Bebek mevludu yapamayanlar...

tiyatral_34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
1.647
782
123
Hanımlar hemen konuta girmek istemiyorm
Çok fazla çevremiz olmadığı ve annelerimi ile görüşmedigimiz için bebek mevludu yapmaktan cekiniyorum açıkçası. Ama çocuğum için dua da okunmasını istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Benim gibi olup başka birşey yapanlar var mı? Ne bileyim kurban kesmek ya da başka birşey?

Çok akrabanın olmasına gerek yokkı canım.Dua her zaman ıyıdır.Birde kurban kesmekte çok ıyı olur diye düşünüorum.Arkadaşların yakın cevren kım varsa bı duası okunsun bence.

Süleyman çelebi mevlidi yazarken bu duruma geleceğini ön görebilir miydi acaba? Henüz bağışıklık sistemi savunmasız olan minicik bebeği mevlid ile kalabalığa sokmak bana çok korkutucu geliyor. Durumu olmayan birine yardımda bulunmak onun hayır duasını almak çok daha mantıklı.

İlla ki büyük mevlüt olmasına gerek yok bikaç arkadaş akraba çağırıp ufak çaplı dua yapabilirsiniz. En mantıklısıda bu bence. Bi mevlüt yapıosun herkes çoluk çombalak toplaşıyo gürültü bağırtı yaptıgın sevabıda anlamıyosun.

kalabalığa gerek yok. geçen gün başka konuya da yazdım. duanizi okutun. ihtiyaç sahiplerine yemek verin imkanınız ölçüsünde. bence en güzeli bu. aile yoksa bir iki arkadaş gelir. önemli olan dua değil mi?

ya bilmiyorum ama bir kaç sene öncesine kadar kim böyle bebek mevlüdü yapıyordu ben daha önceleri hiç duymadım . son zamanlarda moda oldu her modaya ayak uyduracak halimizde yok bence

akika kurbani kestik ara ara bagislarda bulunuyoruz sadaka veriyruz bol bol da kendimiz dua ediyoruz mevlüt ne biliyim ben hibirine yaptirmadim

Ben yapmayacağım aileme de söyledim . Sülalede bir ilk olacağım sanırım salon tutanlar bile olmuştu Amacına ulaştığını düşünmüyorum . Geliyorlar bebek kucaktan kucağa zıp zıp nazarı verip hobur hobur yiyip gidiyorlar . Amaç dua okumak anne babamı eşimin çekirdek ailesini çağırıp kuran okuyacağız o kadar . Kurban Da kesilecek eşimin adağı varmış .

dua için illa 40-50 kişi olmaya gerek yok. 5 kişi de olsanız gönlünüzden geliyorsa evinizde bir dua okursunuz, okutursunuz.
önemli olan içten gelerek yapmak zaten.

Camide yaptırabilirsiniz, hocaya söyleyince ismiyle dua ediyo. Bi de dışarda lokmacıyla anlaşırsınız , gelen geçen lokma alır hayır yapmış olursunuz. Annem yaptırmıştı ordan biliyorum...

ya bilmiyorum ama bir kaç sene öncesine kadar kim böyle bebek mevlüdü yapıyordu ben daha önceleri hiç duymadım . son zamanlarda moda oldu her modaya ayak uyduracak halimizde yok bence
Ben küçüklüğümden beridir bilirim mevlid yapıldığını bebeklere.
Mevlid değil Kur'an okutmayi tercih ediyorum.
Mevlid peygambere yazılmış bir guzelleme (edebi metinlerde yeri ayrıdır) ama cok eskilerden beridir bu yapılır. Her şeye moda demesek mi ?

Camide yaptırabilirsiniz, hocaya söyleyince ismiyle dua ediyo. Bi de dışarda lokmacıyla anlaşırsınız , gelen geçen lokma alır hayır yapmış olursunuz. Annem yaptırmıştı ordan biliyorum...
Nasıl yani hoca okuyor kimse gelmiyor mu ? Bi dediğiniz mantıklı geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…