Bebek hareketleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
arkadaslar 15 haftalık hamıleyım..karnımda cok nadır duyduğum kıpırtı ya da kanat cırpması gıbı bişey anlama veremedım...acaba bebek hareketimi????
bırde bu haftalarda göğsunden sut gelen oldumu ?? bazı sıtelerde oyle yazıoda

kimsenın bebeği dha hareket etmemiş galıba..belkı bende yanılmısımdır:(

canım daha çok erken..
bilmiyorum ama ben 20.haftadan sonra hissetmeye başladım hafif hafif..

ama sen bıraz gec hıssetmısın sanırım normalde 17.hafta diolar

ilk gebelikse anlaşılması zor oluyormus zaten..

Canim bir kere bebek henuz karin hizanda degil. Hemen vajinanin ust tarafinda su an. Ben bir kac gundur otururken vajinanin ustunde kiprasma hissediyorum. Ve bence bu bebegin hareketleri. Esimede soyledim hissediyorum bebisi diye. Bu haftalarda cogu kisi hissetmiyor cunku henuz anlayamiyorlar ne bebek hareketidir. Ama bariz hissedildigi hafta 19.20. haftlarmis ki bunu burdaki cok anne adayi soyluyor.

Canim bir kere bebek henuz karin hizanda degil. Hemen vajinanin ust tarafinda su an. Ben bir kac gundur otururken vajinanin ustunde kiprasma hissediyorum. Ve bence bu bebegin hareketleri. Esimede soyledim hissediyorum bebisi diye. Bu haftalarda cogu kisi hissetmiyor cunku henuz anlayamiyorlar ne bebek hareketidir. Ama bariz hissedildigi hafta 19.20. haftlarmis ki bunu burdaki cok anne adayi soyluyor.

hayır canım rahim 12 haftadan itibaren karın boşluğuna taşınıyor vajinanın üstünde değil artık karın boşluğumuzda ve greyfurttan çok büyük hatta göbek deliğinin hemen altında taş gibi hissedebiliriz rahimi

hayır canım rahim 12 haftadan itibaren karın boşluğuna taşınıyor vajinanın üstünde değil artık karın boşluğumuzda ve greyfurttan çok büyük hatta göbek deliğinin hemen altında taş gibi hissedebiliriz rahimi

Canim ben gecen hafta daha doktora gittim doktor gobegimin altini yani vajinanin justunu gosterdi, iste rahmin burda dedi ki bebegim orda hareket ediyor hissediyorum. Ayrica internetten bakmistim, 20. haftada rahim tam gobek hizasina geliyor.

Bak canim bunu internetten yapistiriyorum.

20. Gebelik Haftası: Doğum süresinin yarısındasınız! Şimdi uterusunuzun (rahim) tepesi göbeğinize ulaşmıştır ve haftada yaklaşık 1cm büyüyecektir.

Bebisimi daha dun hissettim, esimle spor yapiyorduk, cok hareket edince bebiste noluyo dedi heralde.

ben henuz hissedemeyenlerdenim...
neyse uzulmeyelim bundan sonra 1 omur hissetcez onlari zaten...allah hepsine saglik ve uzun omur versin

12.haftada böyle bak karın şiş ve rahmin üstü göbeğe ne kadar yaklaşmış
m3.jpg

03.jpg

20.haftada böyle tamamen göbekte tabiki 5.ay artık
5.ay.jpg

dr melih üstünün sitesinden canım
12.Hafta: Bulantınız yavaş yavaş kaybolmakta ve enerjiniz artmaktadır. Rahim pelvis tabanındaki normal yerinden öne, karnınızın orta kısmına doğru gelir.Rahminiz artık karın boşluğunda.Bunun sonucunda idrar kesesi üstündeki basınç ortadan kalkar.

buda başka bir gebelik sitesinden
12 haftanın sonunda rahminiz giderek büyümüştür. Hamilelikten önce 10 ml. ya da daha az olan rahim, 12hafta boyunca ince duvarlı, kaslı, cenini, plasentayı ve amnios sıvısını içerisinde tutabilecek kadar büyük bir konteyner halini alır. Kısacası rahim hamilelik süresince normalde olduğunun 500 - 1000 katına çıkar
ve rahim artık yukarı doğru yerleşmiştir,elinizle sert olan rahim duvarını hissedebilirsiniz.

