eşimle çıkıyoruz, artık öyle bir hale geldi ki, sen arkamda dur çiğneyen ezen olmasın diyor, pazara değil savaşa gider gibiyiz, bize de yazık ben omuz atamam, arabayla çiğneyemiyorum da, ezilmemek için kanat mı takayım ne yapayım:))

Çok haklısınız bende çok kavga ediyorum çok terbiyesiz oluyorlar bende ağzıma geleni sayıyorum. Orası bebekli hamile engelli ve yaşlılar için. Ama insanların beyni kıt anlatamıyorsunuz. Yukarıda birisi demiş yok bebek arabasını katla yok kanguruda taşı yok avmde ne işi var. Bizde insanız sokakta güneşin altında gezemeyiz bu cocugun altı değişmesi lazım emmesi lazım bunları sokakta yapamıyoruz. cocugumun 2 kilo değil sen sırtına damacana suyu koyda gezdır bakıyım kanguruda kolay mı değil mi sen söyle. Bız bebek arabasını katla sırtına cantayı at kucagımıza cocugu koy süper kahraman değiliz kimse kusura bakmasın o asansörler bizim için. Ben dolu asansor gordugumde duruyorum onunde kapanmasın dıye icerdeki fazla gereksız olanlara kıbarca söluyorum dinlemezse güvenliği cagırıyorum o indirıyor

Kanguru fikrini ben önerdim bilmiyorum başkası da ekledi mi ama ben kendim de kullandigim için önerdim. Bilemedim neden bu kadar gerildiginizi ancak bence pratik bir çözüm.

Ha misal bana asansörde rastlasanız degil güvenliği çağırmak eger o an o asansörü kullanmaya ihtiyacım varsa sehrin valisi gelse beni indiremez.

Ben de anneyim ve oldukça hareketli bir çocuğun annesiyim ama bu beni herkesi emrime amade köle gibi görme hakkıyla donatmiyor.
Asansörde öncelik olabilir orası ayrı konu ama yeri geliyor bizler de (yanimizda bebek yokken)asansör kullanıyoruz. Bu nedenle kibar bir dil kullanmak daha mantikli

Yaa benim bir gün kucağımda bebek, sırtımda çanta, elimde de valizle zor bir günümdü. Ayakkabımın bağı açılmış genç bir hanım kızımız ısrarla bağlamak istedi. Bana hep böyleleri denk geldi ama bir tek asansör sıralarında incelik göremedim :KK70:
ben geçen gün nerdeyse altıma işeyecekken restoranın lavabosunda bebeği ile cebelleşerek elini yıkamaya çalışan bi anne gördüm , melül melül baktı bana hani teklif edecek ama çekiniyor gibi isterseniz tutabilirim dedim, çok teşekkür ederim çok sağ olun diyip verdi tuvalete falan da gitti 15 dakika bebe ile işememek için kendimi ikna etmeye çalıştım çok zordu o koşulda kimseyi beklemezdim öyle söyleyeyim :KK70: yorum yapınca gaddarmışım gibi duruyor ama yorumların çoğu çok çirkin, asansörde de kendinizi öne atmanızı tavsiye ediyorum ben kullanmadığım için herkes kullanmıyor sanıyordum :KK70:

Bu kadarını bilemem de birçok kadın sırf ailesinden öyle gördüğü için kapalı giyimi benimsiyor yoksa çok dindar olduğundan değil
Evet zaten kapalı açık farketmez aile yetiştirmesi çok önemli benim annem minnacık bi kadın 1.50 40 kilo bişey 62 yaşında bir sürü rahatsızlıkta cabası bi gün tramvaya bindik onla bir sürü kadın hülelel hülele cıvıl cıvıl bindiler iyi hoş da annemi eziyorlar kadın zaten minnacık tazmanya canavarı gibi bir döndüm hepsi bi tarafa uçtu :) sonra ne mi oldu annem bana kızdı yine :) saygısız diye yol boyunca söylendi demek istediğim aile çok önemli :)

ama biri yorgunluk biri hayati tehlike. mesela bebekli biri de gerekirse ayakta durabilir. ama en ufak frende o cocuklar one dogru savruluyor. demire carpacak gibi oluyorlar.

