Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bir arkadaşımda tatmıştım. Denedim. Yemesi zevkli.
*10 yemek kaşığı tepeleme un
*100 gram oda sıcaklığında tereyağı
* çay bardağı üzüm pekmezi
*1 yumurta
*1 tutam vanilya
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert oluyor. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur. Umarım bebişleriniz sever.
canım ben bunu 1-2 kere yapmıştım, tadı da çok güzeldi, yarısını ben yiyordum hatta
sonra burda bir aradaş pişen pemez kanserojen etki yapar falan yazınca bir daha yapmadım
senin bilgin var mı bu konuda? eğer öyle irşey yoksa yapmak istiyorum çünkü
canım ben bunu 1-2 kere yapmıştım, tadı da çok güzeldi, yarısını ben yiyordum hatta
sonra burda bir aradaş pişen pemez kanserojen etki yapar falan yazınca bir daha yapmadım
senin bilgin var mı bu konuda? eğer öyle irşey yoksa yapmak istiyorum çünkü
Canım benım aynen ben de yapıyorum yarısını kendım goturuyorumdelikafadulden :jeyyar:
Icersıne pekmez degıl de bal da katabılırsın arkadasım cok guzel oluyor yapacagın zaman haber viiirrr beraber yapahhkaydirigubbakcemile3
cokacimcoook
sengözlerimebaksanab
nette gezerken bende görmüştüm bu tarifi,ordaki açıklamaya göre pekmez yerine akçaağaç şurubu da kullanılabiliyormuş.bir ara bende denicem.aynı hazır gibi sıvıya girince dağılıyormuş
:uhm:Artık ben de bisküviyi evde yapmak istiyorum.
Beyaz un yerine tam tahıl unu kullansak olur mu acaba?
Pişen pekmezle ilgili şey doğruysa çok vahim. Çünkü ben kızıma akşamları irmikli
muhallebi yapıyorum içine de şeker yerine pekmez koyuyorumCADIARZU