• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek yapma karari

MaryShelley

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2021
618
1.516
63
Merhaba,

3 yıl önce evlendim 92 doğumluyum. Forumda hatırlayanlar olacaktır evliligim ile ilgili kayinvalide sorunum vardı. Eşimle ilgili bir sorunum yok. Kayinvalidem ile bir buçuk yıldır görüşmüyorum. Geçen yılın temmuz ayından beri kendisini görmedim çok şükür. Eşim gidip geliyor memleketine ben gitmiyorum.
Az sonra soracağım sorula ilgisi olacağı için bilmeyenler adına; kayinvalidem beni gecenin birinde evet bayağı gece birinde kız kardeşi geleceği için çay koyup hizmet etmediğim için evden kovdu. Yataktan kaldirdi.Geliş saati bayağı gece 1. Eşime de boşa bunu dedi. O akşamdan beri görmüyorum kendisini. Sonra sırtım zona içinde kaldı 10 gün sonrasında. (Bu konuda densizcr yorum yapmayın ciddi sıkıntılar çektim. Çok hakaretler işittim)

Kayinvalidem inatci ve cahil bir kadın. Eşim onu 10 sene aramasa dönüp aramaz. Anlatabildim umarım. Haklı haksız farketmez. Ben büyüğüm der oturur. Oz kızını da 5 sene aramamis. Kızın kalbini kıran o olduğu halde. Karşımdaki tip bu...

Gelelim benim mevzulara...
Yazin bir bebek planımız var. Şimdi bebek olunca eve gelmek isteyecekler. Muhtemelen Kayinvalidem bu fırsatı kaçırmayıp huzursuzluk çıkartacak ve eşime bosan diye baskı yapacak. Ben başıma gelecekleri görebiliyorum. Bu konu beni gerçekten düşündükçe çok sıkıyor.
10 gündür zona çıkan yerlerim yanıyor. Çünkü sürekli aklımda bu var.
Kayinvalidesi ile sorunu olup dogum yapan kadınlar bunun bir kolayı var mı? Nasıl geçiyor süreçleri?
Yaklaşık 5 saat mesafe var aramızda o yüzden gelince kalacaklardır.
Belki doğmamışa don biçmek benimki ama eşimle bebek konusu su an en çok konuştuğumuz konu. Bu nedenle sürekli düşünüyorum...
Sizlerden gelen fikirler belki biraz rahatlatır beni

Canım zaten iyi kayınvalide yok. Çocuk doğana kadar iyiyse de lohusalıkta kötü oluyorsun. Herşey olacağına varır boşver. Çocuk istiyorsan yap. Gelirlerse de mesafeli olursun. Lohusasın zaten odadan çıkmazsın sonra da onlar çeker gider. Çok zor biliyorum. Ama yapacak bir şey yok. Sırf bu sebeple çocuk yapmaktan vazgeçmeyeceksen böyle idare edeceksin. Sağlık sorunların için şifalar dilerim.

Evli ve çocuklu kadınlar buna yorum yapsın, ben fikir belirtemeyeceğim. Ancak şunu söylemeye geldim, eşiniz sizi gerçekten seviyorsa annesinin boşan demesini takmayacaktır. Lohusalık çok hassas diye biliyorum, o dönem sinirinizi bozmaz umarım. Çok üzüldüm yazdıklarınıza, neleri düşünmek zorunda kalıyorsunuz. Bazı insanlar cidden kötü

Son düzenleme:
Canım zaten iyi kayınvalide yok. Çocuk doğana kadar iyiyse de lohusalıkta kötü oluyorsun. Herşey olacağına varır boşver. Çocuk istiyorsan yap. Gelirlerse de mesafeli olursun. Lohusasın zaten odadan çıkmazsın sonra da onlar çeker gider. Çok zor biliyorum. Ama yapacak bir şey yok. Sırf bu sebeple çocuk yapmaktan vazgeçmeyeceksen böyle idare edeceksin. Sağlık sorunların için şifalar dilerim.
Benim babaannem var ve annemin bir gün olsun kalbini kırmadı. Herkes kötü değil ama konu sahibinin kayınvalidesi cidden kötü biri

