bebek çalışmalarına başlıcam 3 ay sonra şimdiden önerisi olan..

arkadaşlar yaklaşık 6 ay önce bir antidepresan başladım ve yılbasından 1 hafta önce bıraktım aralığın 22 si gibi eşimle bebek düşünüyoruz acaba antidepresan bittikten ne kadar süre sonra bebek düşünülmeli ne zaman kimyalsal vücuttan atılır ve bebek zarar görmez bi fikriniz var mı lütfen yardımcı olurmusunuz

En doğru yanıtı bir hekim verir bence ulaşabilirsen ara sor doktoruna. Ama şunu biliyorum ki grip olduğumuzda kullandığımız bir antibiyotik bile bıraktıktan aylar sonra atıyormuş bünyeden kendini.

arkadaşın söylediği gibi bunun cevabını en iyi doktor verir size. ama bi kaç gün önce yakın bi arkadaşımın antidepresan kullanırken hamile kaldığını öğrendim :( başta çok üzüldüm. hatta bi kaç kişidede bebeğin sorunlu olabileceğini filan duymuş. ama hemen bi kadın doğumcuya gitti ve sanırım ilaç hafif bi ilaç olduğu için doktoru kullanmaya devam edebileceğini söylemiş.

ben dün doktora gittim ve folik asit verdi doktor :34: ayrıca demir ilacı da üç ay kullanıp sonra bir daha gideceğiimmm

folik asit gerçektende çok öenmli kızlar..bi kaç ay deneyelimde olmazsa doktora gideli diye sakın üşünmeyin bu sure zarfında kalırsanız hamile folik asit takviyesi almamış olucaksınız.siz en iyisi başında gdiiz.adetiniz bitince giderseniz daha iyi olabiliyor bazı doktorlar özellikle ozmöanlar çağırıyor..birde yapıcağınız zaman gun aşırı birlikte olun.ama kendinizide buna çok bağlamayın.kafaya taktıkça inanın olmuyor..ben çok şükrü şuan 6 aylık hamileyim.allah isteyen herkese nasip eder inş..

teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. bende pazartesi günü gittim doktora bana folbiol verdi. demir eksikliğim olduğu içinde ferrosanol kullanıyorum. 2ay kullanman yeterli olur gibi tekrar bakarız sonuçlara dedi. jinekoloğumda rahimde küçük bi yara olduğunu söyledi ama sorun yaratmıycanı anlattı. doğumdan önce dondurmayı tavsiye etmiyorum dedi. inşallah sorunsuz sıkıntısız hepimiz güzel sonuçları burda paylaşırız. ama bu folbiol konusunda burda okuduklarıma göre kararsız kaldım kullanmakta :/ sizin bu konuda fikirleriniz nedir_? folbiol mü_? folik asit mi_? folik plus mı_???

Kızlar merhaba bişey sorucam bende hamilelik öncesi muayene olmak istiyorum doktora gidicem ama adetliyken gittiğimizde bi sorun oluyomu yani adetliykende tahlil yapıp sağlıklı sonuç alabiliyomu doktor???

canım adetliyken de sonuçlar doğru çıkıyo ama sen rahat edebilir misin alttan muayene falan edicek ya.
Annem gitmişti de çok rahatsız oldu.Doktor sorun değil dedi ama şahsen ben rahat edemem.Akıcak falan bide :(

tesekkurler canım konu açmama yardım ettiğim için forumda yeniyim arkadaşlar..

Ben şimdilik zararlı olanşeyleri hayatımdan çıkarmaya başladım çay ve kahveyi azalttım sezonu olmayan meyve ve sebzeleri artık eve almıyorum domates salata gibi daha çok sebze agırlıklı beslenmeye başladım

ama her gün her an aklımda cocuk var bir an önce geçsede şu zaman en azından bebişlerimizi yola koyabilsek :)

Çalışmalara vakit kaybetmeden başlamanı öneririm, çoğu zaman evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor...

Pınar neden 3 ay ,geçenlerden ben de doktora gittim 3 ay sonra dedim bana ısmarlamamı yapıyorsunuz dedi,doktor olmuş ama ne insanlara saygı duymayı öğrenmiş nede kasım aralık doğumluların anaokulunu 1 yıl daha okuduklarını bilmiyor.

