• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek ?? yardım eder misiniz? :(

nurum90

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013
38
0
6
34
Antalya
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum ama ilk defa ben de bir şey danışmak istedim. Dert sayılır mı bilmem ama kendimce kafama taktığım bir sorunum var. 1.5 yıllık evliyim, 24 yaşındayım. Özel bir şirkette çalışıyorum. Sorunum şu ki eşim bebek istiyor. Aslında ben de düşüyorum bu aralar ama kayınvalidem bebek olunca yardımcı olmak maksadıyla(!) bizim evde yaşayacakmış. Sözde geçici birşey ama öyle olduğunu sanmıyorum planlarının. Şimdiden konuşulmaya başladı bu. Hatta hamile kalırsam yardıma geleceğini söylüyor. Kayınvalidem genç de değil. Bakabileceğini hiç düşünmüyorum. Kendi işini zar zor görüyor. Temizliği vs. bırakın yemekle zor uğraşıyor. Tabiki bana gelip temizlik vs yapmasını beklemiyorum. Mesela ben eşimle konuşunca bebek olursa bakıcı zor iş falan dedim. Bir süre işten ayrılırım, bakıcıyı tanıyana kadar dedim. Yok dedi o zaman annem gelir, kardeşim gelir bakar merak etme, hem bakıcı hem onlar olur dedi. Kv yanında bekar görümcem de var benden büyük. Şimdi bu konu benim içimi kemiriyor. Sırf bu yüzden bebek fikrinden uzaklaştım. Bunu farkediyor, farkedince de kızıyor. Bu sebepten olduğunu biliyor. Babam yok ne olacak beraber yaşasak diyor. Zaten gel desem hemen gelirler kv ve görümce. Şimdi soruyorum siz aynı durumda olsanız ne yaparsınız? Sırf onlar gelmesin diye bebeği erteler misiniz? Şimdiden çok teşekkür ediyorum herkese..

bebeği ertemek değil belki ama eşimi ikna etmeye çalışırım..
yada işi bırakırım ne bilim...
ama kaynana ve görümceyle çok çok zor gerçekten...

1,5 yılda tanıdığın kadarıyla yani burda anlattığına göre kayınvaliden kendine zor yetebilen o bence ilgilenemez bebek bakmak çok zor bir iş göründüğü kadar kolay değil.. peki ya görümcen belki o yardımcı olabilir sana hem gençmiş aslında hemen hayır demeden önce kaynanayı değil de görümceyi bir ölç derim ben..
ama beraber yaşamanın mümkün olmayacağını açık şekilde belirt eşine aynı evde olmaz ama yakın iki ev olabilir huzurunu bozma

ertelemeyi asla düşünmezdim ya işimi bırakır çocuğuma kendim bakıcam derdim..
şahsen ben bebeğime ne kendi annemin ne de eşimin annesinin bakmasını istemiyorum..
ekonomik olarak eşim evimize bakabiliyorsa ben evde oturur çocuğumu kendim büyütür kendim şekil verirdim..
ne kaynanayla ne de kendi annenle olmaz mutlaka sorun çıkıyor..
sizinde ekonomik açıdan probleminiz yoksa doğuma kadar çalış sonra bebeğinle kendin ilgilen derim..

Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum ama ilk defa ben de bir şey danışmak istedim. Dert sayılır mı bilmem ama kendimce kafama taktığım bir sorunum var. 1.5 yıllık evliyim, 24 yaşındayım. Özel bir şirkette çalışıyorum. Sorunum şu ki eşim bebek istiyor. Aslında ben de düşüyorum bu aralar ama kayınvalidem bebek olunca yardımcı olmak maksadıyla(!) bizim evde yaşayacakmış. Sözde geçici birşey ama öyle olduğunu sanmıyorum planlarının. Şimdiden konuşulmaya başladı bu. Hatta hamile kalırsam yardıma geleceğini söylüyor. Kayınvalidem genç de değil. Bakabileceğini hiç düşünmüyorum. Kendi işini zar zor görüyor. Temizliği vs. bırakın yemekle zor uğraşıyor. Tabiki bana gelip temizlik vs yapmasını beklemiyorum. Mesela ben eşimle konuşunca bebek olursa bakıcı zor iş falan dedim. Bir süre işten ayrılırım, bakıcıyı tanıyana kadar dedim. Yok dedi o zaman annem gelir, kardeşim gelir bakar merak etme, hem bakıcı hem onlar olur dedi. Kv yanında bekar görümcem de var benden büyük. Şimdi bu konu benim içimi kemiriyor. Sırf bu yüzden bebek fikrinden uzaklaştım. Bunu farkediyor, farkedince de kızıyor. Bu sebepten olduğunu biliyor. Babam yok ne olacak beraber yaşasak diyor. Zaten gel desem hemen gelirler kv ve görümce. Şimdi soruyorum siz aynı durumda olsanız ne yaparsınız? Sırf onlar gelmesin diye bebeği erteler misiniz? Şimdiden çok teşekkür ediyorum herkese..

