Bebek isterken aslında nasıl bir sınavdan geçtiğinizi hiç düşündünüz mü?

rabbim bu sınavda hepimize güç, kuvvet, sabır versin.İnşallah hepimiz yavrularımıza kavuşur sınavımızı başarıyla geçeriz. a.s.

MERHABA ARKADAŞLAR BENDE TÜP BEBEK İSTİYORUM ama ben vajinusmus hastasıyım ve anestezi alamadan uygulamaları yaptıramam 2 negatif aşılama oldum ama eşimin spermlerinin %97 sinde yapı bozukluğu varmış doktor tüp bebek yapılmasını uygun gördü sorum şu benim kaç kez anestezi almam gerekicek yani kaç kez vajinal yoldan muayne yada işlem yapılıyor
ben iki sınavdan geçiyorum rabbim yardımcımız olsun

pitos25 cnm tüp bebek te yumurta toplama sirasinda genel anestezi uygulaniyor .
Fakat ebriyolari transfer esnasinda anesteziye gerk yok .
Cünkü bu islem agrisiz ..
Bazi muayenler var yumurta ogunlasmasini kotrol etmek icin ultrason aletiyle ..
Senin durumunda cok zor cnm .. Allah yardimcin olsun .. Vajinusmus icin tedavi görüyor musun ?
Dilerim hersey gönlünce olur :) ... :1hug:

Son düzenleme:
pitos25 cnm tüp bebek te yumurta toplama sirasinda genel anestezi uygulaniyor .
Fakat ebriyolari transfer esnasinda anesteziye gerk yok .
Cünkü bu islem agrisiz ..
Bazi muayenler var yumurta ogunlasmasini kotrol etmek icin ultrason aletiyle ..
Senin durumunda cok zor cnm .. Allah yardimcin olsun .. Vajinusmus icin tedavi görüyor musun ?
Dilerim hersey gönlünce olur :) ... :1hug:
transferide yaptıramamki ben yani oraya dokunduramam bile ama rahim filimide çektiremedim gerek varmıki evet yıllardır tedavi görüyorum ama sonuç hep aynı sağol iyi dileklerin için

böyle durumlarda muayene sırasında da anestezi uyguluyorlar diye biliyorum canım
çünkü defalarca muayene oluyor alttan ultrasonla..

tuğba cnm o kadar güzel yazmışsınki diline sağlık bende bebek hasretiyle yananlardanım 3.5 yıllık eyliyim 2 yıl korunduk hep boşu boşuna keşke diyorum ama keşkeler fayda etmiyor cnm 1.5 yıldırda gitmediğim hast.dr kalmadı sorun vardı yani sorunlar vardı eşimde varikosek ve bende yumurtalık rezervimde yavaşlama vardı 07/09/2007 den bu yana 1 kez aşılama 1 tüp denememizde sonuç pozitif ve sonra düşükle sonuçlandı 2 tüp denememiz yarıda iptal 3 tüp denememiz yumoşlarımın laburatuar ortamında gelişimi durdu sınanıyoruz cnm rabbim herkesin gönlüne göre versin şimdi 4 tüp denemesini
ise kurbandan sonra rabbim nesip ederse inşallah son bulur ve sınavı bende başarı ile geçerim canlarım
sizlerin dualarına ihtiyacım var allaha emanet olun...görüşmek üzere.

mrhaba cennet kokulum neden bu kadar karamsarsın cnm bende senin gibi anne olmak için neler vermezdim diyorum cnm bk sende sorun ne bilmiyorum ama yaşın kaç bana soracak olursan ben
35 yaşına girdim ve yumurtalıklarımda yavaşlama var ve bende bende üst üste yumurta takibi aşılam
derken 3 kez tüp bebek denedik ve yumurta 1 tüp başardık derken düşükle sonuçlandı 2 tüp denememiz iptal 3 tüp bebek denememizde ise yumurtalarım topalandı ama laburatuar ortamında
gelişimi durdu ne yapalım cnm herşey bizim için allah büyüktür sana dedikleri gibi banada eltim
aynı şeyleri yapıyor hiç çocuğunu görmemiş gibi öpe öpe çocuğu harap ediyor dünya tatlısı felan fılan işte baksana şu güzellige demeleri acayibime gidiyor ben zaten çocuk delisiyim biliyor ama bile
bile garip garip davranıo ne yaparsın cnm allah büyüktür ve birgün bu güzel duyguyu bizede tattırsın
inşallah umudunu yitirme allaha emanet ol...

kızlar bu topiği hergün okuyorum ve hergün gözümdeki yaşları engelliyemiyorum ama inanıyorumki ALLAH büyük ve bir gün bizide sevindiricek..bizde birgün anne olmayı başaracağız.ALLAH ın izniyle başaracağız İNŞALLAH..