Pınar neden 3 ay ,geçenlerden ben de doktora gittim 3 ay sonra dedim bana ısmarlamamı yapıyorsunuz dedi,doktor olmuş ama ne insanlara saygı duymayı öğrenmiş nede kasım aralık doğumluların anaokulunu 1 yıl daha okuduklarını bilmiyor.

herşey nasip canım. gebelikten 3 ay önce folikasite başlayıp annenin depolarını doldurması hem anne hem bebek açısından yararlı. gebelik olursa olur, olmazsa Allahın takdiri :1: biz önlemimizi alalım da. öyleleri var ki bir sene sonra bebişine kavuşuyor Rabbim aratmasın

senin doktora da güldüm yani :1: kimse ısmarlama yapmıyor ki kendi bilmiyo muymuş folikasitin yararlı olduğunu

kızlar merhaba muhabbetınız bol olsun krınlar bebısle dolsun:)

bende cumartesı gunu gıttım doktora alttan muayene ettı rahım agzında buyuk bır yara var dedı ve lazerle operasyon oldum sımdı fıtıl kullanıyorum bu fıtıl beslemek amacıylaymıs.bırde herkesın kı gıbı folık asıt verdı onu kullanıyorum.bende guatr var gecen sene tahlıl yaptırmıstım onların sonuclarını ıstedı ama hormon tahlılı felan vermedı bana neden acaba bu cumartesı yıne kontrole gıdıcem.bırde br sey var dedı belkı hamılşe kalırsın 1 yada 2 gune bellı olur dedı belkıde kıst olabılır yada yumurta catlamamıs olabılır dedı buna suan bır sey dıyemem haftaya bakıcaz dedı.s

kızlar merhaba muhabbetınız bol olsun krınlar bebısle dolsun:)

bende cumartesı gunu gıttım doktora alttan muayene ettı rahım agzında buyuk bır yara var dedı ve lazerle operasyon oldum sımdı fıtıl kullanıyorum bu fıtıl beslemek amacıylaymıs.bırde herkesın kı gıbı folık asıt verdı onu kullanıyorum.bende guatr var gecen sene tahlıl yaptırmıstım onların sonuclarını ıstedı ama hormon tahlılı felan vermedı bana neden acaba bu cumartesı yıne kontrole gıdıcem.bırde br sey var dedı belkı hamılşe kalırsın 1 yada 2 gune bellı olur dedı belkıde kıst olabılır yada yumurta catlamamıs olabılır dedı buna suan bır sey dıyemem haftaya bakıcaz dedı.s

hadi bakalım cumartesi haberlerinizi burdan verin bize :)

Bana da doktor folik asit ve 5 tane test önerdi. Toksoplazma(2 tip), kızamıkçık (2 tip) ve kan testi (tüm parametreler)...Onun dışında hayatında hiç birsyei askıya alma(sporu, gezmeyi tozmayı, içki vsy)hamile oldugunu anlayana kadar bunların bir zararı olmaz, aksine bu kadar ince düşünürsen kendini strese sokarsın ve hamile kalmaktaki en önemli kriterlerden biri strestir dedi. Çok rahatladım.Bana böyle rahat bir doktor lazım. Çalışmalara başladık diye sporu falan bırakmıştım...Hayatıma tam gaz devam, her zamanki gibi besleniyor, hareket ediyor ama bir tek folik asit alıyorum...O da çok iştahımı açtı o yüzden gece yatarken alıyorum...

önerebileceğiniz iyi bir doktor var mı ? bende doktor arıyorum 5 tane doktora gittim ve memnun kalmadım başka bir doktor arıyorum.

Merhaba arkadaşlar

bende bebek düşüncesini düşünmeye başladım diyebilirim :)
2 senelik evliyim.daha istemiyorum ama en azından yazdan sonra hamile kalabilirim diye bir diyetisyene gittim bende
önce kilo vermekle balıyorum bende bu yola hayırlısıyla

begum en güzelini yapmışsın,ben de 2 ay önce başladım 10 kilomu verdim bile,pko luyum buna rağmen azimliyim cınım.Doktora iyi ki gitmişim kızlar yumurtlamam olmuyormuş,tedavi olacağım

merhaba, biz de 3 ay sonrasında çalışmalara başlayacağız. Jinekoloğuma evde 2 kedim olduğunu söylememe rağmen toksoplazma testi yaptırmadı. ya da yaptırdı ama haberim yok. çünkü kan, idrar testlerini yaptırdık ama değerleri anlamadığım için içinde toksoplazma varmı bilmiyorum. ayrıca doktorum sürekli evdeki kedilerden kurtulmam gerektiğini söylüyor. Ne eşim ne de ben onları bırakmak istemiyoruz. Acaba bu şekilde yani kedilerle beraber doğum yapan var mıdır?