yorgunluk mu daha onemli bebegin tehlikede olmasi mi.
hamileler icin de aynisi gecerli. ayakta da durur ama o kalabalikta karnin oraya buraya carpiyor. yine ayakta duramayacak kadar bacagindan engelli olan birine kimse yer vermemisti de ben patlamistim en sonunda. adam koltuk degnekli. tek ayagi var sadece. az frende ucacak.
ama millet yorgun.. yer vermemek hakki.. boyle diye diye ciddi bir yozlasma oldu. kimse yer vermiyor.
Malesef durumlar ortada, tahammulsuzluk had safhada, dedigim gibi anlayis enjekte edilebilir bir sey degil. 82 milyonluk nufusla 10 milyonluk ulkelerdeki hizmet, egitim, kultur, medeniyet vs.. kiyaslanamiyor bile.. Ülke nüfusu cok kalabalik, hizmetler yetisemiyor hal böyle olunca en sagliklisi pratik yoldan kimseyle dalasmadan sinir stres sahibi olmadan yasami kolaylastirmaya bakmak. Yoksa her sokaga ciktigimizda sinirimizi bozacak illa ki bir sey ortaya cikiyor.

Ben de bebekliyim. Hic bir zaman oncelik bizim dusuncesinde olmadim. Dakikalarca beklediyimizi bilirim. Bana gore asansor her kes icin. Dakikalarca bekleyip en son bebegi kucagimiza alip yuruyen merdivenle cikmisligimiz bile var.

Buradaki yorumlardan da anlaşıldığı gibi, toplum genel olarak tahammülsüz, saygısız ve görgüsüz

Bir iki kişiye cevap vermek istedim de banlanmaya değer bulmadım. Kendileri de gitmiş zaten. See you :işsiz:

Keşke iki tarafta kendini hakli görmek yerine biraz empati yapsa ! Bazi yorumlara şok oldum:oha:

Bu arada öncelikli demek sadece onlara ait demek değil. Asansör benim hakkımmmm diyenler olmuş. Asansör herkes içindir. Hastane gibi düşünün. Öncelikliler var diye diğerlerinin tedavi hakkı yok mu?
Kişi sizden önce asansöre binmişse inmek zorunda değil. Sizle birlikte bekliyorsa önceliği size vermeli. Ya da bebek arabalı biri gelecek diye merdiven kullanmak zorunda değil... Gibi gibi. Herkes biraz mantıklı düşünse ve birbirine saygılı olsa mesele kalmayacak.

İşte bebekli hatunlar bebeksiz ve sağlıklı herkese ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya kalktıkları için konu buraya geldi. Yoksa kimsenin onlara sus otur bekle orda dediği yok. Yorumları okursan ağzın açık kalacak.
Okumayi reddediyorum 😂😂
Ya aslinda sorun bizim toplum bilincine sahip olmamamiz
Buradaki yorumlar da gosteriyor bunu

Bak iki ornek , ilk buraya geldigimizde ucagimiz inis yapamadi ve aktarmali olarak geldigimiz ulkeye geri dondu , ucakta iki tane bebek vardi biri mila digeri da yabanci bir hatunun bebegi
Neyse ucak geri dondu , sefil olduk , otobus vs ayarlandi yolcular icin ve otele goturulduk , bu arada saat gece 3 oldu , hepimiz perisaniz , herkes yorgun , sinirli vs vs
Otele girdik yaklasik 100 kisi , resepsiyonda siraya girdik hepimiz
Bi 5 dk gecti , herkes bana bakiyor
Bende kucagimda mila usul usul bekliyorum sirada
5 dakika sonra onumdeki genc kiz dondu , ingilizce olarak bana bizim dilimizi anlamiyor musunuz diye sordu
Hayir dedim anlamiyorum , sizin burada beklememeniz lazim lutfen one gecin dedi , neden dedim cunku bebeginiz var dedi
Meger herkes o yuzden tip tip bakiyormus bana
İkinci olay ertesi sabah otobus geldi , geri gidicez hava alanina , biz oyalandik gec kaldik , bindim otobuse hemen onde oturan bir genc vift kalkti buyrun dedi , lutfen oturun ben arkaya gecerim dedim yine bana cins cins bakti tum otobus ahalisi , kadin da dedi ki , hanimefendi burasi sizin yeriniz bebeginiz oldugu icin , lutfen oturun dedi ve gitti

Anlatmak istedigim su , bu toplumsal bilinctir , herkes kurallari bilir ve buna uyar , bana gore sana gore yoktur , daha dogduklari anda cocuklara kazandirilir toplumsal kurallar ,o yuzden medeniler ve birbirlerine saygi duyuyorlar
Bizim ulkede saygi yok , kurallara uymak yok hatta kurallari bilen yok , cok icler acisi gercekten

insanlara cok fazla cemkirmissiniz.

