bebek sevmesini bilmeyen akrabalarla nasıl başa çıkılır?

of evet ya hele bir de kendi kaşıklarından birşey yedirmeleri beni deli ediyor ben bile kendi kaşığımla vermiyorum
birde kızlar daha birkaç aylıkken sakın oturtmalarına ve ayakta durdurmalarına izin vermeyin

bende sizlere katılıyorum arkadaşlar.bende çok evhamlıyımdır tek kendime değil ama, tüm bebişlere karşı kıyamam,öpmeye,koklarım.bence uyarmaya falan gerek yok herkesin kendinin düşünmesi lazım ama nerde..inşallah yakında bebişimi kucağıma alacağım..şimdiden düşünüyorum kimseyi kırmadan nasıl uyarırım diye.
inşallah sağlıkla kucağıma alayımda bebişimi tek derdim bu olsun.allahım sağlıklı ömürler versin tüm bebişlere.
meleklerinize ve kendinize iyi bakın.allaha emanet olun.

içimi kemiren bi konuyu açtınız arkadaşlar..35 haftalık hamileyim ama daha şimdiden kayınvalidem bebek doğsun ben yıkıcam yıkadıktan sonra burnunu kapatıcam ki ağzından nefes alıp vermeyi öğrensin yıkadıktan sonra ayaklarından ters tutup sallıcam o zaman sularıda akıyo v.s bunlar gibi binlerce bomboş aptalca laflar söyleyip canımı sıkıyo çok hoyrat bi insan zaten paldır küldür yani bebeğime dokunmasını bile istemiyorum ama benim istemediğim bişey yaptığı anda ağzıma geleni sayarım onun oyun oynaması için yapmadım ben bu bebeği kısacası kimsenin üzülmesi umrumda olmaz tepkimi koyarım yani..

en sinir olduğum davranıştır; şapu şupur bebekleri öpmeleri. bir de burunlarını çekip, öksürüp ya da dudaklarından uçuk olduğu halde yapmaya kalkanlar olmuyor mu klava:

Çok üzgünüm çoook

ben öpmelerine de razıyım..
ısırarak, hoplatarak, pattada pattada vurarak bebek sevilir mi?
sinirden küplere biniyorum..
2 aylik da olsa bana minicik geliyor
Çok üzgünüm çoook

biz küçükken öyle komşular vardı hatırlıyorum, nasıl korkardık eve geldiklerinde Çok üzgünüm çoook

benden tavsiye, hani üzerinde "beni öpme" yazan önlükler var ya, ben yeğenime onlardan almıştım, çünkü hani annesi alıp taksa (ki en doğal hakkı) millet alınır falan (bence istedikleri kadar alınsınlar da :1closedeyes: ) ben alınca, "halası almış, halasının hediyesi" diyerek takıyorlardı çoluk çocuk, kalabalık geldiğinde :jeyyar: :hooray:

benim yigenimide aynı şekilde başına geldi bu anlatılanlar valla kardeşim resdi çekti cümle millete :). yaşına kadar yigenimi öpmedim. elleri hariç hep kokardım ve halada kokluyorum öpmüyorum. çocuk bir türlü hastalıktan kurtulamıyordu en sonunda misafir gelecekse ben teyzezi o gün orda bebek bende ve kimseye vermiyorum ben ilgileniyorum yani anlıyacağınız cadı teyze olmuştum.

Kim alinirsa alinsin valla ben kiziyorum herkese annem dahil. Ama arada kacirdigim

seyler oluyor. Bir ara banyo yaptirirken kayinvalidem basasagi tutmaya yeltendi bi ton laf

soyledim. Su an kendim yikiyorum. Dokunmuyor. Annemle kizkardesimde opmek istiyor

onlarada kiziyorum. Yani biraz da anlayisli olmalari gerekir. Bizim icimiz titriyor, yok bide

oturtacaklar yok ayaklarini bastiricaklar, parcalarim valla adami :) Bence sizde

yaptirmayin. Kimin kac tane cocuk buyuttugu beni ilgilendirmez

Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkürler
Aynı dert bende de var deliriyorum şimdiden ( daha 3 haftamız var doğuma ) şu yıkarken baş aşağı tutmak ne demek onu anlamadım ne kadar saçma şöyle bir çırpıp assınlar bari çamaşırmı ayol bu.Temel kedisini yıkıyormuş dursun görmüş ölecek hayvan demiş olmaz birşey demiş Temel .Dursun dönüşte bir bakmış kedi ölmüş Temel ağlıyor ben sana demedimmi demiş Dursun .Temel cevaplamış Yok yıkarken değil sıkarken öldü .
Alllah yardımcımız olsun kızlar doğduktan sonra başlıyor dertler demek

