bebek gelince nasıl bir hayatımız olacak..

ne zor bi şey bu yaa Allah senin de yardımcın olsun canım.. ben de bebekten sonra eğer sürekli bizde olurlarsa bebeğe kendim bakabiliyorum, bir şey olursa annem zaten yakında dicem. böylesi sizin için de benim için de zor, bebeğimizle yeni hayatımıza alışmak istiyorum, ihtiyacımız olursa sizi çağırırız zaten dicem. sizce bu kırıcı bir konuşma mı?

canım aradan bebeğe kendim bakabiliyorum, ihtiyacım olursa sizi çağırırım zaten kısımlarını alırsam bence kırıcı değil bana göre. ama diğer kısımlarını ben söyleyemezdim heralde :) sizin de düzenini bozmak beni huzursuz eder falan da diyebilirsin. Allah ım inş o zamana kadar bu konuda kalplerine anlayış verir de kırgınlık olmaz, eşlerimizin de üzülmesini istemiyoruz elbette ki

canım çok güzel anlatmışsın, bu tarz bir konuşma düşünüyorum ben de. ama benim bir şekilde onlarla birlikte çok fazla vakit geçriemk istemediğimi çok açık ifade etmem lazım. inanır mısınız bu yaz için eşimle tatil planı yaptık, otelde yer ayırttık, önce görümcem aradı, annemle babama da aynı oteldenyer ayırtayım birlikte olalım diyor.. ben de dedim eşimle son başbaşa tatilimiz, bunun tadını çıkaralım falan dedim şaka yollu. o zaman seneye hep beraber gideriz dedi.. yani herşeye böyle.. bi tatil keyfimiz var afedersiniz onun bile içine yapıyorlar.. heryerde birlikte mi olacaz.. tatil dönüşü illa kayınvalidemlerde kalacaz.. bu yaz 1 haftayı zor bitirdim onların evinde, ayrılırken de dedim kusura bakmayın ben kendi evimden başka yerde rahat olamıyorum, benim ailem de böyleler, lütfen anlayış gösterin dedim, kayınvalidem kayınpederime ne dese beğenrsiniz? çocuklar evlerinde rahat ediyorlarmış, bir dahaki yaz biz onlara gideriz dedi!! yani kızlar benim ifadelerimi yanlılş da anlayabiliyorlar.. o yüzden çok açık olarak ifade etmem lazım.. mesela başımın üstünde yeriniz var desem hiç gitmezler o yüzden çok güzel anlatmam lazım kendimi yoksa yanlış anlıyorlar..

ben de kafamda bunları söylediiğimi hayal ediyorum ama söyleyebilecek miyim bilmiyorum ALlah yardımcımız olsun.. inşallah dediğin gibi böyle bir konuşmaya gerek kalmaz ve onlar beni bir şekilde anlar.. akıl ederler..

yaa Allah yardımcın olsun okudukça çatladım şaka mı yaa bunlar bu nasıl iş nasıl mantık.. hiç tahammül edemem böle şeylere.. herşeyin bi sınırı var bence. walla hayatım sen kayınvaliden kayınbaban değil de görümcene bi ayar çek bence. her fırsatta sana yolluyo bu ne laubalilik. ben de kara kara düşünüyorum doğum sonu nasıl olcak diye ama neyse ki kocama söyleyebiliyorum bi çok şeyi. o da bnm gibi skıntıya gelemiyo. ama bu durumu çözecek olan senin eşin. bnm de bi bekar görümcem bi da kaynanam war birlikte yaşıyo ikisi. yazın onların yanındaydık bir hafta, kaynanamın da iki kedisi var öle cins felan değil sokak kedisi.. ne dese beğenirsin kasımda gelmeyi düşünüyoruz ama kedileri de alıp gelcem bırakcak kimsem yok.. ben şok tabi küçücük ewim war çalışan bir kadınım ewde hayvandan nefret ederim kendisi bahçede baktığı halde başedemiyo bana getircekmiş .. Anne dedim sen gel kedilerinden şüpheliyim dedim çok normal bi şekilde.. eşimde aşkım şaka yapma annem alınır deyip toparlamaya çalıştı ama geri vites yok bnde ewe dönerken yolda eşime dedim ki ben ewde kedi medi istemiyorum dedim annene söyle dedim 'tamam söylerim anneme' dedi konu kapandı uzadı biraz kusura bakma ama düşün düşün bu şekilde geçmez hayat.. sen de bi aile kurdun senin de bebeğin olcak ki hele de çalışan bi anne olcaksın kimse kusura bakmasın sen onlara değil onlar sana ayak uydurucak ...