Kusura bakmayın size haklısınız diyemiyecegim.

Kimsenin giyimine kusamına laf söylemeye hakkınız yok.

insanlarin sizin göremediginiz rahatsızlıkları olabilir bilemezsiniz.

insanları giyiminden vuran "dar görüşlü" insanlardan hicbir farkınız yok. Biraz ufkunuzu geliştirmenizi tavsiye ederim.

ayrıca bende kücük gösteriyorum ve hamileyken karnim cok kücüktü genis giydigim icin belli olmuyordu. otobüste doktora giderken aynı sizin gibi "dar görüslü" bir insan tarafından " suna bak bası kapalı ama birde cocuklu bayanlara yer vermiyor" itham edildim. terbiyemi bozmadan cevabımı verdim. Bana aynı o insanı hatırlattiniz. Beni 18 yasinda zannetmis halbuki ben 27 yasinda hamile bir kadindim. Hadi o teyze yaslı bir teyzeydi yaslılar agrasif olur ama sizin bu kadar agrasif olmamanız lazım.

Avm de değil ama, üstgeçitlerdeki asansörler sorun oluyordu.. Şimdi şükür elinden tutup yürütüyorum. Geçen uzun yola çıktık yoldan mı etkilendi nolduysa ishal olmuş. Bezi değiştiricem ama o alana yatmak istemedi her yeri batmış kan ter oldum. 1 tane suriyeli hanım geldi bana mendilleri uzattı bezimizi uzattı falan iyilik görecelidir. Kapalı şişman engelli bebekli diyerwk ötekileştirmenin manası yok.

Okumayi reddediyorum 😂😂
Ya aslinda sorun bizim toplum bilincine sahip olmamamiz
Buradaki yorumlar da gosteriyor bunu

Bak iki ornek , ilk buraya geldigimizde ucagimiz inis yapamadi ve aktarmali olarak geldigimiz ulkeye geri dondu , ucakta iki tane bebek vardi biri mila digeri da yabanci bir hatunun bebegi
Neyse ucak geri dondu , sefil olduk , otobus vs ayarlandi yolcular icin ve otele goturulduk , bu arada saat gece 3 oldu , hepimiz perisaniz , herkes yorgun , sinirli vs vs
Otele girdik yaklasik 100 kisi , resepsiyonda siraya girdik hepimiz
Bi 5 dk gecti , herkes bana bakiyor
Bende kucagimda mila usul usul bekliyorum sirada
5 dakika sonra onumdeki genc kiz dondu , ingilizce olarak bana bizim dilimizi anlamiyor musunuz diye sordu
Hayir dedim anlamiyorum , sizin burada beklememeniz lazim lutfen one gecin dedi , neden dedim cunku bebeginiz var dedi
Meger herkes o yuzden tip tip bakiyormus bana
İkinci olay ertesi sabah otobus geldi , geri gidicez hava alanina , biz oyalandik gec kaldik , bindim otobuse hemen onde oturan bir genc vift kalkti buyrun dedi , lutfen oturun ben arkaya gecerim dedim yine bana cins cins bakti tum otobus ahalisi , kadin da dedi ki , hanimefendi burasi sizin yeriniz bebeginiz oldugu icin , lutfen oturun dedi ve gitti

Anlatmak istedigim su , bu toplumsal bilinctir , herkes kurallari bilir ve buna uyar , bana gore sana gore yoktur , daha dogduklari anda cocuklara kazandirilir toplumsal kurallar ,o yuzden medeniler ve birbirlerine saygi duyuyorlar
Bizim ulkede saygi yok , kurallara uymak yok hatta kurallari bilen yok , cok icler acisi gercekten
Ben de iki sayfa okudum ama okuduğum tahammülsüzlükler bana yetti. Şu an 2 aylık bebeğimle memlekette olmadığıma sevindim. Krallar gibi yaşıyomuşum burda meğerse :))

X