Bebek malzemeleri tavsiye

Hala öyle sorunsuz bi çocuk hatta delikanlı .

Bana da annem şey der benım çocuklarım küçükken usluydu büyüdükçe dellendiler 🙊🙈🙈
benimki de asla bakmam çocuğuna diyordu sana benzerse 🤣 seninle ömrüm çürüdü diyordu şimdi de doğumuna emekli mi olsam ücretsiz izin mi alsam diyor alma dedim sevdirmicem çocuğumu şimdiden hakkında kötü konuşuyorsun herkes korkutma peşinde bakamazsın diye eşimin halası memelerine masaj yap diyo neden dedim belki emziremezsin beceremezsin diyor eski nesil sağmayı bile bilmiyor zaten. Nasıl doğuracaksın diyene sezeryan diyorum boyun uzun doğurursun şunun boyu kısa doğurdu normal sen de doğurursun diye tıp üstü yorum yapıyorlar 🤣 hatta babaannem tutturdu doğuma geleceğim sen gece uyanamazsın ben dinlerim onun ağlamasını 🤣 resmen mobing görüyorum sanki herkes öğrenip anne oluyor kedi köpek kadar olurum yani babamın kedisi doğurdu bebeği sahiplenmedi babam da inşallah sen böyle olmazsın diyo şakayla beni ezip duruyorlar

Anker Eufy Security 360 Derece Dönebilen Kızılötesi Gece Görüşlü IP Kamera - 2K HD Çözünürlük - Apple HomeKit Uyumlu -T8410 (Anker Türkiye Garantili)
Bizimki bu ama biz alırken ev güvenliği için almıştık mesela eve birisi girdi onun hareketini takip edip fotoğrafını çekiyor. Evde kedilerimiz olduğu için de sesimizi duyurabilmemiz gerekiyordu. Alalı 2 yıl oldu ne çok yükselmiş fiyatı 🫠

Ben öncesinde pek hazırlık yapamadım çünkü hastanede kalmam gerekti kızım da uzun süre küvezde kaldı. Hele ki ikiz olacaksa kablolu pompa sizi çok zorlar. Ben başta lansinoh aldım bebeğim evde değilken bile çok üşendim açıkçası. Sonra bebebao kablosuz aldım rahat ettim. Çekim gücü bence daha iyiydi.
Sevibebe anne yanı reflü yatağı elim ayağımdı kızım zaten 2600 falan çıktı hastaneden yerinden kalkmayı öğrenene kadar ondaydı.
Ben holmer park yatak almıştım bi de en ucuzundan şu sallanan beşiklerden almıştım şu an 1000tl falan kızım tutunup kalkmayı öğrenene kadar o beşikte yattı. Yatağımızın yanında o vardı yani benim için fiyat performans ürünüydü şu an da kedilerim yatıyor içinde 😂
Kıyafet bez stoklamayın çünkü bebeklerinizin durumuna göre zaten alıyorsunuz ertesi gün geliyor nerdeyse artık.
Benim eşim acil doğum yaptığım için bir listemiz de olmadığından canbebenin hasta bezinden vermiş eczacı çok dua ettim külot gibi onu giydim kanamam çok olmuştu depend baş edemezdi.
Göğüs koruyucu kapak falan bence gerekirse alın bazen gerçekten ihtiyaç olmuyor. Ben göğüs pedi almıştım mesela o kadar az kullandım ki sütüm azdı erken kesildi onları hamile arkadaşlarıma dağıttım.
Ben bebek için sıkıştırılmış pamuk önermeye geldim. Böyle kapsül gibi suya koyunca mendil gibi açılıyor. Ben şu an ek gıdada bile onu kullanıyorum sadece kaka için sleepy ıslak mendil kullandım bionatural bence en iyisi diğerlerini sevmedim.
Elektrikli ana kucağı almıştım o kadar az kullandı ki kızım. Onu almasaydım dedim sadece.
Bir de bebekleriniz iki tane olduğu için lütfen nevresim takımına para vermeyin. Kumaş alıp diktirmek yarısından ucuza geliyor. Hatta ben müslin kumaş da alıp battaniyeleri diktirdim kalan parçaları ağız mendili yaptım. Bir hazır müslin battaniye fiyatına 2 battaniye ve 12-15 arası mendil elde ettik öyle söyleyeyim.
Bebekler için eldiven kullanacaksanız çok az alın kızımın kullanılmayan bir sürü eldiveni vardı.
Tırnak makası için rossmanda böyle yeşil kutulu bir set vardı uygun fiyatlı baya. İçinde normal tırnak makası, ekstra bir makas( hala bunu kullanıyorum asla etini kesme ihtimaliniz olmuyor) , plastik cımbız( bunla bazen sümük bile aldım) ve cam törpü var. Başka makaslar da almıştım ama bu en kullanışlı olanıydı.
Bebeğime lif almıştım hiç kullanmadım zaten 4-5dakikada yıkanıyor liflemiyorum elimle yıkıyorum.
Şampuan ve pişik kremini doğumunuza yakın almanızı tavsiye ederim. Onlarda siveno incia Mustela kullandım.
Şu an rossmanın bebek şampuanını kullanıyorum çok memnunum
Vücut losyonu da Ecowell beni memnun etti.
Çok uzun oldu kusura bakmayın sağlıkla ve zamanında kucağınıza alın inşallah
Ohhh sefası olsun kedicikin :)
Sıkıştırılmış pamukbence de çok mantıklı ozellıkle dışarı çantası ıcın :)

