bebek çalışmalarına başlıcam 3 ay sonra şimdiden önerisi olan..

kızlar hamile kalmak isteyen arkadaşlar mümkünse doktora gidebilir bu konuda daha iyi yardımcı olurlar. yani en azından aile hekiminize gidebilirsiniz. folik asit veriyorlar. kullanmak önemli tabi. diğer yandan da kalsiyum alımı gebelik öncesi ve gebelik süresinde önemli. hamile kalınca da her gün süt ve yoğurt tüketmeniz gerekiyor. onun dışında sağlıklı beslenmeyi hepimiz biliyoruz. amaaaa en önemlisi stres yapmamak. hamile kaldım mı kalmadım mı oldu mu olmadımı soruları insanı çileden çıkarıyor. bu süreçte kendinize meşgale bulun, yoksa insanın canı çok sıkılıyor. denedim biliyorum :D
rabbim isteyen herkese versin inşallah :)

kıslar bende bebek iatiyorum ama hiç folikasit kullanmadım doktorada gitmedim daha adetim bitisn çalışmalara başlıcaz ama bendemi geç kaldım doktor ve folik asit için

canım bence başlamadan önce doktora git.hem bir sorun varmı yokmuda görür.ki inş. yoktur ama boşuna zaman kaybetmemiş olursun.zaten doktor sana mutlaka vericektir folik asiti..

Arkadaslar merhaba....benim de sorum folik asit...bu ay veya subatta calismalara basliycaz..ama folik asit daha bugun kullanmaya basladim..yani hamilelikten once 3 ay kullanamamis olucam eger hamile kalirsam...3 ay kullanamamis olmam bir sorun olur mu...ama hergun brokoli ve bol yesillik tuketiyorum..onlarda da varmis folik asit..Yardimci olursaniz sevinirim,...:16:

en az hamile kalmadan 1 ay önce kullanmaya başlamanız lazım .folik asit bbeğin tutunmasındada buyuk rol oynuyormuş..hamilekten öncede yediklerimize içtiklerimze dikkat etmememiz gerekiyor.çunku bebek 3 ay bizim vucudumuzdaki depolardan besleniyor..

Öncelikle hamile kalmayı planlayan bakın hamile kalan değil bu plana giren biri kadın doğum doktoru tarafından muayene edilmeli. Çoğumuz bebek düşünmeden önce doktora gitmiyoruz oysa bebek düşünmesekte gitmeli, yumurtalarımızın durumuna baktırmalı ve özellikle smear aldırmalıyız rahim kanseri ve bazı başka durumlar ancak bu testle tespit ediliyor ve çok kolay bir işlem. Doktor muayene eder bir de kan alır hormon testi için. Eğer bunlarda sorun varsa ilaç kullanırsınız normal değerlere geri döner ve hamilelik için engel kalmaz ama dr gitmeden hamilelik çalışmalarına başlarsanız sorunu bilmediğinizden zaman kaybedersiniz. Sonra doktor zaten size folik asit verecekti. Bu vitamini 3 ay önceden başlayıp içeceksiniz ve bebek olunca da ilk üç ay yine kullanılacak ayrıca başka testler de yapılması lazım. Kızamıkçık geçirilip geçirilmediği çok önemli bilmiyorsanız testlerle ortaya çıkıyor ve aşısı vuruluyor.

uzman tv de folik asit yazınca doktorlar görüntülü anlatıyor nekadar önemli olduğunu anlıyorsun mutlaka öncesinden kullanmak gerekiyor biz nisanda başlıycaz çalışmalara ben kullanmaya başlıyorum bu ay.

