• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek tuzlanırmı?

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
9.951
37.334
548
29
Kızlar benı çok kızdıran bı konu var eşimle çatısıyoruz bu yuzden. Ben oglumu (8 aylık )hergun yıkamama ragmen terledıgı an teri cok kötü kokuyo eşime söylediğimde tuzlasaydık boyle olmazdı dio .Bu tuzlama meselesini nerden öğrendi bılmıyorum. Sız bebeğinizi tuzladınızmı.

Kızlar benı çok kızdıran bı konu var eşimle çatısıyoruz bu yuzden. Ben oglumu (8 aylık )hergun yıkamama ragmen terledıgı an teri cok kötü kokuyo eşime söylediğimde tuzlasaydık boyle olmazdı dio .Bu tuzlama meselesini nerden öğrendi bılmıyorum. Sız bebeğinizi tuzladınızmı.

Ne saçma ya tuzlamak falan. Bebeğin narin cildiniz tuzla zedelemek çok saçma... Valla iki sene öncesine kadar ne kadar terlersem terleyeyim ben de kokmazdım, ama şimdi kokuyorum. Bunun tuzlamayla alakası olduğunu sanmıyorum.

Tuzlamadim,cunku tuzlanmaz. Cok zararlidir,doktora danisabilirsiniz bununla ilgili. Sacmasapan hurafelere inanip da cocugunuzun uzerinde deney yapmayin.

Ben inanmıyorum nedense
Kızımı tuzlamadık aklıma bile gelmedi
Eşim de terler ama hayatta kokmaz teri
Herkesin yapısı teni farklı sonuçta

Ne saçma ya tuzlamak falan. Bebeğin narin cildiniz tuzla zedelemek çok saçma... Valla iki sene öncesine kadar ne kadar terlersem terleyeyim ben de kokmazdım, ama şimdi kokuyorum. Bunun tuzlamayla alakası olduğunu sanmıyorum.

Bncede zaten bebeklerin cildi cok hassahassas oluyo. Bı bebek nasıl tuza katılır aklım almıyor

Bende kirk banyosunda yaotim ogluma.
Arkadaslar sizin bildiginiz gibi tursuyaoar gibi tuza yatirmiyoruz cocuklari.
Bi kavanoza tuzlu su yapti annem banyonun sonunda boynundan asagisina doktuk. Oyle basmiyoruz tuza yani.
He cok inanip da o yuzden kokmuyor oglum demiyorum ama bizim burada buyukler hep yapar biz de yaptik. Ama g3rcekten kokmuyor cocuk bu o mevzuya mi bagli bilmiyorum

Tuzlama tuzfa balık gibi olmuyor ama bir çimdik tuz az pekmez yada bal ılık suda bebek durulanıyor. Böyle bir inaniş var bizim buralarda kırkı çıkınca yaparlar tuzlama yapılmayınca koktuğuna inaniliyor. Ben zararlı görmüyorum

banyo suyuna az tuz koyuyosun tuzlama dedikleri o, bizi de tuzlamislar benim terim kokmaz ama bana sorarsan alakasi yok

bi kova suya bi corba kaşığı kadar konuyo galiba, ben oğluma yapmadim o da kokmuyo simdilik, dokuz aylik oldu

4 kardeşiz zamanında 4 ümüz de tuzlanmışız cok az terliyoruz terlesek de kokmuyoruz bunun tuzlamayla alakası var mı bilmen.ayrıca yaşları 1-17 aralığında olan 7 yeğenim var 7 si de tuzlandı.zararlı olduğu söyleniyor araştırmak lazım ama bizimkilere bişey olmadı.

Tuzlamak diyince aklınıza salamuraya basmak geldiği için saçma geliyor. Biz de kızımın ilk banyosunda küvetine koyduğumuz suya bir çay kaşığı kadar koymuştuk. Bebeği zaten kovadaki suyla yıkadığımız için durulanıp gitti.
Ter kokusuyla alakası var mıdır bilmem ama çocuğa zarar vermeden yapılan birşey aslında.
Bilmeyenler çocuğu bolca tuzlayıp zarar verdiği için insanlar "tuzlamak" diyince çok zararlı birşey olarak algılıyor.

Back
X