Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bebek Bakıcısı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Gün içinde nasıl vakit geçiriyorlar ne yediriyor nasıl aktiviteler yapıyorlar mı diye sordum hiç sormamış bilmiyor.Olsa belli olur mutlu dedi
Kaldıki mesela bakıcı kadon8n eşi kadına küfretti diyelim. Bebek bunu annesine nasol aksettirsin. Maruz kalma başka. İhmal o da yani. Eve giren çıkan vs olsa TV de zararlı içerik görse, biri kötiniyetli dokunsa etse bebek nasol anlatsın hepsini. Genelde gözlemledihim çiftler para az verelim ve evim kirlenmesin özel alanım evim girilmesin diyor ve bakıcıya kendi evinde bak diyor. Ama bebeğini canını önemsemiyor garip. Mesela annemlere akrabalar misafir gelirler. Ben akrabaların çoğunu sevmem küfürlü konuşan var dedikodu yapan var s8karak çocuk seven var bence sapık da çok. E bunlar herkesin akrabasında var. O eve gelen gideni de denetlemeyeceklerine göre. Hiç hiç mantıklı değil.

bebek çoğu zaman uyuyor çünkü. günde yaklaşık 3.5-4 saati uyumakla geçiyor. Sabah 7 de kalkıyor, bir sonraki uykusu 9.30 gibi. bakıcı geldiğinde ben onu yatırmaya götürüyorum zaten, 2 saat uyuyor. Öğleden sonra da totalde 1.5-2 saat daha uykusu var totalde 3 uyku yapıyor. Uyanık olduğu zamanlarda da henüz bebek olduğu için anakucağında sallanıyor günde 2 kere tadım saatleri haricinde.
Ay boyle bebege ısı gucu bırakır ben bıle bakarım
Bulmus bunuyor kadın.
Onun gitmesine gerek bıle yok siz kapı dısarı edin zaten deli mi ne

Gün içinde nasıl vakit geçiriyorlar ne yediriyor nasıl aktiviteler yapıyorlar mı diye sordum hiç sormamış bilmiyor.Olsa belli olur mutlu dedi
Sormaması bile gösteriyor anne ilgisizligini. Kızom kreşe gidiyor gergin ögretmen gelip gin sonu raporu veriyor şunu yedi şu kadar tuvalete gitti şununla oynadı şurdan düştü ağladı. Üstelik kızım da dört yasına girecek kendisi de anlatıyor zaten. Ama ben yine de çocuk hayal dünyası farklı olabilir diye ögretmeni ile konuşuyorum. Valla millet şansa çocuk yetiştiriyor

Anlaşırken şartları konuştuk, anlaştık. Ben şuan istanbul'da bakıcı ücreti ödeyenlerin şartları ve fiyatları hakkında piyasayı öğrenmek ve şartlara uydurmak için destek mesajı bekliyorum. teşekkür ederim
Bir tanıdığım 15 ya da 16 ya anlaştı emin değilim. 11-18.00 arası. Sigorta yok. Evine temizliğe gelen ablayla anlaştı. Vakit bulursam yemek vs de yaparım demiş kadın ama şu an yapabiliyor mu bilmiyorum tabi.

Kaldıki mesela bakıcı kadon8n eşi kadına küfretti diyelim. Bebek bunu annesine nasol aksettirsin. Maruz kalma başka. İhmal o da yani. Eve giren çıkan vs olsa TV de zararlı içerik görse, biri kötiniyetli dokunsa etse bebek nasol anlatsın hepsini. Genelde gözlemledihim çiftler para az verelim ve evim kirlenmesin özel alanım evim girilmesin diyor ve bakıcıya kendi evinde bak diyor. Ama bebeğini canını önemsemiyor garip. Mesela annemlere akrabalar misafir gelirler. Ben akrabaların çoğunu sevmem küfürlü konuşan var dedikodu yapan var s8karak çocuk seven var bence sapık da çok. E bunlar herkesin akrabasında var. O eve gelen gideni de denetlemeyeceklerine göre. Hiç hiç mantıklı değil.
Kesinlikle yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum da hiçbir şey demedim..Kocaman insanlar kendileri oturup düşünsünler.Bilincsizce çocuk büyüten nice insanlar var ne yazık ki.Üzgünüm

Eşi iştedir. Ayrıca genellemek doğru değil siz üniversite okurken evli adama göz koyar mıydınız. Yani kendinize yakıstırmazken başklaarına bunu itham etmek hoş değil.
Benım zamnaımla bu zaman bir degıl
İtham etmeme gerek bile yok
cogunun kumaşı aşikar.

Sormaması bile gösteriyor anne ilgisizligini. Kızom kreşe gidiyor gergin ögretmen gelip gin sonu raporu veriyor şunu yedi şu kadar tuvalete gitti şununla oynadı şurdan düştü ağladı. Üstelik kızım da dört yasına girecek kendisi de anlatıyor zaten. Ama ben yine de çocuk hayal dünyası farklı olabilir diye ögretmeni ile konuşuyorum. Valla millet şansa çocuk yetiştiriyor
Ki kamerası olan kreşlerde dahi neler dönüyor daha geçen haftalarda uyuyan bebeğe bir öğretmen tokat atmış.kimseye güven kalmadı artık iyi şeyler görmeye duymaya hasretken bu kadar sorgusuzluk sualsizlik zaten sorumsuzluk.

