Bebek kolik çıktı rıza baba

Siz uyku eğitimiyle ilgili sormuşsunuz tam okuyamadım pardon
Böyle şeylere takılmayın
Siz gergin olmayın ki gergin olmasın bebişiniz
Bebeğinizin ağlamasından önemli değil eğitim
Hem uyku eğitimi 4. Aydan sonra veriliyor

Bebeğiniz sallanmaktan rahatlıyorsa koliktir
Bağırsaklar hareket ettiği için rahatlıyprdur
Misal düşünün uzun yolculuğa çıktınız otobüste hareket etmiyorsunuz
Karın ağrısı şişkinlik olur demi ?
Fazlasıyla hemde
Bebeklerde hareket etmedikleri için bağırsaklar çalışmıyor
Bol bol ayaklarına bisiklet pedalı çeviriyormuş gibi hareketler yaptırın
Karnını ovalayın
Sıcak tutun
Ayaklarını özellikle sıcak tutun
Kolik müzikleri var beyaz sesler fön makinası sesi bebeğinizi rahatlatır
Her emzirmeden sonra sırtına tak tak vurun çok yumuşak olarak değil ( ki hastanede göstermişlerdir)
Gazı çıkana kadar devam ettirin
Sap simplex gaz damlası var denediniz mi ?
Bi arkadaşında kolik bebeği vardı kaç tane damla denediyse işe yaramadı sap ı denediğinden itibaren gaz sancısı falan kalmadı
Birde ağlamaya başlayınca ayaklarını kasıyor mu dikkat edin
ayaklarını topladığında eşim acı slma yağıyla masaj yapıyor ve pırtlatıyor. Ama ayaklarını geriye doğru gerdiğinde bi şey çare etmiyor tam kriz anı. Her gün aynı saatte başlıyor ağlamaları

ayaklarını topladığında eşim acı slma yağıyla masaj yapıyor ve pırtlatıyor. Ama ayaklarını geriye doğru gerdiğinde bi şey çare etmiyor tam kriz anı. Her gün aynı saatte başlıyor ağlamaları
Aynı saatte başlıyorsa koliktir

aynı saatte başlıyor aşağı yuksrı aynı saatte bitiyor. Bugüne kdr çocuğu kucağmda sakinleştirmeye çalışıyordum mahvolmuştu çocuk bugün salıncak biraz fayda etti sessiz sessiz bakındı
oyy kuzumm
Beyaz sesler müziği var fçn makinası dinletin

Radyo proğramlarında sorulardan aratabiliyorsunuz şuan için daha pratik görünüyor.
Topuk kanında süresini tam hatırlayamıyorum ama temiz olunca dönüş yapılmıyor, içinizi ferah tutun. İyi düşünün iyi olsun.
Birde facede emziren anneler diye bir grup var 1 hafta oldu bulalı ben, birçok şeyi yanlış biliyormuşum. Hatta çevreden tavsiye edilen şeylerde yanlış olabiliyor. Birde oraya bakın.

Kızlar 1 oğlum var 23 günlük. Ve şu kolik belirtisi olan günde 3 saat haftadan3 gün ağlama olayını gerçekleştiriyor kendisi. Çıldırmış gibi ağlıyor. Ne yaparsak yapalım asla susmuyor.

Dedim ki gaz mı acep? Ama çocuğum günde belki 30 kez, evet saydım, popodan gaz çıkarıyor. Ağzından da her emmeden sonra çıkarttırıyoruz. Bi listem var ona göre besleniyorum. Gaz damlaları ise gaz olayını daha arttırdı ağlamalar arttı kullanmıyorum.

Dedim ki sütün mü yetmiyor heramora? Ama çocuğuma ağlama krizlerinin dışında sütüm yetiyor, emerken yutuyor ve kontrol ediyorum süt geliyor. Sadece o aralıksız 3-5 saat uyumadığında süt bitiyor ve mama veriyoruz(bazen).

Dedim ki çocuğumun bi şeyi mi var? Doktoru sürekli arıyorum. Heramora sabır ne olur sabret dedi bana artık bıktı benden.

