• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek korkusu için

dahadogurmam12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
1.011
277
38
24
Arkadaşlar bebeğin korkuları için hangi dualar okunur?
Ayetel kursi, nas Felak bunları biliyorum. Başka neler var

benim bebiş sürekli irkilip ağlamaya başlıyordu uykusunda. nas felak okuduk sürekli.. bir hocaya sormustuk o öyle demişti. uyuturken, emzirirken okudum sürekli

Ne korkusu anlamadım? Bebeğin korktuğunu nereden çıkardınız yani nasıl anladınız?

ne kadarlıkken oluyordu bunlar?
ilk 12-13 günlükken farkettik. bir gece uyurken birden bire irkildi ve saatlerce ağladı. ama zaten kolik gazlı bi bebek.. ben gazdandır diye düsündüm.. sonrasında sürekli tekrarlamaya başladı bu durum. hatta abimler falan inanmadı, kücücük cocuk neyden korkacak dedi ama sonra onlar da sahit oldu 😔 o zamandan beri de seslere çok duyarlı cocuk. artık durduk yere irkilme yok ama en kücük bi insan sesinde irkiliyor. süpürge, makine, araba hatta tır kornası vs hiçbir sey ürkütmüyor ama aniden insan sesi duyarsa irkilip ağlamaya başlıyor 🥲

ilk 12-13 günlükken farkettik. bir gece uyurken birden bire irkildi ve saatlerce ağladı. ama zaten kolik gazlı bi bebek.. ben gazdandır diye düsündüm.. sonrasında sürekli tekrarlamaya başladı bu durum. hatta abimler falan inanmadı, kücücük cocuk neyden korkacak dedi ama sonra onlar da sahit oldu 😔 o zamandan beri de seslere çok duyarlı cocuk. artık durduk yere irkilme yok ama en kücük bi insan sesinde irkiliyor. süpürge, makine, araba hatta tır kornası vs hiçbir sey ürkütmüyor ama aniden insan sesi duyarsa irkilip ağlamaya başlıyor 🥲
Fakat bunlar moro refleksi :) bir doktora sorsaydınız söylerdi aslında. Yani bunlar normal. Korkuyla alakasını çözemedim :)

Fakat bunlar moro refleksi :) bir doktora sorsaydınız söylerdi aslında. Yani bunlar normal. Korkuyla alakasını çözemedim :)
hayir iste biz de ilk öyle sandık. moro refleksi daha cok bebek düsüyormus gibi irkilmesi.. bizim yasadığımız daha farklıydı. ayrıca bebeği kundak yapıyoruz yani uyurken moro refleksi çok yaşamıyor

Hayır emin olun o da moro refleksi. :)
bilmiyorum valla.. sonucta dua okumaktam da zarar gelmez 😂 ve artık eskisi gibi de olmuyor. dediğim gibi sadece konusma sesi duyduğunda irkiliyor. o da 10 irkilmenin ikisinde ağlıyordur sadece. uyurken de aniden uyanıp ağlamaları kesildi..

dua okuduğum için oldu demiyorum belki de bebek artık çevreye uyum sağladı.. ama dediğim gibi ne zararı var ki? 🥰

bilmiyorum valla.. sonucta dua okumaktam da zarar gelmez 😂 ve artık eskisi gibi de olmuyor. dediğim gibi sadece konusma sesi duyduğunda irkiliyor. o da 10 irkilmenin ikisinde ağlıyordur sadece. uyurken de aniden uyanıp ağlamaları kesildi..

dua okuduğum için oldu demiyorum belki de bebek artık çevreye uyum sağladı.. ama dediğim gibi ne zararı var ki? 🥰
Yok tabi ki dua edelim ben de hep çocuklarıma ederim, uyurlarken dışarı giderlerken ayetel kursi nas felak ne varsa okurum. Ama benim burda takıldığım korkuyor denmesi. Onlar refleks onu demek istedim.

Ne korkusu anlamadım? Bebeğin korktuğunu nereden çıkardınız yani nasıl anladınız?
Benim bebeğim yabancılardan korkuyor. Benden ve babasından başka birisini görünce çığlık çığlığa ağlıyor. Pedagoga danıştım normal Bi süreç dedi belki dua okursam da faydası olur diye düşündüm

Back
X