Örgü Bebek patiği hakkında

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

mexx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2008
117
2
96
44
Merhaba
tığ ile bebek patiği örerken taban kısmı uzunluğunun ne kadar olması gerektiğini bilen varsa yardımcı olabilir mi??
mesela 0-3 aylık, 3-6 aylık ve 6-9 aylık için uzunluk ne olmalı??
ya da 3 nolu tığ ile kaç zincir çekerek başlamamız gerekiyor?
paylaşırsanız sevinirim..

Merhaba sifaa
özel mesaj yazamadığımdan dolayı buradan cevap yazayım dedim :)
bahsettiğin bebek patiğinde ajur modeli 7 ilmekten oluşuyor. ben ajurlu örneklerde öncelikle kaç tane ajur yapılacağını ve bunun için kaç ilmek gerektiğini hesaplıyorum. böylelikle örgüyü diktiğimde ortadan kenarlara doğru simetrik olmuş oluyor.

senin patik örneğinde 4 tane ajur yapılmış. ajurlu kısımda toplam ilmek sayısının 4*7+2 kenar ilmeği= 30, 30 + 1 = 31 olması gerekiyor canım..
"+1 nereden geldi?" dersen= patik yaparken taban kısmının oval olması için tek sayı başlamamız ve burun kısmı için de ortada tek sayı ilmek bırakmamız gerektiğinden 2 ajur yaptıktan sonra en ortada bir ilmek düz örüp tekrar 2 ajur daha yapmanı tavsiye ederim. ben biraz simetri olmasını istiyorum örgü örerken de. o yüzden takıntılıyım sanırım :)

sonuçta patiğin burun kısmını kestikten sonra ajurlu kısım için kalması gereken ilmek sayısı 31 olacak canım..
geriye doğru ilk başlamamız gereken ilmek sayısını bulacağız..
örnekte burun kısmı için 14 ilmek kesilmiş. yani burun kısmındaki kesmelere başlamadan önce şişimizde 31+14=45 ilmek olmalı.
patik tabanı için her defada 4 ilmek olmak üzere 5 defa arttırım yapılmış. toplam 20 ilmek arttırılmış.
yani 45-20=25 ilmekle örgüye başlamamız gerekiyor..

sen 25 ilmek atıp taban kısmını oluştur, 45 ilmeğe ulaşıp haroşelerini ör ve burun için ortada 9 ilmek kalacak şekilde kesimlerini yap.

Burun kısmı: 1+ 15 +2+9+2+ 15 +1 = 45 ilmek (2 'ler kesme yapılacak olanlar.)
gidişte; 1 Kİ + 15 düz ör, 17.ile 18. ilmeği beraber ör (bir tane kes) + 9 düz ör + 28. ile 29. ilmeği beraber ör (sonraki ilmeği öne alıp kes) (Diğer şişte 16 ilmek kalacak ve bekleyecek)
dönüşte; 9 ilmeği ters ör, sıradaki iki ilmeği beraber ters ör(kes) (Patik üst kısmında düz örgü oluşacak)
gidişte; 9 ilmeği düz ör, sıradaki iki ilmeği beraber ör (sonraki ilmeği öne alıp kes)
dönüşte; 9 ilmeği ters ör, sıradaki iki ilmeği beraber ters ör(kes)
Bu şekilde devam edip toplamda 7'er defa sağda ve solda kesme işlemi yapılacak. (14 ilmek azalacak)

Ajur için
1 kenar ilmeğini şişe al, 1 düz ör, bir kes (sonraki ilmeği öne alıp kes), bir arttır, 1 düz ör, bir arttır, bir kes, 1 düz ör
aynı işlemi tekrerla. yani 1 düz ör, bir kes (sonraki ilmeği öne alıp kes), bir arttır, 1 düz ör, bir arttır, bir kes, 1 düz ör
en ortadaki 1 ilmeği düz ör. sonra ajur işlemini tekrarla
1 düz ör, bir kes (sonraki ilmeği öne alıp kes), bir arttır, 1 düz ör, bir arttır, bir kes, 1 düz ör
1 düz ör, bir kes (sonraki ilmeği öne alıp kes), bir arttır, 1 düz ör, bir arttır, bir kes, 1 düz ör
bir kenar ilmeğini ör ve dönüşleri ters ör.

başka takıldığın bişey olursa seve seve yardımcı olurum..
kolay gelsin canım..

Kendi işini kendin yap demişler :)
İhtiyacı olanlar faydalansın diye bebek patiği ve şapka ölçülerini ekledim.
tabii bu ölçüler her bebek ve çocuk için farklılık gösterebilir. o yüzden mümkünse ilgili şahsın ölçüleri alınıp örmeye başlamak daha iyi sonuç verecektir.

bu detaylı tarifin için çok ama çok teşekkürler çok memnun oldum canımm en kısa zamanda öreceğim resimleyerek huzurlarınıza sunarım

süper bir paylaşım olmuş çok teşekkürler , ellerine sağlık

rica ederim, forumdan örüp resimlerini paylaşanlara sormuştum ama sağlıklı bir cevap alamayınca internetten araştırdım. böyle bişey çıktı ortaya..
umarım faydalı olur..

rica ederim, forumdan örüp resimlerini paylaşanlara sormuştum ama sağlıklı bir cevap alamayınca internetten araştırdım. böyle bişey çıktı ortaya..
umarım faydalı olur..
olmaz mı hele benim gibi anlatımlı tarifli paylaşımlara ayrıca merak saran biri olarak çok kullanışlı çok faydalı paylaşım olmuş ellerine sağlık tekrardan

Eki Görüntüle 542053

bu nasıl yapılır bilen var mı

Merhaba yldzbs
Yardımcı olmak isterdim ancak şimdiye kadar sandalet tipinde patik hiç örmedim.
ama internette bir blogta bu patiğin yapılışını anlatmışlar. youtube video hazırlayıp paylaşmış yapan arkadaş. istersen oradan faydalanabilirsin.
hatta yeni hazırladığım bir blog var, adresi şu: [url]http://crochetpatternlinks.blogspot.com/[/URL], burada bebek örgüleri ile ilgili anlatımlı örneklerin linklerini paylaşıyorum. resimlerden beğendiğinize tıklayınca orjinal anlatımın olduğu siteye ulaşabiliyorsunuz. senin aradığın patiği ilk sıraya koymuşum :)
ayrıca bu patikten en kısa zamanda bir tane yapıp anlatımını türkçe olarak paylaşmak istiyorum.. hazırlayınca mesaj atarım.. şimdi bilekten bağlamalı tığ işi bir erkek patiği yapıyorum, bloğumda resimlerle anlatımlı olarak paylaşıcam. ben de önceden senin aradığın gibi tığ işi patik anlatımlarını (özellikle ilk başlarken ilmek sayılarının ne olması gerektiğini) çok aramıştım. şimdi elimden gelenleri paylaşmak mutluluk veriyor bana :)
kolay gelsin.
hunerlerimiz.blogspot.com

yeni üye oldugum icin cevap yazamadım.Bloga bayıldım elinize emeğinize sağlık çok çok çok teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…