- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum ama ilk defa ben de bir şey danışmak istedim. Dert sayılır mı bilmem ama kendimce kafama taktığım bir sorunum var. 1.5 yıllık evliyim, 24 yaşındayım. Özel bir şirkette çalışıyorum. Sorunum şu ki eşim bebek istiyor. Aslında ben de düşüyorum bu aralar ama kayınvalidem bebek olunca yardımcı olmak maksadıyla(!) bizim evde yaşayacakmış. Sözde geçici birşey ama öyle olduğunu sanmıyorum planlarının. Şimdiden konuşulmaya başladı bu. Hatta hamile kalırsam yardıma geleceğini söylüyor. Kayınvalidem genç de değil. Bakabileceğini hiç düşünmüyorum. Kendi işini zar zor görüyor. Temizliği vs. bırakın yemekle zor uğraşıyor. Tabiki bana gelip temizlik vs yapmasını beklemiyorum. Mesela ben eşimle konuşunca bebek olursa bakıcı zor iş falan dedim. Bir süre işten ayrılırım, bakıcıyı tanıyana kadar dedim. Yok dedi o zaman annem gelir, kardeşim gelir bakar merak etme, hem bakıcı hem onlar olur dedi. Kv yanında bekar görümcem de var benden büyük. Şimdi bu konu benim içimi kemiriyor. Sırf bu yüzden bebek fikrinden uzaklaştım. Bunu farkediyor, farkedince de kızıyor. Bu sebepten olduğunu biliyor. Babam yok ne olacak beraber yaşasak diyor. Zaten gel desem hemen gelirler kv ve görümce. Şimdi soruyorum siz aynı durumda olsanız ne yaparsınız? Sırf onlar gelmesin diye bebeği erteler misiniz? Şimdiden çok teşekkür ediyorum herkese..
eğer aynı şehirdeyseniz, yok anne siz düzeninizi bozmayın. biz bebeği ben işe giderken her gün sana bırakırım.
sen de evinde alıştığın ortamda rahat rahat bakarsın
diyebilirsin bence.
ben kendi annemi de kayınvalidemi de istemezdim sanırım.
ben açıkçası konu sahibi işi bıraksada bebeği ertelesede bu işin er geç olacağını düşünüyorum, bu yol bi kere açılmış bahanesi bebek olmuş eşte zaten babam yok ne olur bizimle yaşasalar diyerek tavrını belli etmiş birlikte yaşamak istiyolar
Evet
Er ya da geç olacağı o
Sadece bu süreci uzatabilir gibi duruyo..
peki ne yapabilirim, anneni istemiyorum gibi kırıcı bir tavır takınmak istemem. onları üzmek de istemiyorum. kırmadan nasıl anlatırım
hepinize çok tşk ederim. içimi rahatlatan yorumlarınız için. eşimle tartıştık bu yüzden, erken daha istemiyorum falan dediğimde ne kadar büyütüyorsun, başkaları senin gibi yapmıyor , çok kafana takıyorsun demişti. sorunun bende olduğunu söylemişti.öyle olmadığını gördüm. görümcemin zaten uzun süreli bir ilişkisi var 1 yıla bilemedin 1.5 yıla evlenecek. yine tek kalacak kv yani. bunun için yer yapmaya çalışıyorlar sanıyorum. kızda kalacak hali yok, olsa olsa yine bana gelmek zorunda kalır. illa bir yere gitmem evimde kalacağım herkesin düzeni var diyor lafta ama bilemiyorum. gerçekten öyle olur mu. laf arasında diyo ki zaten sen gel bakamıyorum bebeğe yardım et diyeceksin. gülüyo. yani aslında bana kalsa gelmem ama siz çağırırsanız mecburiyetten gelirim durumuna getiriyo. eşim zaten aynı fikirde, herkes hazırlamış kendini..
Bişey soracam
Senin annen nerde, yakın mı ?
O baksa gündüz bakar, akşam kendi evine gidebilir bence
Sen ille de beraber yaşayalaım annemle demezsin çünkü
Eşin diyo, kayınvalideden çok eşin hatalı aslında
hayır niye bebeğine bakamayacakmışsın gibi bi diretme var onu da anlamadım bu bile insanı sinir etmeye yeter, benim ilk bebeğim hiçbi halttan anlamam bu konuda evlendiğimde yemeği temizliği bilmiyodum öğrendim bebeğim doğduğunda da Allahın izniyle bakarım yani, bin yıllardır doğanın kadına verdiği içgüdü açığa çıkar heralde, ille birini çağırcaksam kendi annemi çağırırım desene