Premature
4 zıbın ve 4 tane üst alcam zaten bebişler için çünkü kilolarına göre hareket etcem . Mahremıyet bölgesinde değiliz hemen alırız devamını Insallah sağlıkla bi gelsinler de 😍

Nevresım pikeleri babaanne diktiriyor yedekli
Puset örtüleriyle birer tane diktiriyor birer tane el emeği örüyor saolsun yeni doğan lif dusunmedım tahriş olabılır hassas die
Müstela doğal ıcerıklı değil die çok yorum aldım siveno tercih edicem şampuan ve çamaşır deterjanında

Yok valla çok güzel açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim müslin örtüleri diktirme fikride şuan aşırı oturdu kafama

benimki de asla bakmam çocuğuna diyordu sana benzerse 🤣 seninle ömrüm çürüdü diyordu şimdi de doğumuna emekli mi olsam ücretsiz izin mi alsam diyor alma dedim sevdirmicem çocuğumu şimdiden hakkında kötü konuşuyorsun herkes korkutma peşinde bakamazsın diye eşimin halası memelerine masaj yap diyo neden dedim belki emziremezsin beceremezsin diyor eski nesil sağmayı bile bilmiyor zaten. Nasıl doğuracaksın diyene sezeryan diyorum boyun uzun doğurursun şunun boyu kısa doğurdu normal sen de doğurursun diye tıp üstü yorum yapıyorlar 🤣 hatta babaannem tutturdu doğuma geleceğim sen gece uyanamazsın ben dinlerim onun ağlamasını 🤣 resmen mobing görüyorum sanki herkes öğrenip anne oluyor kedi köpek kadar olurum yani babamın kedisi doğurdu bebeği sahiplenmedi babam da inşallah sen böyle olmazsın diyo şakayla beni ezip duruyorlar
Hahaha baba iyiymiş ha . Benım ilki normal doğum bunu mecbur sezeryan die bekleniyor şimdilik

Anker Eufy Security 360 Derece Dönebilen Kızılötesi Gece Görüşlü IP Kamera - 2K HD Çözünürlük - Apple HomeKit Uyumlu -T8410 (Anker Türkiye Garantili)
Bizimki bu ama biz alırken ev güvenliği için almıştık mesela eve birisi girdi onun hareketini takip edip fotoğrafını çekiyor. Evde kedilerimiz olduğu için de sesimizi duyurabilmemiz gerekiyordu. Alalı 2 yıl oldu ne çok yükselmiş fiyatı 🫠
Yanı benım baktıklarım da zaten fiyat olarak yakalıyor bu modeli çok teşekkür ederim

Ohhh sefası olsun kedicikin :)
Sıkıştırılmış pamukbence de çok mantıklı ozellıkle dışarı çantası ıcın :)

