Bebek olduktan sonra neden araya sogukluk giriyor?

bestdream

Mutluluk Sebebim 2 oldu
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.587
43
Merhaba herkese,

Esimle aramiz sogudu aramizda mesafe olustu eskisi gibi degiliz yani hersey o kadar rutine bindi ki herseyimizle bebege programlandik diyebilirim hani diyoruz ki hemen uyusada bizde gidip yatsak..
uyku ve beslenme düzeni yerine oturmadi kaç defa doktoruyla konustuk ama pek düzelmiyor saat basi uyaniyor esimle özel birsey yapmaya niyetlensek yapamiyoruz. Böyle diye diye zamanla artik vazgeçtik

ne artik ben güzel bir yemek masasi hazirliyorum, saç-makyaj yapip güzelce giyinip esimi karsiliyorum nede artik esim güller alip geliyor, güzel sözler söylüyor vs...

gün içinde uyursa hemen evi topluyorum temizlik yapiyorum sonra yemek yapmaya basliyorum.. sonra tekrar uyaniyor onunla ilgileniyorum ve resmen pilim bitiyor çok yoruluyorum..

Dogru düzgün komsu yok, annem kardeslerim hepsi uzaktalar kayinvalidem türkiyede, gurbette gurbetlik çekiyorum

Aksam esim eve geldiginde bebek uyuyorsa hemen yemek yiyoruz bulasik+temizlik+çay hazirligi vs.. derken uyaniyor onunla ilgileniyorum gece oldugunda kizim uyumadigi için esim erken kalkacagi için gidip önden yatmak zorunda kaliyor bende uyutup yatiyorum.

Benim gibi olan var mi aranizda varsa ne gibi çözümlerle evliliginizi eski heyecanina getirdiniz
Tecrübelerinizle bana öneriler verin lütfen..

Son düzenleme:
Canım bebek olduktan sonra çoğumuz bu dönemlerden geçtik. Hele ilk bebek acemilikte daha zor. Bebeğin düzeni oturduğunda vücudun o rutine alışıyor ben 3 buçuk yıldır uyumuyorum diyebilirim . Çok koyuyodu bana uykusuzluk yorgunluk. Bi süre sonra düzen oturuyor . Gece eşinle birlikte olmak içinde zaman oluyor merak etme. Tek sorum bu konuda eşinin anlayışlı ve yardımcı olmadı. Eğer o konuda eşinden yana problem yoksa diğer herşey düzelicek zamanla. Eğer ilişkide erkek eşini anne olarak görür uzaklaşırsa yeni bebeğin düzenine alışmakda zorluk çekerse dahar zor dönemlerden geçiliyor. Kadın hem bebekle hem evin işleriyle hemde eşinin duygusal yakınlık eksikliğiyle kendini yalnız hissediyor ve anneliğin tadını çıkaramıyor:KK43: eğer eşinden kaynaklı hissettiğin bir uzaklık yoksa herşey daha hızlı ve kolay düzene girecektir.

benim çocuğum yok ama bebekleri az çok bilirim ilk zamanlar böyle sürekli uyanmaları normal fakat henüz alışamadın ama direk bebeğe yoğunlaştığın için sana öyle geliyo çok fazla aşırı derecede süslenmene gerek yok ama en azından üzerindeki kıyafeti değiştir saçlarını tara ve en azından bi ruj sür eşin eve geldiğinde bebek uyumuyosa eşine ver biraz onunla ilgilensin buarada sende güzel bi sofra hazırla her zaman olmasa bile arasıra sofrayı sadece topla makineye dizmekle ya da yıkamakla zaman harcama bırak ertesi sabah yaparsın biraz eşine ilgi göster zamanla herşey düzelir merak etme :KK34:

canım benim inan ne diceğimi bilemiyorumm ..
tecrübem olsa belki yardımcı olabilirim ama o da yokkii,,
bebek bir evi ev yapan, aile kavramını oluşturan en değerli varlık bence .. aşkınızın en güzel göstergesi ..
onunla yaşamaya alışmak ve onun doğrultusunda hayata yön vermek ise en önemlisidir diye düşünüyorum ..
konunu okurken aslında şaşırmadım desem yalan olur
çevremden duyduğum ve okuduğum kadarıyla bebek doğduktan sonra ilk 1 yıl böyle şeylerin olması muhtemel şeylermiş ..
sen sen ol canım sakın olumsuz düşünme yine eskisi gibi olmaya çalış yine güzel yemekler yap 4 çeşit olmazda 2 çeşit olur önemli olman hazırlaman sonuçta yine güzel güzel eşine sun yemeklerini .. eminimki kendine ayıracak 5 dakikan vardı istersen yaratırsın eşin gelmeden 5 dakika önce git odana üzerini değiştir bir kalem bir ruj birde parfümm ilk adım için yeter .. hatta eşin gelmeden önce kızınıda bi güzel giydir süsle iki şık hatun olarak karşıyalın bakalım o akşam ne olacak 1 sefer olsun dene bakalım ..

takipteeyim konunu canım benimm kızını ve seni çokk öpüyorumm canımm :KK16:

aynı durumu tam 1 yıl yaşadık,
artık ev arkadaşı gibi olmuştuk, ben zaten insanlıktan çıkmıştım çünkü kızımın en uzun uykusu 45 dk sürüyordu...
sana tiyo veremeyeceğim çünkü biz kızım düzelmeden düzelemedik, ne zaman ki o uyumaya, beslenmeye başladı, biz de yeniden aşık olduk :KK16:
yani hiçbir şey yapmasan da bu süreç geçecek, mükemmel olmaya çalışma, her şey olduğu kadar olsun, çok strese sokma kendini. her dakikayı değerlendirin eşinle, elini tut, sarıl, uyurken sarıl en azında, ve unutma hepsi geçecek...

Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi..
Sizi her öz verili anne gibi bende çok iyi anlıyorum.
Benimde küçük bir bebeğim var hamd olsun,ve Allah tüm isteyenlere nasip eğlesin.

Fakat siz çok dört dörtlük olma yolundasınız,yazdıklarınızı okurken taktir ettim.
Her zorluğa rağmen,hala evinizdeki eski düzeni arıyorsunuz.
Fakat bunu çocuğunuzun düzeni gelmeden yapamazsınız arkadaşım.
Şahsen bende yapamadım,ve kendimi ayrı,evi ayrı saldım.
Bizde bebeğimiz uyusunda dinlenelim modundaydık.Hatta ben o kadar çok yorgundum ki,(doğumun verdiği yorgunluk,temizlik vs değil)
resmen eşimin cebine girmeyi hayal ettim,orada yaşayım bi müddet..imkansız ve komik değil mi?

Bi kaç ay ne temizliğe,ne yemeğe elimi sürdüm..Annem arada geldi,yardım etti ama inanın yapılan temizlik 2 gün gidiyor..gerisi gene bizde.

O yüzden kimseye güvenmeden ben çareyi salmakta buldum..
Eşimle kalplerimiz hep bir,o zor dönemlerdede sevgimiz,aşkımız tam gazdı her zaman olduğu gibi..hediyesi,gülü,makyajı,temizliği ve yemeği...Bu detayları hiç düşünmedik bile..Zaten Allah bize büyük bir hediye nasip etmişti.

Bi müddet dünyada ki her lüks olan şeyi dondurmak zorundasınız..Yani yapabilene helal olsun diyorum elbet..ama benim gibi pili bitenlerdenseniz,buna mecburuz:KK66:

Bana en basit yemeği bile yapmak çok zor geliyordu ...Fakat son olarak söyleyebilirim ki;

Şimdi 5 tane halıyı yıkamaya gücüm var,ve bebeğim yeni doğandan çıkalı çok fazla olmadı:)

Allah yardımcınız olsun ve sabırlar versin,çok zor doğum sonrası..