En son tavan salıncağı kurduk kızlar ve çocuğum sallanırken çok sakinledi, rahatladı. Ama ben sallama olaylarına karşı bi insandım. Bebiş bu olaya alışacak ve uyku eğitiminde beni çok zorlayacak diye korkuyorum.

Oğlumun o ağlamaları beni mahvediyor içim parçalanıyor. Resmen çöktüm zayıfladım iyice. Bir de topuk kanını 3 kez verdik. Bir değer yüksek çıktı dediler. Sonuç hala belli olmadı. Ebeler üzülmememi, çok büyük sorun olsaydı çoktan ankaraya çağırılacağımı söylediler. Sonuş temiz gelecek bize inan dediler. Rahatlattılar ama kafam topuk kanında. Acaba oğlum hasta mı diye korkuyorum, acaba derdi var ondan mı ağlıyor diyorum.

bebişi bu halde olup da sonradan uyku eğitimi verebilen var mı? Uyku eğitimine ne zaman başlamalıyım? Bir de biz gibi tekrar topuk kanı veren ve sonucu temiz gelen var mı? İnşallah konu taşınmaz çünkü bu bir dert bana göre
Canim uyku eğitimi kolikler için geçerli değil şimdilik boşver bu dönem sabırlı olman lazım yapacak bise yok ben gurbetteydim ne annem ne ki vardı bırakacak kimsem yoktu sen yakınsan uyurken bırak çık gez biraz kafayı yiyecektim ben 4. ayda düzeldi 6 ayda kendi kendine biberonla yatmaya başladı yatağına koyardım uykusu gelince elinde biberon mamasını içe içe uyurdu zahmetsizdi ama ilk zamanlar hatırlamak istemiyorum siz gene üç saat bize sabahlara kadar komşular bile acirdi çare arardı şimdi iki yaşında kızım birde oğlum oldu dört aylık çok akıllı maşallah ablasına çekmemiş topuk kanında bu değer bizdede yüksek çıktı yeniden aldılar nasıl bağırdı yavrum sonuç bise çıkmadı şükür sizinde öyle olur inşallah rahat olun
unutmayın gerginlik bebeğe yansır bu gerçek inanın bana strese grip elinizi ayağınıza dolastirmayin o çocuk öyle aglicak malesef sinirlerınız tavan yaparsa bırakıp biraz odadan çıkın sakinlesin

Ah ah o kdr büyük konuşmuşm ki asla sallamam derdim şimdi gacır gucur sallıyorm.

İndireyim bunları. Buzukiyi sallarken dinletiyorum sakinleştiriyor gbi

He bi de o var ya mesela 3 saatte bir emzirme kararı alsam ama ağlasa napıcam, aranarak ağlıyosa yani. Emzikle idare edip saati doldursam mesela. Bilemiyorum kimisi saatli emzirme olayına tamamen karşı

Daha çook asla yapmam dediğimi yapacağm di mi. Uyku eğitimini relax mı tutayım

1 hafta oldu aramadılar ama ben arayacağm soracağım. İnşallah oğluşum da öyle konuşnca anlayıverir

Adem güneşi duydum bi onu okumadm o kaldı onu da okuyayım :)) 1 hafta oldu kan alınalı.

Bende öyle düşündüm çok uğraştm kendş dalsın diye. Emzik verdim tişörtümü beşiğe koydum uykuluykdn beşiğe bıraktm ama yok çocuk bana ve sallanmaya ihtiyaç duyuyor. Zor bi bebeğim var evet ama zor olanı seviyomuş insan :)

Kilo alıyo çok şükür. Bizim beşikte yatağa çevrilenlerden. Bi de hamak alacağız bi yere gittiğimzde de taşıyalım yanımızda dedik sallanma ihtiyacı duyarsa. Eşim de o ne isterse öyle yapalım çok küçük diyor.
ben kanguru aldım ama doktor 2 aydan önce kullanma dedi bekliyorum öyle. Aslında çok istiyorm kanguruya geçmeyi. Yenidoğan aparatı ykk bizdekinde. Senin dediğine de bakayım özelden yazar mısın bana.
Diyorsun ki sende doktorum gbi sabret 3 ay geçsin :)
Aynen oyle uc ay sabretmen gerekir...
51swS8oM6FL._SL1500_.jpg Bu tarzmı seninki eger bu sekılde ıse bır yontem söylicem o yöntemle yenı dogan aparatı olmadan da kullanabilirsin...

