- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.343
- 598
- Konu Sahibi dejavu_one
-
Bende sukrediyorum gercekten , hayati neden bu kadar zorlastiriyorlar anlamak mumkun degil , birbirine saygi duymak , beraber yasamak bu kadar zor birsey degilBen de iki sayfa okudum ama okuduğum tahammülsüzlükler bana yetti. Şu an 2 aylık bebeğimle memlekette olmadığıma sevindim. Krallar gibi yaşıyomuşum burda meğerse :))
Herkesin hakları var, engelli insanlar dışarı çıkma özgürlüğüne sahip olmalı, hamile veya bebekli kadınlar aman bunlar hamile/bebekli diye toplumdan tecrit edilemez ya da yaşlı insanlar gözü toprağa bakıyor ne işi var sokakta diyerek eve mahkum bir hayat yaşaması istenemez, kimsenin böyle taleplerde bulunmaya hakkı yok, bir araSonra da fırsatçılığın adı hak oluyor? Eze eze hakprofesyonel olarak 5 yıldır bebek arabası kullanırım, yanlışlıkla birine değse mahçubiyetten napacağımı şaşırırım. Pazarda da ezenler aynı kişiler abla, dikkatli olmak lazım
Evet demek istediğim buydu teşekkür ederimHerkesin hakları var, engelli insanlar dışarı çıkma özgürlüğüne sahip olmalı, hamile veya bebekli kadınlar aman bunlar hamile/bebekli diye toplumdan tecrit edilemez ya da yaşlı insanlar gözü toprağa bakıyor ne işi var sokakta diyerek eve mahkum bir hayat yaşaması istenemez, kimsenin böyle taleplerde bulunmaya hakkı yok, bir araince bilek 'in yorumlarına takıldı gözüm, aslında demek istediği anlaşılmadı galiba, toplumun birbirine ve haklarına saygı göstermesi için illa yazılı kurallar olması gerekmiyor, olan yazılı kurallara uyulduğu da söylenemez.
İnsan vicdanen kuralları kendi kendine oluşturmalı, mesela bu konuda asansör ele alınmış, ben avmde yürüyen merdiven kullanabilecek bir haldeysem, asansöre binmemeliyim, bebekli, hamile, yaşlı ve engellilere öncelik vermeliyim, ödeme yapmak için bir kuruma girdiysem görevli beni sıraya girmem için ikaz etmemeli, sıraya girmem gerektiğini bilmeliyim veyahut toplu taşıma aracına binerken, veyahut alışveriş yaparken, çarşı da pazarda, trafikte nasıl davranmam gerektiğini bilmem lazım, yoksa gördüğümüz gibi asansörde uyarı olur hatta maksimum taşıma yükü ikazı bile olur ama insanlar riayet etmez, vezne için numaratör olur ama insanoğlu sıra nedir bilmez, engelli insanlar için yapılmış atm, veznelere paldır küldür dalarlar, yahu sahildeyiz mangal yakılması yasaktır tabelası var mangal yakıyor, balık tutmak yasaktır tabelası var olta atıyor, çöp atmayın tabelası var bir kamyon çöp yığıyor, tabelalar ikazlar da işe yaramıyor ki, biz de hep öncelik benim, önce ben önce benim hakkım düşüncesi var.
Yine site kurallarına bağlayacağım, kaç kişi okudu ve uyuyor? Bu konuyla alakalı raporlar yapılıyor ama bence yeterli değil, zira şimdi bir kısmı raporlar incelenip banlanırken bir kısmı rapor edilmediğinden kim hangi sayfada ne yazdı bilemiyorum, haliyle banlama da yapamıyorum, bu sefer hakkım yendi, x de bana neler yazmıştı banlanmadı denecek, hayır yani kabahat benim değil ki şikayet et butonuna basmıyorlar çünkü kendileriyle benzer görüşte olanların yazdıklarını normal görüyor, karşı görüşü agresif buluyorlar, oysa bence hepsi aynı tonda aynı üslupta, lütfen şikayet et butonuna basalım.
Demek ki, öyle anlaşılıyor yazdıklarından
Kesinlikle. Şöyle de bir durum çıkıyor ortaya, burda gelip de kapalı biri ben kul hakkına sizden daha çok önem verir dikkat ederim dese açık olan birine, o kişi linç edilir, topa tutulur böyle söylediği için.Ya işte iki kişi diye iki genç kız diye yazsa kimseyi rahatsız edici bişey olmıyacak çünkü haklı konusunda.