Tesekkurler arkadaslar...cevaplariniz icin...:16::16:ben doktora gitmistim kadin doguma..ama hamile kalmak istedigimi soylememistim..o donem dusunmuyorduk..bir cok testim temiz cikti..folik asit vermedi tabii ama su an kullanmaya basladim en az 1 ay kullanmis olucam zaten hamile kalirsam...Bu arada brokoli,cig yesil sebzeler ve portakal da folik asit kaynagiymis...onlari da bol bol yiyordum... kilo vermeye calisiyordum ama cok siki bir diyet yapmiyorum...dengeli besleniyorum...biraz meyveyi az yiyordum, findik fistik yemiyordum..simdi onlari da ara ogunlerime koyarim...Allah herkesin gonlune gore versin arkadaslar....Sizler icin her seyin en iyisini diliyorum...:16::16:

Bence hamile kalmayı düşünen arkadaşlar mutlaka diş muayenesi de olmalı çünkü hamilelikte diş sağlığı çok kötü etkilenebiliyor. İlaç veya antibiyotik de kullanılamıyor.

Bana da doktor folik asit ve 5 tane test önerdi. Toksoplazma(2 tip), kızamıkçık (2 tip) ve kan testi (tüm parametreler)...Onun dışında hayatında hiç birsyei askıya alma(sporu, gezmeyi tozmayı, içki vsy)hamile oldugunu anlayana kadar bunların bir zararı olmaz, aksine bu kadar ince düşünürsen kendini strese sokarsın ve hamile kalmaktaki en önemli kriterlerden biri strestir dedi. Çok rahatladım.Bana böyle rahat bir doktor lazım. Çalışmalara başladık diye sporu falan bırakmıştım...Hayatıma tam gaz devam, her zamanki gibi besleniyor, hareket ediyor ama bir tek folik asit alıyorum...O da çok iştahımı açtı o yüzden gece yatarken alıyorum...

doktorum hamileliliği planlamadan 3 ay önce folik asit kullanmaya başla dedi bana herkese aynı şeyi mi söylüyorlar bilmiyorum

evet dr tavsiyesi 3 ay önce folik asite başlamak gerekiyo.bende öle yapmıştım

tüm isteyenn herkese rabbim sağlıklı bebişler veresin inşallah hepinize kolay gelsin:)

arkadaşlar peki doktora gittiğimiz gün önemli mi.yani yumurtalama ya da adetin 2.günü falan gibi bir günü var mı?bir de bu testler özel hastanede ve haftasonu yapılabilir mi,çok mu masraflı olur?:44:

arkadaşlar peki doktora gittiğimiz gün önemli mi.yani yumurtalama ya da adetin 2.günü falan gibi bir günü var mı?bir de bu testler özel hastanede ve haftasonu yapılabilir mi,çok mu masraflı olur?:44:

Muayene gününün önemli olduğunu sanmam.En azından benim Dr.um öyle birsey demedi.Yumurtaların durumuna baktı, smear testi yaptı ve genel muayene yaptı. Bol bol da konustu benimle...
Dediğim 5 test kapsamlı bir özel sağlık sigortam oldugu halde hamile olmadığım için sigorta şirketi tarafından ödenmedi. Hastane bana çok yüklü bir meblağ çıkarınca dışarıda yapmak istediğimi söyledim. Bir laba gittim 262 tl dediler. Baska bir labda 170 tl ye yaptırdım. Hastanenin dediği fiyatın çok aşağısına dışarıda yaptırmış oldum. Zaten özel hastaneler hastayı sömürmenin yollarını çok iyi biliyorlar...
Ayrıca Dr. benim adetim düzenli oldugu için hormon testi istemedi ama tiroit testleri de istedi (TSH,T3,T4).Onları yeni yaptırdığım için tekrarlamadım. En önemli seylerden biri tiroitin kontol altında olması. Değilse hamile kalamıyoruz, kalsak bile düşükle sonuçlanıyor.
Haftasonu da test yapıyor özel hastaneler ve tıbbi laboratuvarlar...