Badem yagini avcunda isit ,guzelce karnini sirtini oksar gibi iyice sur ,sicak havlu ve mumkunse sicak sun torbasi koy ,
Bebeklerin bagirsaklari dogumdan 3 ay sonra tam yerlesip normal duzene girer ,
İlk zamanlar biraz zor gececek buna kendini alistir

Canim uyku eğitimi kolikler için geçerli değil şimdilik boşver bu dönem sabırlı olman lazım yapacak bise yok ben gurbetteydim ne annem ne ki vardı bırakacak kimsem yoktu sen yakınsan uyurken bırak çık gez biraz kafayı yiyecektim ben 4. ayda düzeldi 6 ayda kendi kendine biberonla yatmaya başladı yatağına koyardım uykusu gelince elinde biberon mamasını içe içe uyurdu zahmetsizdi ama ilk zamanlar hatırlamak istemiyorum siz gene üç saat bize sabahlara kadar komşular bile acirdi çare arardı şimdi iki yaşında kızım birde oğlum oldu dört aylık çok akıllı maşallah ablasına çekmemiş topuk kanında bu değer bizdede yüksek çıktı yeniden aldılar nasıl bağırdı yavrum sonuç bise çıkmadı şükür sizinde öyle olur inşallah rahat olun
unutmayın gerginlik bebeğe yansır bu gerçek inanın bana strese grip elinizi ayağınıza dolastirmayin o çocuk öyle aglicak malesef sinirlerınız tavan yaparsa bırakıp biraz odadan çıkın sakinlesin
sakin oluyorum ve sabrediyorum o zaman :) sakin olmam çok önemliymiş kitaplarda da öyle yazıyor hep

aynı saatte başlıyor aşağı yuksrı aynı saatte bitiyor. Bugüne kdr çocuğu kucağmda sakinleştirmeye çalışıyordum mahvolmuştu çocuk bugün salıncak biraz fayda etti sessiz sessiz bakındı

Kundak diyen oldu mu olumadım tüm sayfaları. googleda woombie kundak diye aratıp bi bak. Ben kızım uyumadığında woombieye koyuyordum.

bir de neko wrap sling. Çocugu üzerine bağlıyorsun senin kokun ve yürümendeki titreşimle sakinleyip uyuyor. Bir araştır bence.

Kundak diyen oldu mu olumadım tüm sayfaları. googleda woombie kundak diye aratıp bi bak. Ben kızım uyumadığında woombieye koyuyordum.

bir de neko wrap sling. Çocugu üzerine bağlıyorsun senin kokun ve yürümendeki titreşimle sakinleyip uyuyor. Bir araştır bence.
bu dediklerin yenidoğanda kullanılıyor mu

Saatli emzirmek değil ki o beslenme saatlerini ayarlamak, düzeni olan bebekte anne de daha mutlu oluyor .
Ne yapacağınızı bilmek sizi daha rahat ettirmez miydi ?
Ha acıktı ha tam sofraya oturdum acıkacak, tam yıkanacaktım şimdi ağlar .
Birden yapmayın , 15 dk 15 dk arttırın arası 3 saat olana kadar.
Emzirdiğiniz saate muhakkak bakın bir sonraki sefere 15 geç olsun .
Bir iki gün sıkntı çekersiniz ama iki buçuk üç yaşına kadar rahat edersiniz.
Sütünüz bollaşır uykusu düzenli olur .

Bu arada harvey karp der ki bebekleti sallamaya alıştıramazsınız çünkü bebeği asla anne karnındaki kadar çok sallayamazsınız. bebek anne karnındayken annenin her hareketinde sallanır. doğduktan sonra bu kadar sallamanıza imkan yok o yüzden sallamaya alışır diye korkmayın yazıyor mahallenin en mutlu bebeğinde.

bu dediklerin yenidoğanda kullanılıyor mu

Evet hepsi yenidoğan dediklerimin.