zamanla herşey eskı duzenıne dönuyor benım oğlum 1 yasında tabıkı daha hala eskı duzenımıze dönmedik ama buyudukçe uyku düzeni yemek düzeni oluyor çizelgene baktımda artık ek gıdalara başlıyabılırsın tabı emzırmeyıde ıhmal etme ama gunde ıkı öğün çorba yoğurt şeklinde başlayabılırsın karnı doyunca çok sık uyanmaz sızede zaman kalır

aynı durum bizdede var çaresi yok isteekte düzelmio bebek engellio

ben de 6 aylık iki bebek sahibi olarak ilk 3 ay nasıl zorlu dönemlerden geçtiğimi hatırlamak istemesem de yazayım. ikizlerim prematüre doğdular ne eşimin ne benim annelerimiz hayatta değil kızkardeşlerimiz desen keyilerine dülşkünler doğumdan itibaren hep eşimle ikimizdik yalnızdık. bebeklerimiz prematüre doğduğundan onlara kilo aldırmak için süt olması için insanüstü çaba harcadık. bu 3 ay evde yemek yapamadım vakit olmuyordu doğumdan önce ceylan gibi seke seke seve seve temizlik yapan ben değil evde temizlik yapmaya saçımı taramaya vakit bulamıyordum. eşim 3 saat uykuyla işe gidiyordu akşam geliyordu daha üstünü başını çıkarır çıkarmaz bebeklerden birinin başına geçiyordu. bir de gazlı bebeklerdi benim civcivler. hayatımız resmen bebekleri doyurmak ve kilo aldırmaya endeksli sürüyordu tüm derdimiz bebekleri doyurmaktı :S arada özel şeyler yaşamaya yine de fırsat yaratıyorduk ama tabii özel anların eskiye oranla azaldığı bir gerçekti. 3. ay bittikten sonra bir baktık bebeklerimiz büyüyor kendi kendilerine düzenlerini bile oluşturmuşlar. bir de uyku düzeni oluşturduk böylece birbirimize daha çok vakit ayırmaya başladık. koca bir kışı hiçbir yere gidemeden evde geçirsek de bebişlerimizin sıkıntılı zamanları azaldı keyifli zamanları bize kaldı.

yani az biraz daha sabır bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama iki bebeğimden de gördüğüm kadarıyla bebekler büyüdükçe kendi düzenlerini oluşturmaya hatta ufak tefek bazı konularda kendilerine yetmeye başlıyorlar.

erkek kadını artık anne rolüne sokuyor.onun gözünde kutsal bir varlığa bürünmüş oluyor, ona karşı arzualarını ikinci plana atıyor.
karşılıklı konuşmak, bu düşüncelerini en asgariye çekmek , dahası öyle hissettirmek önemli.

kızım 3 aylık olana kadar bizde öyleydik
gazlı bi bebekti uyumazdı
eşim gecede çalışıyordu o ara işten gelirdi kızımı alırdı
ben uyurdum kalkardım yatardı sabah 7 ye kadar kızımla otururduk
sonra tekrar eşim bakar ben yatardım
sonra eşim işe giderdi gene aynısını
kızım 3 aylık olduktan herşey düzeldi
artık rahat rahat dışarı çıkmaya alışverişe yemege gitmeye başladık
kızım 13,5 aylık oldu aynı şekile yemek avm halende gezeriz:KK1:
her bebegin bi dönemi oluyor işte biraz sabır biraz zaman gerek

soru sormuşsun ve yazdıklarınla cevabını vermişsin aslında.. anladığım kadarıyla bebek ev işi yemek herşey senin üzerine.. hal böyleyken nasıl yolunda olabilir ki herşey.. burda senin bi hatan yok bence.. gece gündüz yorulan sensin.. eşin senin yükünü hafifletmeli yardımcı olmalı yükü paylaşmalısınız.. benimde 3 aylık bebeğim var bizde sıkıntılı geçirdik günleri ama güzelliğini de sıkıntısını da birlikte paylaştık. dolayısıyla özel hayatta sorun yaşamadık.. ama eşin hiç bir şekilde sana yardım edemeyecek karakterde yada şartlardaysa bırak temizliği yemeği bi kenara.. gerekirse ev pis olsun gerekirse hazır şeyler yiyin ama aranıza soğukluk girmesine müsade etmeyin çünkü telafisi olmayan kayıplar yaşayabilirsiniz duygusal anlamda..

biraz sabır.zamanla her şey rayına oturuyor. bende doğumdan sonra korkmuştum.hayatım hep böyle mi geçecek diyordum. ama zamanla eski düzenime kavuştum.