Bebeği erteleseniz de olacaklar belli sanırım.. Görümcen de varsa tam bir yerleşme olmaz belki de. Sık sık gider gelirler. Bakıcıyla ilgilenirler senin de gözün arkada kalmaz. Evleri çok uzak mı?

Onlar da iki kişi nasıl rahat edicekler, görümcen çalışıyor mu? Ne biliyim genç bir kız öyle kalmak istemez bence. Evine gitmek ister. Kayınvaliden de onu evde yalnız bırakmak istemez falan filan.. Ama göümcen evlenirse kv tam yerleşicek gibi duruyor size..

kv in geliri vs. var mı? belki maddi açıdan zorlanıyorlar.gerçi biraz emrivaki bir durum yaratılmak istenmiş
ama zordur bu işlerin dile getirilmesi.

bebeği ertemek değil belki ama eşimi ikna etmeye çalışırım..
yada işi bırakırım ne bilim...
ama kaynana ve görümceyle çok çok zor gerçekten...

doğru söylüyorsunuz ama konu eşimi ikna etmekle olacağını sanmıyorum. kv bile söylüyo ben gelcem yardım etcem merak etme sen bilmezsin ama korkma ben yaparım diye. eşim ikna olsa bile onlara ben karar değiştirdim diyebileceğini sanmıyorum. çünkü kendisini buna hazırlamış o da. :14:

Bir de eşine çocugu anane ve babaneye bırakmak istemediğini söyliceksin. Yaşlı insanların çocukları çok şımarttıgından falan bahset. bi şekilde çocuk konusundan ikna et..

1,5 yılda tanıdığın kadarıyla yani burda anlattığına göre kayınvaliden kendine zor yetebilen o bence ilgilenemez bebek bakmak çok zor bir iş göründüğü kadar kolay değil.. peki ya görümcen belki o yardımcı olabilir sana hem gençmiş aslında hemen hayır demeden önce kaynanayı değil de görümceyi bir ölç derim ben..
ama beraber yaşamanın mümkün olmayacağını açık şekilde belirt eşine aynı evde olmaz ama yakın iki ev olabilir huzurunu bozma

işte görümcem de çalışıyor. bakacak olması söz konusu olan o değil. kv...

Ne taraftan baksan tuhaf bir durum, rahatsız olmakta haklısın. Ev üstüne ev olmaz, ve hemde siz çok yeni evli bir çiftsiniz, özelinize niye bir kv ve görümce dahil edeceksiniz? Üstelik sen istedikten sonra işinden ayrılma demeye de hakkı yok eşinin. Çocuğumun ilk 2 yılı yanında olmak istiyorum, hem emzirmek, hem o anne- bebek bağının güçlü olmasını istiyorum, bebişimle vakit geçireceğim, gibi bir bahaneyle işi bıraksan bile, bu senin en doğal hakkın bence.

ertelemeyi asla düşünmezdim ya işimi bırakır çocuğuma kendim bakıcam derdim..
şahsen ben bebeğime ne kendi annemin ne de eşimin annesinin bakmasını istemiyorum..
ekonomik olarak eşim evimize bakabiliyorsa ben evde oturur çocuğumu kendim büyütür kendim şekil verirdim..
ne kaynanayla ne de kendi annenle olmaz mutlaka sorun çıkıyor..
sizinde ekonomik açıdan probleminiz yoksa doğuma kadar çalış sonra bebeğinle kendin ilgilen derim..

ben de öyle istiyorum ama aylık borçlarımız var. ben çalışmazsam illa ki geçiniriz ama nasıl olur bilmiyorum. şimdiki gibi olamayacağı kesin. çok zorlanırız. bebek masrafını düşünmeden bile..

Canım kayınbaban evlenmeden önce mi vefaat etti. Eşin senin kayınvalide ile yaşamak konusundaki fikirlerini evlenmeden önce bilmiyor muydu? Bence eşinin kafasındaki "Ne olacak birlikte yaşasak" fikrini değiştirmeden bebek düşünme. Bir erkek böyle düşünebilir ama o zaman öyle düşünen biriyle evlenicek. Öyle düşünmeyen biri ile evlenip sonra da bunu dayatmayacak.

