Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum ama ilk defa ben de bir şey danışmak istedim. Dert sayılır mı bilmem ama kendimce kafama taktığım bir sorunum var. 1.5 yıllık evliyim, 24 yaşındayım. Özel bir şirkette çalışıyorum. Sorunum şu ki eşim bebek istiyor. Aslında ben de düşüyorum bu aralar ama kayınvalidem bebek olunca yardımcı olmak maksadıyla(!) bizim evde yaşayacakmış. Sözde geçici birşey ama öyle olduğunu sanmıyorum planlarının. Şimdiden konuşulmaya başladı bu. Hatta hamile kalırsam yardıma geleceğini söylüyor. Kayınvalidem genç de değil. Bakabileceğini hiç düşünmüyorum. Kendi işini zar zor görüyor. Temizliği vs. bırakın yemekle zor uğraşıyor. Tabiki bana gelip temizlik vs yapmasını beklemiyorum. Mesela ben eşimle konuşunca bebek olursa bakıcı zor iş falan dedim. Bir süre işten ayrılırım, bakıcıyı tanıyana kadar dedim. Yok dedi o zaman annem gelir, kardeşim gelir bakar merak etme, hem bakıcı hem onlar olur dedi. Kv yanında bekar görümcem de var benden büyük. Şimdi bu konu benim içimi kemiriyor. Sırf bu yüzden bebek fikrinden uzaklaştım. Bunu farkediyor, farkedince de kızıyor. Bu sebepten olduğunu biliyor. Babam yok ne olacak beraber yaşasak diyor. Zaten gel desem hemen gelirler kv ve görümce. Şimdi soruyorum siz aynı durumda olsanız ne yaparsınız? Sırf onlar gelmesin diye bebeği erteler misiniz? Şimdiden çok teşekkür ediyorum herkese..
bebeği ertemek değil belki ama eşimi ikna etmeye çalışırım..
yada işi bırakırım ne bilim...
ama kaynana ve görümceyle çok çok zor gerçekten...
1,5 yılda tanıdığın kadarıyla yani burda anlattığına göre kayınvaliden kendine zor yetebilen o bence ilgilenemez bebek bakmak çok zor bir iş göründüğü kadar kolay değil.. peki ya görümcen belki o yardımcı olabilir sana hem gençmiş aslında hemen hayır demeden önce kaynanayı değil de görümceyi bir ölç derim ben..
ama beraber yaşamanın mümkün olmayacağını açık şekilde belirt eşine aynı evde olmaz ama yakın iki ev olabilir huzurunu bozma
ertelemeyi asla düşünmezdim ya işimi bırakır çocuğuma kendim bakıcam derdim..
şahsen ben bebeğime ne kendi annemin ne de eşimin annesinin bakmasını istemiyorum..
ekonomik olarak eşim evimize bakabiliyorsa ben evde oturur çocuğumu kendim büyütür kendim şekil verirdim..
ne kaynanayla ne de kendi annenle olmaz mutlaka sorun çıkıyor..
sizinde ekonomik açıdan probleminiz yoksa doğuma kadar çalış sonra bebeğinle kendin ilgilen derim..
arkadaşlar aslında konu şöyle. onun da emekli maaşı ve kirada evi var. onların parasını alıyor. hem beraber olursak geliri de birleştirmeyi düşünüyor. bize yardım edeceğini düşünüyor. ama ben ne olursa olsun kendi özelim olsun istiyorum. evi bize 40 dk falan uzakta. çocuğu nasıl her gün oraya götürüp getireceğiz dediğimde eşim yok merak etme o gelir bizde kalır dedi. o zaman dank etti kafama..görümce de için sorun olacağını sanmıyorum zaten akşam yemek yer yatar anca..
Canım kayınbaban evlenmeden önce mi vefaat etti. Eşin senin kayınvalide ile yaşamak konusundaki fikirlerini evlenmeden önce bilmiyor muydu? Bence eşinin kafasındaki "Ne olacak birlikte yaşasak" fikrini değiştirmeden bebek düşünme. Bir erkek böyle düşünebilir ama o zaman öyle düşünen biriyle evlenicek. Öyle düşünmeyen biri ile evlenip sonra da bunu dayatmayacak.
Ben bu ortama dayanabilen kadınları takdir ediyorum. Sanırım ben her şeyi büyütüyorum. Çünkü bana böyle dense, evliliğimizi dayandırdığımız bütün temeller yıkılmış gibi gelir. Evlenmedne önce öyle sonra böyle diyen, kendi fikrini empoze etmeye çalışan, sonra bir de sen buna karşı çıkınca trip atan üste çıkan kızan bir erkek bana ben ne yaptım dedirtir.
Şimdilik görümcen var diye bu kadar ılımlı (!) söylüyor bence. Görümcen de evlensin, annesi yalnız kalsın bakalım be diyecek. Son olarak. Sen bu fikre ne kadar sıcak bakıyorsun. Hayatta olmaz boşanırım daha iyi diyorsan bebek konusunu kesin ertele. Yok evliliğim zedelenmesin kaderimse çekerim diyorsan da yapın gitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?