Bizim doktorlar genelde aynı kanıdalar,yurt dışındaki videolarda aileler hep pisileriyle köğekleriyle beraber,hatta videolarda bebeklerin yüzlerini filanda yalıyorlar.Onlar nasıl yapıyorlar anlamıyorum.Neden 3 ay sonrasına karar verdiniz?

benimde köpeğim var kızlar. ama jinekoloğuma söylemek hiç aklıma gelmedi :/ o bizim kıymetlimiz, canımız. elbetteki bebek olduğunda oda kıymetlimiz olucak canımızdan can olucak ama köpeğimden asla vazgeçmem. ve aşıları, iç dış parazit ilaçları, tüy dökümü ile ilgilenildiğinde düzenli şekilde tedavileri yapıldığı sürece bi sorun olucanı zannetmiyorum. ve dediğiniz gibi o videolardaki görüntüleri bende çekicem :)) hatta bi yazı vardı kedi köpekle büyüyen bebeklerin bağışıklık sistemi daha güçlü olduğuyla ilgili. şimdi bakıyorum o yazıyı bulup ekliycem buraya..

işte buldum arkadaşlar.. (alıntıdır)

Kanser olmak istemiyorsanız kedi ya da köpek besleyin!
4 bin kişinin üzerinde yapılan araştırmadan çok ilginç bir sonuç çıktı. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan California ve Stanford üniversiteleri tarafından yapılan araştırma, hayvan sevmenin insanların bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve bunun kansere karşı direnci artırdığını ortaya koydu. Araştırmada, kedi ve köpeklerle oynayarak büyüyen çocukların daha sağlıklı ve bünyelerinin daha güçlü olduğu belirtilerek, “Hijyenik ve steril ortamlarda büyümek insanların bağışıklık istemini daha kırılgan yapıyor. 4 bin kişi üzerinde yapılan çalışmalarda, kedi-köpek sahibi olanların bünyelerinin, hayvan sahibi olmayanlara göre yüzde 30 daha güçlü olduğu görüldü” dendi.

Daha ne olsun hala düşünüyor musunuz bir evlat sahiplenmeyi?!

takınca takıyorum işte :) buyru güzel bi paylaşım daha.. kendinizi stresesokmayın lütfen.

Çocuklar ve Evcil Hayvanlar.

İnsanlara karşılıksız sevginin timsali olan hayvanlara karşı bazı aileler konu hakkındaki bilgi eksikliği ve yanlış inançlar nedeniyle çoğu kez gereksiz tartışmalara konu edilmektedir.Bu nedenle bazı aileler onları bir öcü gibi görmekte,onların bebeklerine hastalık bulaştıracağı ya da astım ve benzeri allerjik rahatsızlıklara sebep olabileceğini iddia etmektedirler.

Günümüzde yapılan bir çok araştırmanın sonuçlarına göre ise iddia edilenin aksine,özellikle bebeğin doğumundan itibaren evde bulunan evcil hayvanla beraber büyügen bebeğin,evde evcil hayvan bulunmadan yaşayan bebeklere göre bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu gösterilmiş.Ayrıca eğer ailede allerjik bir problem yok ise yine kedi ya da köpekle beraber büyüyen çocuğun allerjik hastalıklara karşı daha az riskli olduğu anlaşılmış. Eve sonradan getirilen yani çocuk belli bir yaşa geldikten sonra eve alınan evcil hayvanlarla beraber büyüyen bebek ve çocuklarda ise durum biraz farklı olabiliyor.Şöyle ki burada yine eğer aşıları düzenli yapılan ve temizliğine dikkat edilen hayvanlarda enfeksiyon yönünden bir problem söz konusu değilken, astım,ekzema beya benzeri bir allerjik problemleri olan ailelerin çocuklarında benzeri allerjik sorunlar ortaya çıkabilir. Gerçi günümüzde bir çocuğun kedi veya köpek tüyüne karşı allerjisinin olup olmadığı yapılacak bazı basit testlerle çok kolay anlaşılabilinirsede, yine de böylesine riskli çocuğa sahip ebeveylerin eğer evlerinde evcil hayvan beslemek gibi bir niyetleri olduğunda doktorlarına danışmaları tıbbi bir zarurettir.

Tıbbi gerekçelerden başka,hayvanlarla beraber büyüyen çocuklar sosyal yönden de birtakım farklılıklara sahip olabiliyorlar.Bu konu ile ilgili olarak yapılan bir çok araştırmalarda da hayvan sevgisi aşılanan çocukların suça meyletme ihtimalinin çok düşük olduğunu görülmüş,bu durum hayvanı seven çocuğun dünyadaki diğer canlılarıda sevmesine ve onlara zarar vermeme alışkanlığına bağlanmış. Şahsi kanaatıminde bu yönde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Yine hayvan besleyen bir çocuk paylaşmayı ve sorumluluk almaya daha erken yaşta öğrenir ki bu temiz hasletler ona hayat boyu iyi ve faydalı bir insan olma özelliğini daha küçük yaşta farkında olmadan benliğine yerleştirilmesine yardımcı olur

Hayvan beslemenin gerek yukarda zikredilen tıbbi nedenler ve gerekse de sosyal ve içtimai faydalarını göz önünde bulundurduğumuz takdirde bazı ailelerin gereksiz yere endişelendiğini,evde hayvan beslemenin tıbbi ve psikolojik bazı istisnalar dışında çocuk için hiç bir zararının olmadığını,bilakis çocukların bağışıklık sistemi ve topluma faydalı bir birey olma yolında olumlu katkıları olduğu rahatlıkla söylenebilinir.

Back