• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık bebek istiyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bence biraz akisina birakmali . Benim 3bucuk yasinda kizim var. Bizde kardes istiyoruz ona. Bizimde 3 aydir olmadi bebek. Bazilarina bakiyorum massallah bir arkadasim var ceketini atsa kocasi hamile kaliyor:))

2 ay uzun bir zaman değil. Gayet normal.
Neden doktora gitmek istemiyorsunuz? Belki bir sorununuz var nereden biliyorsunuz?

Ayrıca hamilelik planlarken en önce doktor kontrollerinizi yaptırmanız lazımdı zaten..

2 ay uzun bir zaman değil. Gayet normal.
Neden doktora gitmek istemiyorsunuz? Belki bir sorununuz var nereden biliyorsunuz?

Ayrıca hamilelik planlarken en önce doktor kontrollerinizi yaptırmanız lazımdı zaten..
hastaneye gidince daha çok hasta oluyorum bide çalıştıgım için yorgun oluyorum gidesim gelmio 6 7 ay böle deniyeyim dedim

hastaneye gidince daha çok hasta oluyorum bide çalıştıgım için yorgun oluyorum gidesim gelmio 6 7 ay böle deniyeyim dedim

İyi de böyle bir bahane olamaz. Hamile kalınca ne yapacaksın kontrollere gitmeyecek misin?
Bebek doğunca aşısını, kontrollerini yaptırmayacak mısın?

Lütfen biraz bilinçlen. Önce bütün tetkiklerini yaptırman lazım. Hamilelik basit bir olay değil. Belki önceden görmen gereken bir tedavi veya vitamin takviyesi var. Sağlık ocakları bile yapıyor kan tahlili. Bunu ileride doğacak bebeğin için yapman şart..
Ben testlerimi yaptırıp jinekoloğun eline verdim de doktor beni tebrik etti "tam Avrupalı hasta bayıldım. bana hamile kalıp gelen bütün kadınlar önceden bu tetkikleri yapsalar hamilelikte oluşacak komplikasyonları yarıya indirirler aslında bilmiyorlar" dedi..

2 yıl doldu 25 yasındayım ayda 3 kez anca yapıoruz :)

Bak işte doktora gidersen az biraz bilgi sahibi olursun zaten. Yumurtlama(ovulasyon) takibi, gün aşırı ilişki gibi şeyler söylerdi.
Kan değerlerine bakardı. Yumurtalıklarını kontrol ederdi..

Ayrıca yumurtlama ve adet döngüsü için telefonda uygulamalar var onları indir.. Son adet tarihini ve kaç günde bir adet olduğunu yazınca otomatik hesaplıyor.

Fazla bilginiz olmadığını düşünüyorum bu konuda. Çocuk nasıl yapılıyor biliyorsunuz degil mi ? 2 ayda 6 ilişkiyle olacak is değil. Öncelikle ''acıyor'' korkusunu atmalisiniz. Yada gerçekten aciyorsa mutlaka bi çözüm bulmalisiniz.
Ayda 3 kere ilişkiyle çocuk olmasi çok çok düşük ihtimal. Zaten yumurtlama dönemi sınırlı. E 3 ilişki nasil olacakta o döneme denk gelecek ? Haftada 2-3 filan olması lazım şu durumda. Çocuk istiyorsanız 2 günde bir ilişkiye girilmesini öneriyor uzmanlar. Bence siz bu konuyu iyice bir araştırın. Gerekirse birde gebelik oncesi doktora muayene olun. Hiç bir şey bilmeyerek anne olmayın lütfen. Ayrıca folik asite başlamayı unutmayın.

2 aydır ayda 3 er defa deneyerek bebek istiyorsan ve olmadı ise hiç zaman kaybetmeden direk Amerika’da tedavi görmeye gitmelisin....

Not: umarım ironiyi farkedersin:110:

cnm acıyacak korkusu yaşıyorum :KK43:
Senin durumun altyapısı sağlam olmayan zemine bina inşa etmeye benziyor. Cinsel hayatı rayına oturmamış bir evlilik, ilerde sıkıntı yaratabilir. Çocuk yapmadan önce evliliğini yoluna sokman daha sağlıklı olur.

Ayda 3 kez birliktelikle elbette olmaz...

Doktora gitsen diyecek ki bebek için gün aşırı ilişki deneyin...

Bence adetinden itibaren 14 gün say ve yumurtlama gününü bul o gün mutlaka birlikte olun ve onu takip eden günlerde de deneyin önemli olan bu dönem...

Back