En guzeli keske bende soz gecirebilsemYapmadım yaptırmam.....
Arkadaşlar oglum 22 günlük kayinvalidemler illa cocugu tuzlayalim diyorlar ben asla istemiyorum ama soz geciremiyorum bana bi fikir verin cogu insan yaptirdi birsey olmaz diyorlar ama benim bebegim beyaz tenli aninda kizariyor vücudu bide tuzun kendi zarari cok strese girdim siz tuzladinizmi bebeklerinizi
Yörenizde gelenek hâline gelmiş olabilir fakat hangi bebek doğar doğmaz denize giriyor acabaBen yaptırdım.. Balla tuzu karıştırıp çocuğa sürdüler bir saat durmadı yıkadılar..
Bir çocuk doktoru yaptığı bşr araştırma için sormuştu bana çocuğu tuzladınız mı diye evet dedim neden sordunuz araştırma yaptığını tuzlanan bebeklerde beyin küçülmesi yaşandığını ifade ettihocam akdenizde adam kalmaması lazım dedim bende.. Bizim orda ballanır ve tuzlanır yörük kültüründe var zaten dedi oda..
Yöreden yöreye değişiyor hatta aynı yöre içinde bile değişiyor.. Sadece tuzlu su dökende oluyor mesela.. Yengem torunlarına öyle yapmıştı..
Tabiki sizin kararınız sizin evladınız.. bide 22 günlük olmuş çocuk
Yörenizde gelenek hâline gelmiş olabilir fakat hangi bebek doğar doğmaz denize giriyor acaba
Arkadaşlar oglum 22 günlük kayinvalidemler illa cocugu tuzlayalim diyorlar ben asla istemiyorum ama soz geciremiyorum bana bi fikir verin cogu insan yaptirdi birsey olmaz diyorlar ama benim bebegim beyaz tenli aninda kizariyor vücudu bide tuzun kendi zarari cok strese girdim siz tuzladinizmi bebeklerinizi
Söz geçirmeniz gerekiyor mu? Bebeği zorla elinizden alıp tuzlayacak değiller ya.En guzeli keske bende soz gecirebilsem
Birazda sirke doksunler ohh miss en bi sevdiğim bebek turşusuArkadaşlar oglum 22 günlük kayinvalidemler illa cocugu tuzlayalim diyorlar ben asla istemiyorum ama soz geciremiyorum bana bi fikir verin cogu insan yaptirdi birsey olmaz diyorlar ama benim bebegim beyaz tenli aninda kizariyor vücudu bide tuzun kendi zarari cok strese girdim siz tuzladinizmi bebeklerinizi
İlk defa duydum adet gibi bir şeymiş galiba yorumlara göz gezdirince baktım. Tuzlamak deyince bebeği turşu mu yapacaklar dedim ne alaka diye.Arkadaşlar oglum 22 günlük kayinvalidemler illa cocugu tuzlayalim diyorlar ben asla istemiyorum ama soz geciremiyorum bana bi fikir verin cogu insan yaptirdi birsey olmaz diyorlar ama benim bebegim beyaz tenli aninda kizariyor vücudu bide tuzun kendi zarari cok strese girdim siz tuzladinizmi bebeklerinizi
Tuzlama nasıl yapılıyor
Ben bilmiyorum açıkçası büyüklerime sordum kova suya azcık tuz koyuyoruz koltuk altını ayaklarını ellerini vucudunu yıkıyoruz sonrada duruluyoruz güzelce dediler
Çok terlemesin teri kokmasın diye yapılıyormuş
Aaa epey riskli bi şey belli ki cilt sorunları olur yanar bile bebiş Allah korusunGenel olark tuz ve bal karıştırılıp macun kıvamındaki karışımı sürüp bekletiyorlar. Sorun da burada başlıyor. Bekledikçe o tuz vücuttaki suyu emiyor ve bebeğin cildi kupkuru, susuz kalıyor. Fazla bekletilirse gerçekten ciddi sorunlara yol açabiliyor
Anne tuzlamak Müslümanlıkta yokmuş şaman geleneği imiş de bide yazı bul okutArkadaşlar oglum 22 günlük kayinvalidemler illa cocugu tuzlayalim diyorlar ben asla istemiyorum ama soz geciremiyorum bana bi fikir verin cogu insan yaptirdi birsey olmaz diyorlar ama benim bebegim beyaz tenli aninda kizariyor vücudu bide tuzun kendi zarari cok strese girdim siz tuzladinizmi bebeklerinizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?