• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Bakıcı ücreti ne olmalı?

cilek31

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
1.753
1.668
733
Merhabalar kızlar. Size bir soru sormak istiyorum. İstanbul'da hafta içi 3 gün çocuğuma bakicak kişinin ücreti ne olmalı.sabah 9 akşam 6 arası.baska bir iş yapmayacak sadece 1 yaşında bebeğime bakacak.(zaten başka iş istemiyorum sadece bebeğime güzelce baksın yeter) bayram vs tatillerde oda tatil olacak.haftasonu yok zaten sadece hafta içi bakılacak. Siz ne veriyorsunuz yada bu koşullarda olan kişiye ne verilir?
Cvplariniz için şimdiden teşekkürler.

Bakın şimdi doluşacak; “kendiniz neden bakmıyorsunuz, ailenizden bakacak kimse yok mu, el kadar bebeği nasıl emanet edersiniz, ben bilmem kaç çocuğua hem çalıştım hem kendim baktım kimseden de yardım almadım” diyenler. Çok yanlış soru google’a sorun ya da bi ajansı arayın eleman arar gibi onlardan öğrenin.
Size kolaylıklar, bebişe sağlıklı ömür dilerim.

Evet zaman olarak 3 gün fakat başka bir işe engel olduğu için zamanı cokta onemsemeyebilir
Birde ben olsam risk asla almam minimumda olsa sgk yaparım hem şikayet durumunda zararlı cikarim hemde bir kaza bela karşısında ailesi ile karşı karşıya gelmem

Merhabalar kızlar. Size bir soru sormak istiyorum. İstanbul'da hafta içi 3 gün çocuğuma bakicak kişinin ücreti ne olmalı.sabah 9 akşam 6 arası.baska bir iş yapmayacak sadece 1 yaşında bebeğime bakacak.(zaten başka iş istemiyorum sadece bebeğime güzelce baksın yeter) bayram vs tatillerde oda tatil olacak.haftasonu yok zaten sadece hafta içi bakılacak. Siz ne veriyorsunuz yada bu koşullarda olan kişiye ne verilir?
Asgari ücretin yarısı olabilir.Birde yol yemek vs.Karsilarsaniz iyi olur.

Bakın şimdi doluşacak; “kendiniz neden bakmıyorsunuz, ailenizden bakacak kimse yok mu, el kadar bebeği nasıl emanet edersiniz, ben bilmem kaç çocuğua hem çalıştım hem kendim baktım kimseden de yardım almadım” diyenler. Çok yanlış soru google’a sorun ya da bi ajansı arayın eleman arar gibi onlardan öğrenin.
Size kolaylıklar, bebişe sağlıklı ömür dilerim.
Bebeğe anneanne/babaanne'ye güvenerek yapmak çok saçma.

Bakın şimdi doluşacak; “kendiniz neden bakmıyorsunuz, ailenizden bakacak kimse yok mu, el kadar bebeği nasıl emanet edersiniz, ben bilmem kaç çocuğua hem çalıştım hem kendim baktım kimseden de yardım almadım” diyenler.
Genelde bu sitede tam tersi savunulur ama yine de siz bilirsiniz…

Normal asgari ücret haftalık 6 gün çalışma üzerinden hesaplandığına göre sizin çalışma koşullarınız yarım asgari ücret kadar olacak. Bu arada çalışılan günler içinde sigorta yaptırın yoksa 10 yıllık tam bakıcı maaşı kadar ceza ödersiniz şikayet edilirseniz

Sigorta mi🙄🙄 sigorta yaptırmayı hiç dusunmemistim açıkçası. Hani az gün diye. Eg sigorta maliyeti de 2-3 binden aşağıya deildir. Yol parasini vereceğim zatende (artı olarak) yemek parasidami veriliyor ayrıca? Hani evde olacağı için bebek bakımı için evde olacaklari için hiç öle yemek parasını ayrı düşünmemiştim valla.🙄 Ben bir çok şeyi bilmiom herhalde.o yüzden buraya fikir almak için yazdım.
Keşke akraba vs birisi baksa ama öle bir imkanım yok malesef.bende çalışmak için ölmüyorum ,keşke ben baksam buyutsem ama malesef calismak zorundayım .

Haftalık olarak ödeseniz daha iyi olabilir..resmi tatillerde falan, çalışmadın ki durumu olmaz..asgari ücretle oranlarsak haftalık 1.500 veya az daha yukarı olabilir..sigorta isterse bilemem tabii

Ne kadar alır bilmem ama sigortasını yapın riske girmeyin

Sigorta mi🙄🙄 sigorta yaptırmayı hiç dusunmemistim açıkçası. Hani az gün diye. Eg sigorta maliyeti de 2-3 binden aşağıya deildir. Yol parasini vereceğim zatende (artı olarak) yemek parasidami veriliyor ayrıca? Hani evde olacağı için bebek bakımı için evde olacaklari için hiç öle yemek parasını ayrı düşünmemiştim valla.🙄 Ben bir çok şeyi bilmiom herhalde.o yüzden buraya fikir almak için yazdım.
Keşke akraba vs birisi baksa ama öle bir imkanım yok malesef.bende çalışmak için ölmüyorum ,keşke ben baksam buyutsem ama malesef calismak zorundayım .
Devletin sigorta katkısı var ilk defa sigortalı birini çalıştıracaklar için. Seçimlerden önce 1600 tl gibi bir rakamdı. Seçimlerden sonra fiyat takip etmeyi bıraktım. Ama işkur’a bağlı bir ajanstan bulursanız daha net olur.

Bakacak akraba yok diye üzülmeyin ben de aynı durumdayım ama emin olun akrabamı evime sokup bilgi akışı sağlayacağıma bakıcı peşinde rezil olurum daha iyi modundayım.
Umarım gönlünüze göre birini bulursunuz.

Aynen bende 6 bin gibi düşündüm artı yol parası.ama hani piyasa nedir ne deildir bilmiyorum çok.hani düşükmu yüksekmi bilemedim o yüzden danışmak istedim.ama sigorta meselesini düşünmek lagzim haklısınız.🙄

basta israrla sigorta istememis arkadasin bakicisi .isten ayrildiktan sonra cep telefonu kayitlariyla evde oldugunu ispatlayarak tazminat istedi ve aldi . sigortasiz calistirma gibi bir hata yapmayin hic zaten dogru da degil sigortasiz calistirmak
yemek icin esktra para verildigini hic duymadim acikcasi evde dolapta ne varsa yer diye dusunuyorum

Back