Bi aile anca bu kadar birbirine benzer .. aynen benim eşimin aileside çok anlayışsız hele annesi sürekli bize gelmek ister en az kaldığı da 2 haftadır.. hele eşimin babası o kadar huysuz ve herşeye karışır ki düşün ev temizliğine bile karışır alttan alta iğneler.. bende bu yaz geldiler gene her zaman ki gibi bide ramazan ayında sahur için ayrı yemek yapıyodum gecenin bi vakti kalkıp onlara ben rahatsız olduğum için oruç tutamıyordum tuttuğumda da Allah ne verdiyse diyip kahvaltı bile yiyorum ama kayınpederim yemek seçer beğenmedimi kaşı gözüyle belli eder ya gerçekten iyice kendilerinden bıktırdılar beni.. çocuk işine gelince de kaynanamın bi lafı oldu şimdiden onu düşünüyorum ben gelirim sen doğurunca 2 ay 3 ay kalırım falan dedi inanın çok sinirim bozuldu ya benim annem yokmu hiç bizimkilere fırsat vermiyolar kendi annem babam daha gelmedi benim evime ama sağolsun eşimin ailesinden fırsat kalmadı ki kısacası sevsekte sevmesek te mecburuz yüzlerine bakmaya istemeye istemeye de olsa

Benim de icim daraldi okudukca , insan hamilelikte zaten hassas alingan kaygili yorgun oluyor , bir de üzerine böyle seyler Allah yardimciniz olsun , benim de esim ailesine düskündür annesi de ogluna 40-50 km uzakta oturuyorlar bizden ama rahatsiz ederiz düsüncesiyle gelmezler hic , iki hafta önce haftasonu biz gidecektik kayinvalidem arayip eger kendimi yorgun hissediyorsam evde kalip dinlenmemi , bana kirilmayacagini söyledi benim de yogun bir haftadan sonra evin tadini cikarmak hosuma gideceginden esimi yolladim ben gitmedim , zaten hayat kolay degil bir de anne babalar cocuklarina anlayissiz olurlarsa ..... Ooffff cok zor isiniz arkadaslar , eslerinizin size destek olmasi sart , hamilelik zaten psikolojik ve fiziksel olarak cok zor bir dönem , bizim simdi anlayisa sevgiye ilgiye ihtiyacimiz var , gerilip üzülmeye degil, enerjimizi gücümüzü bebeklerimize saklamamiz gerekiyor cünkü onlarin da onlari seven anlayan anne babalara ihtiyaci var . Eger esleriniz sizi ve cocuklarini düsünüyorsa bunu böyle görüp size destek olacaklardir siz de buna inanin ve eslerinize bunu sevgiyle aciklayin ve burdan iyi gelismeleri yazin)

Benim bebeğime bakacak kimse bile yok...kendi ailemde çok uzakta ..eşimin ailesi zaten meraklı değil... sanırım 4-5 aylık olunca olunca işe başlarım...Zaten uzun süredirde evdeyım iyice...Tek çaremiz ilk oğlumda olduğu gibi bakıcıya vercem..oradanda kreşe....Birde benim açımdan bakın olaylara..ne kadar şanslısınız....Keşke benim bebeğimde bu kadar önemsense..paylaşılamasa....Allahım var..Ona güveniyorum...iyice bunaldım zaten bu gebelikten....şu günler bir geçsede doğursam artık...

Canım ya herkezin derdi birbirinden farklı değil mi ? kimin derdi diğerinin belkide devası bunalma allah kolaylığını verecektir rabbim bir avazda kurtarsın inşallah.

Merhabalar gercekten okurken bile cok sasirdim v kizdim insalar nasil anlayissiz ya zaten kadin yni dogum yapmis olcak annesi dibinde oturuyo siz ne demeye uzn kalmaya geliosunuz.tabi ki gelecekler sonucta onlarnda torunu ama hadi yari kirkina beklesinler ne gerek var.buarada gorumcede bi anneyi babayi yamamaya calisio gibi bi his olustu ki o ne karisio sizin tatilinize evinize?! Ben olsaydim bu durumda alrdim esimi karsima derdim ki kimseyi istemiyorum ne seninkileri ne benimkileri.ben evde rahat gezcem ilk cocugum biraz tadina variim zorlugunu g

Merhabalar gercekten okurken bile cok sasirdim v kizdim insalar nasil anlayissiz ya zaten kadin yni dogum yapmis olcak annesi dibinde oturuyo siz ne demeye uzn kalmaya geliosunuz.tabi ki gelecekler sonucta onlarnda torunu ama hadi yari kirkina beklesinler ne gerek var.buarada gorumcede bi anneyi babayi yamamaya calisio gibi bi his olustu ki o ne karisio sizin tatilinize evinize?! Ben olsaydim bu durumda alrdim esimi karsima derdim ki kimseyi istemiyorum ne seninkileri ne benimkileri.ben evde rahat gezcem ilk cocugum biraz tadina variyim zorlugunu goriyim,hem seninle hem cocugumla ilgileniyim hem sen de istmezmisin evde rahat rahat pjamalarini giyip oturmak? Yani arkadasim esinede biraz bu isin pek akillica olmadiini anlat ama sadece onun ailesi icin soylersen kirilir kuser ama hem eninkileri hem onunkileri ayni kefeye koydugunu hissettirirsen daha anlayisli olur.esin senin ailen icin gelmesinler dese seninde zoruna gider.umarim her sey gonlunce olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…