Selamm inşş rabbim sabredenlerle beraberdirr göreceksinizz mutlulukk bi an çalacak kapinizii... Ne olurr üzme kendini..... O dilerse olurr inann ve içini ferahh tutt kucağimna alinca unutup gadeceksinn bu sikintili günlerii inşş ..... Dualariniz makbull yureğinizz ferahols.......................

arkadaslar bende hep aksini düşünenlerdenim......
evliligim sonucta bebek olsada olmasada devam edecek......
evlendigim gün ilk önce bebegim olsun dedim.....birtanecik olsun ondan sonra korunurum dedim.....
şimdi 3yaşında bır kızım var ve dıyorum ki iyiki beklemedim iyiki hemen yaptım......
bazıları hemen yaptım diye kızdı umursamadım bile....
bebek beni delirtsede iyiki yapmışım dıyorum......
ALLAHIM İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN İNŞALLAH.....

mrb nehir...aslında o yazıyı yazana kadar hala bir umudum vardı.ama o gün düşündüm de neden her seferinde yıkılıyoruz?uğraşıyoruz?YA BU SEFER OLURSA DİYORUZ...
madem her seferinde yenilicem,dr.lar bunu bir sebep bulacak ve allahtan ümit kesilmez o yüzden ben bu savaştan cekiliyorum....
tedaviye başladığım zamanlarda kıyafetlermi yada programımı bile bebeğime göre yapıyor ve negatif sonuçtan sonra çok yıkılıyordum.artık eşim ve kendim için için bu hayata katlanıyorum.tabi ki allah verirse bebeğimi sevinçle kabul edicem.söylemek istediğim şu anladım ki:ne kadar zorlasam uğraşsam da allah isteyince oluyor.yoksa kendimi aşamıyorum.ağlıyorum.aşırı mutsuzluk yaşıyorum...polyannacılık oynamak daha iyi geldi bana.
böyle hayat daha katlanılır o yüzden yazdım canım.tabiki bu benim düşüncem.....(kademeli bir infertil çift i olarak).............bu cümle bana çok agır geliyor.......İNFERTİLLLLLL
desteğin için teşekkürler....
tüm arkadaşlarıma nefret ettiğim ve yerine başka kelime bulamadığım SABIRRR diliyorum...

selamm inşş sabır zordurr ama meyvesi tatlıdırr sen de sevinecekk inşş mutlu olacaksınn umutt etmektenn vazgeçme canımm neyın ne zaman olacağı kime ne imtıhann yazılmışş bilemiyoruzz inş herşeyy gönlünce olurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

MALESEF KIZLAR SİZİ ÖYLE İYİ ANLIYORUMKİ BEBKLERİMİ KAYBETTİĞİMDE 2.5 AY ÖNCE AYNI ŞEYLER BANADA SÖYLENDİ ÜZÜLME OLACAĞI VARMIŞ BİLİMİYOLAR İÇİMDE KOPAN FIRTINALARI hep SIKTIM KENDİMİHASTANEDE DÜNYAM YIKLDI 4 CM AÇILMA VAR DENİNCE SANKİ HAYAT BENİM İÇİN DURDU NASIL ANLATSAMKİ BENİMKİSİDE BİR ÖZLEMDİ TÜP BEBKTİ YAVRULARIM DĞŞÜĞNSENİZE EN GÜZEL DUYGU ULTRASO GİTTĞİMDE OYNAYIŞLARI ELİNİ KOLUNU GERİŞLERİNİ OFFFF İÇİM YANIYO HALA GEÇMİYOR BUNUN YERİNİ KİM DOLDURABİLİR HAGİ GÜÇ BANA TESELLİ EDEBİLİR YAŞANMAI ÇOOK ZOR... AMA BİLİYOMUSUNUZ EVLADIN ACISI BİLE GÜZEL İÇİM YANDPI HALDE SÖYLÜYORUM SONUÇTA 5.5 AY TAŞIDIM EN ZORU HASTANEDE HERKES DOĞUM YAPIYOR BEBK SESLERİGELİYO BEN ORDA ACIMI BEKLİYORUM ÇOCUK NE ZAMN AŞAĞI İNİCEKTE ALCAKLAR VE ODAMA GELİP BAŞKALARININ BEBEK VARMI DEMELERİ ........ ANLATILMAZ...... YAŞANIR... DOĞUM SIRASINDA DR.UN ANNE GÖRMEK İSTEMİYO DEYİŞİ KULAKLARIMDAN GİTMİYOR KAFAMI ÇEVİRDİM GÖRMEYEYİM DİYE ŞİMDİ ÇOK PİŞMANIM... ŞİMDİ YAVRULARIM YAN YANA YATIYOR.. CELİL'İM VE MELEKNUR'UM.......... ELBİSELERİ ODALARI İKİZARABASI PUSATLER NASIL ANLATSAM KAYBETMEDEN ÖNCEKİ HAFTA ALDIM... KIYAMIYORUM KİMSEYE VERMEYE ÖMÜR BOYU BENDE KALACAK.. HERŞEYİ TOPRALAMIŞ EŞİ KİMBİLİR NASIL İÇİNE ATA ATA ODA HASTA OLDU ALLAH'IM EŞİMİN ACISINI GÖSTERMESİN. DAHA NE ANLATAYAIMKİ İÇİM ÖYLE DOLUKİ ATAMIYORUM DÖKEMİYORUM ...

