Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Bebek kıyafetleri ne ile yıkanır?

merilyn

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
1.893
215
363
Merhaba hanımlar :KK54:
Bebeğimin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyim diyorum artık yavaş yavaş. İnternetten baktım ama net bişey bulamadım. Eşim marketten bebekler için yumuşatıcı almış ama deterjan almamış. Siz ne kullanıyorsunuz normal bizim deterjanlarla yıkamanın sakıncası var mı?

Kimse cevap yazmamış o_O
sabun tozuyla yıkayabilirsiniz. hem yumuşatıcı kullanmanıza gerek kalmaz. bence ilk günlre yumuşatıcı kullanmayın. dünyaya alışıncaya kadar ciltleri çok hassas oluyor, bebek yumuşatıcı olsa bile rahatsız edebilir. büyük oğlum alerjik bir yapısı olduğu için doğduğunda sivilce çıkmıştı küçük oğluma da pişik kremi bile alerji yapmıştı

sabun tozuyla yıkayabilirsiniz. hem yumuşatıcı kullanmanıza gerek kalmaz. bence ilk günlre yumuşatıcı kullanmayın. dünyaya alışıncaya kadar ciltleri çok hassas oluyor, bebek yumuşatıcı olsa bile rahatsız edebilir. büyük oğlum alerjik bir yapısı olduğu için doğduğunda sivilce çıkmıştı küçük oğluma da pişik kremi bile alerji yapmıştı
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Sabun tozunu nerden bulabilirim duydum ama hiç görmedim marketlerde? Bide yumuşatıcı koymazsam sabun tozu çok sert yapmaz mı çamaşırları?

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Sabun tozunu nerden bulabilirim duydum ama hiç görmedim marketlerde? Bide yumuşatıcı koymazsam sabun tozu çok sert yapmaz mı çamaşırları?
marketlerde bebek ürünleri satan reyonlarda veya sabun bölümünde. sabun çamaşırı yumuşak yapar. bebeğinizi ilk günlerde ne kadar kimyasaldan uzak tutarsanız o kadar iyi olur.

baby me diye bi bebek deterjanı var e bebekte ben hep onu kullanıyorum, aynı markanın leke çıkarıcısıda iyi tavsiye ederim

Dalan roxy sabun tozu aldim yikadim ama pisman oldum nekadar az koyarsan koy durulanmasi sikinti sanirim 30 40 derece de erimiyor ve kalinti olarak kaliyor ekstra durulama yaptirmama ragmen cok zorladi . Sanirim sivi deterjana gecicem . Belki elimdeki deterjan hemde 40 i cikana kadar kullanirim sonra kesinlikle sivi deterjan

Baby& me marka sivi deterjan ve yumusatici kullaniyoruum ve% 100 bitkisel

merhaba ,
ben yeşilanne.com dan aldım ve gayet memnunum , bitkisel ve içinde parfüm dahi bulunmuyor. piyasadaki diğer bebek için deterjanların çoğunda parfüm var. kesinlikle tavsiye ederim.

arkadaslar sabun tozu makınanın uzun vadede bozulmasına neden oluyor
babam sabun ımalatcısı ordan bılıyorum
bebek reyonlarında satılanlarda yıne deterjan katkılı
sunu yapabılırsınız
leğende kaynar suyla sabun tozuyla gıyeceklerını yarım saat bekletıp sonra makınaya atıp sırkelı suyla durulayıp yıkayabılırsınız
yada bı fasıl deterjanla yıkandıkdan ve yıkanması bıttıkden sonra 15 dk lık sadece sırkelı suyla durulama yapabılırsınız
baska care yok

Bu sabun tozu elde mi yıkanıyor
sabun tozu elde yıkamaya uygundur uzun vadede makınayı bozar hazır bebek reyonlarında satılanda deterjan katkısı var arada kaynayıp gıdıyor
eskıler kazanlarda kaynatırdı ya veya merdanelıde yıkarlardı
beyazları sarartır buyuzden sodada koyarlar hatta
makınada tıkanıklıga zamanla ıyı yıkamamasına neden olur

benim yavrum 3,5 aylık.ben hacışakir in bebek deterjanını kullanıyorum.çok yumuşak yapıyor ve hoş kokuyor ama leke çıkarmıyor. kaka lekesi filan olduğu zaman elimde azcık çitileyip makineye atıyorum

Ben dalinin yumuşatıcısı ve deterjanini kullanıorum hem çok güzel kokuyor hemde yumuşacık yapior

sabun tozu elde yıkamaya uygundur uzun vadede makınayı bozar hazır bebek reyonlarında satılanda deterjan katkısı var arada kaynayıp gıdıyor
eskıler kazanlarda kaynatırdı ya veya merdanelıde yıkarlardı
beyazları sarartır buyuzden sodada koyarlar hatta
makınada tıkanıklıga zamanla ıyı yıkamamasına neden olur

Fikir çok güzelmiş ;) Ama biraz zahmetli gibi duruyor özellikle de insanın yanında yardım edeni yoksa bebek bakımıyla baya yorucu gibi..

Bu arada Dalan Roxy'nin ve Hacı Şakir'in granül sabunları vardı ama paketlerin üzerinde "elde yıkama" ya da "matik" yazıyordu. Ben de ilk yıkama için Dalan Roxy Matik kullandım, erimiyor denmiş ama ben az attım açıkçası biraz çekindim. Zaten lekesiz hiç giyilmemiş kıyafetlerdi. Bi de pamuktan beyaz bi yastık kılıfının içine doldurup yıkadım çamaşırlarımı. Hiç tortu kalmadı.

Ebebekten de "tanışma paketi" adı altında bi dünya şey ve içinde bir şişe deterjan da vardı ama henüz onu kullanmadım.. Deneyimlerimi paylaşmaya çalışırım :)

Back
X