Premature
4 zıbın ve 4 tane üst alcam zaten bebişler için çünkü kilolarına göre hareket etcem . Mahremıyet bölgesinde değiliz hemen alırız devamını Insallah sağlıkla bi gelsinler de 😍

Nevresım pikeleri babaanne diktiriyor yedekli
Puset örtüleriyle birer tane diktiriyor birer tane el emeği örüyor saolsun yeni doğan lif dusunmedım tahriş olabılır hassas die
Müstela doğal ıcerıklı değil die çok yorum aldım siveno tercih edicem şampuan ve çamaşır deterjanında

Yok valla çok güzel açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim müslin örtüleri diktirme fikride şuan aşırı oturdu kafama
Battaniye alırken pamuk olmasına dikkat edin. Görünüşünü beğenip bazen aldanıyoruz. Terletiyorlar bebeği rahatsız ediyor.
Ben bebek bezi olarak goon kullanıyorum doğduğunda prima 0 kullandık küçük olduğundan ama sonra goon kullandık çok memnunum ne taşma ne pişik hiç sorun yaşamadık kızım 1 yaşında. Ki bazen gece 8-9 saat bezini değiştirmediğim oluyor hala.
İkiz oldukları için erken bekliyorsunuz sanırım ama inşallah küvez falan olmadan kavuşursunuz.

Battaniye alırken pamuk olmasına dikkat edin. Görünüşünü beğenip bazen aldanıyoruz. Terletiyorlar bebeği rahatsız ediyor.
Ben bebek bezi olarak goon kullanıyorum doğduğunda prima 0 kullandık küçük olduğundan ama sonra goon kullandık çok memnunum ne taşma ne pişik hiç sorun yaşamadık kızım 1 yaşında. Ki bazen gece 8-9 saat bezini değiştirmediğim oluyor hala.
İkiz oldukları için erken bekliyorsunuz sanırım ama inşallah küvez falan olmadan kavuşursunuz.
Aaa ben şuna bakmıştım bi bakar mısınız

Amin inşAllah alır geliriz kuzuları sağlıkla gelsinler zamanında

Benım evım çok sıcak aslında ben battaniye bile örtmesem olur müslin örtü kurtarır ama işte dışarı çıkarken falan başkasının evi sıcak olmayabılır alırız yanımıza die araba da bulundurmak ıcın alcam

Yorganları pamuk dikildi

Hahaha baba iyiymiş ha . Benım ilki normal doğum bunu mecbur sezeryan die bekleniyor şimdilik
Benim annemde 3 sezeryan var hatta 4. teyzemde de 2 normal var teyzem sürekli çişini kaçırıyor annemde böyle dert yok çevremde gördüğüm yaş ilerledikçe normal doğum yapanlar tutamıyor hiç. Sezeryan doğumda da açılma oluyor vs diyorlar ama çok korkuyorum arkadaşım doğurdu yeni normal çok memnun anlık çektim ssdece diyor dikiş vs zorlamıyor eşimin kuzeni de 16 ay arayla sezeryan oldu o da çekmedi yani 2 güne düzeliyorsun diyor. Ve korkuyorum açıkcası

Benim annemde 3 sezeryan var hatta 4. teyzemde de 2 normal var teyzem sürekli çişini kaçırıyor annemde böyle dert yok çevremde gördüğüm yaş ilerledikçe normal doğum yapanlar tutamıyor hiç. Sezeryan doğumda da açılma oluyor vs diyorlar ama çok korkuyorum arkadaşım doğurdu yeni normal çok memnun anlık çektim ssdece diyor dikiş vs zorlamıyor eşimin kuzeni de 16 ay arayla sezeryan oldu o da çekmedi yani 2 güne düzeliyorsun diyor. Ve korkuyorum açıkcası
Sus kız sus dime öyle bende çok korkuyorum 🤣 arada bi geliyorlar ağlıyorum karnım yarıkken iki bebeyi nasıl alcam yatağından kucağıma die 🙊🙊

