Hazır gıdaların iticiliği gün geçtikçe artarken bu tür tariflerin kıymeti de artıyor. Madem ben faydalanıyorum sizinle de paylaşmak istedim. Hem bu tarifte yumurta akı da kullanılmıyor.
Malzemeler:
3 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı esmer toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı tarçın
aldığı kadar un
Tüm malzemelerle kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Merdaneyle yarım parmak kalınlığında açıp ister bıçakla tek kullanımlık dikdörtgenler kesin isterseniz kalıp kullanın. Çok sertleşmemesine dikkat edin, altı üstü pişsin yeterli. Soğuyunca sertleşiyor.
Afiyet olsun.
Not: dün tv de bi bitki uzmanı 1 yaş altı bebeklere anason tavsiye etmediğini "obur otu"nu tavsiye ettiğini belirtti. Süt arttırıcı çaylarda hep anason var oysaki, aklıma takıldı, sizi de uyarayım dedim.
Sağlıklı huzurlu bebişler olsun...
Malzemeler:
3 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı esmer toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı tarçın
aldığı kadar un
Tüm malzemelerle kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Merdaneyle yarım parmak kalınlığında açıp ister bıçakla tek kullanımlık dikdörtgenler kesin isterseniz kalıp kullanın. Çok sertleşmemesine dikkat edin, altı üstü pişsin yeterli. Soğuyunca sertleşiyor.
Afiyet olsun.
Not: dün tv de bi bitki uzmanı 1 yaş altı bebeklere anason tavsiye etmediğini "obur otu"nu tavsiye ettiğini belirtti. Süt arttırıcı çaylarda hep anason var oysaki, aklıma takıldı, sizi de uyarayım dedim.
Sağlıklı huzurlu bebişler olsun...
Son düzenleme: