• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek ?? yardım eder misiniz? :(

ohooooooooo bunlar sana kumpası kurmuş canım eninde sonunda onlar gelir senin başına, çocuğuma kendim bakıcam işi bırakıyorum de,ki desende seni çalıştırır bu adam anası ablası da gelir

Geçici vs. işin hikayesi
Zaten babam yok beraber yaşaska ne olur diye düşünüyo eşin, bebeği bahane edecekler
Geçici diye öne sürseler de temelli kalırlar gelirlerse

Ben olsam çocuk fikrini erteler, belli birikim yaptıktan sonra düşünürdüm
Böylelikle evde olur çocuğuma baksam da birikmişimiz var diye sıkıntıya da girmezdim
Yaşın daha 24 zaten acelesi yok 2 yıl daha çalışıp para biriktir en iyisi

bundan 3 ay evvel bu durum bızdede oldu
kayınvalıdem dusunmus ve tasınmıs bana kararını soyledıgınde soke olmustum
verdıgım tepkı yok artık daha neler
bızım hayatımız bı duzenımız var demıstım :):9: nekadar durustum dımı

sonra tabı yagmurd akarda ksıta kalınır ama sureklı beraber yasayamayız bız daha cok gencız demıstım :53:

sonrakı gunde dun patavatsızlık yaptım kusura bakma ozur dılerım dıye aradım kayınvalıdemı

ne oldu bılıyormusun 1 hafta 10 gun sonra esımle cıddı kavgalarımız oldu kaynım kaynanam esım bıseyler dondurduler ve esım benım ustume gelmeye basladı
falan fılan
neyse sonrasında benım kanamam oldu uzun sure yattım ev kogus gıbı bır gece esıme dedım
benım kanamalarımın baslamasının sebebı sensın benı o kadar uzdunuz (gercektende 2-3 gun ıcın kanamalarım baslamıstı)
boyle bı hayat mı ıstıyorsun yuzunu bıle gormuyorum dıyıp sırtımıd onup yatmısıtm
sımdı bebek planımız yok bebegımı 15 haftasındayken kaybettım
ama bnır gun olursa o o kaynımın evlendıgı tarıh olacak :52: (beraber oturmayı dusunuyorlar ):27::28:

Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum ama ilk defa ben de bir şey danışmak istedim. Dert sayılır mı bilmem ama kendimce kafama taktığım bir sorunum var. 1.5 yıllık evliyim, 24 yaşındayım. Özel bir şirkette çalışıyorum. Sorunum şu ki eşim bebek istiyor. Aslında ben de düşüyorum bu aralar ama kayınvalidem bebek olunca yardımcı olmak maksadıyla(!) bizim evde yaşayacakmış. Sözde geçici birşey ama öyle olduğunu sanmıyorum planlarının. Şimdiden konuşulmaya başladı bu. Hatta hamile kalırsam yardıma geleceğini söylüyor. Kayınvalidem genç de değil. Bakabileceğini hiç düşünmüyorum. Kendi işini zar zor görüyor. Temizliği vs. bırakın yemekle zor uğraşıyor. Tabiki bana gelip temizlik vs yapmasını beklemiyorum. Mesela ben eşimle konuşunca bebek olursa bakıcı zor iş falan dedim. Bir süre işten ayrılırım, bakıcıyı tanıyana kadar dedim. Yok dedi o zaman annem gelir, kardeşim gelir bakar merak etme, hem bakıcı hem onlar olur dedi. Kv yanında bekar görümcem de var benden büyük. Şimdi bu konu benim içimi kemiriyor. Sırf bu yüzden bebek fikrinden uzaklaştım. Bunu farkediyor, farkedince de kızıyor. Bu sebepten olduğunu biliyor. Babam yok ne olacak beraber yaşasak diyor. Zaten gel desem hemen gelirler kv ve görümce. Şimdi soruyorum siz aynı durumda olsanız ne yaparsınız? Sırf onlar gelmesin diye bebeği erteler misiniz? Şimdiden çok teşekkür ediyorum herkese..

eğer aynı şehirdeyseniz, yok anne siz düzeninizi bozmayın. biz bebeği ben işe giderken her gün sana bırakırım.
sen de evinde alıştığın ortamda rahat rahat bakarsın
diyebilirsin bence.

ben kendi annemi de kayınvalidemi de istemezdim sanırım.

eğer aynı şehirdeyseniz, yok anne siz düzeninizi bozmayın. biz bebeği ben işe giderken her gün sana bırakırım.
sen de evinde alıştığın ortamda rahat rahat bakarsın
diyebilirsin bence.

ben kendi annemi de kayınvalidemi de istemezdim sanırım.