Cok tanidik geldi bu cumleler…hepimiz ayniyiz dersek yeridir…ama ne yapalim zamanla toparlaniriz insaAllah..ne zaman vakit bulsak birlikte disari filan cikmaya calisiyoruz..tabii bir fark var onceden el ele giderdik simdi uc kisi bebek arabasiyla gidiyoruz..bu bile cok guzel geliyor bana…

Anladigim kadariyla evinde bebegine kendin bakiyorsun..bolca tadini cikar cunku bu zamanlar cabuk geciyor…

Ozellikle annelik cok ozveri isteyen bir meslek…bu sebeplerden dolayidirki..istediginden emin olmadan bebek planlamamak gerekiyor bence…

benim çocuğum yok ama bebekleri az çok bilirim ilk zamanlar böyle sürekli uyanmaları normal fakat henüz alışamadın ama direk bebeğe yoğunlaştığın için sana öyle geliyo çok fazla aşırı derecede süslenmene gerek yok ama en azından üzerindeki kıyafeti değiştir saçlarını tara ve en azından bi ruj sür eşin eve geldiğinde bebek uyumuyosa eşine ver biraz onunla ilgilensin buarada sende güzel bi sofra hazırla her zaman olmasa bile arasıra sofrayı sadece topla makineye dizmekle ya da yıkamakla zaman harcama bırak ertesi sabah yaparsın biraz eşine ilgi göster zamanla herşey düzelir merak etme :KK34:

dedigin gibi yapabilsem keske, mesela dün bi yerde çocuk agliyor esimde o an mesgul ben mutfaktaki bulasiklari dursun yarin yaparim diyemedim kizida aldim yanima koydum mutfagi temizledim içim öyle rahat etti sonra geldim oturdum kendimede kiziyorum bosveremiyorum.. yemegimde temizligimde olsun bebegimede bakiyim esimlede eskisi gibi olalim istiyorum :KK50:

canım benim inan ne diceğimi bilemiyorumm ..
tecrübem olsa belki yardımcı olabilirim ama o da yokkii,,
bebek bir evi ev yapan, aile kavramını oluşturan en değerli varlık bence .. aşkınızın en güzel göstergesi ..
onunla yaşamaya alışmak ve onun doğrultusunda hayata yön vermek ise en önemlisidir diye düşünüyorum ..
konunu okurken aslında şaşırmadım desem yalan olur
çevremden duyduğum ve okuduğum kadarıyla bebek doğduktan sonra ilk 1 yıl böyle şeylerin olması muhtemel şeylermiş ..
sen sen ol canım sakın olumsuz düşünme yine eskisi gibi olmaya çalış yine güzel yemekler yap 4 çeşit olmazda 2 çeşit olur önemli olman hazırlaman sonuçta yine güzel güzel eşine sun yemeklerini .. eminimki kendine ayıracak 5 dakikan vardı istersen yaratırsın eşin gelmeden 5 dakika önce git odana üzerini değiştir bir kalem bir ruj birde parfümm ilk adım için yeter .. hatta eşin gelmeden önce kızınıda bi güzel giydir süsle iki şık hatun olarak karşıyalın bakalım o akşam ne olacak 1 sefer olsun dene bakalım ..

takipteeyim konunu canım benimm kızını ve seni çokk öpüyorumm canımm :KK16:

evet canim dün aksam uzun aradan sonra hafif makyajimi fln yaptm kendimi baska birisi gibi hissettim hatta esimde sasirdi uzun uzun durdu bakti :KK1: bebek+ev isleri arasinda o kadar kaybolmusum ki çikamiyorum..