ne kadar anlayışsızlar hayret edersiniz, her akşam bebek sevmeye gelen eşimin tarafı var her akşam aynı kişiler düşünebiliomusunuz kucaklarına alıp hoplatıyolar çığlık çığlığa uyuyan bebeği uyandırıyolar sonrabütün gece huzursuz oluyo uyumuyo uykusunda korkuyo ağlıyo, bebeğim sürekli emmek istiyo üstelik, bi bu oda bi o oda mahvolduk. zile basmayın diye kapıya yazmama rağmen, hala basıyolar, 10 yaşında oğlunun bile kucağına veriyolar, kafası boşlukta kızımın, çıldırıcaktım nerdeyse.sanki oyuncak bebek, eşim evde yoksa kapıyı da tel i de açmıyorum yetti artık çok bebek seven doğursun

Cok ufak bebegin, eger dogum tarihini bekleseydik ayni gun dogum yapacaktik seninle. Ama tersti diye 11 once dogum oldu. O yuzden nazin yeri ayri bende :) Lutfen izin verme ne derlerse desinler, agirligini koy. Esinlede konus gerekirse o da yardimci olsun. Yoldan toplamiyoruz onlari, coook kiymetliler :)

ay sinir oldum okuyunca ya yazık değilmi ufacık şeylere onların sadece anneye ihtiyacı var yemişim bebek sevgisini ben doğurunca çok kişiyi evden kovucam anlaşılan...

Kızlar eski kafalıların cevabı her zaman hazırdır biz kaç tane büyüttük tamam haklısınız çıok büyüttünüz ama nasıl ??? boşverin onları istediğiniz gibi bakın bebeklerinize gerekirse insanları kıracaksınız bu sizin bebeğiniz kimse karışamaz bebek havaya atılır mı yaa beynine çok zararlı Allah korusun bebeği tutarken bir el enseden kavranarak baş tutulmalı diğeride beline destek vermeli ben kayınvalide mi bile uyardım annem dahil kimse kusura bakmasın bi iki laftan sonra kimse karışamadı sadece ben ilgileniyorum maşallahı var bebeğimin

bebekleri canını acıtarak sevmek, ısırmak, mıncıklamak, sırtına vurmak vs vs şkillerde bebeğin sevmeyle acıyı karıştırmasına, ilerde cinsel kimlik kazanımında acı vererk sevme sevilme şeklini benimsemesine neden olurmuş. .zaten onu besleyerek altını temizleyerek oynayarak vs vs onu sevdiğimizi belli edermişiz. (elbette öpmek koklamak sarılamkda buna dahil )
ayrıca arkadaşlarda değinmiş baş ve bel desteğide çok öenmli tutmada.ben bu konuda hassasım şeklinde kırıcı olmadan büyüklere izah edebilirsiniz durumu.benimkinide boynundan tutup çekecek oldular boynu uzasın diye çok sinirlenmiştim bi daha da yanaşmadılar.yeri gelincede tavır koymak gerekiyor ama birde cam fanus içinde büyütme olayına da karşıyım. bebeğe ne kadar bişey olacak endişesi içinde davranılırsa bebek korkak ve güvensiz olurmuş.sadece dozunu ayarlamak gerekiyor sanırım. herkes sevsin ama şapur şupur değil.

ayy yazılanları okuyunca sanki ben yaşıyomuşu gibi oldum yegenimden biliyorum ablamın kaynanası resmen çocugu parçalayarak severdi sinir olurdum şimdi bende hamileyim ama kimse kusura bakmasın hırpaladımı çocugumu kimseyi gözüm görmez hemen uyarırım yazık yaa minnacık şeylere eziyet etmenin adını sevmek koymuşlar

arkadaşlar ya bendede aynı sorun var bizde kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz gunu cogu zamanı beraberiz cocugumu sevdiklerini bi görseniz sallıyorlar elinden kafasından tutup sallarlar ıslak ıslak öperler evde küçük görümcem var(ilk okul bire gidiyor) onun bunun elinde rezil coooooooook söyledim yapmayın etmeyin diye kızdımda işe yaramadı ,bişeyler bahane eder eve kacardım cocugu kıskanıyorsunuz dediler kırıldılar ,bize cocuk büyütmesini ögreteceksin dediler .baktım olmuyor bıraktım