buda acıbadem hastanesinin sitesinden
12.HAFTA: Bu haftadan itibaren rahim pelvisin (yani kemik çatının) dışına çıkmaya başlar. Eliniz ile top gibi rahminizi karın içinde hissedebilirsiniz. Mesaneniz üzerindeki baskı da ortadan kalktığı için sık idrara çıkma şikayetleri azalır

yani rahmimiz artık göbek demiyorum ama karın boşluğunda canım ne vajinası

Son düzenleme:
dtumda bana dedi 12.haftada karın şişmeye başlar rahim yukarı taşınmaya başlar ve kasıkların üstünde göbek deliğinin altında sertllik olur oda rahimdir.

ama bebeği en erken 16.haftada hissedebilirsiniz öncesi mümkün değilmiş,zaten bütün sitelerde bu yazıyor ve bütün drlar bunu söylüyor.

birazda babaanne laflarını dinlemek lazımmıs erken hareket ederse kızmıs gec hareket ederse erkekmiş derler:)) valla kızlar bilmiyorum 15.haftadayım bu sabah yatakta yıne hıssettım bebek hareketimi nedır bilemıyorum ama bişeyler hıssettiğim kesın...ayrıca bız anne adayları niye bu kadar aceleciyiz dimi..
bırakalımda rahat buyusun bebısler:)) hepimizin hakkında hayırlı olsun...Allah bizi ve bebeklerimizi korusun..

slm arkadaşlar....
benim bebişim de 14 haftalık. ve ben 2 gündür kıpırdanmalarını hissediyorum. özellikle de ayaklarımı uzatıp otururken pıt pıt diye göbeğimdeki hareketleri izleyebiliyorum. tabi çok dikkatli bakmak gerekiyor henüz çok küçük....

dtumda bana dedi 12.haftada karın şişmeye başlar rahim yukarı taşınmaya başlar ve kasıkların üstünde göbek deliğinin altında sertllik olur oda rahimdir.

ama bebeği en erken 16.haftada hissedebilirsiniz öncesi mümkün değilmiş,zaten bütün sitelerde bu yazıyor ve bütün drlar bunu söylüyor.

Canim aslinda ikimizde ayni seyi soyluyoruz ama yanlis anlasma oldu besbelli. Dedigin gibi karin bosluguna gecmis oluyor bebek ama hala karinda degil yani 1 karis asagida oluyor bebek. Bu konuyu acan arkadas ise karnimda hissediyorum demis o yuzden ben nerede oldugunu tam olarak aciklamak icin vajinanin hemen ustu dedim cunku doktorum eliyle dokunarak gosterdi bana nerde oldugunuki 14+3 idim o zaman. Ben bebegin karin bosluguna gecmis olmasina zaten birsey demedim. Elbetteki rahim yukariya tasinmaya baslamis oluyor yoksa zaten dedigim yerde olamazdi. Aslinda dedigim gibi ayni seyleri farkli yollarla belirttik ikimizde.

slm arkadaşlar....
benim bebişim de 14 haftalık. ve ben 2 gündür kıpırdanmalarını hissediyorum. özellikle de ayaklarımı uzatıp otururken pıt pıt diye göbeğimdeki hareketleri izleyebiliyorum. tabi çok dikkatli bakmak gerekiyor henüz çok küçük....

Bende 14 hafta tamamlandiktan sonra ama sadece otururken hissetmeye basladim.

ben de hissettim pıt pıt vuruyodu bagırsak hareketi olduguna inanmıyorum çünkü daha önce hiç olmamıştı ayrıca bagırsak hareketlerini anlayabiliriz bunlar bebişimizin hareketleri kızlar menzilgülü ne sporu tatlım dikkat et

Canim yazdigin ikinci satiri simdi okudum yani okumustumda ilk paragrafa cevap verirken, ikincisini anlamamisim.

Canim ben hissettim diyorum, oncesi mumkun degil diye birsey yok. Benim cok yakin bir arkadasimda 13. haftasinda hissetmeye baslamisti.

Back
X