Canım arkadaşım senin yazını dün okudum ve inan ağlamaktan cevap yazacak gücü bile bulamadım kendimde acını içimde hissettim .Çok zor biliyorum ama sana sonsuz sabır diliyorum .Biliyomusun dün gece oğlumu uyutmak için yatak odasına gittiğimde kapıyı örttüm ve onunla konuştum seni anlattım kucağımda kokusunu içime çekerken gözyaşlarımı tutamadım yine, birlikte dua ettik : dua et olum ne olur o teyzeninde senin gibi bir meleği olsun dedim içi yanan bebeğinin hasretiyle yanıp tutuşan bütün teyzeler bebişlerine kavuşsun acıları dinsin dedim. Rabbim ne olur benim acımı dindirdin onlarınkinide dindir .Ver yavrularını onlarda bu cennet meyvesini tatsın onları boynu bükük mahsun bırakma diye dua ettim .senağlamaHiç çıkarsız menfaatsiz bir kulun hiç tanımadığı başka bir müslüman için ettiği dua kadar samimisi yoktur galiba .Dilerim Rabbim dularımızı karşılıksız bırakmaz.Hepiniz meleklerinize kavuşursunuz İnşallah .
cennet kokulum, nurtanesi-16, nehir,pınk rose,Seybay ve ismini sayamadığım bütün arkadaşlarım hepiniz için her gece dua ediyorum .Rabbim İnşallah birgün sabrınızın mükafatını verecek.Sevgilerimle:1hug:

Son düzenleme:
Hepimiz 'ANNE' olmak istiyoruz.
Bu bize Allahın vermiş olduğu bir lütuf...
Kadınız..Eşiz..Anneyiz biz...
Doğamızda,kimyamızda bizleri erkeklerden ayıran da bu zaten...

Anne olabilmek ..
Hepimizin arzuladığı.. çabaladığı ...özlemini duyduğu bu işte..Anne olabilmek..

Şahsıma münhasır bir özeleştiri.....
Anne olmak bana çok uzak bir kavramdı..Yıllarca anne olarak hayal etmemiştim kendimi..
Belki saçma olacak ama kadın olmak özgür olmaktı doğurganlık şart mıydı sanki...Bir zamanlar bu düşünceye inanırken şimdi daha yazmadan saçma olduğunu kabulleniyorum..Hayat insanı öyle aşamalardan geçiriyor ki bir zamanlar hiç önemsemediğiniz bir şeye şimdi sımsıkı sarılmak istiyorsunuz..Anne olmak duygusuna..
Eşim yıllarca bebek istedi..Bense hep kaçtım..Olurdu...Bir gün olurdu..Ama hazır değildim..Bencilce bir düşünceyle önce ben geliyordum..Evlilikte illa bir bebeğin varlığımı şarttı...Biz birbirimizi seviyorduk.Daha doğrusu ben eşimi seviyordum.Oysa eşim hem beni hem de o arzuladığı bebeği...Bana bu sevgi yetiyordu ama ona daha da büyük sevgiler lazımdı...Problem eşimdeydi..O bu kadar bebek isterken ve ben bu kadar düşünmezken..Allah böyle takdir etmişti...Eşimi o çok sevdiği bebekle sınarken..beni de eşim için yapmam gereken fedakarlıkla hatta beni bir çok şeyle sınadı..Çok istemek ve istememek...Bunun kararını yalnızca Allah takdir eder...Hamileydim...Bebeklerim içimdeyken aslında hep sorguladım kendimi..onlar öyle güzellerdi ki..Benimdiler..Bencil olan benimdiler..Ve öyle başka bir duyguyla annelik sarmıştı ki bedenimi..Kısa süren bir mutluluk.....Ve tekrar sınandım..Bebeklerim bana veda etmişlerdi..Allahım varlığını bir kez daha gösterdi...Ben can verdim ben aldım..Ve seni sınadım..Hala da sınıyorum..Geçmişinde söylediğin sözlerle düşüncelerle sergilediğin tavırlarla seni sınıyorum..Şimdi sabır göstermeliyim umudumu inancımı hiç bırakmamalıyım..Şükretmeliyim...Ve Hiç bir zaman büyük söylememeliyim.Tövbe etmeliyim..Allahım büyük..O hakeden sabreden şükreden kullarını mükafatlandıracaktır..
Bu yaşadığımla şunu öğrendim ki...Her zaman inançla yaşadıklarına şükredecek..Ve

