bebek(ler)imle yola sağlıcakla devam inşallah...

zevkalade

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2009
177
3
116
İstanbul
arkadaşlar...cumartesi günü doktora gittim, doktorum ultrasonla önce ciğerlerime baktı, ohss den sonra çok şükür karnımdaki ödem bayağı azalmış. ciğerlerimden de artık nefes sesi geliyor. sonra vajinal ultrasonla bi de bebeklerine bakalım,bakalım ne göreceğiz dedi:1shok:. tabii benim yüreğim ağzımda, doktorumun ne diyeceğini bekliyorum:1shok:. derken, önce 1 kese:ecrin_bebek:, sonra 2. kese:ecrin_bebek:, en son da 3. keseyi :ecrin_bebek:gördü...ve benim canım (allahımın gücüne gitmesin ama ) bayağı sıkıldı:bbo:. doktorum hemen moralimi bozmamamı söyledi. önce en iri olan keseye baktık veeeekalp atışlarını çok şükü ki sağlıcakla gördükopuyorumnanaktan... kalp atışlarını dinledik. müthiş birşeydi yarabbim.... sana şükürler olsun allahım:teytey:.... daha sonra diğer küçük keselere baktık. henüz onlarda kalp atışı yok. doktorum bir tanesinin daha küçük olduğunu ve 12. haftaya kadar büyük ihtimalle kaybolabileceğini söyleyince biraz içime su serpildi. diğerininse 2 hafta sonra belli olacakmış ne olacağı. yani tek çocuk bile olabilir dedi doktorum.hayırlısı yarabbim...
cumartesi günü üstüme giyecekbirşeyler bakmak için eşimle dolaştık. taytla ve kotla en azından şu 3 ayı doldurabileceğim , doğumdan sonra da hatta giyebileceğim bikaç parça eşya aldım. fakat cuma akşamından başlayan burun akıntım ve öksürük beni bayağı bi sıkıştırmaya başladımafoldumben. ertesi günse arkadaşlarla pikniğe gitmek için plan yapmıştık. eve geldiğimizde ben nefes nefese ve baş ağrısıyla birlikte kendimi yatağa zor attım. tabii piknik işini iptal ettik. o geceyi, pazargününü hep yatarak ve burun akıntısı, baş ağrısıyla mücadele ederek geçirdim. bugünse yine biraz baş ağrım var. akıntı azaldı. öksürük pek yok ama hamile kaldım kalalı ne kadar çok hastalandığımı düşünüyorum ve vicdan azabı çekiyorummafoldumben. inşallah bi daha hastalanmam...
dün doktorumu aradım. baş ağrımın geçmediğini, ne yapabileceğimi sordum. doktorum günde 3 taneyi geçmemek üzere parol içebileceğimi söyledi ama parol de bana pek etki etmiyor. akşam üzeri limonla birlikte ıhlamur kaynattım.1 kaşık toz zencefile bal katıp karıştırıp önce onu yedim,üzerine de ıhlamurumu içtim. biraz rahatlattı beni. şimdilik bu kadar. 2 hafta sonra tekrar doktora gidicem ve bebeklerimin ne durumda olduğunu tekrar inceleyeceğiz.
baş ağrısıyla ilgili tavsiyesi olan varsa bekliyorum arkadaşlar...

canım bebişler yada bebiş hayırlı olsun.valla bendede baş ağrısı çok oluyor ama uyumaktan başka çaresini bulamadım henüz

ay canım ya cok mutlu oldum.allah tamamına erdirsin inşallah.saglıkla kucagına almayı nasip etsin.allahım bizlerede nasip etsin inşallah.bende hep üçüz konusunda düşünüyrum.biir kerede üç cok güzel geliyo ama zararıda olabilir tabii....bence kıyafet için acele etme,3 ayını bi gecir.tabi idare edebileceksen.3aydan sonra alırsın.allah gönlüne göre versin.

canım benim sağolkaydirigubbakcemile3 zaten üçüz düşünmüyoruz eşim de ben de doktorum da... ama 3üz olursa fetal redüksiyonla 11 veya 12. haftada 3. yü alıyorlar. inşallah gerek kalmaz canım...

kıyafete gelince, malesef transferimden sonra 7. gün ohss olduğum için karnım çok su topladı.her ne kadar azaldıysa da eski pantolonlarım ve tişörtlerim olmuyor. dışarıya eşofmanla çıkmak zorunda kalıyordum.işe de o şekilde gidemeyeceğim için mecbur kaldım almaya.