Woombie 100 lira sıfırı ama tutumluannede ikinci elleri var.

Sling mi kanguru mu ikileminde ben ikisini de kullanan bir anne olarak yeni doğan için sling diyorum çünkü bebek tam anne üzerine oturuyor. zaten sling 60 70 lira bir şey. ergonomik kangurular gibi pahalı değil.

Uyku eğitimi için daha çok erken. Ilk 3 ayda yaptığın hicbirsey alışkanlık yapmaz merak etme. Zaten yavaş yavaş krizleri azalacaktır. Sen kimyon tohumu ve anasonlu bol su iç hem süt yapımını hem de gaz olayını hafifletir ben 2.5 lt içiyorum günde hiçbir zaman gaz sikayetimiz olmadı

Saatli emzirmek değil ki o beslenme saatlerini ayarlamak, düzeni olan bebekte anne de daha mutlu oluyor .
Ne yapacağınızı bilmek sizi daha rahat ettirmez miydi ?
Ha acıktı ha tam sofraya oturdum acıkacak, tam yıkanacaktım şimdi ağlar .
Birden yapmayın , 15 dk 15 dk arttırın arası 3 saat olana kadar.
Emzirdiğiniz saate muhakkak bakın bir sonraki sefere 15 geç olsun .
Bir iki gün sıkntı çekersiniz ama iki buçuk üç yaşına kadar rahat edersiniz.
Sütünüz bollaşır uykusu düzenli olur .
evet 15 dk ile başlayabiliriz. Hiç böyle düşünmemiştim ben. Bunu not alıyorum çok sağolun cidden zor oluyor ne zaman ne olacağını bilememek

Bu arada harvey karp der ki bebekleti sallamaya alıştıramazsınız çünkü bebeği asla anne karnındaki kadar çok sallayamazsınız. bebek anne karnındayken annenin her hareketinde sallanır. doğduktan sonra bu kadar sallamanıza imkan yok o yüzden sallamaya alışır diye korkmayın yazıyor mahallenin en mutlu bebeğinde.
mahallenin en mutlu bebeği baş ucu kitabım. Onu çok eleştiriyorlar. Çünkü karp a göre ilk 3 ay bebek ne derse o. Hogg da karp ı eleştiriyor bebek sallanmaya kucağa alışır diyor.

Ama bence karp daha mantıklı

Topuk kanı bizimde 3. Kez verdik bi sıkıntı çıkmazsa aramıyorlar 10 güne kadar ararlardı 1 aya kadar aramazlarsa sorun yok demektir bende yaşadım temiz çıktı.. Doğum sırasında kordonu keserken solüsyon sürüyorlarmış sanırım o değeri yükseltiyormuş yanlış hatırlamıyorsam..
Ağlama krizleri bizimde akşam başlıyor gazda var bizde tabi sinir sistemleri tam gelişmediği için yapıyorlar ya da gündüz emip uyuyorlar enerjiyi akşam ağlayarak atıyorlar endişe etme geçecek malesef sallamak zorundasın yoksa sakinleşmez en azından bizimki öyle çok sarsmadan salla.. bizimki en son yoruluyor emerken uyuyor beşiğine koyuyorum yan yatırıyorum hep bi sağa bi sola dönüşümlü yatırırken direk ellerimi çekmiyorum biraz poposunu pışpışlıyorum hafif dalınca elimi çekiyorum uyuyor.. biz 3. Ayı doldurduk sayılır bi kaç gün kaldı uyku, beslenme yeni düzene girdi.. bu bir süreç sakin ol daha yolun başındasın alışkın olmadığın için sarsıldın 40. In çıktığında daha alışmış olacaksın.. sütün yettiğini kilosundan anlarsın sağlık ocağına götür günlük 20-30 gram arası alıyorsa kilo doyuyor demektir boş yere biberonda mama verme biberona alışır seni emmez. Ağladığında sütünü boşaltıp ağlıyorsa kilo alımı normalse salla dikkatini dağıt mama yine de verme ama alması gereken kiloyu almıyorsa o zaman emzir mamayı doktor kontrolünde ver..

Allah yardımcın olsun :anne::KK51:

X