• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek mevludu yapamayanlar...

Aynen, güne dua yapiyorlardi birde😃
Ben bebek mevidine de çok gitmiştim. Normal okumaya da vardı yani bu değerler hep. Şimdi herkes yok moda bu falan diyor. Degerlerimiz kaybolmamali bence. Hele karsi komsumuza selam sabahı düşünerek veriyorken

Bende moda diyenlere gicik oluyorum. Yani şart değil ama gelenek. Bana bile bebek mevliti yapılmış. Annem küçük hediyeler bile dağıtmış mahallenin cocuklarina.

Bem bebek mevlidi yapmadım, ufacık bebeğin kalabalığa sokulmasından, gelen gidenin bakmasindan rahatsız olurum.
Hele ki kucaktan kucağa dolasmasi fikrini bünyem kaldırmaz.
Ama elimden geldiğince hep sadakasini veririz.
Anne baba duası en büyük duadır zaten.
Güle güle büyütün ☺

Hanımlar hemen konuta girmek istemiyorm
Çok fazla çevremiz olmadığı ve annelerimi ile görüşmedigimiz için bebek mevludu yapmaktan cekiniyorum açıkçası. Ama çocuğum için dua da okunmasını istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Benim gibi olup başka birşey yapanlar var mı? Ne bileyim kurban kesmek ya da başka birşey?
Ben yapmayacağım. Bunun yerine eşim köyünün cami hocasina rica edecek ya da ücreti ile artık nasıl olacaksa okutacak. Sonuçta amaç dua ise başka bir şeye gerek yok diye düşünüyorum.. eşimin yeğeninin kuraninda bulundum. Gelenler duadan, kurandan çok ortamda yemek yeme, evi süzme derdindeydi.

Bu mevlüt işleri bana biraz gösteriş gibi geliyor.
Amacından sapmış gibi.
Ben yaptırmadım dua da mevlüt falan da. Gayet de içim rahat.
Kendiniz yasin okuyun geceleri uyuturken bildiğiniz Sureleri falan okuyun korur yavrunuzu.
Çocuklarla ilgili kurumlara da düzenli bağış yaparsınız, çocuklar da sevinir.

Dinimizde Mevlüt diye birşey yok. Mevlüt ıvır zıvırına harcayacağınız parayı yetimlere, öğrencilere, kimsesiz yaşlılara verseniz daha hayırlı olur. Mevlüt okunuyor, kime faydası var? Hiç kimseye... En azından Allah'ın hoşuna giden birşey yapmış olursunuz.

Biz aile arasinda kuranimizi okuduk duamizi ettik, oyle konu komsu arkadas filanda cagirmadik. Niyet onemli, ben gereksiz buluyorum. Bebegimi her gelenin eline veremem illaki sevmek isteyecekler kimseyi de kirmak istemem

Kurban kestik, bir de oturmaya gelen komşularla aniden kuran okuyup mevlüt yaptık. Bu kadar

Ben ogluma mevlut yapmadim. Evde siz kendiniz Kuran okuyabilirsiniz. Bol bol dua edin. Bir fakir sevindirin bence o daha guzel. Ihtiyaci olan birine yardim edip duasini alirsiniz. F
Ihtiyaci olan bir cocuga kiyafet yardimi da yapabilirsiniz.

ben mevlut yapmadım dogumunun 7.gunuydu ımam cagırdık eve esımle ısmını okudu duasını okudu, ve kurban kestırdık dagıttık ıhtıyac sahıplerıne okadar

duasını sız okuyun ?

Yıllardır bebek mevlidi okunur bizde. Gösterişten yana da değildir. İnsta bacılarını görerek kıyas yapmasak mı acaba? Evi sirk gibi süsleyip şıkır şıkır giyinen foto cekinmek icin cabalayan ablaları kastetmezsek abartı veya gereksiz bir durum yok. Bizde okunur yemekli olur. Ne bir ev süslemesi yapılır ne de israf. İsteyen yapar. Bence okunması güzel birşey

Tek başına bile bebek mevludu yapılabilir.
Amaç, dua okunmasıdır ,bilen biri tek başına okusa bile yeterlidir

7 kişiyle bildiğim kadarıyla mevlit oluyor illa kalabalık olmasının lüzmu yok. Allah bağışlasın bizim durumumuz elvermedi akika kurbanı kesemedik umarım sizin durumunuz el verir ve size nasip olur 🤲🏻

Sıkıntıya gireceğiniz hiçbişeyi yapmayın. Evinizde kendiniz okuyun yada iki kadın çağırın beraber okuyun. Yinede dua girsin. Herşey dört dörtlük olmuyor gönül herşeyi istiyor. Benim bebeğim yok ama yapmayan yapamayan çok tanıdığım var. Kendileri okudular. Yada camii ye hiç tanımadığı insanlara örneğin camii gençliğine yada cuma vaktinde dua ya ekletip kapıda lokum içecek dağıtanda oldu.

Çok fazla çevremiz olmadığı ve annelerimi ile görüşmedigimiz için bebek mevludu yapmaktan cekiniyorum açıkçası. Ama çocuğum için dua da okunmasını istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Benim gibi olup başka birşey yapanlar var mı? Ne bileyim kurban kesmek ya da başka birşey?
Mahalledeki cocuklara cikolata dagitsan bence daha hayirli.. okunan Kuran yarim saat, cayla birlikte yapilan dedikodu 5 saat.. ne anladim ben bu isten, uzulecek hicbir sey yok

Mahalle ortamında oturuyorsan cuma toplantsi gibi bisey yapablrsn yada kendin okuyablrsin mevlut sart degil diye biliyorm

islamiyet kiz cocuguna bir erkek cocugunu iki kurban kesmeyi tavsiye ediyor zaten. adi akika kurbani arastirin isterseniz belalari def eder. cok aklinizda kalacaksa konu komsu es dost on on bes kisi kim varsa cagirin yemek yaptirin hoca cagirin okusun hem evinize bereket hem bebegi nazardan korur Allah kelami anilmis olur evde.. al sana mevlut

islamiyet kiz cocuguna bir erkek cocugunu iki kurban kesmeyi tavsiye ediyor zaten. adi akika kurbani arastirin isterseniz belalari def eder. cok aklinizda kalacaksa konu komsu es dost on on bes kisi kim varsa cagirin yemek yaptirin hoca cagirin okusun hem evinize bereket hem bebegi nazardan korur Allah kelami anilmis olur evde.. al sana mevlut
Akika kurbanı sünnettir yani yapılması güzeldir ama zaruret değil. Erkeğe iki kız çocuğuna bir kurban diye birşey de yoktur muhtemelen bazı yerlerde bu şekilde gelenek halini almış. Bu tür uygulamaların belaları def ettiği ise batıl inançtır.

Akika kurbanı sünnettir yani yapılması güzeldir ama zaruret değil. Erkeğe iki kız çocuğuna bir kurban diye birşey de yoktur muhtemelen bazı yerlerde bu şekilde gelenek halini almış. Bu tür uygulamaların belaları def ettiği ise batıl inançtır.
ben de tavsiye eder dedim zaten zorunluluk yok.. bu tur uygulamalara batil inanc demek dogru degil. dinde yeri var zira.. mantikla aciklanmis kurban var adak var..

Back