Eşi iştedir. Ayrıca genellemek doğru değil siz üniversite okurken evli adama göz koyar mıydınız. Yani kendinize yakıstırmazken başklaarına bunu itham etmek hoş değil.
Ah ahh toplum olarak da görüp duyduklarımızdan psikoloji kalmadı.Kimseye güven yok neler duyuyoruz ya.bu sayfada neler neler de okuduk

ben bebeğimi evde yalnız bırakmamak için, evden çalışma imkanı olan bir işteyim. ve piyasanın yarı fiyatına çalışıyorum bu yüzden.
gerçekten kendim mi baksam diye düşünmeye başladım. Hem çalışıp hem biyandan bakmak... işim de ağır, bütçe denetim raporlama olarak geçiyor. Bilmiyorum ne olacak

Günün yarısını uyuyarak geçiriyormuş zaten. Uyuduğunda işlerinizi halletme durumunuz var mı, sürekli başında olmak durumunda mısınız işinizin.
Başlar başlamaz bu şekilde davranması hoş olmamış, bana aldığı ücret gayet yeterli geldi.

çok sevmiştim, çokta rahat bıraktım. son 2 haftadır zaten doğru düzgün yemeğe de destek istemedim. ama biranda ortada kalakaldım. zaten 3 ayda zor bulmuştum. yılsonu söylese amenna tabiki ama bari birkaç ay geçseydi. şimdi kimi bulacağım, nasıl yapacağım bilmiyorum. zaten gelirimiz iyi olsa ben 5.5 aylık bebekle çalışmaya başlamazdım...
Sigortalı baslatmissiniz öyle kafasına göre bırakıp gidebiliyor mu ya. Bakıcı işi çok zorlu. Ben de ikizlerim için aramıştım epey. Şimdi kız kardeşim 5-6 aydır sürekli çalış/ değiştir kaç bakiciyla uğraştı... Dediğiniz şartlar için temizlik yemek istemek oldukça normal. Asgari ücretle çalışan garsonlar, mağaza çalışanları vs dakika durmazlar. Tamam öyle olsun demiyorum ama çalışmaya gelmiş bu insan çalışmaya. Hangimiz iş yerinde uyuyor, kendi hobisini yapiyir Allah aşkına. Siz kadına ben yeni birini bulana kadar gelin deyin ve acil olarak başkasına bakın derim. Bu şekilde baslayanla devami gelmez. Benjm kardeşlerim de asgari ücret ve sigorta şeklinde bakıcı çalıştırıyor. Ama belki 17 yerine 20 yapılıp bir daha eylüle kadar zam istememesi de söylenebilir. Bunu kabul ederse devam edin. Yoksa başkasıyla yolunuza bakın derim. Allah iyilere denk getirsin.

ben bebeğimi evde yalnız bırakmamak için, evden çalışma imkanı olan bir işteyim. ve piyasanın yarı fiyatına çalışıyorum bu yüzden.
gerçekten kendim mi baksam diye düşünmeye başladım. Hem çalışıp hem biyandan bakmak... işim de ağır, bütçe denetim raporlama olarak geçiyor. Bilmiyorum ne olacak
Sizin bakıcınız da çok fazla istemiş bebeğiniz zor bir bebek de değil anladığım kadarıyla.İnsallah kalıcı seveceğiniz bir bakıcı çıkar karşınıza tez zamanda

Başka ne maaş vereceksiniz ki. Sizin çalısmanızın bir anlamı kalmaz. Kadın sizden çok maaş almış olur daha artarsa tahminim. Size çok güzel bir tavsiye vereyim. İki üç tane üniversite ögrencisi kız ayarlayın. İkinci öğretim olabilir. Belli g7nlere bölün sırayla gelip baksınlar. Yemek temizlik beklemeyin. Hem onlara harçlık olur kazançları. Süpürmeye
Onlarda eşe göz koyabilir
Öğrenciye 7,5 aylık bebek mi emanet edilir,cocuk büyütmüş biri olmalı bence.. asgari ücretle iş buldum diyor,öğrenci eşine niye göz koysun

kendini alistirip "bensiz yapamaz" moduna erken girmis. kkda bazen okuyorum ama genelde evden çalisan degil ailesi yakinda olmayan ve disari ise gitmek zorunda olanlara cat diye zam diye geliyorlar. bence her seyden önce etik degil. evet asgari ucret az bir rakam, gecinmesi zor. ama madem öyle hic kabul etmeseydin. neden küçücük cocugu da zor durumda birakiyorsun alistirip ayrilip.
gicik oldum
bence yeni birini arayin daha fazla verseniz bile. bu hanim yarin daha cok alisinca yeni bir seyle gelir ya da daha cok ister

X