Bakıcı da olacak. Hem bakıcı hem o yani. Ona bırakmam söz konusu değil. Evi 40 dk mesafede

sırf bunun için bebek fikrini ertelemeyin derim.hem bakıcı,hem k.valide ve görümce bir arada çocuğa bakamaz çocuk büyütmede çok sağlıksız bir yöntem bu.aslında en iyisi 2 yaşına kadar anne ve çocuğun bir arada bulunmasıdır ama çalışmak zorundaysan da en güzeli iyi bir bakıcı bulmak bence.aile büyüklerinin torunlarına bakmasına karşıyım ben.çocuklarım hastaydı 1 hafta annem bakmak zorunda kaldı sonrasında ben çok zorlanmıştım.

eşin ikna olmak zorunda,eğer çocuk istiyorsa buna mecbur.ev ev üstüne olmaz demişler ki çok doğru bi laf bu.

Görümceniz kaç yaşında, o evlendiğinde ne olacak? oda çocuk sahibi olacak? annesini yanına mı alacak ? bu kadar plan yapanlar sanırım bunu da planlamıştır siz birde onları sorgulasanız...

Çocuk konusuna gelince kimseye güvenerek çocuk sahibi olunmaz, kendinize güveniyorsanız, bütçenize güveniyorsanız bakacağınıza ve baktırabileceğinize inanıyorsanız çocuk sahibi olunuz yoksa eş'in öyle aman ne var annem bakar demesiyle çocuk olmuyor evdeki hesapta hiç bir zaman çarşıya uymuyor.

24 yaş ve 1,5 yıllık evlilik bebek için oldukça erken.

Bebeğin bakım şartlarını oluşturana kadar bekleyebilirsin. Kayınvalide gelirse bekar görümcede gelir. dolayısıyla sen çalışırsın, bebeğin keyfini onlar sürer.

ben açıkçası konu sahibi işi bıraksada bebeği ertelesede bu işin er geç olacağını düşünüyorum, bu yol bi kere açılmış bahanesi bebek olmuş eşte zaten babam yok ne olur bizimle yaşasalar diyerek tavrını belli etmiş birlikte yaşamak istiyolar

ben açıkçası konu sahibi işi bıraksada bebeği ertelesede bu işin er geç olacağını düşünüyorum, bu yol bi kere açılmış bahanesi bebek olmuş eşte zaten babam yok ne olur bizimle yaşasalar diyerek tavrını belli etmiş birlikte yaşamak istiyolar

Evet
Er ya da geç olacağı o
Sadece bu süreci uzatabilir gibi duruyo..

hepinize çok tşk ederim. içimi rahatlatan yorumlarınız için. eşimle tartıştık bu yüzden, erken daha istemiyorum falan dediğimde ne kadar büyütüyorsun, başkaları senin gibi yapmıyor , çok kafana takıyorsun demişti. sorunun bende olduğunu söylemişti.öyle olmadığını gördüm. görümcemin zaten uzun süreli bir ilişkisi var 1 yıla bilemedin 1.5 yıla evlenecek. yine tek kalacak kv yani. bunun için yer yapmaya çalışıyorlar sanıyorum. kızda kalacak hali yok, olsa olsa yine bana gelmek zorunda kalır. illa bir yere gitmem evimde kalacağım herkesin düzeni var diyor lafta ama bilemiyorum. gerçekten öyle olur mu. laf arasında diyo ki zaten sen gel bakamıyorum bebeğe yardım et diyeceksin. gülüyo. yani aslında bana kalsa gelmem ama siz çağırırsanız mecburiyetten gelirim durumuna getiriyo. eşim zaten aynı fikirde, herkes hazırlamış kendini.. :14::14::14::14::14:

peki ne yapabilirim, anneni istemiyorum gibi kırıcı bir tavır takınmak istemem. onları üzmek de istemiyorum. kırmadan nasıl anlatırım

Bişey soracam
Senin annen nerde, yakın mı ?
O baksa gündüz bakar, akşam kendi evine gidebilir bence

Sen ille de beraber yaşayalaım annemle demezsin çünkü
Eşin diyo, kayınvalideden çok eşin hatalı aslında

