Kızlar Pko hastasıyım bende. Geç yumurtlama ile ilgili bir bilgi vermek istiyorum.
Bir kızım oldu 3 yıl evvel, allah bağışlasın.
Kızıma hamile kalmayı hiç beklemiyordum, daha doğrusu hastalığımdan dolayı hamile kalamayacağımı zannediyordum.Adet döndüm genelde 32-33 günü buluyordu, bazen daha da uzun sürüyordu. Korunmayı bırktığımızın 2.ayıydı. Yine adetim gecikti. Ama hiç konduramadım. Gecikmeden bir hafta sonra test yaptım negatif çıktı. Diyorum ya zaten hamile kalamayacağımı düşünüyordum. Aradan bir hafta daha geçti ama hala hastalanmamıştım. Doktora gitmeyi de sallıyordum ha bugün ha yarın diye. 10 gün sonra yine test yaptım yine negatif çıktı.
Bıraktım peşini bende.
Soğuk algınlığı için ilaç kullanacaktım, 21. gün geçmişti adetimin üzerinden, dur bir test daha yapayım içim rahat etsin dedim. testi yaptım ikinci çizgi çok silik çıktı. Hemen kan verdim beta hcg 4 haftayı işaret ediyordu. O gün doktora gittim, kese göründü. Bir hafta sonra da kalp atışlarını duydum. Betahcg ye göre 4 haftalıktı ama 4 hafta da genelde kese görünmeyebiliyor.
Doktor geç yumurtlama olduğunu bu yüzden idrar testinde geç çıktığını hatta bu yüzden kan testinde de haftanın düşük göründüğünü söyledi.
Bu gibi durumlarda adet söktürücü kullanmak bebek olacaksa bile olmamasını sağlıyormuş malesef.. Eğer adet döndülerinizde bozukluk oluyorsa, 28 günden daha uzun sürüyorsa, adet söktürüc kullanmadan bekleyin. İkinci adet zamanı gelipte adet olmazsanız o zaman doktora gidip alın ilaçları.
Paylaşmak istedim sizlerle. Yani hemen bebek yok diye ümitsizliğe kapılmayın. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah..