bebek sevmesini bilmeyen akrabalarla nasıl başa çıkılır?

fezamelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
57
2
86
İstanbul
Yeni doğan bebeğin boynu ve beli desteklenmeli, çok hassas bir şekilde davranılmalı..
ama bazı akrabalar bebeğimi hatır hutur sevmek istiyorlar, "aman öyle olmaz" dediğimde, aaa biz falanı büyüttük, bizim de çocugumuz var vb şekilde beni dinlemiyorlar..bana fazla evhamlı olduğumu söylüyorlar..
bazen keşke gene hamile olsam da bebeğim içimde kalsa, kimse dokunamasa diyorum...
:bbo:
bebek nasıl sevilir?
havalara atılıp tutulma zamanı ne zaman?
oturmayan bebek oturtulur mu??

Canım,ben de diyordum ah oğlum keşke yine içimde olsada her an kim nasıl seviyor diye stres yapmasam..ama biliyormusun kimin ne dediğini hiç umursamadım,ben nasıl diyorsam öyle seviceklerdi.bebeğim daha 2 haftalık falan..kayınvalidem almış kucağına sertçe sallıyor,hemen müdahale ettim,bebeğin altına yumuşak birşey koydum ve sallamamasını söyledim.hep aynı laflar,bizde büyüttük..tamam olabilir ama bu benim bebeğim..ben büyütüyorum.ben koklamaya kıyamazken kimse sertçe sevemez...
Tabi bu herkes için geçerli,kendi teyzemde dedi;çok evhamlıymışım,kimselere güvenip bırakamıyormuşum,onlar zamanında çocuklarını hep bırakmışlar..ben böyleyim dedim,bırakamıyorum,evhamlanıyorum,birkaç kez uyardıktan sonra herkes düzene girdi..
uzun oldu canım ama sende ağırlığını koy.minicik bebek zaten uzaktan sevilir..

ben de sinir oluyorum bu akrabalara.sanki her şeyin iyiyni doğrusunu yapıyorlar.kızımı oturtuyorlar ve sanki doğru bir şey yapıyorlarmış gibi bide beni bilemiyorum diye aşağılıyorlar.çok zor gerçekten.bir şey de dedin mi adın hemen pinpirikli oluyor. : (

Valla kızlar çok haklısınız benim 3 hafta kaldı bebişime kavuşmama ama inanın benim korkumda sizin yazdıklarınız, ben gözümden sakındıkça kimsenin sertçe sevmesine izin veremem heralde, akşamda konuştuk eşimle ben kimseye şapur şupur öptürüp sevdiremem dedim

bencde tavır koymak gerekiyor.ben bazen yapabiliyorum bazen yapamıyorum.duruma göre yani.çoğu zaman aynı insanları uyarmak gerekiyor işte o zaman tekrar tekrar uyaramıyorum.bi bahane bulup alıyorum bebeğimi.sinir oluyorum çünkü

bende bebeklerın opulmesıne cok karsıyım bazı akrabalar sevme adı altında caktırmadan opebılıyorlar ne kadar opmek yasak desekde klava:

mınıcık seylerı opmeye nasıl kıyıyorlar anlamıyorum ben koklamaya kıyamazken

Çok üzgünüm çoook
ben öpmelerine de razıyım..
ısırarak, hoplatarak, pattada pattada vurarak bebek sevilir mi?
sinirden küplere biniyorum..
2 aylik da olsa bana minicik geliyor
Çok üzgünüm çoook

benmde sinir olduğum bebeşimi oturtmaya çalışıyolar ayaklarının üstüne bastırmaya çalışıyolar oyana bu yana sallamalar ay delircem bizzat kendi kayınvalidem yapıyo hemde aynı evde oturuyoz herzaman bahane bulma imkanımda yok yani

canım çok zordur tahmin edebiliyorum benimde bebeğim allah nasip ederse bir kaç hafta sonra kollarımda olacak ve ben şimdiden düşünüyorum insanları kırmadan nasıl uyarıcam ama millet böyle konularda anlayışlı değilki anlayışlı insan zaten o şekilde davranmıyor. bişi dedinmi sen çok evham yapıyon sakındığın göz bilmem ne diyecekler eminim çünkü herkes çok biliyo

sizi okuyunca iyiki gurbetteyim dedim valla..kimse kusura bakmasında ben söylerim kayınvalidem falan yaparsa..alınırsa alınsın..bebek öyle öyle sevilmez..benden önce eşim uyarır zaten izin vermez..şimdi bile konuşunca deli oluyor nasıl kıyıyorlar öpmeye haldur huldur sallamaya diey

walla karşımdaki isterse 10 cocuk büyütmüş olsun,
bebeğimi sevme veya tutma biçimi beni tedirgin ediyorsa hiç umursamam.
söylerim..
sonuçta bu benim canımın parcası..
kimse benden bu konuda anlayış beklemesin..
isterse adı evham olsun..
anneyi tedirgin etmeye kimsenin hakkı olamaz..

kızlar çokçok küçük değilse bebeğniz haftalık falan gibi takmayın bu kadar gerçekten onlar esnek bişi olmaz haa allah korusun onlar süt daha bi yerini bükecek kadar da olmaz tabe,,
benim tam tersiydi ben normal davranırdım bebeme kayınvalide aman şöyle yapma şöyle olur aman böyle etme ,,4aylık olmuş bebeğim hala belini düzle derdi gülerdim bebek oturmak istiyo hala belini düzlücekmişim,,,
işte bu büyükler illa zıt olcak

benim bebegimi dogdugundan beri öperler hicbirsey demedim. 20 günlük bebege tiramusu kremasi bile tattirdilar icime attim esim üzülmesin diye. gecen gün ilk defa bu aralar disarda virüs salgini varmis kac kisiden duydum bebekleri hastanedeymis öperseniz poposundan bacaklarindan öpün dedim hemen biz de virüs yok diye alinganlik yapip beni kötü gelin moduna soktular...kimse kimsenin büyütme sekline ve yaptiklarina saygi duymuyor. herkes ben cok biliyorum modunda. biktim ki ne biktim
ama yine de bebeklerimiz bizim. ne sekilde dogurup ne sekilde büyütüyoruz biz biliyoruz. gerekirse tüm dünya küssün alinsin hoslanmadigimiz dogru bulmadigimiz seyleri sanirim söylemeliyiz... bebeklerimize yarin öbür gün birsey olsa bizde daha cok kimin ici yanar ki Allah korusun herkesin bebegini

arkadaşım doğru söylüyosunda
lafım sana değil yanlış anlama ama bazı anneler dünyada sadece kendi çocukları olduğunu düşünüyo ve bebeğe sanki camdan yapılmış gibi davranılmadsını istiyo bence çok abartıyolar

hamileyken yakınlarıma söylemiştim ben gücenmek yok darılmak yok gibisinden dikkaktli olucaksınız şudur budur diye oğlum doğuncada espri falan oluyordu aramızda ayyy nasıl tutsak sevsek mi falan diye.:))) ayrıca kimin kaç tane büyüttüğü falan hiç umrumda değildi.yinede bana yanlış gelen davranışlarda bulunanları uyardım.kırıldılar yada kırılmadılar önemli değil.bazıları askerlik arkadaşının sırtına vurur gibi sevviyor sinir oluyordum ama bitmez tükenmez çenem ve dırdırım sayesinde herkesi yola soktum....

benimde yeğenim var 3 buçuk aylık oldu şimdi. daha bir defa öpmüş değilim kokluyorum. öpenlere sinir oluyorum annem öpmek istiyo bazen kızıyorum annemede. çok karşıyım minicik bebeklerin öpülmesine.
şimdiye kadar bizim bebeği havalara atan olmadı babasından başka:))) onada yengem kızıyo bebek korkuyo çünkü atıyo kendini.

yazılanların hepsi hepimizin başına geldi ve az çok sinir olduk ama benim en çok kızdığım gelenlerin yanlarındaki çocuklar bebeği kucaklarına almak istemeleri ve onlarında bana sormadan çocuklarına vermeleri öptürmeleri falan oldu o an sinirden çatlamak üzere oluyorum ve hemen bebeğimi nazikçe kucaklarından alıp ellerinden öpün kucağınızada almayın düşürebilirsiniz diyorum

ya haklısınızda biraz abartı gibi geldi bana belkide daha bebegimi kucagıma almadım yasamadıgım içindir .. ama bende akrabalarımın bebeklerini sevmek isterim kucagıma almak isterim ..düsünki eşinin annesi babası yavrusunun yavrusunu kucagına almak istemezmi onu sevmek koklamak istemezmi bu kadar gaddar olmayın lütfen sakınan göze çöp batarmıs taamam bebeklerinizn öpülmesine yada kcuuk cocukların kucagına almasına bişey diyemem ama biraz daha anlayışlı olalım :) bence..

canım bizde hiç sevdirmeyelim vitrine koyup saklayalım demiyoruz yani enazından ben öyle demiyorum bilakis sabahları dedesine babannesine veriyorum biraz daha uyuyorum sadece bazı davranışlar var bebeğe yapılmaması gereken şeyler sende anne olunca anlarsın gerçekten kafanda yetiştirmek istediğin bi şekil var ama millet bunun dışına çıkıyo zorumuza giden bu tabi onlarda çocuk yetiştirdi ama herkesin tarzı farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…