Son düzenleme:
ya$in genç aslinda bebege acelen yok sayilir ama kv için bebek eretelenmesi de pek mantikli deil
kv vefat etmesinimi bekleyecksin anne olmak için ..:44:

hepinize çok tşk ederim. içimi rahatlatan yorumlarınız için. eşimle tartıştık bu yüzden, erken daha istemiyorum falan dediğimde ne kadar büyütüyorsun, başkaları senin gibi yapmıyor , çok kafana takıyorsun demişti. sorunun bende olduğunu söylemişti.öyle olmadığını gördüm. görümcemin zaten uzun süreli bir ilişkisi var 1 yıla bilemedin 1.5 yıla evlenecek. yine tek kalacak kv yani. bunun için yer yapmaya çalışıyorlar sanıyorum. kızda kalacak hali yok, olsa olsa yine bana gelmek zorunda kalır. illa bir yere gitmem evimde kalacağım herkesin düzeni var diyor lafta ama bilemiyorum. gerçekten öyle olur mu. laf arasında diyo ki zaten sen gel bakamıyorum bebeğe yardım et diyeceksin. gülüyo. yani aslında bana kalsa gelmem ama siz çağırırsanız mecburiyetten gelirim durumuna getiriyo. eşim zaten aynı fikirde, herkes hazırlamış kendini.. :14::14::14::14::14:

Allah Allahhh..Ne organize durum! Ben birşey diyim mi canım bence senin eşin bebek filan istemiyor.Annesini istiyor.Onu eve getirmenin ve yerleştirmenin en mantıklı yolunu bulmuş...Ee 1 yıla kızı da gidecekse senin hamile kalman-doğurman kaynananın yalnız kalmasıyla aynı döneme denk gelecek...Gelsin baksın dönmesin uzak çocuk alıştı yalnız kalmasın vs vs...Her türlü bahane hazırda şuan senin için canım..Sen eğer GERÇEKTEN istemiyorsan yapma çocuk filan..Çok özür dilerim de 20 li yaşlarımda evliliğimin ilk yıllarında kimseyi istemem...Ha ben 30umda da istemem ne annemi ne kaynanamı..Eşinden güvence alana kadar sürdür ısrarını...

kayınvaliden 40 dkllık mesafeyı bebegıne bakmak ıcın gelıp gerı eve donmez emın ol yemege kal caya kal derken yatıyada kalır

şöyle 20 dklık mesafeede bir ev bbulsanız bari sen gelınce cıkar gider evıne...

niye bızım annelerımız bızım evımze yerlesme planları yapmıyorda hep bu erkekler hep bu erkek annelerı bu işin peşinde anlamıyorum...

hayır niye bebeğine bakamayacakmışsın gibi bi diretme var onu da anlamadım bu bile insanı sinir etmeye yeter, benim ilk bebeğim hiçbi halttan anlamam bu konuda evlendiğimde yemeği temizliği bilmiyodum öğrendim bebeğim doğduğunda da Allahın izniyle bakarım yani, bin yıllardır doğanın kadına verdiği içgüdü açığa çıkar heralde, ille birini çağırcaksam kendi annemi çağırırım desene

Bişey soracam
Senin annen nerde, yakın mı ?
O baksa gündüz bakar, akşam kendi evine gidebilir bence

Sen ille de beraber yaşayalaım annemle demezsin çünkü
Eşin diyo, kayınvalideden çok eşin hatalı aslında

annem yanımda değil ama akrabalarım var tabiki. hem doğumda 1 aylığına falan gelip kalacak zaten. sürekli bir bakımdan bahsediyorlar onlar. ben doğumdan 1-2 ay sonra işe başlayınca bakıcıya hemen nasıl güveneceğim, bakıcı gelsin annem de yanımda olsun dikkat etsin falan filan bahaneler.. ikimizin de kendi evi, ev değiştirme gibi bir olay yok zateni olursa bile çıkar benim evime yerleşir. bu nedenle olmasa eviyle bir sorunu yok kii..

hayır niye bebeğine bakamayacakmışsın gibi bi diretme var onu da anlamadım bu bile insanı sinir etmeye yeter, benim ilk bebeğim hiçbi halttan anlamam bu konuda evlendiğimde yemeği temizliği bilmiyodum öğrendim bebeğim doğduğunda da Allahın izniyle bakarım yani, bin yıllardır doğanın kadına verdiği içgüdü açığa çıkar heralde, ille birini çağırcaksam kendi annemi çağırırım desene

ben buna da sinir oluyorum. dillendirdim de bir pişik kreminden bahsettim komşunun bebeğine mesela. yanımdaydı. hayır o değil bu iyi dedi. gelsin illaki torunudur tamam da işime de karışacak biliyorum. bahanesi yemek yaparım vs... zaten evlendiğimdendir bir beraber yaşama olayı var. aynı şehirde onun evine gidince akşam bizde kal olayı falan oluyor. kışın mesela geçen sene evim soğuktu gelin kış boyunca bende kalın diye konuşıldu. en son eşimle birbirimize girdik. büyük kavgalar çıktı. sonra baktık kış bitmiş..

Back
X