Son düzenleme:
inşallah canım.o cok zor bişi cünkü insan üzüyo nede olsa.allah saglıkla tamammına erdirsin inşallah.

Geçmiş olsun canım....Ben de 4 gündür öksürmekten uyuyamıyorum...Boğaz enfeksiyonun varsa antibiyotik kullanman gerekir, bence hem kbb.ye hem jinekologuna danış ...
Zencefil gebelikte kullanılıyor mu, onu da araştır istersen, ıhlamur dışında bitkisel takviye pek önerilmiyor...Bebeklerine ve sana sağlık dilerim...

sağol canım. seni de takip ediyorum.inşallah sen de en kısa sürede bebişinin kalp atışını görürsün. rabbim isteyen herkese nasip etsin ...

canım ınşşş...............çok sağol.....kendıne ıyı bak...............rabbım bı daha sıkıntı vermesın

canım ohss den dolayı serumla birlikte antibiyotik de vermişlerdi bana. o nedenle artık antibiyotik vereceklerini sanmıyorum. basit bir soğukalgınlığı için de antibiyotik içmek istemiyorum zaten. dünkü iyi dinlenmeden sonra bugün çok daha iyiyim.zencefili araştırdım. tehlikeli bi yan bulamadım. dün de zencefil ve ıhlamur içtim. başağrım da kalmadı. iyi dileklerin için çok sağol bitanem...:1hug:

canım ınşşş...............çok sağol.....kendıne ıyı bak...............rabbım bı daha sıkıntı vermesın

amin canım...şimdi de her an tetikteyim mide bulantısı için.6+5 imdeyim. inşallah hiç başlamaz.şimdilik bişey yok.dilerim hiç de olmaz ama gelir yine beni bulur diye düşünüyorum...hele ki çoğul gebelik sözkonusuysa mutlaka mide bulantısı oluyor herhalde...

arkadaşlar, dün en sonunda işyerime gittim. herkeste bi merak bi merak neredeydin diye... kimseye tüp bebek yaptırdığımı söylememiştim. daha önceki denemelerde beni pişman etmişlerdi çünkü söylediğime... tutmayınca acır halleri, takışınca bu konuyu aleyhime beni incitmek için kullanmaları falan çok canımı sıkmıştı. o nedenle şüphelenseler de söylemedim. ankaraya gittim, dönüşte de rahatsızlandım, biraz yattım dedim. ama tabii ohss den dolayı hala karnımda biraz şişlik var. 3. aya kadar da söylemeyi pek düşünmüyorum kimseye. ama dün bi öğrencimizin annesi hamile misiniz diye sordu. şaştım kaldım. hayır dedim. biraz bu yönüyle sıkıcı....

arkadaşlar, çooook heyecanlıyım, yarın tekrar doktoruma gidicem ve bebeklerin durumunu görücez. allahım inşallah redüksiyon işlemine gerek bırakmayacak bi sonuç karşıma çıkmasını nasip eder...

bugün artık 7+6 olduk. mide bulantısı yaşamıyorum ama son iki gündür midemde ezilme gibi hisler oluyo, belki psikolojiktir,bilmiyorum ve 2 gündür devamlı yatıp uyuyorum. allahtan işim müsait de bi de işe gitme gibi bi derdim yok... benim için büyük lüx. İstediğim zaman gidiyorum,istemediğimde gitmiyorum... yarın inşallah bi sürprizle karşılaşmam... dualarınızı bekliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…