Bende neler neler görüyorum ama genelleme yapamam asla.
Kötü davranış herkeste var.
Bende yardım etmek istiyorum ama çekiniyorum da bebeğini kaçırmaya çalışan biri sanmasınlar diye malum dünya berbat halde size bebeğini emanet ettiyse ne kadar zor durumdaydı kimbilir ben bebekli annelere çok üzülüyorum bazı çocuklar çok yaramaz oluyor geçen avm nin ortasına attı kendini velet nasıl kıvranıyor bişey oldu sandım koştum annesi bırak ya ne hali varsa görsün dedi meğer kamyon mu ne öle bişey istemiş alınmamış görsen nasıl sinir krizi geçirdi el kadar bebe şok oldumben geçen gün nerdeyse altıma işeyecekken restoranın lavabosunda bebeği ile cebelleşerek elini yıkamaya çalışan bi anne gördüm , melül melül baktı bana hani teklif edecek ama çekiniyor gibi isterseniz tutabilirim dedim, çok teşekkür ederim çok sağ olun diyip verdi tuvalete falan da gitti 15 dakika bebe ile işememek için kendimi ikna etmeye çalıştım çok zordu o koşulda kimseyi beklemezdim öyle söyleyeyimyorum yapınca gaddarmışım gibi duruyor ama yorumların çoğu çok çirkin, asansörde de kendinizi öne atmanızı tavsiye ediyorum ben kullanmadığım için herkes kullanmıyor sanıyordum
Aynen.Kesinlikle. Şöyle de bir durum çıkıyor ortaya, burda gelip de kapalı biri ben kul hakkına sizden daha çok önem verir dikkat ederim dese açık olan birine, o kişi linç edilir, topa tutulur böyle söylediği için.
Konu sahibi bu ayrıştırmayı yapınca ama e ne var bunda kapalı olanlar kul hakkına daha çok dikkat ediyor diye bir algı var diye söylediği yumuşatılmaya çalışılıyor.
Madem esas konu bebek arabası ve asansör o zaman kapalılar diye insanların hassas noktalarına dokunulup konu saptırılmayacak.
Kaldı ki asansörde ilk tepki verdiği tartıştığı kişi bu kapalı diye bahsettikleri değil, o kadın içinde bolca parfüm sıkıp makyaj yapmış diye ayrıştırıcı bir tanım kullanmış.
Hanfendi engelli veya yaşlı olmak kimsenin elinde değil, engelli biriyle bebek arabalı kadın aynı şey mi. İnsanlar karar veriyo seviişiyo her seyi göze alıyo ve cocuk yapıyo. Ee ben asansöre binemeyecek miyim siz seviştiniz diye. Öncelik verilebilir de zaten asansörde olan Bi insana siz inin ben bineyim demek nasıl Bi hadsizlik cocuk doğurdunuz atom parçalamadınızçözümü hamile kadınların üretmesi çok acı...
bunu tavsiye eden insanlar yarın yürüme engelli biri için de çözümü kendi üretsin protez bacakla yürüsün falan da der.
ya da neden yürüme engelli ya da görme engelli biri avmye geliyor ki der.
hem görmüyorsun o zaman yanında birini gezdireceksin, benim sana dikkat etmemi zorunlu kılacak bir kural yok der. -çünkü kanun yoksa her şey mübah.
Karşıdan karşıya geçerken kırmızıda ortada kalan yaşlı bir kadını da ezelim sonuçta kırmızıda geçti ceza almayız, o da hızlı yürüseymiş canım deriz. Hem teyze yaşlı hem de trafik ışıklarını geçemeyeceği bir duruma sokuyor kendini neden çözüm bulmuyor diyelim ona da. Gezmesin.
Bir de "sıkıyorsa çıkartsın, sıkıyorsa bana o lafı etsin" denmiş çoğu yorumda.
Yanında bebeği olan bir kadınla kavga etmeye, tüm hırsını onlardan çıkartmaya bu kadar hazır ve nazır insanları allah ıslah etsin gerçekten.
Ney neyyyy34 yaşında her hafta akşam 7ye kadar çalışan bir kadınım, evime temizliğe yardımcı kadın bile almıyorum artık orta yaşlı sayılırm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?