• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek ?? yardım eder misiniz? :(

kayınvaliden 40 dkllık mesafeyı bebegıne bakmak ıcın gelıp gerı eve donmez emın ol yemege kal caya kal derken yatıyada kalır

şöyle 20 dklık mesafeede bir ev bbulsanız bari sen gelınce cıkar gider evıne...

niye bızım annelerımız bızım evımze yerlesme planları yapmıyorda hep bu erkekler hep bu erkek annelerı bu işin peşinde anlamıyorum...

bilmiyorum :( çok sinir bir durum gerçekten

ya$in genç aslinda bebege acelen yok sayilir ama kv için bebek eretelenmesi de pek mantikli deil
kv vefat etmesinimi bekleyecksin anne olmak için ..:44:

bunu da düşünüyorum evet. sonra diyorum ki bi bak belki bebeğin olmayacak, bukadar tepki gösterdiğin için Rabbim aratacak bebeği. oluruna bırak ne zaman olursa ama sonra yine aklım karışıyor.kendimden bile nefret ediyorum:(

annem yanımda değil ama akrabalarım var tabiki. hem doğumda 1 aylığına falan gelip kalacak zaten. sürekli bir bakımdan bahsediyorlar onlar. ben doğumdan 1-2 ay sonra işe başlayınca bakıcıya hemen nasıl güveneceğim, bakıcı gelsin annem de yanımda olsun dikkat etsin falan filan bahaneler.. ikimizin de kendi evi, ev değiştirme gibi bir olay yok zateni olursa bile çıkar benim evime yerleşir. bu nedenle olmasa eviyle bir sorunu yok kii..

Olsun
Kendi evinizde olsa satıp, yenisini alabilirsiniz
Bence yakın oturulabilir, dip dibe olmamak kaydıyla
Böylece size yerleşmesine de gerek olmaz, akşam çocuğunuzu babaannesinden alır evinize dönersiniz

Bu bence en iyi ihtimal
Yoksa eşinde kayınvalide de ninyeti bozmuş
Kızı evlenmeden kapağı size atacaklar gibi..

Canım bence esinle konuşup ikna etmelisin. Ona duzeninizin ne kadar bozulacagini anlat. Mesela akşamları koltugumuza uzanip birbirimize sarılıp televizyon bile izleyemeyiz de. Başbaşa güzel bi pazar kahvaltısı yapamayız. Evde 3.bir kişi olursa sana diledigim gibi yakın olamam, cinsel hayatımız ciddi anlamda sekteye uğrar ben rahat edemem bu durumda gibi gerçekçi nedenleri anlat bence.
Kayinvalidem ben rahatsizlaninca yardım etmek amacıyla geldi sağ olsun ama insanın düzeni bozuluyor cidden. Bir ev 2 kadın çok zor.

Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum ama ilk defa ben de bir şey danışmak istedim. Dert sayılır mı bilmem ama kendimce kafama taktığım bir sorunum var. 1.5 yıllık evliyim, 24 yaşındayım. Özel bir şirkette çalışıyorum. Sorunum şu ki eşim bebek istiyor. Aslında ben de düşüyorum bu aralar ama kayınvalidem bebek olunca yardımcı olmak maksadıyla(!) bizim evde yaşayacakmış. Sözde geçici birşey ama öyle olduğunu sanmıyorum planlarının. Şimdiden konuşulmaya başladı bu. Hatta hamile kalırsam yardıma geleceğini söylüyor. Kayınvalidem genç de değil. Bakabileceğini hiç düşünmüyorum. Kendi işini zar zor görüyor. Temizliği vs. bırakın yemekle zor uğraşıyor. Tabiki bana gelip temizlik vs yapmasını beklemiyorum. Mesela ben eşimle konuşunca bebek olursa bakıcı zor iş falan dedim. Bir süre işten ayrılırım, bakıcıyı tanıyana kadar dedim. Yok dedi o zaman annem gelir, kardeşim gelir bakar merak etme, hem bakıcı hem onlar olur dedi. Kv yanında bekar görümcem de var benden büyük. Şimdi bu konu benim içimi kemiriyor. Sırf bu yüzden bebek fikrinden uzaklaştım. Bunu farkediyor, farkedince de kızıyor. Bu sebepten olduğunu biliyor. Babam yok ne olacak beraber yaşasak diyor. Zaten gel desem hemen gelirler kv ve görümce. Şimdi soruyorum siz aynı durumda olsanız ne yaparsınız? Sırf onlar gelmesin diye bebeği erteler misiniz? Şimdiden çok teşekkür ediyorum herkese..

bebek için bişey diyemem ama
kv ve görümceyle beraber yaşamamak için elimden geleni yaparım
bebek düşünyorsanızda bence işi bırakın öyle düşünün:ssz:

Hepimizin annesi var sonuçta. kv ile yaşamayı neden istemiyorum bilmiyorum. herşeyin kısıtlanacağını düşünüyorum. düşündükçe üzülüyorum. böyle düşünmek insafsızlık mı?:14:

Olsun
Kendi evinizde olsa satıp, yenisini alabilirsiniz
Bence yakın oturulabilir, dip dibe olmamak kaydıyla
Böylece size yerleşmesine de gerek olmaz, akşam çocuğunuzu babaannesinden alır evinize dönersiniz

Bu bence en iyi ihtimal
Yoksa eşinde kayınvalide de ninyeti bozmuş
Kızı evlenmeden kapağı size atacaklar gibi..

evi satmam gibi bir durum kesinlikle mümkün değil. dedim ya kv zaten bana kalsa gitmem rahatıma bakarım ama sen bakamazsan beni çağırsan napcam mecbur gelcem modunda. gelebilmek için yer arasa da bunu bu şekilde yansıtmıyor. böyle bir çabam olduğunu bilse küser gelmez. kendi ailesinden öyle görmüş. aileleri böyle yani. sanki ben büyük isterim yanımda, gel yardımcı ol nolur derim diye düşünüyo. ve bence bu aile içinde konuşulmuş ki böyle herkes aynı fikirde. eşim de zaten yalnız kalmasını istemediği için istiyor bunu, gelince eşim diyecek artık gitme, sonuçta o da oğlunu kırmamış olacak. anlıyor musun? :(

evi satmam gibi bir durum kesinlikle mümkün değil. dedim ya kv zaten bana kalsa gitmem rahatıma bakarım ama sen bakamazsan beni çağırsan napcam mecbur gelcem modunda. gelebilmek için yer arasa da bunu bu şekilde yansıtmıyor. böyle bir çabam olduğunu bilse küser gelmez. kendi ailesinden öyle görmüş. aileleri böyle yani. sanki ben büyük isterim yanımda, gel yardımcı ol nolur derim diye düşünüyo. ve bence bu aile içinde konuşulmuş ki böyle herkes aynı fikirde. eşim de zaten yalnız kalmasını istemediği için istiyor bunu, gelince eşim diyecek artık gitme, sonuçta o da oğlunu kırmamış olacak. anlıyor musun? :(

Zaten eşinle halletmen gereken bir durum
Ama onlarda böyle diyosun ya eşin de öyle yetiştiğinden maalesef o da bunu mantıklı buluyor
İkna olur mu bilmem, elinden geleni yap derim

Kızı yanında, yalnız değil, evi var
Ne diye size yerleşsinler ki

Birgün evladım olursa çalışmak istemem onu kendim büyütmek isterim dedin mi hiç ? ya da az çok bilirsin eşin bu fikre ne der..

Zaten eşinle halletmen gereken bir durum
Ama onlarda böyle diyosun ya eşin de öyle yetiştiğinden maalesef o da bunu mantıklı buluyor
İkna olur mu bilmem, elinden geleni yap derim

Kızı yanında, yalnız değil, evi var
Ne diye size yerleşsinler ki

Birgün evladım olursa çalışmak istemem onu kendim büyütmek isterim dedin mi hiç ? ya da az çok bilirsin eşin bu fikre ne der..

aynısını söyledim. ilk 2 yıl en azından çalışmak istemiyorum dedim. tamam hayatımız bu kadar rahat olmayacak, birşeylerden kısacağız ve bunu kabul etmek zorunda kalacaksın. kabul ediyorsan ben karışmıyorum. istersen hiç çalışma dedi..

aynısını söyledim. ilk 2 yıl en azından çalışmak istemiyorum dedim. tamam hayatımız bu kadar rahat olmayacak, birşeylerden kısacağız ve bunu kabul etmek zorunda kalacaksın. kabul ediyorsan ben karışmıyorum. istersen hiç çalışma dedi..

bu seferde onu alma bunu giyme onu yapma diye seni bezdirmesin, sonunda yetiremiyorum diyip annem gelsin maaşınıda biz alalım noktasına geri dönmeyin?

O zaman dert etme
İstersen 1 yıl kadar ertele, para biriktirin
Sıkıntı çekilirse ordan harcarsınız mesela
Ama çocuk olursa çalışma, şimdiden herkesin sizin eve çöreklenmesini anlamsız buldum ben, insafsız olan sen değilsin

Bi bebek oldu diye, +3 yetişkin ( kaynana+görümce+bakıcı ) niye sizde kalıyo ki
Sanki üçüz doğuruyosun
Çok saçma ve bir kere taviz verirsen arkası kesilmeyecek birşey bu

Son düzenleme:
benimde k.validem ve görümcem var. k.pederim yıllar önce vafat etmiş...

ben bebiş istiyorum. korkularında haklısın. şahsen benim fikrim işten ücretsiz izin alıp en az 2 yıl kendim bakmak istiyorum. şimdiki gibi rahat rahat alışveriş yapamıyacağım ama bebeğimin ilk yürümesini, ilk konuşmasını duyacağım Allah nasip ederse. size bu teklifi yaptığında eşine bu şekilde yaklaş. en azından belki anlar...

Back
X