Biz de 9. ayımızdayız. Ben sadece ekgıdaya başladığım ilk ay ona özel yaptım. Sonrasında büyük ölçüde kendmize yaptığımız yemeklerden yedirmeye çalışmamı söyledi doktorum. Çünkü tuzsuz yağsız yiyeceklere alışınca 1 yaşından sonra da normal yemekleri yememe ihtimali olacağını anlattı. Bu arada hiçbir şekilde hazır gıda kavanoz mama vs yedirmiyorum. Gündüzleri iki veya üç kez emse de geceleri iyi emiyor. Ben de 7. aydan itibaren çorbalarımı terbiyeli,yemeklerimi soğanlı sarımsaklı,salçalı kısacası normal bir şekilde yapmaya başladım.
Kereviz ve brokoli çorbasını tarif edeyim benim bebeğim çok seviyor.
Kereviz yapacaksak kerevizi, brokoli yapacaksak brokoliyi havuç ve patatesle haşlıyoruz.(varsa bir kapya da olur vitamin açısından)
Blendardan (isterseniz üzgeçten) geçiriyoruz.
zeytinyağı veya tereyağında bir kaşık tam buğday ununu kavurup üzerine bir bardak süt ekliyoruz.
Sonra bu sosumuzu çorbaya koyup tekrar blendardan geçiriyoruz. az tuzlu veya tuzsuz tercih size kalmış.
Bir öğünümüz yoğurt,bir öğünümüz meyve(armut, elma,ananas püresi)
Kahvaltımızda da bir yumurta sarısı, biraz lor peyniri(protein açısından daha zengin), 1 kaşık kadar tahin pekmez karışımı, kepekli ekmek içi, yanında da kuru kayısı ve kuru üzüm kaynatıyorum onu içiriyorum.
Bu arada ıhlamur içiriyordum doktorum kalpte yumuşama yapar dedi bıraktım bilginize..
Balık olarak çuprayı önerdi doktorum haftada bir veya iki kez bir çupranın dörtte biri kadarını yiyor.
Akşam yemeği olarak da kıymalı tarhana çorbası,etli kereviz yemeği kıymalı kabak yemeği vs..kendimce çeşitlendiriyorum.
Allah'tan hepimize sağlık ve kolaylıklar diliyorum.:)