Bebek Beslenmesi Bebek ek gıdası neler veriyorsunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kahvaltımız 1 kavanoz ev yapımı yogurt zeytin peynir 1 adet yumurta sarısı 1 saat sonrada formul sut+, oglen etlı veya tavuklu sebze corbası,ıkındı yulaf ,pirinç unu, muz, organık bebek buskıvısı dogranmıs mama, gece yatarkende tekrar formul sut ,tabi her istedıgındede anne sütü bebegım tam 8 aylık bu arada

Merhabalar;
Bence ek gıdaya geçiş biraz sabır ve bebeğin de sevdiği yiyeceklerle inanılmaz keyifli bir süreç. Ben bu zamanları daha eğlenceli hale getirebilmek için doktorumuzun verdiği tariflerle aşağıdaki öğünleri uyguluyorum. Umarım size de faydası olur.
Biz ilk ek gıdaya sade yoğurtla başladık, şimdi ara öğünlerde içerisine birkaç tane bisküvi ya da meyve (armut, muz, şeftali) ilave ediyorum. Onun dışında sabah kahvaltısında yarım çay bardağı ıhlamurun içine birkaç tane bisküvi, 1 küp peynir, 1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı tereyağı, 1 yumurta sarısı ilave edip çok fazla ezmeden karıştırıyorum. Bebeğim bunu çok severek yiyor.
Öğlenleri de yarım havuç, 1 tam patates, 1 çorba kaşığı buğday ruşeymini (arada kabak, brokoli ya da ıspanak da ilave ediyorum) 1 su bardağı suyla kaynatıp blenderdan geçiriyorum. Ilıdığında içine bir çay kaşığı zeytinyağı ilave edip çok az da bebek ekmeğiyle veriyorum.
Bebeklerimize afiyet, bizlere de kolaylıklar olsun :)

Suan 7 aylik. Parmak gidalara baslayabilirsiniz. Hakiki zeytinyagiyla harmanlayip buharda da pisirebilirsiniz firinlayabilirsinizde. Patates, havuc, brokoli, karnabahar gibi seyleri verebilirsiniz.

Sabahlari ben peynirli, avokadolu, ispanakli, havuclu, patatesli omletler yapiyordum. Krep yapiyordum. Hepsini uzun serit halinde kesip veriyordum eline. Boyle boyle alisti. Yemeklerinizden de verebilirsiniz tuz atmadan once. İlk 1 2 ay tadim asamasi oluyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…