Aynı durumdayım çok basit doğum yaptığınız zaman duymayacaklar haber vermeyin eşinle konuş biz haber vermedik neredeyse yaşadıklarımız benzer. Şimdi de geçen demiş gelip görelim ya da siz gelin eşime istemiyorum sen gidersin dedim tm dedi ben bir sorun yaşamadım aksine huzurla çocuğumu doğurdum bakıyorum evet zor desteksiz annem de uzakta az kaldı yanımda ama en azından kafam çok rahat

Kocan senin arkandaysa gerisi boş canım karar sen ve eşinin çocuk düşünüyorsanız yaparsınız bu süreçte kaynanayı vs düşünme yani gelirse de ben kovmam diyorsan gelir geri de döner zaten fazla da samimi olmazsın ağırdan alırsın boşver zaten öyle insanın sana desteği de olmasın hakkından çıkarsın böylesinin iyiliği de lazım değil aman

Kayinvalidesi ile sorunu olup dogum yapan kadınlar bunun bir kolayı var mı? Nasıl geçiyor süreçleri?

Sıkıntılı geçiyor hele de yüzüne yüzüne söylerken utanmıyorlarsa. Kolayı da kendi bildiğini yapacaksın. Afkur diye içinden geçirip bebeğini alıp odana geçeceksin. Ben şimdi ikinci çocuk istiyorum yaparsam bu sefer kaynanamın benden çekeceği var. O toyluk geçti. Şimdi intikom 🤪 zamanı.

Merhaba,

3 yıl önce evlendim 92 doğumluyum. Forumda hatırlayanlar olacaktır evliligim ile ilgili kayinvalide sorunum vardı. Eşimle ilgili bir sorunum yok. Kayinvalidem ile bir buçuk yıldır görüşmüyorum. Geçen yılın temmuz ayından beri kendisini görmedim çok şükür. Eşim gidip geliyor memleketine ben gitmiyorum.
Az sonra soracağım sorula ilgisi olacağı için bilmeyenler adına; kayinvalidem beni gecenin birinde evet bayağı gece birinde kız kardeşi geleceği için çay koyup hizmet etmediğim için evden kovdu. Yataktan kaldirdi.Geliş saati bayağı gece 1. Eşime de boşa bunu dedi. O akşamdan beri görmüyorum kendisini. Sonra sırtım zona içinde kaldı 10 gün sonrasında. (Bu konuda densizcr yorum yapmayın ciddi sıkıntılar çektim. Çok hakaretler işittim)

Kayinvalidem inatci ve cahil bir kadın. Eşim onu 10 sene aramasa dönüp aramaz. Anlatabildim umarım. Haklı haksız farketmez. Ben büyüğüm der oturur. Oz kızını da 5 sene aramamis. Kızın kalbini kıran o olduğu halde. Karşımdaki tip bu...

Yazin bir bebek planımız var. Şimdi bebek olunca eve gelmek isteyecekler. Muhtemelen Kayinvalidem bu fırsatı kaçırmayıp huzursuzluk çıkartacak ve eşime bosan diye baskı yapacak. Ben başıma gelecekleri görebiliyorum. Bu konu beni gerçekten düşündükçe çok sıkıyor.
Belki doğmamışa don biçmek benimki ama eşimle bebek konusu su an en çok konuştuğumuz konu. Bu nedenle sürekli düşünüyorum...
Yaşadıklarınıza üzüldüm... Çok geçmiş olsun zona için bir tedavi uyguluyor musunuz ? Bu konuda dengeyi koruması gereken eşiniz. Bebeğiniz olursa doğum sonrası kvniz gelse bile yardım etmek istiyorum derse, yardıma ihtiyacınız olmadığını en başından belirtin. Bu sitede birçok konu görüyorum. Yeni doğum yapan gelinine süt az geliyor , bebek aç kalıyor, üşütüyor daha kalın giydir diyip ben bebeğe senden daha iyi bakarım moduna giriyorlar sürekli baskı yapıyorlar. Aileniz tarafından yardım edebilecek kimse yok mu eğer hamile kalır, doğum yaparsanız? Lohusalık süreci zor oluyor. Mutlaka bir destek gerekiyor ilk 1-2 ay özellikle.