Aaa ben şuna bakmıştım bi bakar mısınız

Amin inşAllah alır geliriz kuzuları sağlıkla gelsinler zamanında

Benım evım çok sıcak aslında ben battaniye bile örtmesem olur müslin örtü kurtarır ama işte dışarı çıkarken falan başkasının evi sıcak olmayabılır alırız yanımıza die araba da bulundurmak ıcın alcam

Yorganları pamuk dikildi
Bu %100 pamuk ama bence bu paraları asla hak etmiyorlar. Ben kumaşçıya gidip modelleri almıştım bir kısmını annem dikti bazılarını da o terziye diktirmişti inanın çok uyguna geliyor.
Müslinlerin bir kısmını tek katlı bir kısmını iki katlı yaptırdım ben. Tek katlı olanları bebeği koltuğa koyarken falan kullandım altını alırken kullandım. İki katlıları bazen havlu gibi kullandım bazen battaniye gibi. 4 katlı da var ama bir tanesi yetti bana. Ama sizin bebekler yaz sonu doğacak müslin olmayan pamuklu battaniyeler var onlardan birer tane alabilirsiniz. Yorgan annem de yaptırdı ama 1 yaşında hala hiç kullanmıyoruz. Uyku tulumu kullandık kış boyu üzerini örttürmüyor kızım sürekli tekmeleyip açıyordu. Bakalım bu sene kullanırız belki 😂

Sus kız sus dime öyle bende çok korkuyorum 🤣 arada bi geliyorlar ağlıyorum karnım yarıkken iki bebeyi nasıl alcam yatağından kucağıma die 🙊🙊
Kuzenim 3 günlükken 16 aylık bebesini bile alıyordu kucağına ya. Ama işte normal doğum rahatlığı yoktur tabii ki.

Selam kızlar
anneler ve anne adayları bebekleriniz için yaptığınız alışverişlerden gerek fotoğraflarla ,gerek anlatımlarla ,gerekse link olarak bilgiler paylaşabilir misiniz ? özellikle alınabilecek !

yatak
süt sağma pompası çekim gücü fazla olan
biberon

hatta meme reddi olmaması için daha kullanışlı biberonlar falan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum .

Ben sadece daha arabasını aldım 🙈

Yani bir anne hastaneye giderken hem bebeği hem kendisi için çantasında asla olmazsa olmaz diyeceğiniz şeyleri bana listeleye bilir misiniz ? Şimdiden teşekkürler 🙂
Bence biberon,emzik her bebek kafasına göre model emiyor 😅 o yüzden onları deneyerek alırsın.
Benim iyi iyi ki aldım dediğim şey otomatik sallanan ana kucağı oldu.
4 moms almıştım. En düşük ayarda bile kızım çok güzel duruyordu.

Ben sezaryen oldum. Hatta genel anestezi yapmak durumunda kaldılar. Akşam 20.16 da doğdu bebeğim ben 21.00 de odama geldim ve uyanıktım. Ertesi sabah yürüdüm. 3.gün evimde yemek yaptım. Herkesin süreci farklı evet ama kendinizi korkutmayın tek tavsiyem yürüyün ve osurun 😂 ben ertesi gün saat başı 15-20dk yürüdüm hep aman yat ameliyatlısın dediler ki kilolu bir insanım dikişimin üstünde göbeğim vardı kocaman ama hemşirem çok iyiydi yürü hep yürü dedi. Hemen açıldım öyle.

Bence biberon,emzik her bebek kafasına göre model emiyor 😅 o yüzden onları deneyerek alırsın.
Benim iyi iyi ki aldım dediğim şey otomatik sallanan ana kucağı oldu.
4 moms almıştım. En düşük ayarda bile kızım çok güzel duruyordu.
Ben almayı düşünmüyordum da alt kat komşu getırmıs abla ben kullanmadım basımdan gitsin heryer eşya doldu die 🤣bakacam kullanırsak ikinciye de alcam artık

Ben sezaryen oldum. Hatta genel anestezi yapmak durumunda kaldılar. Akşam 20.16 da doğdu bebeğim ben 21.00 de odama geldim ve uyanıktım. Ertesi sabah yürüdüm. 3.gün evimde yemek yaptım. Herkesin süreci farklı evet ama kendinizi korkutmayın tek tavsiyem yürüyün ve osurun 😂 ben ertesi gün saat başı 15-20dk yürüdüm hep aman yat ameliyatlısın dediler ki kilolu bir insanım dikişimin üstünde göbeğim vardı kocaman ama hemşirem çok iyiydi yürü hep yürü dedi. Hemen açıldım öyle.
Beni korkutan normal doğum..

