Ben öncesinde pek hazırlık yapamadım çünkü hastanede kalmam gerekti kızım da uzun süre küvezde kaldı. Hele ki ikiz olacaksa kablolu pompa sizi çok zorlar. Ben başta lansinoh aldım bebeğim evde değilken bile çok üşendim açıkçası. Sonra bebebao kablosuz aldım rahat ettim. Çekim gücü bence daha iyiydi.
Sevibebe anne yanı reflü yatağı elim ayağımdı kızım zaten 2600 falan çıktı hastaneden yerinden kalkmayı öğrenene kadar ondaydı.
Ben holmer park yatak almıştım bi de en ucuzundan şu sallanan beşiklerden almıştım şu an 1000tl falan kızım tutunup kalkmayı öğrenene kadar o beşikte yattı. Yatağımızın yanında o vardı yani benim için fiyat performans ürünüydü şu an da kedilerim yatıyor içinde

Kıyafet bez stoklamayın çünkü bebeklerinizin durumuna göre zaten alıyorsunuz ertesi gün geliyor nerdeyse artık.
Benim eşim acil doğum yaptığım için bir listemiz de olmadığından canbebenin hasta bezinden vermiş eczacı çok dua ettim külot gibi onu giydim kanamam çok olmuştu depend baş edemezdi.
Göğüs koruyucu kapak falan bence gerekirse alın bazen gerçekten ihtiyaç olmuyor. Ben göğüs pedi almıştım mesela o kadar az kullandım ki sütüm azdı erken kesildi onları hamile arkadaşlarıma dağıttım.
Ben bebek için sıkıştırılmış pamuk önermeye geldim. Böyle kapsül gibi suya koyunca mendil gibi açılıyor. Ben şu an ek gıdada bile onu kullanıyorum sadece kaka için sleepy ıslak mendil kullandım bionatural bence en iyisi diğerlerini sevmedim.
Elektrikli ana kucağı almıştım o kadar az kullandı ki kızım. Onu almasaydım dedim sadece.
Bir de bebekleriniz iki tane olduğu için lütfen nevresim takımına para vermeyin. Kumaş alıp diktirmek yarısından ucuza geliyor. Hatta ben müslin kumaş da alıp battaniyeleri diktirdim kalan parçaları ağız mendili yaptım. Bir hazır müslin battaniye fiyatına 2 battaniye ve 12-15 arası mendil elde ettik öyle söyleyeyim.
Bebekler için eldiven kullanacaksanız çok az alın kızımın kullanılmayan bir sürü eldiveni vardı.
Tırnak makası için rossmanda böyle yeşil kutulu bir set vardı uygun fiyatlı baya. İçinde normal tırnak makası, ekstra bir makas( hala bunu kullanıyorum asla etini kesme ihtimaliniz olmuyor) , plastik cımbız( bunla bazen sümük bile aldım) ve cam törpü var. Başka makaslar da almıştım ama bu en kullanışlı olanıydı.
Bebeğime lif almıştım hiç kullanmadım zaten 4-5dakikada yıkanıyor liflemiyorum elimle yıkıyorum.
Şampuan ve pişik kremini doğumunuza yakın almanızı tavsiye ederim. Onlarda siveno incia Mustela kullandım.
Şu an rossmanın bebek şampuanını kullanıyorum çok memnunum
Vücut losyonu da Ecowell beni memnun etti.
Çok uzun oldu kusura bakmayın sağlıkla ve zamanında kucağınıza alın inşallah