Merhaba benim bir bebeğim var kayınvalidemle bir sorunum yok ama doğumumda kayınvalidemi istemedim.Cok hassas bir dönem.Kendisi kendine baktırmayı çok sever çocuk gibi de bir yapısı var getirttirmedim.Lohusalık bambaşka bir dönem.Problem yaşatacağınızı düşünüyorsanız bir şekilde getirttirmeyin derim

Kayınvalidem melek gibi kadındı lohusalıkta 3 gün zor tahammül ettim. Senin işin daha kolay kalbini kırmayayım diye kendi içine atıp atıp dolmazsın. Zaten kavgan olan bir insan gemileri yakmışsın. Odadan çıkmazsın sınırları çizersin. Yanında da sürekli biri olsun kv sizde oldukça anne kız kardeş arkadaş vs yalnız kalmamaya çalış.

Yaşadıklarınıza üzüldüm... Çok geçmiş olsun zona için bir tedavi uyguluyor musunuz ? Bu konuda dengeyi koruması gereken eşiniz. Bebeğiniz olursa doğum sonrası kvniz gelse bile yardım etmek istiyorum derse, yardıma ihtiyacınız olmadığını en başından belirtin. Bu sitede birçok konu görüyorum. Yeni doğum yapan gelinini süt az geliyor , bebek aç kalıyor, üşütüyor daha kalın giydir, ben bebeğe senden daha iyi bakarım moduna giriyorlar sürekli baskı yapıyorlar. Aileniz tarafından yardım edebilecek kimse yok mu eğer hamile kalır, doğum yaparsanız? Lohusalık süreci zor oluyor. Mutlaka bir destek gerekiyor ilk 1-2 ay özellikle.
Annem gelecek bir ay kadar kalabilir ilk zamanlar. Annemlerle de arasi kötü. Zaten komşuları ile de kötü...
Eşime bu konuyu açtığım zaman iki gün en fazla üç gün kalmalarına müsaade eder seni üzmem dedi.
Öyle diyor ama kalacağım diye inat etme ihtimalini düşünüyorum.

sizin evinizde kalmak zorunda değiller. sizinle kalmamalarını talep etmenizden daha doğal bir şey olamaz. yine de doğumda bulunmak isterlerse yetişkin insanlar olarak başlarının çaresine bakıp kendilerine kalacak uygun bir yet bulabilirler.

Kayınvalidem melek gibi kadındı lohusalıkta 3 gün zor tahammül ettim. Senin işin daha kolay kalbini kırmayayım diye kendi içine atıp atıp dolmazsın. Zaten kavgan olan bir insan gemileri yakmışsın. Odadan çıkmazsın sınırları çizersin. Yanında da sürekli biri olsun kv sizde oldukça anne kız kardeş arkadaş vs yalnız kalmamaya çalış.
Yalnız olmayacağım ama zorluk çıkarttığı zaman neler olacağını düşünüyorum. Keşke gelmem falan dese. Yani beni sevmediği için gelmek istemese daha iyi olur herkes için. İnanın sırf şunu da düşündüğüm için kış ayı doğum mu yapsam yollar kapalı olur falan diyorum acayip acayip düşünceler sarıyor beynimi. Siparişle bebek olmuyor tabi ama

Merhaba,

Ben burada eşinizin tavrını merak ediyorum. Çünkü kadın arsız annesini susturmasi lazım.

Ben burada eşinizin tavrını merak ediyorum. Çünkü kadın arsız annesini susturmasi lazım.
Kayinvalidemin gözünün içine baka baka 45 dakika bize ve evliligimize neler yaptığını anlattım. Yeri geldi sesimi yükselttim. Sonucunda dedi ki "oğlum bunu boşa"
Esimde ben eşimi seviyorum seni ilgilendirmiyor dedi. Sinir krizi geçirdi.

Kayinvalidemin gözünün içine baka baka 45 dakika bize ve evliligimize neler yaptığını anlattım. Yeri geldi sesimi yükselttim. Sonucunda dedi ki "oğlum bunu boşa"
Ne güzel işte. Eşiniz sizi savunmuş illaki pes edecek oda. Eşinize şikayet etmeyin asla çünkü ben çok yaptım eski nişanlıma annesini şikayet ettikçe aramız bozuldu.

E daha neyi dert ediyorsun?? 2 gün kalsın 3. Gün yolcu edin işte

Back