Allah sana sabır versin canım ben herkesin cevabını veriyorum kayınvalidem dahil hatta dedikodumu bile yapmış bebeği elletmiyor diye daha çok kızdım ama benim sorunum sevmeleri değil ki nasıl sevdikleri bebeğim elini emiyor kaynanam dışardan geliyo el yıkamadan uzun tırnaklarla bebeğin elini şapur şupur öpüyo anne ellerini emiyo öpme diyordum ben odadan çıkınca şapur şupur öpüyordu hemde dudak çevresini yanımda koklar ben çıkınca öperdi adam gibi öpse tamam ama yazık ya ya mikrop kapsa ben annesiyken doğduğunda bile kıyamazdım öpmeye ama herkes bizim kadar duyarlı değil ne yazıkki

arkadaşlar size na anlataym bakın.Bizim yan komşumuz var ikinci çocuuna hamile kaldı 6 yaşında bir oğlu varken kızı oldu.oğlu krese gidiyor haliyle bebeği kıskandı ve doğumu duyup gelen gidende hiç eksik olmadı artık bebek yetişkinlerden mi yokse abisinden mi kaptı bilinmez hastalandı ama devemlı uyuyarak annesi süphelendi tabi doktora gittiler bebeğin akciğewrleri enfeksiyon kapmış nefes alamıyor ve kalp ritmi çok hızlı atıyor önce yoğun bakım sonra özel odada 36 gün cerrahpaşada yattılar annesi bebeği emziremiyordu bile kalbi hızlı atıp boğulmasın diye birebir tanık oldum o insaların çilesine.Hatta hastanedeki klinik şefi bebeği görünce bağırmış annesine 1 haftalık bebeği nasıl bu hale getirdiniz diye çok üzülmüş kadıncağız ne bilsin önüne gelen alıp seviyordu kucağına bebeği.o yüzden yeni doğmuş bebeği olabildiğince yatağından kaldırmayacaksın annesi emzirsin yeter değilmi.yazık yani bebeği hala kardiyolojiye taşıyor insanlarhayata 1-0 yenik başladı yavrucak. Banada ders oldu yarın öbürgün çocuğum olsun bende bırakmayacağım şap şap öpsünler diye.bübüyünce öpülsün seven uzaktanda sever.sevgiler

bende kıyamıyorum ya ama bişeyde diyemiyorum hemen asılıyo suratlar sonra inat yapar gibi aynı şeyler tekrarlanıyo sanki bana sen kim oluyosun der gibi..

Ayyyyyyy yazık günah yaaa benim bebeğimin ilk günlerinde gözleri kızarmıştı çapaklanıyordu yani doğumdan sonra olan çapaklanma değil belli ki mikrop almış kayınvalidemin yanında neler demiştim gelen giden almak istiyo minicik bebeğin neyini sevecekler demiştim o da başkalarını savunmuştu benden dolayı gelenlere mahçup oluyormuş sırf onun için tartıştık yani ondan sonrada herkesten sakındım bana kırılan bile oldu ama inanın gerçekten umrumda değil eğer komşunun bebeği gibi olsaydı eve kiimseyi almazdım bırakın bebeğe yaklaşmalarını Allah korusun yaaa 1 haftalık bebeğin çektiği eziyete bak

kesinlikle katılıyorum ben bebekleri ısırarak sevenlere çıldırıyorum bi de inanır mısınız bize gelen dıdının dıdısı bi kadın (ablamın eltisi) 2-3 yaşlarındaki acayip derecede yaramaz olan neredeyse düz duvara tırmanan oğlunun kucağına iki aylık bebişimi vermeye kalktı verdirir miyim hemen karşı çıktım bu insanlar ne garip ya biz canımızı tehlikeye atıp doğuruyoruz onlar ne rahat gerçi ne diyo bilseniz o oğlunu kırk günlükken 8 yaşındaki yeğeninin kucağına kanguruya takıp bakkala yolluyomuş :)))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…