Son düzenleme:
merhaba ben 1.5 aylık hamileyim 1 ay önceden folik asit kullanmaya başladım gerçekten yaralı bir şey ama tabi ilk önce doktoro muayne olmak önemli şimdiden hayırlı olsun

merhaba ben 1.5 aylık hamileyim 1 ay önceden folik asit kullanmaya başladım gerçekten yaralı bir şey ama tabi ilk önce doktoro muayne olmak önemli şimdiden hayırlı olsun
siz ne kadarlık evlisiniz hamileliği hesaplayarkmı yaptınız yumurtlama günüyle mi ? bende ilerde istiorum yeni evli sayılrıım 1 yıllık

selamlar arkadaşlar. bizde bi kaç aydır yavaş yavaş aklımıza yerleştirmeye başladık bebek fikrini ama benim ciddi anlamda demir eksikliğim var :( önce onu düzene sokmam gerekiyo. eğer öyle bi sorunum olmasa ocak şubat gibi bi melek haberi almayı çok isterdim :) bu hafta içinde bi jinekoloğa gidicem 1aydır deli gibi iyi bi jinekolog araştırıyorum muğla çevresinde ;) bu arada 4buçuk yıllık evliyim 3yıl önce ikiz bebeklerimi kaybettiğim için tekrar bi bebek fikri hep çok uzaktı bana da eşime de ama galiba zaman gelince kendiliğinden birden insanın kafasında yer etmeye başlıyo sanırım ;)) allahım isteyen herkese tez zamanda nasip etsin inşallah.

Ben de 3,5 yıllık evliyim. Daha önce istemiyoduk bebek ama artık istiyoruz. Bu cumartesi acıbademe gidicem hamile kalmama bir engel var mı diye. Daha önce kontrol amaçlı gittiğim doktorlar kafamı çok ama çok karıştırdı. İnşallah bu doktor yüreğimi ferahlatır. Hamile kalmak istediğim aya daha çook var ama bir engel varsa bunu gidermek istiyorum :) Eylül ekim gibi kalamalıyım çünkü öğretmenim. Demir eksikliği ben de mevcuttt. Venofer serum mu dersiniz,maltofer mi dersiniz daha neler nelerrrr içtim. Umarım dilerim tarihlerde olurr...tabi kısmetse ve hayırlısıylaaa innnnşalllaaaaahhhh :1:

Ben de 3,5 yıllık evliyim. Daha önce istemiyoduk bebek ama artık istiyoruz. Bu cumartesi acıbademe gidicem hamile kalmama bir engel var mı diye. Daha önce kontrol amaçlı gittiğim doktorlar kafamı çok ama çok karıştırdı. İnşallah bu doktor yüreğimi ferahlatır. Hamile kalmak istediğim aya daha çook var ama bir engel varsa bunu gidermek istiyorum :) Eylül ekim gibi kalamalıyım çünkü öğretmenim. Demir eksikliği ben de mevcuttt. Venofer serum mu dersiniz,maltofer mi dersiniz daha neler nelerrrr içtim. Umarım dilerim tarihlerde olurr...tabi kısmetse ve hayırlısıylaaa innnnşalllaaaaahhhh :1:

inşallah birbirimize güzel haberlerimizi gene burdan iletiriz.

evet follik asit bebeğin gelişim için çok önemli mutlka kullanılmalı..

arkadaşlar yaklaşık 6 ay önce bir antidepresan başladım ve yılbasından 1 hafta önce bıraktım aralığın 22 si gibi eşimle bebek düşünüyoruz acaba antidepresan bittikten ne kadar süre sonra bebek düşünülmeli ne zaman kimyalsal vücuttan atılır ve bebek zarar görmez bi fikriniz var mı lütfen yardımcı olurmusunuz

Kızlar merhaba bişey sorucam bende hamilelik öncesi muayene olmak istiyorum doktora gidicem ama adetliyken gittiğimizde bi sorun oluyomu yani adetliykende tahlil yapıp sağlıklı sonuç alabiliyomu doktor???

Back