Bebek Aşkıyla Yananlar - 2012 Umudumuz Olsun

bebeğinin cinsiyeti ne olmasını istersin (önce sağlık tabi )

• Ankete Katılan
    242
ayy canım hadi rastgeleeeee

sormaa kız bu ay neler yaptım neler. eşime keçi boynuzu kürü, kendime ot yaptım. hamile kalmayı kolaylaştırıcı, sperm tutucu preeseed kullandım. ovulasyon testi yaptım. baya sağlama aldım bu kez [/QUOTE]

ne demişler tedbir elden takdir allahtann canım inşallah tutunur meleklerimizz

ne demişler tedbir elden takdir allahtann canım inşallah tutunur meleklerimizz[/QUOTE]

inşallah. güzel haberler alırız bu kez.

Diğer topikte paylaştığım yazımdır... Sormak istedikleriniz olursa dilim döndüğünce cevaplamaya çalışırım.

Tüpbebek: Önce dr. kontrolünden geçiyorsun sana hormon ve hepatit b gibi olası hastalıklar için tahlillerin yapılıyor, sonra adetinin 2. günü yumurta büyültme iğnelerine başlıyorsun, 2 günde bir vajinal ultrasonla ovulasyon takibine giriyorsun, dr.un gözlemleri sonucunda gerekli olgunluğa erişildiğinde çatlatma iğneni vurduruyorlar, iğneni yaptıktan tam 36 saat sonra ameliyathanede narkoz altında senin yumurtaların toplanıyor, daha sonra seni uyandırıp odana çıkarıyorlar, biraz ağrın oluyor neticede bir çeşit operasyon, sanki böbreğin ağrıyor gibi hissediyorsun ama ağrı kesici ilaçlarla hemen geçiyor, en fazla 2 gün falan sürüyor, bazı kişilerde hiç ağrı olmuyor... Senin yumurtaların toplanırken eşinin sapermleri alınıyor genelde 3-5 günlük perhiz istiyorlar spermlerin gelişmesi için, sonra senden alınan yumurtalarla eşinin ayrıştırılıp, en kalitelisi seçilmiş spermleri döllendiriliyor, yumurta toplama işleminden 5 gün sonra döllenen ve gelişim gösteren embriyolar sana transfer ediliyor, transfer işlemi, mesanen dolu bir vaziyette (1,5-2 lt su içmiş olacaksın) ulrtason yardımıyla yapılıyor, sıkıntılı oluyor biraz ama inan bana katlanılmayacak birşey değil, yaklaşık 5-10 dk sürüyor, normal muayene gibi maşa sokulup vajinan işlem için açılıyor, sonra embiryoloğun ince uzun bir tüp içinde getirdiği embriyolar rahim içine ultrasondan görerek transferi gerçekleştiriliyor, embiryoloktan tüpün temiz olduğuna dair cevap gelmeden maşa vajinadan çıkarılmıyor... 30 dk bir yatıştan sonra kalkıp evine gidebiliyorsun, hastaneden çıkmadan reçeten geliyor istersen ilaçlarını hastaneden de alabiliyorsun dışarıdan da, biz hastaneden aldık kullanım şekilleri ve miktarları ayrıntılı anlatılıyor...

