• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebek bisküvisi tarifi (ben çok beğeniyorum)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

lidaze

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
19
1
86
Elazığ
Hazır gıdaların iticiliği gün geçtikçe artarken bu tür tariflerin kıymeti de artıyor. Madem ben faydalanıyorum sizinle de paylaşmak istedim. Hem bu tarifte yumurta akı da kullanılmıyor.

Malzemeler:

3 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı esmer toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı tarçın
aldığı kadar un

Tüm malzemelerle kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Merdaneyle yarım parmak kalınlığında açıp ister bıçakla tek kullanımlık dikdörtgenler kesin isterseniz kalıp kullanın. Çok sertleşmemesine dikkat edin, altı üstü pişsin yeterli. Soğuyunca sertleşiyor.

Afiyet olsun.

Not: dün tv de bi bitki uzmanı 1 yaş altı bebeklere anason tavsiye etmediğini "obur otu"nu tavsiye ettiğini belirtti. Süt arttırıcı çaylarda hep anason var oysaki, aklıma takıldı, sizi de uyarayım dedim.

Sağlıklı huzurlu bebişler olsun...

Son düzenleme:
bende de buna benzer bir tarif var ama esmer şeker yerine pekmez kullanılmış.biraz ölçüleri farklı. henüz denemedim denedikten sonra güzel olursa tarifi eklerim.
canım kaç derecede pişiriyorsun? ben şöyle bir şey duydum bebişlerin yiyecekleri bisküviler en fazla 120 derecede pişmeliymiş.

bu tarifi bende deniyim
pekmezli olanı denedim ama o çok kötü oldu
tereyağına pekmez döküp yiyormuşum gibi hissetim
hiç hoşum agitmemişti ama bu farklı sanırım

Tarif lezzetli oluyor. Pekmezle denemedim hiç, ama esmer şeker de sağlıklı diye biliyorum. Fırın ısısına gelince 160-170 derecede pişiriyorum. 120'de pişmesi mümkün müdür ki?

Her sabah bi kaseye ezip içerisine pişmiş bi bıldırcın yumurtası sarısı, bir dilim de keçi peyniri koyup ezip veriyorum. Güzel oluyor.

Bisküviyi yaparken önce yumurta ve yağ içinde şekeri eritmenizi de tavsiye ederim. Umarım beğenirsiniz.

Tarif lezzetli oluyor. Pekmezle denemedim hiç, ama esmer şeker de sağlıklı diye biliyorum. Fırın ısısına gelince 160-170 derecede pişiriyorum. 120'de pişmesi mümkün müdür ki?

Her sabah bi kaseye ezip içerisine pişmiş bi bıldırcın yumurtası sarısı, bir dilim de keçi peyniri koyup ezip veriyorum. Güzel oluyor.

Bisküviyi yaparken önce yumurta ve yağ içinde şekeri eritmenizi de tavsiye ederim. Umarım beğenirsiniz.

ben hiç pişirmedim o yüzden 120 derece de nasıl pişer bilmiyorum. ama hangi başlıkta okudum hatırlamıyorum ama kk dan bir arkadaş 120 derece de pişmeli bu bisküviler hatta tam kızarmamalı yazmıştı. bebişlere zararlıymış. hipp in bebe bisküvileri o yöntemle hazırlanıyormuş. o yüzden diğer bebe bisküvilerine göre daha az kızarmış bir görüntüsü var yazmıştı.

120derecede biraz uzun pişer...benım bebeiş 5 bucuk aylık içinde tereyag var napsamkı.tesekkürler kıslar

sanırım uzun süre konusunda haklısınız. 5.5 aylık bebişinize un ağır gelmezse sanırım tereyağı da ağır gelmeyecektir. çünkü unun bağırsakları zorlama ihtimaline karşı yardımcı olacağını düşünüyorum.

benim oğlum 5 aylık sizce ona uygun mu aslında okurken ağzım sulandı yapıp kendim bile yiyebilirim :P

bu tarifi denicem bende
kızıma pekmezli, çevizli, bademli fındıklı bisküvi çok yapiyorum
fakat tarçın hiç koymadım
bakalım nasıl olacak

arkadaşlar pekmez ve peynir bir arada kansızlık yapar bence bisüvilere pekmez koymayın.tarif güzel ama denemek lazım sağol canım

peki bu kurabiyeyi hangi şekilde ve ne kadar süreyle saklayabiliriz.

ben 12-15 gün buzdolabında buzdolabı poşeti veya hava almayan bi kapta muhafaza edebiliyorum, tadı dokusu bozulmuyor. zaten o kadar çıkıyor bu tarifle. hergün yedirdiğim için de bu süre zarfında bitiyor. Ama uzun süre istiyorsanız buzdolabınızın derin dondurucu bölümünde daha uzun saklayabilirsiniz.

Önemli uyarı :)

tarifi dün 120 derecede 1,5 saat pişirdim. sürekli kurabiye yapan biri olarak renginin hafif de olsa koyulaşmasını bekledim. bu nedenle bisküviler sertleşti. meğer o ısıda rengi dönmeden pişiyormuş. mutlaka dikkat edin.

Back