- 1 Kasım 2019
- 6.157
- 22.479
- 348
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Kizim mevlut istememisti. Onun icin ayirdigimiz butceyi bir vakfa bagisladik, o gun yoksul ailelere yemek dagitildi. Mevlut sart degil...Hanımlar hemen konuta girmek istemiyorm
Çok fazla çevremiz olmadığı ve annelerimi ile görüşmedigimiz için bebek mevludu yapmaktan cekiniyorum açıkçası. Ama çocuğum için dua da okunmasını istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Benim gibi olup başka birşey yapanlar var mı? Ne bileyim kurban kesmek ya da başka birşey?
Yeni değil ki 40 sene öncede vardı.ya bilmiyorum ama bir kaç sene öncesine kadar kim böyle bebek mevlüdü yapıyordu ben daha önceleri hiç duymadım . son zamanlarda moda oldu her modaya ayak uyduracak halimizde yok bence
Camide erkekler arasinda okutabilirsiniz. Benim cocugum icin okutulmustu. Bende esimin ailesinde yaptim kadinlarla.Hanımlar hemen konuta girmek istemiyorm
Çok fazla çevremiz olmadığı ve annelerimi ile görüşmedigimiz için bebek mevludu yapmaktan cekiniyorum açıkçası. Ama çocuğum için dua da okunmasını istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Benim gibi olup başka birşey yapanlar var mı? Ne bileyim kurban kesmek ya da başka birşey?
Ben de mevlüt yapmadım. Yapmayacağım. Mevlüt’te duadan çok dedikodu oluyor ve çok göz kalıyor. Bir de üstüne millet yiyip içip döküp batırıp gidiyor temizliğiyle uğraşıyorsun. Anneanneler babaanneler ve dedeleri kuran okuyor gelince. Bir de biz kurban kesmiştik. Her şeyden önemlisi biz anne ve babası olarak dua ediyoruz devamlı. Her ne kadar çevredekilerin Mevlüt yapılmalı baskısı olsa da ben ve eşim hiiiiççç gerek duymadık içimiz rahat:)Hanımlar hemen konuta girmek istemiyorm
ben mevlud istememistim kalabalik ve ikramlarla ugrasmamak icin.akika kurbani kesmisti ailem.Hanımlar hemen konuta girmek istemiyorm
Nasıl yani hoca okuyor kimse gelmiyor mu ? Bi dediğiniz mantıklı geldi
Ailemden uzaktayim ne bebek mevludu ne gelin mevludu vs yapamadim yalnizliktan ama kendim oturup dua okudum bence yeterliHanımlar hemen konuta girmek istemiyorm
Aynen, güne dua yapiyorlardi birdeeskiden normal zamanda da cok yapılırdı. cok gittigimi hatirliyorim. bebek icin cok hatirlamiyorum ama ozellikle ev alanlar evinde hem yemek verilsin hem kuran okutulsun diye yapardi. onun disinda mevlit grubu gibi bisi vardi. her ay yada her hafta neyse sirayla birinin evinde okunurdu. hazirlik olarak yemek olurdu sadece. etli yada tavuklu pilav arti ayran. varsa bir de tatli sarma flan. severdim o yüzden cocuklen mevlitlere gitmeyi. degisik degisik mahallere giderdik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?