Bebek için ebeye gittim tavana asildim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sinirlerim bozuldu, tam ülkemizin özeti bu konu.
20 yaşında(benimle yaşıt) bir genç kızımız çocuk yaşta okumayıp evleniyor, 5.ayda kayınvalideyle cümbür cemaat ebeye gidip kendisini tavana astırıyor ya kafayı yicem nolur konu fake olsun.
Kızlarımız okusun diye çabalıyoruz, cahillikle mücadele ediyoruz yok yok sonuç aynı.
Büyücüden, üçkağıtçıdan, şarlatandan medet ummuş bir cahil topluluğu. Bir de para vermişler.. Öğlen 3de çağırmışmış, siz para yedirmeye devam edin 3de de çağırır 5de de çağırır 100 kere de çağırır seni tavana da asar amuda da kaldırır çırılçıplak da soyar. Ben boşa mı okuyorum boşa mı okula gidiyorum boşa mı her şey kahretsin ya bir cahil kocakarı emek vermeden senin gibiler yüzünden köşeyi dönüyorsa kahretsin

https://www.egm.gov.tr/sayfalar/ihbar.aspx

Böyle şeylere itibar etmeyin, para tuzağı bu işler. bir arkadaşımın çocuğu olmuyordu. bu tarz iş yapan bir nine varmış köyün birinde. nam salmış güya. arkadaşım da gitcem dedi, ben gitme dedim.gitti. kocakarı zor yürüyen, az gören, baya yaşlı biriymiş. yatırmış arkadaşı kasıklarını , orasını burasını ellemiş, eliyle birşeyler yapmış. yumurtalarını, yerine koydum, bir sürü kişi sayemde çocuk sahibi oldu sen de hamile kalırsın olmazsa başka bir şey deniycem 1 ay sonra gel demiş.bizimki 10 lira uzatmış ve kocakarı bu para az doktor kadar iş yapıyorum demiş. baya para istemiş.hamile falan da kalmadı, bir daha da gitmedi, akıllandı. umarım siz de bu hikayecikten bir ders çıkarırsınız.

Söyleyecek hiçbir şey bırakmamışsın o kadar haklısın ki. Ama şu saatten sonra kimi kime ihbar edeceksin, konu sahibi gibi kimbilir ne kızlarımız var? Yazık günah yahu, ebe denen şarlatan bildiğin dalga geçip göndermiş paraları sayarken de bir tarafıyla gülmüştür eminim. Her ay çağırır valla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…