Ben bu ortama dayanabilen kadınları takdir ediyorum. Sanırım ben her şeyi büyütüyorum. Çünkü bana böyle dense, evliliğimizi dayandırdığımız bütün temeller yıkılmış gibi gelir. Evlenmedne önce öyle sonra böyle diyen, kendi fikrini empoze etmeye çalışan, sonra bir de sen buna karşı çıkınca trip atan üste çıkan kızan bir erkek bana ben ne yaptım dedirtir.

Şimdilik görümcen var diye bu kadar ılımlı (!) söylüyor bence. Görümcen de evlensin, annesi yalnız kalsın bakalım be diyecek. Son olarak. Sen bu fikre ne kadar sıcak bakıyorsun. Hayatta olmaz boşanırım daha iyi diyorsan bebek konusunu kesin ertele. Yok evliliğim zedelenmesin kaderimse çekerim diyorsan da yapın gitsin.

eşinin babamda yok ne var birlikte yaşasak fikri bence gelince hiç gidecekler gibi durmuyor...

arkadaşlar aslında konu şöyle. onun da emekli maaşı ve kirada evi var. onların parasını alıyor. hem beraber olursak geliri de birleştirmeyi düşünüyor. bize yardım edeceğini düşünüyor. ama ben ne olursa olsun kendi özelim olsun istiyorum. evi bize 40 dk falan uzakta. çocuğu nasıl her gün oraya götürüp getireceğiz dediğimde eşim yok merak etme o gelir bizde kalır dedi. o zaman dank etti kafama..:( görümce de için sorun olacağını sanmıyorum zaten akşam yemek yer yatar anca..

olay arkadasın ısı bırakması degıl kı bıraksada kayınvalidesının yardım maksadıyla arkadasın evıne yerlesme cabaları çok zor guzelım
ben ekstra bı yardım ıstemıyorum sagolsun dusunmus ama ben kımseye guvenıp bebek yapmıyorum kendım bakabılırım dıyıp tavrını koyman gerekırkı bunu anlasın ve annesıne manı olsun...

Çok zor bi durum ya gerçekten Allah yardımcınız olsun.
Ben aynı ev içinde anne bile olsa başka bir bireye kesinlikle karşıyım. Benim için çok büyük kavga sebebi kesinlikle kabul etmem. Gelir kalır, hafta sonu evine gider, tatillerde ben evimdeyken o evine gider falan en kötü ihtimal çok mecbursam çalışmaya bunu kabul ederim ama tamamiyle yerleşmeleri hiç hoş değil. Kaldıki kv buna dünden hazırsa geldiğinde git de diyemezsin bidaha.

Bence eşini ikna etmelisin tatlı dille, herkesin kendi evi kendi düzeni özel hayatımız kalmicak vs diye...

arkadaşlar aslında konu şöyle. onun da emekli maaşı ve kirada evi var. onların parasını alıyor. hem beraber olursak geliri de birleştirmeyi düşünüyor. bize yardım edeceğini düşünüyor. ama ben ne olursa olsun kendi özelim olsun istiyorum. evi bize 40 dk falan uzakta. çocuğu nasıl her gün oraya götürüp getireceğiz dediğimde eşim yok merak etme o gelir bizde kalır dedi. o zaman dank etti kafama..:( görümce de için sorun olacağını sanmıyorum zaten akşam yemek yer yatar anca..

yalnız herşey eşinden kaynaklı farkedıyorsan... bunu annesıne söyleyen de emın ol eşindir..

bu konuda kesinlikle kararlı bir şekilde konusmalısın...

annen yardıma gelse bıle gıdecek ve bunu ona sen söyeleyeceksın eğer çocuk olunca burada yaşayacaklar dıyorsan ya çocuk yapmayacagım yada cocuk yapıp işten cıkacagım bana baska secenek bırakmıyorsun deyın..

bence kesınlıkle eşinden söz almadan kabul etme.. açık açık belli ne olacağı

Canım kayınbaban evlenmeden önce mi vefaat etti. Eşin senin kayınvalide ile yaşamak konusundaki fikirlerini evlenmeden önce bilmiyor muydu? Bence eşinin kafasındaki "Ne olacak birlikte yaşasak" fikrini değiştirmeden bebek düşünme. Bir erkek böyle düşünebilir ama o zaman öyle düşünen biriyle evlenicek. Öyle düşünmeyen biri ile evlenip sonra da bunu dayatmayacak.