allahın takdir ettiği herşeyi hayır bileceksin..
5 yıllık evliyim..30 yaşındayım.Henüz hiçbirşey geç değil benim için..Ama buradan beni okuyan bekar arkadaşlar olur mu bilmem ama evlendiğiniz zaman ilk olarak eşinizle birlikte kontrole gidin..en azından tedbirinizi alın..Hiç bir şey sizin için geç olmasın..

Tüm anne olmak isteyen arkadaşlar...Şunu unutmayın güzel yürekler ve güzel düşünceler bir gün mutlaka karşılık bulur..

merhaba arkadaşım o kadar guzel anlatmışsınkı canım benım .bende aynı 4 yıllık evlıyım 3 yıldır olmuyo ustelık sebebı bılınmeyen ınfertılıte o kadar zorkı bol bol dua edelım

öyle haklısın ki canım arkadaşım..
biz evlendiğimizde öyle korkuyorduk ki hemen çocuk sahibi oluruz diye.günlüğüme bakıyorum evlenmeden 2 ay öncesinde yazmışım "ben hemen hamile kalmak istemiyorum ama korunmayı eşimin yapmasını istiyorum ben bunu ona nasıl söyleyeceğim utanırım "yazmışım
sonra konuşmuştum onunla o da "ben de hemen istemiyorum çocuk "demişti
hatta bir defasında ben korkmuştum ilşkiden sonra..ya hamile kaldıysam diye.eşim demişti korkma ben senden çok dikkat ediyorum çocuk olmasın diye
şimdi hayal gibi geliyor..biz değilmişiz gibi
urfa geliniyim ben.evlenirken orada bir tekerleme söylenir gelinlere
uymaşallah maşallah başa çıkar inşallah 9 ayın içinde bi oplu ola inşallah diye
gelinlikle evden çıkarken demiştim ki "bana bu tekerlemeyi söylerseniz hepinizle küserim ben hemen çocuk mocuk istemiyoruuuuuummmmmmmm "
dün gibi hatırlıyorum
sonra ben dayanamadım evliliğimizin 7 ayında başladım mızrıdanmaya çocuğumuz olsun diye ama biz karar vermiştik zaten 1 sene olmayacaktı.eşim istemiyordu
ben ağlamaya başlamıştım bile.o ise hayır diyordu henüz çok erken.
bşz böyle bir ay korunup bir ay bırakarak 1 yılı bitirdik .
sonra ..bıraktık korunmayı tamamen..ilk ay öyle eminiz ki hamileyim..eşim diyor hızlı koşma bebeğe bir şey olabilir..:)), ben dikatliyim yediğime içtiğime vs..
olmadı. böyle düzenli korunmayarak 6 ay geçti. herkes "olur merak etmeyin "diyordu ama biz biliyorduk ki biz aslında epeydir korunmuyorduk ara ara da olsa ilk sene korunmadığımız aylar olmuştu
ben doktora gittim ani bir kararla
doktora dedim ki "siz şimdi henüz düzenli korunmayışınız 1 yılı geçmemiş erken diyeceksiniz belki ama tecavüze uğrayanlar da hamile kalıyorsa ben bunca aydır neden hamile değlim"
doktor muayene etti tahliller vs.."sen normalsin dedi hiçbir şeyin yok .uçarak çıktım muayeneden ben..
eve geldim uçuyorum sevinçten.bir sorun yommuş kalabilirmişim hamile.yakında bebeğimiz olacak demek ki dedim
fakat..eşim de doktora gitmiş meğer..o almış sonucu meğer..bana dedi ki sorun bendeymiş
ilk anda büyük bir rahatlama yaşadım
dedim ki doğuda çocuksuz kadınlara söylenen sözlerden kurtuldum en azından sorun ondaymış.tedavi olur iyileşir zaten.zavallı ben..
ertesi gün doktorla konuştuğumuzda doktor "tek çözüm tüpbebek "dediğinde
inanamadım.bu kadar basit mi hiç mi ilacı yok bunun hemen tüp bebek olur mu derken derken
gerçek tokat gibi çarptı yüzümüze.
o gün bugündür gerçek bir imtihanın içindeyiz.
umut kesemiyorum çünkü rabbim hz.meryeme babasız bile çocuk vermiş
ama bu umut aynı zamanda sürekli hayal kırıklığı yaşatıyor bana
ikilem ikilem..
ama bildiğim bir şey var ki
eşim benim için çok değerli.her zaman öncelik eşimdir.tercih yapılsaydı her zaman eşim derdim zaten.allah kendisine isyan etmekten ve yanlış yapmaktan korusun hepimizi.çünkü büyük bir imtihan bu