aynı durumu tam 1 yıl yaşadık,
artık ev arkadaşı gibi olmuştuk, ben zaten insanlıktan çıkmıştım çünkü kızımın en uzun uykusu 45 dk sürüyordu...
sana tiyo veremeyeceğim çünkü biz kızım düzelmeden düzelemedik, ne zaman ki o uyumaya, beslenmeye başladı, biz de yeniden aşık olduk :KK16:
yani hiçbir şey yapmasan da bu süreç geçecek, mükemmel olmaya çalışma, her şey olduğu kadar olsun, çok strese sokma kendini. her dakikayı değerlendirin eşinle, elini tut, sarıl, uyurken sarıl en azında, ve unutma hepsi geçecek...

dedigin gibi zaten o uyuyor bebekte uyuyor en son yataga girip o uyurken sariliyorum onunda anlami kaliyor mu bilmem umarim hersey biran önce rayina oturur..

Canım bebek olduktan sonra çoğumuz bu dönemlerden geçtik. Hele ilk bebek acemilikte daha zor. Bebeğin düzeni oturduğunda vücudun o rutine alışıyor ben 3 buçuk yıldır uyumuyorum diyebilirim . Çok koyuyodu bana uykusuzluk yorgunluk. Bi süre sonra düzen oturuyor . Gece eşinle birlikte olmak içinde zaman oluyor merak etme. Tek sorum bu konuda eşinin anlayışlı ve yardımcı olmadı. Eğer o konuda eşinden yana problem yoksa diğer herşey düzelicek zamanla. Eğer ilişkide erkek eşini anne olarak görür uzaklaşırsa yeni bebeğin düzenine alışmakda zorluk çekerse dahar zor dönemlerden geçiliyor. Kadın hem bebekle hem evin işleriyle hemde eşinin duygusal yakınlık eksikliğiyle kendini yalnız hissediyor ve anneliğin tadını çıkaramıyor:KK43: eğer eşinden kaynaklı hissettiğin bir uzaklık yoksa herşey daha hızlı ve kolay düzene girecektir.

evet canim haklisin, benimde ilk bebegim ayrica ne esime, ne evime nede evlilige alismadan (esimin israrlari yüzünden) hemen bebek sahibi olduk hayirlisi buymus diyorum artik önüme bakmam lazim.. ama yine sagolsun bana destek oluyor bazen o yedirir, uyutur dusunu birlikte yaptirirz, sonra yatmadan gece bazi istekleri oluyor günün yorgunlugu yüzünden uyuya kaliyorum :26:

Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi..
Sizi her öz verili anne gibi bende çok iyi anlıyorum.
Benimde küçük bir bebeğim var hamd olsun,ve Allah tüm isteyenlere nasip eğlesin.

Fakat siz çok dört dörtlük olma yolundasınız,yazdıklarınızı okurken taktir ettim.
Her zorluğa rağmen,hala evinizdeki eski düzeni arıyorsunuz.
Fakat bunu çocuğunuzun düzeni gelmeden yapamazsınız arkadaşım.
Şahsen bende yapamadım,ve kendimi ayrı,evi ayrı saldım.
Bizde bebeğimiz uyusunda dinlenelim modundaydık.Hatta ben o kadar çok yorgundum ki,(doğumun verdiği yorgunluk,temizlik vs değil)
resmen eşimin cebine girmeyi hayal ettim,orada yaşayım bi müddet..imkansız ve komik değil mi?

Bi kaç ay ne temizliğe,ne yemeğe elimi sürdüm..Annem arada geldi,yardım etti ama inanın yapılan temizlik 2 gün gidiyor..gerisi gene bizde.

O yüzden kimseye güvenmeden ben çareyi salmakta buldum..
Eşimle kalplerimiz hep bir,o zor dönemlerdede sevgimiz,aşkımız tam gazdı her zaman olduğu gibi..hediyesi,gülü,makyajı,temizliği ve yemeği...Bu detayları hiç düşünmedik bile..Zaten Allah bize büyük bir hediye nasip etmişti.

Bi müddet dünyada ki her lüks olan şeyi dondurmak zorundasınız..Yani yapabilene helal olsun diyorum elbet..ama benim gibi pili bitenlerdenseniz,buna mecburuz:KK66:

Bana en basit yemeği bile yapmak çok zor geliyordu ...Fakat son olarak söyleyebilirim ki;

Şimdi 5 tane halıyı yıkamaya gücüm var,ve bebeğim yeni doğandan çıkalı çok fazla olmadı:)

Allah yardımcınız olsun ve sabırlar versin,çok zor doğum sonrası..

çok sagolun Allah evladinizi size bagislasin, yogunluktan sosyal hayatim kalmadi açikcasi,arkadaslarim fln burada degil baska sehire gelince hepsinden ayrilmis oldum buradada fazla çevre edinemedim lohusaliktan sonra psikolojim hala düzelmedi bu kadar sorumlulugun altinda birde yalnizlik çekilmiyor.. böyle olunca bütün ilgim alakam esime yogunlasti ona düskünlügüm fazlaca artti bu seferde onu bunaltiyorum :26:

zamanla herşey eskı duzenıne dönuyor benım oğlum 1 yasında tabıkı daha hala eskı duzenımıze dönmedik ama buyudukçe uyku düzeni yemek düzeni oluyor çizelgene baktımda artık ek gıdalara başlıyabılırsın tabı emzırmeyıde ıhmal etme ama gunde ıkı öğün çorba yoğurt şeklinde başlayabılırsın karnı doyunca çok sık uyanmaz sızede zaman kalır

emziremiyorum artik, sütüm hiç kalmadi maalesef :KK31:
hazir mama sevmiyorum zaten kizimda begenmedi tadini 3 farkli marka denesemde..
keçi sütünü veriyim dedim bir ara, onuda doktorum tavsiye etmiyor yani bebekte dogru düzgün beslenemedigi için huzursuz

ben de 6 aylık iki bebek sahibi olarak ilk 3 ay nasıl zorlu dönemlerden geçtiğimi hatırlamak istemesem de yazayım. ikizlerim prematüre doğdular ne eşimin ne benim annelerimiz hayatta değil kızkardeşlerimiz desen keyilerine dülşkünler doğumdan itibaren hep eşimle ikimizdik yalnızdık. bebeklerimiz prematüre doğduğundan onlara kilo aldırmak için süt olması için insanüstü çaba harcadık. bu 3 ay evde yemek yapamadım vakit olmuyordu doğumdan önce ceylan gibi seke seke seve seve temizlik yapan ben değil evde temizlik yapmaya saçımı taramaya vakit bulamıyordum. eşim 3 saat uykuyla işe gidiyordu akşam geliyordu daha üstünü başını çıkarır çıkarmaz bebeklerden birinin başına geçiyordu. bir de gazlı bebeklerdi benim civcivler. hayatımız resmen bebekleri doyurmak ve kilo aldırmaya endeksli sürüyordu tüm derdimiz bebekleri doyurmaktı :S arada özel şeyler yaşamaya yine de fırsat yaratıyorduk ama tabii özel anların eskiye oranla azaldığı bir gerçekti. 3. ay bittikten sonra bir baktık bebeklerimiz büyüyor kendi kendilerine düzenlerini bile oluşturmuşlar. bir de uyku düzeni oluşturduk böylece birbirimize daha çok vakit ayırmaya başladık. koca bir kışı hiçbir yere gidemeden evde geçirsek de bebişlerimizin sıkıntılı zamanları azaldı keyifli zamanları bize kaldı.

yani az biraz daha sabır bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama iki bebeğimden de gördüğüm kadarıyla bebekler büyüdükçe kendi düzenlerini oluşturmaya hatta ufak tefek bazı konularda kendilerine yetmeye başlıyorlar.

masallah diyim canim o zman, ne kadar güzel insanin esinden destek görmesi..
esim ne kadar ilgilenmeye çalissada koskoca bir gün benim üzerimde bütün sorumluluk en basta dedigim gibi bir komsu arkadas anne kardes olmayinca hersey bana bakiyor kaldiramiyorum bazen o kadar yoruluyorum ki aynaya bakamiyorum ilk firsatta klasik ev isleri.. temizleme yapma diyorlar ama nasil birakiyim tozlu evde bebek sagligi olumsuz etkileniyor olmuyor..