Sezeryan günü verilince o güne kadar sıpalar beklerlerse ben son gün kola falan içcem gaz yapsın die 🙊🙈🙊🙈🙊

ben yanıma külot bez aldım, ped almadım hastanede çünkü yoğun kanamam vardı. hatta eve çıktığım ilk gün de külot bez kullandım. 3.gğn pede gectim.

emzirme sütyeni asla alma, emzirme atleti al. emzirme sütyeni o gece beni deli etti.

ben yanıma iki pijama aldım ama keşke 3-4 alsaydım cünkü ikisi de lekelendi 🥲

ben vajinal doğum yaptım ama sezaryen olacaksanız yanınıza mutlaka kahve alın.

kişisel bakım malzemesi ben yanıma aldım ama dişlerimi bile fırçalamadım. o an aklıma hiç bakım yapmak gelmedi. hala daha doğum sabahı saç makyaj yapıp fotoğraf cekinenleri anlamıyorum 😂 bende mi sorun var 🙄

ben biberon emzik philips avent aldım. emziği ilk bir ay falan emdi ama artık emmiyor. biberonu da bi ara aç olduğunu düsünüp mama vermek için kullandım bi kaç kez. meme reddi yapmadı ikisi de. aksine sanırım memem bebeğe biberon ve emzik reddi yaptı. dün biberon vermeye çalıştım onu da almadı 😂

bebekler Allah korusun ama kuvözde kalırsa biberon istenmiyor. sadece süt sağıp getirmeniz istemiyor. (bir arkadasımın bebeği erken doğum sebebiyle 15 gün kaldı ordan biliyorum)

bez ben prima premium care ile başladım hala daha devam ediyoruz. riske atmak istemedim. pişik vs olursa yenidoğan döneminde bebeğime acı çektirmek istemedim 🥲 Doğduğu günden beri de mustela pişik önleyici kremi her bez değişiminde sürüyorum. İlk 40 gün kaka yaptığında poposunu yıkıyordum ama artık ıslak mendil 🤍😂 Islak mendil de yine prima’nın aqua olanını kullanıyorum.

Molfix izotonik sulu olanını da denedim o da güzel ama prima daha ıslak.

Ben park yatak aldım prego’nun ama bebeğim daha bi haftadır falan yatağında yatıyor. Bu zamana kadar bebek yatağını kendi yatağımıza alıyordum. gece sık emzirdiğim için kolaylık oluyordu. Ayrıca bebeğim gece huysuzlandığında ona sarılınca tekrar uykuya dönüyordu. (Simdi de öyle ama yavas yavas desteksiz uykuya alışsın istiyorum)

Ana kucağı hem manuel hem elektrikli aldım ilk zamanlar ikisini de sevmedi. Simdi manuelde yarım saat kırk dk falan duruyor.

Göğüs pompası ben momcozy kullandım. İlk 1 ay zaten kullandım sonrasında sütüm bebeğin ihtiyacına göre gelmeye başladı. Bence boşuna almayın. Bi hastaneden falan kiralanabilir bir aylığına. Hem hastane tipi olanların çekişi daha kuvvetli. Benimkiler ortalıkta geziyor valla atmaya da kıyamıyorum 😂

Başka da aklıma gelmiyüüü🙄🙄 He kanguru alın 🤍🤍 Bizim bebiş mesela arabada uyumuyor asla. Daha bugün kahvaltıya gittik burnumuzdan getirdi. Ama kanguruda iki dk sürmüyor uykuya dalması 😂 Ev işlerini yaparken de çok kolaylık oluyor. Önüme bağlıyorum beraber süpürüyoruz, yemek yapıyoruz.

Back
X