Aşılama: ise daha zahmetsiz bir işlem, sadece 1 tüp iğneyi belli miligramlarla 3 vy 4 gün vuruluyorsun, bu iğneye göre değişir, ortalama 2-3 yumurta gelişiyor, mesanen dolu olarak ultrasonla ovulasyon takibine giriyorsun, gerekli olgunluğa ulaşıldığında çatlatma iğneni dr. söylediği saatte vurunuyorsun, iğneni vurunduktan sonra dr. söylediği gün ve saatte aşıolama için hazır bulunuyorsun, aşılamanın yapılacağı gün ör: benim saat 11:00 di randevum o na göre yaklaşık 2-3 saat öncesinde yine 3-5 günlük bir perhizle eşinin spermleri alınıyor, ayrıştırılıp, sadece ileri hareketli olan spaermlerin hapsi bir kanul içerisinde, soğutucuya konularak sana teslim ediliyor ve söylenen saatte dr. oluyorsun, dr. maşayla vajinanı açıyor normal kontrol gibi, o ince uzun kanülü rahmine kadar sokup, şırıngayla zerk eder gibi spermleri rahmine boşaltıyor, sanki adet olacakmışsın gibi bir sızı hissediyorsun ve 2 dk sürüyor işlem, 30 dk. bir yatıştan sonra kalkıp evine gidiyorsun, reçeteni yazıp eşine veriyorlar...

Benim yaptırdığım hastanede t.b. merkezi yoktu o yüzden sperm ayrıştırma işlemi bir laboratuvarda yapıldı, onun için soğutucu içinde dr. umuza götürdük...
Kendi bünyesinde yapılan hastanelerde böyle bir durum olmuyordur, çünkü sperm verildikten en fazla 1,5 saat sonra ayrıştırılmış spermleri veriyorlar...

Son düzenleme:
ben bu tüp bebek konusunda bir kaç ekleme yapayım arkadaşın yazdıkları dışında. embriyo transferinden sonra benim doktor 10 gün boyunca yatacaksın. sadece tuvalete giderken kalkacaksın demişti ve hiç kabız olmamak gerekiyor demişti.

Nerde yaptırdın bilemiyorum canım ama aslında yatırmıyorlar evet kabız olmayacaksın hergün 4-5 kayısı yiyeceksin, asla ıkınma yapmayacaksın..!

Yatırmıyorlar çünkü vücudun hareketli olması çoooook önemli kan akışı sağlanmalı, vücut uykudaki gibi hareketsiz ve kan akışı yavaş olmamalı, sadece kendini zormalmıcan, ör: ağır kaldırmıcan, ıkınmıcan, ani hareketler yapmıcan ve günlük işlerini kendini yormadan riske sokmadan yapacaksın... Çünkü farkındaysan kanın pıhtılaşmaşı, koyulaşması olmasın diye bebe aspirini veriyorlar çünkü tutunma için kan akışı çooook önemli... Belki senin farklı bir nedenin vardır dr. onun için sana yatış vermiştir.

pişt millet PPP

kızlar marhabalar listenize benide ekleyın lutfen
yasım 31 sat 19 ocak bat subatın 17 si subatta allahın izniyle bende hamile kalmak istiyorum yasımda gecmeden .... forumun cok sıkı takipcısıyım burdan moral olarak birbirimize destek olmamız cok guzel bu sayfa bize subatta ugurlu gelicek insallah

Beyaz Gala

canım sen ne kadardır deniyorsun bebek işini? benim 3 sene oldu. hangi aşamalardan geçtin?

Tatlım ben 1,5 yıllık evliyim, 38 yaşındayım, ilk 6 ay korundum, geçen ramazan t.bebek denedik olmadı, bu p.tesi aşılamam yapıldı, önümüzdeki c.tesi testim var bakalım ümit ve heyecanla bekliyorum sonucu...

doktorum bana bebek tutunsun yat demişti. benim sadece yumurta rezervi sıkıntım var. rahimde bir sıkıntı yoktur. olsa sanırım söylerdi doktor. ben özelde yaptırmıştım. tüp bebek merkezindeki doktorları pek beğenmemiştim. bebe aspirini de almadım ki hiç. bir iğne vuruluyordum sanıırm progesteran iğnesi.birkaç hap da içtim ama beb asprini içmedim. sen de mi tüp bebek yaptırmıştın?

hoşgeldin canım aramıza alırız senide listeye merak etmee inşallah dediğin gibi uğurlu gelir bitanemm

Son düzenleme:

hoşgeldin canım. inşallah uğurlu olur bu topik hepimiz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…