kızım 3 aylık olana kadar bizde öyleydik
gazlı bi bebekti uyumazdı
eşim gecede çalışıyordu o ara işten gelirdi kızımı alırdı
ben uyurdum kalkardım yatardı sabah 7 ye kadar kızımla otururduk
sonra tekrar eşim bakar ben yatardım
sonra eşim işe giderdi gene aynısını
kızım 3 aylık olduktan herşey düzeldi
artık rahat rahat dışarı çıkmaya alışverişe yemege gitmeye başladık
kızım 13,5 aylık oldu aynı şekile yemek avm halende gezeriz:KK1:
her bebegin bi dönemi oluyor işte biraz sabır biraz zaman gerek

dedigin gibi zaman gerekliymis ama i$ ki bu dönemi sabirla geçirmek iliskiyi yipratmadan :S

soru sormuşsun ve yazdıklarınla cevabını vermişsin aslında.. anladığım kadarıyla bebek ev işi yemek herşey senin üzerine.. hal böyleyken nasıl yolunda olabilir ki herşey.. burda senin bi hatan yok bence.. gece gündüz yorulan sensin.. eşin senin yükünü hafifletmeli yardımcı olmalı yükü paylaşmalısınız.. benimde 3 aylık bebeğim var bizde sıkıntılı geçirdik günleri ama güzelliğini de sıkıntısını da birlikte paylaştık. dolayısıyla özel hayatta sorun yaşamadık.. ama eşin hiç bir şekilde sana yardım edemeyecek karakterde yada şartlardaysa bırak temizliği yemeği bi kenara.. gerekirse ev pis olsun gerekirse hazır şeyler yiyin ama aranıza soğukluk girmesine müsade etmeyin çünkü telafisi olmayan kayıplar yaşayabilirsiniz duygusal anlamda..

esim aksam isten gelince yardim etmeye çalisiyor ama daha öncede dedigim gibi bütün günün yorgunlugu sonucunda halim kalmiyor hem vücut hemde psikolojik yorgunlugu kaldiramiyorum bosuna demiyorlar ev alma komsu al diye dogru düzgün 1 komsu dahi olmaz mi bir apartmanda anlamiyorum.. birde bebegim hiperaktif hiç durmuyor uyusada max 20-25dk oluyor :KK19:

birde sunu belirteyim;

abim bir hastalik geçirdi epilepsi çikti ve beyin damarindan birisi büyüme yapip sismeye baslamis içinde kan pihtilari olusmus o da ara damara kayma yapmis ameliyat olamiyor ölüm riski var dediler sonucu parise yolladilar oradanda cevap olumsuz geldi suan eve çikardik hayati boyunca hergün sabah aksam epilepsi krizi için hap alacak ve 1 aspirin kan sivilastirmak için.. bu olaya çok üzüldügüm içinde sütüm kesildi emziremiyorum artik :KK50: sizde duanizi eksik etmeyin lütfen

Off en korktuğum şey.tamam bir süreliğine durumlar böyle olabilir.kaynanamda her seferinde bu durumları anlatıp duruyor.'' çocuğunuz olduktan sonra bir birinizi unutacaksınız hatta artık en çok bebeğinizi sevmeye başlayacaksınız..ikiniz arasındaki herşey yavaş yavaş gerilemeye başlayacak'' :KK22: Ne demektir ya bütün bunlar?sağol kaynana herşeyin içine etmekte üstüne yok..

cnm bıraz moral verıyımı sana
bu yakınmaları defalarca bende yaptım
en guzelı gecıyor
bnm bebegımde asla uyumazdı hala uyumaz ama alıstım
zamanla hersey duzelecek
bende yapayalnız buyuttum cocugumu
kısın ekmek almaya bakkala gıdemezdım kımsede yok
sımdı 11 aylık kuzum
evımızın nesesıııı
evlılıgımız aynen dedııgın gıbıydı sımdı harıka

ustelık ben sporada basladım
aksamları esım bakıyor ben karda kısta spor salonuna kosuyorum