Canım ben bunu nasıl atlamışım yazını daha şimdi okudum ve tüylerim diken oldu havada kaldı içim titredi okurken ben belki anne oldum meleğime kavuştum ama hala atamadım o içimdeki acıları unutamıyorum yaşadıklarımı ve okuduğum her yazıda kendimden bişeyler buluyorum .Senin eşindeki problem sperm sayısnın düşüklüğümü test sonucu nasıldı benim eşiminde sperm saysı ve kalitesi çok düşüktü ama bak herşeyin bir çaresi bir çözümü var siz mikro yaptırdınızmı canım İnşallah Rabbim sizin derdinizinde dermanını verir.Bu zorlu imtihandan yıldızlı pekiyi alman umuduyla .a.s.

insan gerçekten kimin dost kimin bencil olduğunu görüyor.artık çevrem o kadar temiz ki..gereksiz ya da hatır için katlandığım,kıramadığım ama muhabbeti hiç beni sarmayan yüzeysel arkadaşlardan çokşükür bu olayla sıyrıldım. en temizi görüşmemek bence. zaten sinirler bozuk,alıngan oluyoruz.bi de onlara rol yapmak acayip bunaltıyo. ben artık o tip insanlarla goruşmüyorum..ne gerek var ki daha çok uzuleyim,sıkılayım..sadece bebek mevzularında deil..genel anlamda da.arkadaşlar bu donemde kendinizi bile bile sıkmayın.mecbur olmadıkça kendinizi istemediğiniz bişyi yapmaya zorlamayın.

Allahim yardimci olsun arkadaslar demekten baska ne yapabilirim......Kendim de senelerce ugrasarak bir sonuc alamayanlari yanindayim gelecegim de ne olacagi belli degil.Yanimda beni destekleyen en yakin insan esimin destegi sonuna kadar verebilecegine de inanamiyorum.

Hayatimiz kolay degil en azindan ayaktayiz ve basrmaliyiz.Mutlu olabilmeliyiz.Allahim yardim edecek.Cocuklu olmanin mutlaka bir yolu vardir.

Allahim herseyin hayirlisi nasip etsin.Allahim hepimize yardimci olsun.........................

kuka cığım sana katılıyorum canım.hayatımızı çocuğumuzla güzelleştirmek istiyoruz hepimiz,ama dengesizler çıkıpta laf olsun diye konuşunca çok üzülüyorum bende..hele yakınındaki insanlar söyleyince çok acı oluyor,kırıcı olmaktansa uzaklaşmayı mümkün olduğunca uzak durmayı tercih ediyorum..ALLAH büyük hepimizi birgün sevindirecektir bize sebat etmek düşüyor canım,maalesef ki..

ben çoook acı çekiyorum................
kendimi anlatamıyorum.4yıl sonunda kendimi anlatmayıda bıraktım.artık herkesle buna ablam ve kardeşimde dahil mesafeliyim.faydasını da gördün.
nurtanesi seni taklit ettim.kardeşimin bebeğinin kulagına dedim ki''teyzecim benim bebeğim nerde?onu görüyorsan eger söyle anne ve babası onu tutku derecesinde hasret!.bunları ona ilet teyzecim ''dedim.oda gülümsedi.söylemişmidir acaba bebeğime.........?
kendimi durmadan koşan ve açık kapıyı bulamadığım bir kutuda hissediyorum.
ne olcak benim bu halim?????????????????????
gözyaşlarım sizde beni terk ediyosunuz...................
bebeğim ne olur yeter artık bekletme............
DİĞER BEBİŞLER BU LAFIM SİZLEREDE NE OLUR ÜZMEYİN BİZİM GİBİ EŞİNE TUTKUYLA BAĞLI OLAN ANNELERİ.................
ARKADAŞLARIM HEPİNİZE BENDE DUA EDİYORUM...........

X