Ben bu ortama dayanabilen kadınları takdir ediyorum. Sanırım ben her şeyi büyütüyorum. Çünkü bana böyle dense, evliliğimizi dayandırdığımız bütün temeller yıkılmış gibi gelir. Evlenmedne önce öyle sonra böyle diyen, kendi fikrini empoze etmeye çalışan, sonra bir de sen buna karşı çıkınca trip atan üste çıkan kızan bir erkek bana ben ne yaptım dedirtir.

Şimdilik görümcen var diye bu kadar ılımlı (!) söylüyor bence. Görümcen de evlensin, annesi yalnız kalsın bakalım be diyecek. Son olarak. Sen bu fikre ne kadar sıcak bakıyorsun. Hayatta olmaz boşanırım daha iyi diyorsan bebek konusunu kesin ertele. Yok evliliğim zedelenmesin kaderimse çekerim diyorsan da yapın gitsin.

arkadaşım çok tşk ederim çok güzel anlatmışsın içimdekileri. 7 yıl önce vefat etmiş babası. tanışmıyorduk bile. evlenmeden konuştuk hani yalnız kalsa bakıma muhtaç olsa naparım diye sordu. ben de mecburi bir durum olmadıkça ilk 2 yıl kesinlikle istemiyorum. hsatalık olur birşey olur tabiki gelir dedim. kendim bakamam çalışıyorum ama onu tek başına ortada bırakacak kadar vicdansız değilim. bi yardımcı tutarız dedim. konu kapanmıştı. sonuçta maddi açıdan bize muhtaç değil, hatta arada bize yardım eder çok sağolsun. ben sadece hani geldim beraber yaşıyalım olayı olmayacak. gelecek çalışıyo ben bebek için mecbur burdayım diyecek herkese. ee zamanla alışkanlık olacak, tam yerleşir evimiz birleşir diye korkuyorum. ben istemiyorum açık açık ama boşanırım da diyemedim. sonuçta görümce evlenecek yalnız olacak. gelince boşanırım nasıl derim, benim de başıma gelebilir..

bence eşinle konuşmalısın. evet çok sıkıntılı bir durum. eşine karşı annesini istemiyor durumuna düşmekten korkuyorsun sanırım. maddi açıdan durumunuz nedir bilmiyorum ama bakabilirsen sütten kesene kadar ücretsiz izin vs. imkanın olabilirse çocuğa kendin bakmak istediğini söyle. çocuk yüzünden değil ama aynı durum bizde de olmuştu. eşime direkt olarak burası benim evim, ben yokken benim evimde benim düzenimi kimsenin kurcalamasını istemiyorum dedim. eşin anlayışlıysa anlayacaktır. benim eşim yanlış anlamadı, hatta evimi o kadar sahiplenmem hoşuna bile gitti :) yeni evlisiniz, ilk anneliğin, kendi evin, kendi düzenin var mı daha ötesi? büyükler herşeyi üzerlerine vazife görüyorlar ancak insanların bişeylerin tadına varabilmesi için biraz da yalnız kalması gerek. tabi tecrübeleri vardır, dinlemekte önemli onları evet ama ev ev üstünde olmaz. kendi evin sana yabancı gelir sonra..ama bu konuya çok da karamsar bakma bence. sen çalışırken de birine bırakmak zorundasın çocuğunu malesef. yaşlı da olsa onun torunu olacak o, hiç bir yabancının o kadar sorumluluk alıp, ciddi olabileceğine inanmıyorum ben. o da ayrı bir konu. çalışan bir anne olmak gerçekten zor. ama bunlar sonra düşünülecek şeyler. yine düzenin bozulsun istemezsen günlük olarak gelir giderler yada çocuğu bırakıp alırsınız büyüdüğünde vs vs. şimdilik bunu istemiyorsan eşine karşı tavrın açık olmalı, kırmak istemiyorum diye söylememezlik yapma bence. hamile de olsan yeni doğum yapmışta olsan benim sürekli dışarıdan birinin yardımına ihtiyacım yok, kendi evimde kimseyle yaşamakta istemiyorum diyebilmelisin.

bebek işini ertelemeyin derim ben hayatta bir kadının yaşaması gereken en büyük mutluluktur bebek..
k.valide ve görümcenin bebeğe bakmasındansa bakıcının bakmasını tercih ederim ben..
siz hamilelik döneminde hormonlarında etkisiyle zaten zor bir süreç geçireceksiniz, bebek olduktan sonra lohusalık başlı başına sıkıntı birde evde k.valide ve görümce inan sen bırak bebeği kendine bile yetemezsin..

maddi durumunuz iyi ise işi bırakıp kendiniz bakın bebeğinize daha mantıklı...

Back
X